Razgovor Wikipedija:PDI/glasovanje 4

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:PDI/glasovanje 4.
Rad na člancima
Pismohrane:


Komentari[uredi kôd]

Wikicitati »Nije potrebno obrazlagati svoje glasove na stranici za glasovanje (...)«

Znam, ali nije lako šutjeti, haha. Nisam protiv, ali ne mogu glasati za. A glasati protiv za mene ne dolazi u obzir. Sadržaj Wikipedije – slobodne enciklopedije treba biti slobodan i besplatan. Teško je pronaći savršenu licencu za uporabu sadržaja, tako da se moramo služiti toga što imamo. --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:58, 9. rujna 2020. (CEST)[odgovori]


PDI bi zapravo trebalo produžiti na najmanje 50-ak godina. Zašto?

  1. Zato jer će velik dio stvari o kojima imamo članke, ali su ilustracije u tim člancima danas neslobodne (ograničena je uporaba zbog autorskih prava), kroz 50-ak godina će te ilustracije biti slobodne.
  2. Zato jer danas imamo mobitele s kamerama, pa praktično svatko ima u džepu fotoaparat, i broj slobodnih fotografija je bitno veći nego ranije.
  3. Jedini problem je - lako je pretpostaviti da će uvijek postojati stvari o kojima će ilustracije biti neslobodne u trenutku pisanja članaka. Npr. novi filmovi, ako netko iz filmske ekipe ili glumaca ne stavi par slobodnih slika na net.

Zašto ne produžiti 50 godina? Zato jer se sve mijenja, svijet se mijenja, wiki se mijenja. Iako nam te promjene često izgledaju spore, zapravo nisu. Spomenuo sam gore mobitele. Netko može reći da svi imaju mobitel s kamerom, što nije točno. Ne zato što netko rabi stari mobitel, nego postoje novi mobiteli koji nemaju kameru, modeli koji nemaju dodirni zaslon, a imaju jako velike tipke, i glasan zvučnik. Tko je mogao zamisliti prije 20 godina da će uskoro svatko imati telefon u džepu? Pojave koje se brže šire, a nisu trenutačne, su pandemije i cijepljenje - da budem aktualan.
Naš model izglasavanja PDI-a svakih 5 godina nije savršen, ali je moguće najmanje loš od svih drugih mogućih načina. SpeedyGonsales 09:22, 12. rujna 2020. (CEST)[odgovori]

Zahvala na ovlaštenom ispravku[uredi kôd]

Ovim putem zahvaljujem @Tulkasu Astaldu na ovlaštenom ispravku pravopisne pogreške predlagatelja. Hvala svima na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 11,07; 10. rujna 2020. (SEV)

Rezultat treba uskladiti sa stvarnim stanjem[uredi kôd]

Ishod je potrebno uskladiti da odgovara stvarnom stanju, s obzirom na to da je jedini glas protiv bio poništen. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,41; 18. rujna 2020. (SEV)