Razgovor sa suradnikom:Cybermb

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

CyberMB vol2 je sekundarni račun za Cybermb
CyberMB vol2 (razgovor) 22:40, 2. siječnja 2017. (CET)

Arhiva
2006. 2007. 2008. 2010. 2011. 2012. 2013. 2014. 2015. 2016.

Status bota nije odobren[uredi]

Bok, Cybermb,

tvoj bot nije odobren: (evidencije)

Ovdje je primjer bota čiji je rad odobren:(evidencije)

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,18; 31. XII. 2016. (SEV)

Kao što reče Nesmir, status bota nije odobren, ali, ne vidim razlog zašto se zamaraš stvarima koje ne trebaju zamarati suradnike tvoga kova. Ne otvaraj novi račun već radi pod ovim, tebi nitko ne može prigovoriti nabijanje statistike. Radi i ne sekiraj se. Puno sreće i uspjeha u novoj godini.--MaGaporuči mi 21:00, 1. siječnja 2017. (CET)

Složio bih se s MaGom, ali uz pozorno čitanje Speedyjeve upute (ovdje). Naravno, trebalo bi ipak pročitati wikipedija:kategorije gdje piše u kojem se slučaju kategorija dijeli na više drugih kategorija (bilo potkategorija ili posve drugih kategorija). Važno je znati da se o opsežnijim kategorizacijama treba provesti rasprava na stranici za razgovor dotične kategorije. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,19; 2. I. 2017. (SEV)

Pravo na jedan sekundarni račun[uredi]

Bok, Cybermb,

imaš pravo, tako je definirano da suradnik može stvoriti sekundarni račun ima čak i automatska funkcija za to. Vidi: Posebno:Stvori_račun.

Kad stvoriš sekundarni račun, obavijesti me, te ću tvoj sekundarni račun predložiti za stjecanje autoophoditeljskog statusa, vjerujem da nitko ne bi imao ništa protiv, posebice jer se taj status u ovom slučaju treba i može ostvariti. Možda bi zahtjev za tim statusom mogao podnijeti i neki admin, no ti procijeni koji bi predlagatelj imao više šansi. Obavijest možeš poslati kao Cybermb, a sekundarni račun ti može biti CyberMB smješko. To je bitno, da ne radiš kao CyberMB dok ti se status samoophođenoga suradnika ne potvrdi i na tom suradničkom (sekundarnom) računu. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,6; 2. I. 2017. (SEV)

Žao mi je što nisi stvorio sekundarni račun na način koji je prethodno opisan, tj. pomoću Posebno:Stvori račun. Sad je jedina opcija t. zv. potvrđivanje. Sa suradničkoga računa Cybermb mora se potvrditi na razgovor sa suradnikom:CyberMB vol2 da je CyberMB vol2 sekundarni račun suradnika Cybermb. Zatim se sa suradničkoga računa CyberMB vol2 mora potvrditi na razgovor sa suradnikom:Cybermb da je suradnički (sekunardni) račun CyberMB vol2 zaista sekunardni suradnički račun suradnika Cybermb. Puno bi bilo lakše i meni i tebi da si me poslušao. Eto, što je − tu je. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,26; 2. I. 2017. (SEV)

Prijedlog je stavljen na stranicu[uredi]

Bok, Cybermb,

ako itko zaslužuje da ga se dvaput predlaže za isti status, onda si to zasigurno ti, dat ću sve od sebe da se to riješi t. zv. lavinom glasova ili još prije od toga. smješko Srdačno te pozdravljam, rudarski − sretno! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,8; 2. siječnja 2017. (SEV)

Bok Cybermb! Potvrđen ti je automatski ophođeni status za sekundarni račun CyberMB_vol2. Vjerujem da ćeš i s tim računom, jednako kao i do sada s glavnim, marljivo doprinositi Wikipediji. Uživaj! Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:02, 12. siječnja 2017. (CET)

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[uredi]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[uredi]

re: Kategorije po sezonama[uredi]

Will do... Iako u posljednje vrijeme nisam toliko aktivan (novi posao, manjak vremena), kad budem radio nove članke, ubacit ću i ove kategorije — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Pera detlic (razgovordoprinosi) 19:41, 22. siječnja 2017.‎

Smanjeni izvori[uredi]

Pozdrav, lijepo vas molim da izvore ne stavljate u <small></small> tagove (kao ovdje), jer predložak izvori po defaultu smanjuje font na 90% prijašnje veličine, dok ga <small></small> smanji za još 20%. Vi ste još k tome predložak izvori stavili u small tagove, što rezultira ukupnim smanjenjem teksta na 57.6% početne veličine. Lijepo vas molim da se takve stvari ubuduće ne ponavljaju, jer nepotrebno otežavaju pristupanje sadržaju. Hvala na razumijevanju! Lijep pozdrav! Ivi104 (razgovor) 22:22, 4. veljače 2017. (CET)

