Razgovor sa suradnikom:Donatus/Arhiv 8

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Sadašnja stranica za razgovor: Razgovor sa suradnikom:Donatus

Slike[uredi kôd]

U vezi ovih slika sta sam stavljao... Jel bi mogli odgovorit na upit sa moje stranice razgovora... --Girith 14:02, 9. ožujak 2007. (CET)

Jerko[uredi kôd]

Daj, idi pa vidi jednom one 3 redke, koje sam izmjenio kod Jeronima. --Lyonski 00:16, 2. veljača 2007. (CET)

Onaj "iz" "Itale" mišljen je tako, da je J. korigirao prijevod evv iz Vetus Latine, (nazvane i Itala.) Barem tako sam ja naučio ... --Lyonski 00:31, 5. veljača 2007. (CET)

Jerko pa kardinal --- nmisam htio sve naobrnuti naglavačke ... Sigurno da se to može uklonuti. Pa i ono, da je bio kandidat za papu poslije prijevoda. Tek je sredio evv, kad je morao otići iz Rima. Ali da se nagađalo, to je moguće; ali nikako zbog prijevoda Biblije. --Lyonski 00:33, 5. veljača 2007. (CET)

Hvala,ker popravljaš patristiko za mojimi Puljčani. --195.210.239.103 20:00, 10. ožujak 2007. (CET) Joj, pozabil sem se priajviti, pa te še enkrat pozdarvljam in se ti zahvaljujem. POtem pa briši to vrsto. --Lyonski 20:01, 10. ožujak 2007. (CET)

Hill fort[uredi kôd]

Donatuse, kako privodimo "hill fort". Tribat će mi privod te riči, kanim privesti članak sa en.wiki "Napoleon's Hill".
Gledao sam članke na en. i de.wiki, ali nisam posve siguran koju bi rič triba uzest. Pada mi na pamet "gradina"? Vidim da Poljaci imaju "grodzisko". Kubura 10:58, 2. veljača 2007. (CET)

... a Česi "hradiště". Je li to onda "gradište"? Kubura 10:59, 2. veljača 2007. (CET)

Gora i Dragaš[uredi kôd]

Istina je.
Općina se ne zove po imenu od gradića, nego po predjelu. Zato i jest ondi postoji etnička skupina Goranci, koja se zove po tom predjelu, a središte mu je Dragaš. Vidi članak Goranci (narod) i sliku odmah na vrhu. "Goranci u Dragašu, središtu Gore...".
Eto, vrlo jednostavno.
Na sr.wiki imaš članak o općini Gora na kojem je poveznica "vidi Dragaš".
Sad, tako smo riješili to.
Ali, otvara se ovdi novi problem, kojeg nekako nismo burtali na hr.wiki, ali ipak je izašao na sridu.
Imamo slučaje na inoz.wikicama, doduše, ne svugdi, di posebne članke imadu općine, a posebne članke imadu istoimena mista.
Tu ja neću ništa petljat dok svi malo ne izvijećamo što ćemo činiti po tome pitanju; na koncu konca, nismo niti na hr.wiki tu nešto određeno učinili, odnosno, izgleda da nam članak o općini čini ujedno i članak o istoimenom naseljenom mjestu. Kubura 16:56, 2. veljača 2007. (CET)

David Schwarz[uredi kôd]

Znaš ono "Svakoga dana u s vakom pogledu..." Nadam se da sam sve dobro spojio.--dtom 18:51, 2. veljača 2007. (CET)

  • Po mojim razbacanim zapisima i "slatama" starih skripti Schwarz. I godina rođenja je prvo pisala 1850. Po meni je 1852.--dtom 20:09, 2. veljača 2007. (CET)

Navodnici[uredi kôd]

Po defoltu kada stisnes navodnike u ovome prozoru od wikipedie, navodnici su gore. To sto Hrvatski pravopis misli da je pametniji od međunarodnog što se tiće interpunkcije to je njegov problem. Kada promjeniš navodnike na svim člancima wikipedie u hrvatske, tada ću i ja prestati pisati engleske. Do tada... " "

ako smtras pak da si ipak u pravu molim da prosljediš ovu poruku neizmjenjenu i svoj komentar nekoj višoj instanci administratora.

ugodan dan— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hermetizam (razgovordoprinosi)

A ja tebe lijepo "molim" da me uputis koga admina da kontaktiram pa da ga obavijestim o tvojoj diktatorskoj samovolji.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hermetizam (razgovordoprinosi)

Hm. Čini mi se da nema simsla ove druge kontaktirat, čini se da su svi pacijenti kao i ti.

