Razgovor:Stana Katic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Stana Katic.
Rad na člancima


Porijeklo[uredi]

Uklonjen je tj. zamijenjen je dio rečenice "kanadska je filmska i televizijska glumica srpsko-hrvatskih korijena." sljedećim tekstom "kanadska je filmska i televizijska glumica srpskog podrijetla."

Kako na stranici koja se rabi kaoi izvor piše sljedeće:

Wikicitati „My parents are Serbs from Croatia...I have Serb, Croat and even a handful of Montenegrin family members.”

Mislim da nije korektno nijekati hrvatske korijene, ljudi su živjeli u Hrvatskoj, ima rođake Hrvate, ako tako to shvaćaju hrvatski mediji (index.hr), onda valjda možemo i mi. Odnosno, druga mogućnost je proglasiti index.hr nekvalitetnim izvorom i ukloniti sve poveznice gdje se index.hr rabi kao izvor. Kako je broj takvih izvora dosta velik (konkretno 632 izvora):

ne bih rekao da je valjana mogućnost. Naravno, ako je nešto na wikipediji loše treba to promijeniti, ali prije većih promjena treba doći do konsenzusa suradnika. SpeedyGonsales 12:42, 23. prosinca 2012. (CET)

Dobro, ali se delimično slažem. U pravu ste kad kažete da ima i hrvatske korene zato što je navedeno na službenom sajtu da ima članove porodice koji su Hrvati, Srbi i Crnogorci

Wikicitati „My parents are Serbs from Croatia...I have Serb, Croat and even a handful of Montenegrin family members.”

Ali ipak mislim da je sporna rečenica da joj je otac Srbin a majka Hrvatica, zato što piše na njenoj službenoj stranici da su joj roditelji Srbi

Wikicitati „Otac joj je Srbin, a majka Hrvatica.”

Što se tiče index-a, mislim da su se vodili informacijama sa stranih sajtova koji ipak nisu pouzdani i često kontradiktorni. Samo da se zna, nije mi cilj provociranje i da budem vandal, tj. da se zaključava strana zbog mene :( Koliko god se voleli ili mrzeli ipak su Srbi i Hrvati sličan narod, ako ne i isti po mom mišljenju. Samo sam hteo članak da bude tačan i objektivan, jer mislim da to vikipediji nažalost fali.

[1] A mogla je i reć okle su njeni. Iz kojega sela. Kubura (razgovor) 07:59, 10. siječnja 2014. (CET)

Tko zna, mozda ste iz istog sela?--87.184.135.210 15:04, 21. travnja 2014. (CEST)

I dalje je netacna informacija o poreklu. Nemojte mesati poreklo i familiju. Ona ima clanove familije odnosno, rodjake i medju Hrvatima, i Crnogorcima ali poreklo, iliti koreni su vezani za direktne pretke a njeni nisu hrvatski. Pozivanje na internet portale, posebno index.hr sa onim bombasticnim clankom, je smesno! Hajde onda da jos svi skupa pisemo da promeni svoju licnu prezentaciju jer mora biti, ako ne Hrvatica, ono bar hrvatskog porekla jer su tako index i jos neki portali napisali! Ne razumem, i u ovom clanku, potrebu da se izvrcu i falsifikuju cinjenice, posebno imajuci u vidu na na njenom sajtu vise nego jasno pise kog je porekla. 212.200.65.112 18:24, 25. svibnja 2014. (CEST)