Neki izvori nisu bili smanjeni jer je autor (autori?) članka nejednako stilizirao tekst, odn. umanjeni dijelovi imali su dva ugniježđena taga (jedan unutar drugog), dok su ostali dijelovi imali samo jedan. Stil je sada ujednačen. Lijep pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 22:49, 4. veljače 2017. (CET)
Meni izvori izgledaju sasvim jednako... Uvjerite se i sami... Lijevo: Chrome 55.0; desno: Firefox 51.0 --Ivi104 (razgovor) 23:09, 4. veljače 2017. (CET)
Dijeljenje izvora u stupce je prihvaćen postupak, ako su baš jako veliki možete ih i ovako formatirati, ali po prvi put vidim da se stavlja <small>{{izvori|2}}</small> ... Ja ih osobno nikad ne bih tako formatirao jer tekst izvora postaje premalen... --Ivi104 (razgovor) 23:25, 4. veljače 2017. (CET)
Idemo logički: font je inače na 100% veličine. Predložak Izvori (reflist, kakogod...) automatski smanji font izvora na 90%. Stavljanjem <small>{{izvori|2}}</small> vi taj smanjeni font još više smanjujete, na 72%. Ne moram Vam govoriti koliko je to nepraktično. Lijep pozdrav, --Ivi104 (razgovor) 23:47, 4. veljače 2017. (CET)

Dalmatinska prvenstva[uredi]

Pozdrav, vidio sam nekoliko članaka koje smatram da nisu najsretnije napisani: Nogometno prvenstvo Jugoslavije - 4. ligaški rang 1951., Nogometno prvenstvo Jugoslavije - 4. ligaški rang 1952., Nogometno prvenstvo Jugoslavije - 4. ligaški rang 1953. Prvo, mislim da treba da budu dodatci, a ne članci, a drugo, u njima su navedena po dva ranga natjecanja, a i pored toga dalmatinsko prvenstvo nije bilo jedino 4-oligaško natjecanje u SFRJ. Mislim da ih treba razdvojiti i napraviti zasebne dodatke (Prvenstvo Dalmacije i Grupno prvenstvo SP Split). Također i Nogometno prvenstvo Jugoslavije - 4. ligaški rang 1981./82. sadrži samo dalmatinsko prvenstvo, pa bi se komotno članak mogao preimenovati u Dalmatinsko prvenstvo 81/82. Što misliš? --Pera detlic (razgovor) 16:21, 7. veljače 2017. (CET)

Nije meni problem da to ja uradim, već si rekao da dalmatinske lige ostavim tebi, pa nisam htio ništa raditi po tom pitanju --Pera detlic (razgovor) 09:00, 8. veljače 2017. (CET)

Je li ti ovaj šta zbucao?[uredi]

[1] Radio je na članku koji si pisao. Izokrenuo, a ne vidim referencije ni objašnjenja. Kubura (razgovor) 07:32, 11. veljače 2017. (CET)

Uklapanje sadržaja[uredi]

Bok Cybermb,

pošto je trenutačno neki zastoj sa spajanjem povijesti dvaju ili više članaka, a kako spajanje povijesti uređivanja i dalje ostavlja preusmjeravanje s izvorišne na ciljnu stranicu, mislim da bi u ovom slučaju trebalo izvršiti uklapanje sadržaja.

Možda bi i samom suradniku koji je radio na tim člancima bilo jasnije što treba učiniti kad bi se u iste postavilo odgovarajuće predloške za uklapanje sadržaja i to tako da:

se u članak 2. HNL 2016./17. postavi {{uklopi u}}, a u članak u dodatcima Dodatak:2. HNL 2016./17. {{uklopi iz}} i to na način da se navede točno u koji članak/dodatak treba uklopiti u, te iz kojeg članka treba uklapati.

Jednostavnije, u članak izvan imenskoga prostora dodataka treba ići:

{{uklopi u|Dodatak:2. HNL 2016./17.}}

(bez oznaka <nowiki></nowiki>)

a u članak u imenskom prostoru dodataka treba ići:

{{uklopi iz|2. HNL 2016./17.}}

Onda ćemo vidjeti, želi li suradnik Marko Turkalj prihvatiti taj prijedlog, ili ne prihvatiti, koji su mu bili razlozi i t. d.

