Razgovor Wikipedija:Članak tjedna/ulaz

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Članak tjedna/ulaz.
Rad na člancima
Pismohrane:

Izmjene u kôdu[uredi kôd]

Izmjenom od 17. studenoga 2014. pokušao sam automatizirati unošenje datuma početka, kraja i trajanja glasovanja. U toj inačici za neke dane datumi se nisu prikazivali ispravno. Inačicom od 2. prosinca 2014. greška je ispravljena i mislim da bi predložak sad trebao ispravno raditi (testiranje na tekućem i 3 nasumično odabrana tjedna bilo je uspješno). Kako mi je MW softver i dalje sumnjiv, dopuštam da se može javiti greška u radu, te molim da mi skrenete pažnju ako se pojavi.

Opis rješenja[uredi kôd]

Dva dana u tjednu (nedjelja i ponedjeljak) ne ponašaju se isto kao ostali dani te se pomoću #switch: vrše različite kalkulacije, ovisno o danu u tjednu. Kalkulacije se rade u funkciji {{#timel:}}, a njene detalje možete pogledati ovdje.

Napomena: tjedan za glasovanje i drugi datumi relativni su u odnosu na trenutačno vrijeme, kome se dodaje određeni broj tjedana

{{#timel: format | + X weeks}}

a taj broj tjedana (X) treba prilagoditi u slučaju da se mijenja dinamika glasovanja (kraće ili duže od sadašnjih 9 tjedana).

 • Bonč (razgovor) • Da sam normalan, poludio bih. •  04:17, 2. prosinca 2014. (CET)[odgovori]

Poznati problem[uredi kôd]

Ostao je problem za prikazivanje od ponoći do 1h (možda i do 2h u ljetnom vremenu). Ali mislim da se i s tom greškom može raditi, pod uvjetom da se ne rabi u ta dva sata.  • Bonč (razgovor) • Nekad mislim, a nekad postojim. •  01:23, 8. prosinca 2014. (CET)[odgovori]

Izmjena algoritma[uredi kôd]

U izmjeni od 30. prosinca 2016. promijenio sam algoritam za prikazivanje sadržaja:

U prijašnjoj inačici u liniji 4. nije bila definirana "true" vrijednost, već samo "false", pri ispitivanju je li broj tjedna različit od trenutačnog tjedna. Zatim je u liniji 12. vršeno još jedno identično ispitivanje za "true" vrijednost. Ta dva ispitivanja sam objedinio, premještanjem dijela kôda iz linije 12. u liniju 4. (pri trenutačnoj inačici linija 5.), a usto sam stavio ispitivanje na jednakost umjesto na različitost.

Algoritam je dakle:

  1. Je li supstituirani broj tjedna (dakle fiksni, dobiven u trenutku stvaranja stranice) jednak trenutačnom tjednu? (linija 5.)
  2. Ako je vrijednost ista, to je tjedan u kome se glasuje i treba prikazati gumb "glasuj" (*, linija 6.)
  3. Ako vrijednost nije ista, to je tjedan za predlaganje (ili bilo koji drugi**) i treba prikazati gumb "dodaj prijedlog" (linija 15.)

Na testiranju je ovo rješenje funkcioniralo, ali se treba potvrditi u praksi.

  • (*) U liniji 8. poziva se nepostojeća stranica editintro=Wikipedija:Izabrani članci/uputagl. Pretpostavljam da je ideja autora bila staviti obavijest na vrh stranice - kakvu, ne znam, te sam ostavio kako jest.
  • (**) Ovo je u principu greška, ali može ostati jer se zaglavlje briše pri arhiviranju.

 • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  16:08, 30. prosinca 2016. (CET)[odgovori]

Prijedlog jednostavne zamjene[uredi kôd]

Predlaže se jednostavna zamjena, kao ovdje. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 11,13; 14. studenoga 2019. (SEV)