Razgovor Wikipedija:Administratori/Prijedlog promjena pravila2016

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Administratori/Prijedlog promjena pravila2016.
Rad na člancima
Pismohrane:

Iznošenje mišljenja[uredi kôd]

Kolege, ovdje iznesite Vaše cijenjeno mišljenje o ovom prijedlogu. Teksta ima dosta, treba proučiti. Kubura (razgovor) 09:28, 15. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]

Mišljenja - Kubura[uredi kôd]

Protiv sam uvođenja izbora temeljem vremenskog kriterija. Osobu koja jest profil za administratora predložit će se kad takva naiđe i stekne uvjete.
Protiv sam uvođenja reizbora, bilo da je poslije promjene pravila ili poslije isteka nekog roka. Glasovanja iscrpljuju ljude, zamorna su, a prigoda su svim destruktivcima bez života napakostiti zajednici. Naglašavam ovo potonje, jer ljudi koji odvajaju svoje dragocjeno slobodno vrijeme ne će uvijek moći ni biti na Wikipediji, dok asocijalni destruktivci bez života (kojima internet daje moći koje u stvarnom životu nemaju) samo čekaju takve prigode. Rušenjem kvalitetne osobe i pakošćenjem ostalim kvalitetnim suradnicima (neadministratorima) takvi destruktivci si podižu svoj ego. Što je kvalitetniji projekt i pojedinci na njemu, razaračima je to veći trofej. Potvrda za ovu su brojni forumi koji su pretrpili štetu zbog raspaljenih negativnih strasti.
Kod glasovanja za skidanja ovlasti, ne smije biti nikakvih okolnosti mana volje: glasovanje u okružju linča, harange, odavanja privatnosti (kršenje Wikimedijinih smjernica), prijetnje, prisile, kibernozlostavljanja (cyberbullinga) i sl. Svakako uzeti u obzir da ne bude varanja sustava u smislu da se prijerečena kaznena djela odvijaju izvan Wikimedijinih projekata, pa da se zlonamjernici vade na "nije ta haranga na Wikimedijinim projektima, stoga je glasovanje legitimno" i "da se to zato ne tiče Wikimedije" (t.j., cilj je da se zlonamjernicima ne da prostora da se smiju "praviti blesavi"). Također je vrlo bitno radi li se glasovanje o skidanju statusa administratoru koji nikako ne održava projekt, koji je davno napustio projekt, radi li se o fikusu od administratora (koji varanjem sustava čuva alate) ili vrlo aktivnom administratoru. Kod glasovanja o aktivnim administratorima potrebno je da glasovanju pristupi najmanje 20 suradnika koji imaju pravo glasovanja. Poželjno je da o tome raspravljaju aktivni suradnici, a ne padobranci, spavači, humani botovi i oni koji ignoriraju komunikaciju (šute godinama i odjednom zatraže smjenu). Da se ne bi događalo da "padobranac" zatraži smjenu najkvalitetnijeg administratora temeljem argumenta grafita na zidu. Odnosno, ne mijenja se glavnog tajnika UN-a temeljem zahtjeva pijane skitnice koja je slučajno naletila, a argument za smjenu da bude grafit "ovaj ne valja", a da o smjeni jednako odlučuju od svojih država izabrani diplomati i vojska agresivnih pijanih skitnica koja je niotkuda izronila + pismeni glasovi istih skitnica osoba pod drugim imenom, pa da vojska destruktivnih razori sustav.
Prihvaćam prijedlog da "pravo glasa kod izbora za administratora nemaju suradnici koji su se na stranicama za razgovor, svojim suradničkim stranicama, ili drugdje, izjasnili da više ne žele doprinositi na Wikipediji na hrvatskom jeziku."
Cilj ovih primjedaba je eliminirati varanje sustava, demotivirati padobrance, trolove, destruktivno lutkarenje, demotivirati pakošćenje, podmetanja, kibernozlostavljanje, onemogućiti djelovanje asocijalnim destruktivcima, da nikakvi izvanwikiprojektni elementi ne odlučuju o Wikipediji - odnosno, neka o Wikipediji odlučuju oni koji su je izgradili i grade, a ne neprijateljski preuzimači koji projekt nisu stvarali. Wikiprojekti su znanstveni, nikakvi politički elementi ne smiju utjecati na projekt. Kubura (razgovor) 08:52, 17. lipnja 2016. (CEST)[odgovori]