Hvala na razumijevanju i trudu koji ulažeš u stvaranje ove wikipedije na hrvatskome jeziku. Lijepi pozdrav i ugodan ostatak dana, srdačno tvoj, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 9,17; 17. veljače 2017. (SEV)

  • P.S. poslije ćemo već nekad spojiti i povijesti uređivanja, vjerojatno nitko neće ići brisati bivšu i buduću preusmjeravajuću stranicu 2. HNL 2016./17., a ukoliko i bude bilo brisanja, ti i ja ćemo znati da je trebalo spojiti povijesti uređivanja, pa ćemo jednoga lijepog dana to i načiniti. Još jednom te lijepo pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 9,17; 17. veljače 2017. (SEV)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[uredi]

(Sorry to write in English)

Je li ovaj piše u redu?[uredi]

[2] Je li ovaj piše u redu? Kubura (razgovor) 04:26, 26. veljače 2017. (CET)

Izmjene na člancima o sezonama[uredi]

Admini će nas pobiti zbog količine današnjih izmjena :) --Pera detlic (razgovor) 22:43, 3. ožujka 2017. (CET)

ovo radim sa sekundarnim accountom što je sigurno sigurno je :) Slažem se za ovakvu kategorizaciju. Sad bar ima dovoljno članaka. Ja sam danas sve sezone izbacio iz kategorije županije (u koju sam po automatizmu trpao pri kreiranju novih dodataka) --Pera detlic (razgovor) 22:54, 3. ožujka 2017. (CET)
Palo je i meni to na pamet... Ima dosta članaka iz NP Osijek i Vinkovci (nešto manje za Vukovar i Karlovac, mada se može i za njih napraviti) --Pera detlic (razgovor) 23:13, 3. ožujka 2017. (CET)

re:Premještanje članaka[uredi]

Zašto bi se sezone premještale u dodatak? Kakve su to gluposti? Ako se sezone HNL-a ne premještaju u dodatak zašto bi to radili i sa svim ostalim sezonama. Carl Johnson (razgovor) 12:20, 4. ožujka 2017. (CET)

klubovi bez članaka[uredi]

Kad kreiraš članke/dodatke o nogometnim sezonama, ubacuj poveznice ka klubovima čak i ako ne postoje članci o njima. U nekom trenutku će netko napraviti članak o tom klubu, pa da odmah budu sve poveznice tu. Em je lakše za pronalaženje podataka o sezonama (samo ideš na "što vodi ovamo"), em ako ima mnogo poveznica iskočiće na listi na kojoj su nepostojeći članci sa mnogo poveznica, a samim tim možda netko odluči da napiše članak (pa makar i mrvu). Isto važi i za bivše klubove: čak iako klub ne postoji, možda u nekom trenutku nastane članak... Što se tiče klubova koji su kroz povijest mijenjali ime, u sezonama stavi tadašnji naziv kluba (kao i poveznicu ka tom nazivu), a onda odradi redirekciju na sadašnji naziv (bar ja tako prakticiram). --Pera detlic (razgovor) 09:19, 9. ožujka 2017. (CET)

Važi, mada ne znam kad ću moći, pošto u narednim danima imam malo veću frku na poslu, ali potrudiću se... Tako sam napravio i Dodatak:Popis športskih klubova na području općine Trpinje --Pera detlic (razgovor) 17:34, 9. ožujka 2017. (CET)
Super si odradio, mad bih ja ubacio još jednu kolonu - raniji nazivi kluba --Pera detlic (razgovor) 09:26, 13. ožujka 2017. (CET)
Iz dosadašnjeg iskustva sam se uvjerio da je gomila klubova i po nekoliko puta mijenjala imena, pa zbog toga mislim da bi bilo dobro staviti kao posebnu kolonu, radi bolje pretrage. Također, ja bih i aktivne i neaktivne klubove stavio u istu sekciju, ali bih ubacio kolonu "status" ("aktivan", "ugašen", "u mirovanju", "djeluje samo xy sekcija") --Pera detlic (razgovor) 09:51, 13. ožujka 2017. (CET)
Počeo sam da radim dodatak za Vukovarsko-srijemsku županiju, ali neću imati vremena danas da završim, ostaviću započet, pa koliko budem stizao u narednim danima... --Pera detlic (razgovor) 10:48, 13. ožujka 2017. (CET)
Konačno sam završio dodatak o klubovima iz VSŽ. Dosta mi je pomogla knjiga "Sto godina nogometa u Hrvatskoj" što si mi poslao, pogotovo kao dopuna ugašenih klubova i starih imena --Pera detlic (razgovor) 13:45, 20. ožujka 2017. (CET)
Preuzeo bih Osječko-baranjsku županiju (za početak), a kasnije možda i Sisačko-moslavačku i Karlovačku. Čisto da "kaparišem" :) Pokušaću u narednim danima rad na OSŽ, ali imam malo veću gužvu na poslu, pa će mi tempo biti malo sporiji... --Pera detlic (razgovor) 16:42, 20. ožujka 2017. (CET)
Dalmacija je ozbiljan zalogaj, isto kao i Zagreb... Mada mislim da će i OSŽ biti obimna --Pera detlic (razgovor) 17:15, 20. ožujka 2017. (CET)
    • This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
    • Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
    • This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
    • Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.