Nego što ću dobiti ban ako necu slusati vaše visočanstvo.

Zar ti zaista mislis da ne mogu dovesti 10 ljudi koji ce manijakalno mijenjati navodnike u hrpi članaka pa ih necete sve stici ispraviti.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hermetizam (razgovordoprinosi)

Lektura[uredi kôd]

pozdrav!

isprika za lekturu... nisam pažljivo gledao o čemu se radi.

hvala na dobrodošlici, nadam se da ću doprinijeti svojim budućim radom.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Jf_hasselbaink (razgovordoprinosi)

Hrvatsko zvono[uredi kôd]

Ja mislim da člancima kao što je Hrvatsko zvono nije mjesto na wikipediji,no Rihucro je u pravu ima dosta takvih stranaka na wikipediji. Ili njemu treba dopustiti članak Hrvatsko zvono ili obrisati ostale takve stranke. Carle 22:17, 3. veljača 2007. (CET)

No i ta stranka je sudjelovala na nekakvim izborima pod imenom SIN a i valjda su neke od ostale 34 stranke koje su s njima sudjelovale na izborima. Ako su puštene i ostale stranke poput Krug21 mislim da bi trebalo dopustititi Hrvatsko zvono Carle 22:24, 3. veljača 2007. (CET)

Sveti Vlaho i Dubrovnik[uredi kôd]

Hvala na doradi ovog članka. Dosta preglednije izgleda. Probat ću takvo što napravit za Miloslavić i Eduard Miloslavić, ali tek vjerojatno idući vikend. U koliko ti se da pogledaj možda dali treba dodavati još poveznica na Miloslavić. Kiso

Koreanci[uredi kôd]

Ispričavam se, neću više. Nemam svaki dan prostor gdje se mogu obratiti npr. nekom Korejcu pa sam se malo zanijela. --Philomena 17:42, 4. veljača 2007. (CET)

Clanci "Mahalia Jackson" i "Ray Charles"[uredi kôd]

Donatus, stvarno dobro radiš svoj posao. Hvala na sređivanju ovih dvaju članaka. Samo toliko od mene.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 193.198.150.67 (razgovordoprinosi)

Krpice[uredi kôd]

Hm, jel ti treba jedan , za laku noć? Laku noć :-))--Roberta F. 01:15, 5. veljača 2007. (CET)

Pridložak[uredi kôd]

Možeš li mi pogledat što mi ne radi sa pridloškom stub-zračna luka?
Ja već ludin.
Stavio sam ga na članak "međunarodna zračna luka Kaunas", ali u kategoriji:U izradi, zračne luke mi se uopće ne pojavljiva. Kubura 14:16, 5. veljača 2007. (CET)

Clanak "Jesse Jackson"[uredi kôd]

Donate, biskupe Wikipedije, zašto treba stilski doraditi ovaj članak? Zar želiš osporiti točnost mojih tvrdnji? Ili ti se ne sviđa ono što je napisano.

Ajde, Don Pedone, ne gnjavi. Nisi sposoban napraviti jedan jedini normalan članak koji ne bi trebalo poslije popravljati, dorađivati i iz njega izbacivati bedastoće. Jednom sam te već bio zamolio da mi prestaneš ovdje pisati komentare. Ako želiš, komentare možeš pisati uz dotične članke. Ovdje ću ubuduće svaku tvoju rečenicu brisati.--Donatus 21:37, 5. veljača 2007. (CET)

Strider[uredi kôd]

Znam da nisi neki stručnjak za gospodar prstenova, ali nekako sam od početka stalno tebi postavljao pitanja. Nadam se da si gledao film. Ako si gledao Aragorna su u Bree-ju zvali Strider. Ja sad želim napraviti članak strider, no ne znam bi li napisao "Aragorn je zvan Strider" ili samo preusmjerenje Carle 19:10, 6. veljača 2007. (CET)

Švicarska garda[uredi kôd]

Pogledaj moj odgovor Suradniku13 [1] --Flopy 08:33, 7. veljača 2007. (CET)

Evo odakle mu ono o hrvatskom imenu --Zeljko 12:40, 7. veljača 2007. (CET)

