Razgovor sa suradnikom:Dea iz Umaga

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

(poruka automatski generirana od strane bota EmxBot 23:09, 10. travanj 2007. (CEST))

Članak je prebačen na razgovor zato što nije sređen, a nije sređen zato što nije pisan enciklopedijskim stilom (sve je u natuknicama, umjesto toga treba biti pisan u smislenim rečenicama), nema wikipoveznice i treba ga općenito dotjerati. Savjetujem ti da pročitaš wikipedija:uvodni tečaj ili barem wikipedija:stil, ali ako nađeš vremena najbolje i jedno i drugo. To će ti vjerojatno dati odgovore na sva pitanja kako članak treba izgledati, a ako nešto ne bude jasno samo se javi Pozdrav --MayaSimFan 19:45, 11. travanj 2007. (CEST)

Super su ti najnoviji doprinosi, savladala si gradivo . Članak klasičan sam predložila za premještanje na wječnik zato što se zapravo radi o definiciji riječi. Kod Alke nije važan naslov, to se lako da srediti karticom premjesti, ali treba ga prvo srediti na stranici za razgovor gdje je sad, a kad ga središ samo javi meni ili postavi zahtjev ovdje. Onda ćemo srediti i taj naslov. Nećemo ga brisati odmah nego tek 25. 4. ako do tada ne bude sređen. Pozdrav --MayaSimFan 09:49, 12. travanj 2007. (CEST)
Stinica, hvala na upozorenju :). Kategoriju dodaš jednostavno tako da upišeš [[kategorija:Ime kategorije]] na dno članka a prije interwiki poveznice (može i poslije i bilo gdje, ali ovako je pregledno). Kategorija treba biti već plava, znači najbolje je da već postoji. Poz --MayaSimFan 14:58, 13. travanj 2007. (CEST)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav.


Malo u službenom tonu, ali nema veze , poz --MayaSimFan 15:10, 13. travanj 2007. (CEST)

Fotografije[uredi kôd]

Možeš li mi reći u kojem će se članku koristiti fotografija [1], a ukoliko je tvoja zašto ju ne postaviš na zajednički poslužitelj? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:59, 13. travanj 2007. (CEST)

Malo treba pogledati dozvole na slikama koje si postavila. Npr. Slika:Comics.jpg definitivno ne može imati tu dozvolu zato što su na slici prikazani likovi koji su čak i svaki za sebe zaštićeni autorskim pravima, a i autor koji ih je sve spojio na slici polaže prava na svoj rad. isto tako treba navesti točan izvor, dakle cijeli url stranice s koje je slika uzeta. Isto tako, nije baš najbolje postavljati slike pod copyrightom samo za suradničku stranicu ako ne postoji članak na kojem će slika stajati (ipak, nije da će te netko tuć ako ostane ; ja na primjer svoju držim zato što sam se mučila oko simpsona pa sam se ovak nagradila :) Pozić --MayaSimFan 22:57, 13. travanj 2007. (CEST)

Postavljanje slika na Wikipediji[uredi kôd]

Molim te pročitaj o postavljanju slika na Wikipediju, jer unatoč svim šarenim upozorenjima na stranici za postavljanje datoteke, slike postavljaš suprotno pravilima, a takve slike uskoro pobrišemo. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:02, 13. travanj 2007. (CEST)

Najbolje da proučiš sve što piše o slikama jer pravila je poprilično, a o samom postavljanju pročitaj ovdje. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:16, 13. travanj 2007. (CEST)

IRC :-) --Roberta F. 22:40, 13. travanj 2007. (CEST)

Pravila ponašanja[uredi kôd]

Dea, ja sam te izbacila s IRC-a, jer sam te dva puta zamolila da se malo strpiš, s obzirom da vodimo važnu raspravu. Nitko te ne želi otjerati, ali strpljenja ponekad treba biti. Slobodno se možeš vratiti na IRC, ali poštuj pravila diskusije. S Wikipedije se ne može odjaviti, tvoj račun ostaje sačuvan, jedino se može preimenovati. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 17:40, 16. travanj 2007. (CEST)

Stvar je u tome, da mi svi ovdje radimo po istim pravilima i svi smo se na početku susretali s istim problemima. Nitko od nas nema toliko vremena da svakog pojedinog novog suradnika vodi kroz sva moguća pravila i objašnjenja kao da ne pišu. Zato i jesu napisana, da se suradnicima olakša snalaženje, jednostavno moraju puno toga pročitati, a svakodnevnim radom, nadopunjavanjem članaka, ponovnim čitanjem uvodnog tečaja polako se napreduje. Strpljivost je također jako važna, jer nitko od nas za ovaj posao nije plaćen, svi trošimo svoje slobodno vrijeme i pokušavamo u tom slobodnom vremenu što više toga riješiti, očistiti i stvoriti na Wikipediji. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:11, 16. travanj 2007. (CEST)

Ne možemo nikoga na ništa prisiljavati, a ti si uvijek dobrodošla, ukoliko želiš doprinositi. Puno uspjeha s maturalnom radnjom i lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:11, 16. travanj 2007. (CEST)

Camus[uredi kôd]

Si ti sigurna da je na wikipediju prepisano s Večernjeg, ili možda obratno? Ajde pogledaj kako je taj članak izgledao prije godinu dana, kako prije dvije, pa me obavijesti što si zaključila. SpeedyGonsales 23:53, 25. lipanj 2007. (CEST)