Razgovor:Stari Grad

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Stari Grad.
Rad na člancima
Pismohrane:

Tekst je kopiran sa interneta http://www.stari-grad-faros.hr/spomenici.htm i http://www.stari-grad-faros.hr/povijest.htm u članak Stari Grad. Ako suradnik 193.198.144.166 ne dokaže da ima dozvolu za prespis sa spomenutih stranica administratori će ukloniti njegov doprinos.

Andrej Šalov 21:05, 8. studenog 2005. (CET)


Stori Grod[uredi kôd]

Prilično sam siguran da Stari Grad mještani zovu Stori Grod, a ne Stuori Gruod. Tako tvrde moja nona koja cijeli život živi u Starom Gradu i moja majka koja je rođena i odrasla u Starom Gradu. Ako ima koji Starograjanin ili Starogruojka neka se jave :) . F.G. 10:39, 16. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Ima. Meni je žena od tamo. Već sam je pita i ona kaže - Stori Grod, bez "u". Zapravo, kaže Paiz. :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ante Perkovic (razgovordoprinosi)

Bia je jedan forum na .cjb.net, ugasia se u međuvrimenu, ondi su baš (domaći) pisali Stuori Gruod.
Inače, Paiz se ne odnosi na cili SG, nego na stariju jezgru. Ako si u Šiberiju, i greš na Priko, ne greš u Paiz. Ali ako iz ili Šiberije, ili Prika, greš u užu gradsku jezgru, onda griješ u Paiz.Kubura 11:52, 16. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Prihiti son sa Stuori Gruod na Stori Grod.
Sad, po Googleu gledano, taj oblik koristidu. Usklađivam sa stanjem na terenu. Kubura 14:24, 12. travanj 2007. (CEST)

Ma po čemu je taj tip bitan? Drugo, ni biocenoza te alge više nije nikakva novost. Te alge ima na masu mista po Jadranu; zar ćemo počet pisat di je tko ulovi koju ribu? Kubura 10:14, 25. srpanj 2007. (CEST)

Prvo, Kubura, ako ti ne znas ko je Ante Alga, ja iskreno sumnjam da si ti bio u Starom Gradu u zadnjih 10 godina :). Drugo, alga je prilicno bitna, a kolonija u Starom Gradu je jedna od medijski najeksponiranijih, a i znanstveno je najvise ispitivana. Alga je prilicno bitna. Mozda ne lokalcima, ali, s druge strane, nekom je vjerojatno i Faros nebitan. --Ante Perkovic 12:39, 25. srpanj 2007. (CEST)
Vrlo bitna osoba, šta'š govorit. Otkria je Ameriku. Hoćemo li sad svakega studenta koji je završia PMF, unit ovdi, jer je proučava nekakve cvitiće? U desetom selu živi Antuntun, u njega je malko neobičan um, i sad ćemo mi njega unit u članak na wikipediji (sad je ispalo da nešto pribotunajem tebi osobno, jer se radi o istem imenu - nije to slučaj, ovako je Grigor Vitez napisa pismu). Boje bi bilo da si uni Šašota, on je bitniji. Kubura 14:22, 26. srpanj 2007. (CEST)
Kubura, tvoje nepoznavanje biologije i nemogucnost prepoznavanja vaznosti ovog nalaza je iskljucivo tebi na sramotu. Nazivanje caulerpe "cvjeticem" je kao da nazoves pirane "ribicama". S tim sto je caulerpa za sustav sto puta opasnija od pirane. --Ante Perkovic 15:17, 26. srpanj 2007. (CEST)

Ta alga više nije nikakva novost, ona je već stalnom stanovnicom na Jadranu, pa prima temu, više ni nikakva osebujnost. Moga si pisat i o ambroziji, ona je puno opasnija po čovika. A ta caulerpa - pa šta, doć će vrste rib koje se hranidu njome - i? Ist ćemo te ribe.
A čak se postavlja pitanje: otkad se one kolonije nahdodidu na drugim mistima?". Moguće je vrlo i pri ove starogruojske. Ova starogruojska kolonije se eto nahodi blizu trajektne luke, pa je lako do nje doć.
Kako je baš netko slučajno naletia na tu algu. Kubura 15:57, 26. srpanj 2007. (CEST)