Carica Teodora[uredi kôd]

Nisam siguran da ću to dobro da napravim. To što se tiče preusmjeravanja. Obrisat ću ja onda svoj članak, jer ja nisam vidio da taj članak već postoji pa sam počeo novi.--  Gog gs1 212   16:15, 7. veljača 2007. (CET)

Pokusao sam ja kopirati clanak, ali mi se pojavila poruka "clanak Teodora, bizantska carica ne postoji, zelite li kreirati clanak?" ili tako nesto. No svejedno, meni nije stalo da clanak bude potpisan mojim imenom jer sam ga poceo prepisivati sa srbijanske vikipedije. Stoga, mozes da obrises preusmjerenje sa stranice CARICA TEODORA. Inace, svaki clanak koji radim moze ispraviti ko hoce. Znam da su svi ljubazni i ukazuju mi na greske upucujuci me kako to da promjenim, ali ja se bas ne snalazim toliko dobro na vikipediji. Dosta vremena potrosim da nadjem nacin kako da nesto napravim sto zelim. Zbog toga se dese i greske s moje strane, ali tko ima volje neka ih slobodno ispravi ukoliko nisu velike. Inace, ovu poruku pisem putem mobitela, pa izvini ako recenicne konstrukcije nisu uredu ili ponavljam napisano. To je zato jer nemam uvida u cjelokupno napisani text. --  Gog gs1 212   21:19, 7. veljača 2007. (CET)

Steve Vai[uredi kôd]

Ispričavam se ,sve sam detaljno pročitao i nadam se da više neću stvarati probleme.frka 21:54, 7. veljača 2007. (CET)

Ime Hrvat[uredi kôd]

Jedno objašnjenje te očita negacija slavenskoga porijekla kako osobnog imena Hrvat, tako i imena naroda nije nepristranost koju navodno proklamiraš.


Tekst koji sam dopunio uzet je iz vrlo cijenjenoga izvora, trebalo ga je nešto malo skratiti, ali samo tako odbacivati nije se trebalo.

Navedene su razne teze i niti jednoj se nije priklonilo - daleko od stanja kakvo je bilo na Wikipediji i kakvo ti zastupaš - iransko porijeklo imena.

Zašto odbijaš uopće razmisliti o tome na koji način si učinio to što si učinio. Izbrišeš i još čovjeka dobro našpotaš.

Smatram da bi na Wikipediji trebale biti sve teorije o imenu, ako nikoga ne vrjeđaju.

Nema ih toliko puno da se ne bi mogle sve u skraćenom obliku navesti - pa neka se svatko odluči koju će teoriju prihvatiti i dalje citirati.

A ne nametati samo jednu teoriju.

U slučaju da nemaš namjeru ispraviti svoju pogrješku - izbriši cijeli dio o imenu pa neka ne piše ništo.

Goran 23:58, 7. veljača 2007. (CET)

Grb Dubrovnika[uredi kôd]

Donatus, molim za jednu uslugu. Radim u promidžbi pa sam tim putem i dobio na raspolaganje službeni grba Grada Dubrovnika. Trenutni grb na Dubrovnik pa i na Dubrovačka Republika su jako loši. Molim te da pošto je zaštićen, da ga ti zamjeniš sa ovim koji mogu uploadat. Činiš mi se razumnim, i mislim da nema smisla da ostane onakav kad može bit original. Što misliš? KISO

Rijeke[uredi kôd]

Donatuse ti znaš da ja ne bi počeo bez veze. Skupljam rijeke a i imam baš 5 za Irak. I bit će još danas gotove.:)--BorisB. 12:48, 8. veljača 2007. (CET)

hvala[uredi kôd]

hvala na svjetu— Prethodni nepotpisani komentar napisao je ORGILI (razgovordoprinosi)

Nakratko otključavanje[uredi kôd]

Možeš li nakratko otključati članak o Titu? Našao sam na Internetu nekakvu našu hrv. knjigu o njemu, a po kratkom opisu mi se čini da bi mogla biti preporučenin štivom. Možda je i pristrana, apologetska, ali neka nam to netko, tko je to pročitao, reče. Kubura 14:39, 9. veljača 2007. (CET)

Nima veze, gren se sad odlogirat. Kubura 15:04, 9. veljača 2007. (CET)

Steve Vai[uredi kôd]

--frka 22:02, 9. veljača 2007. (CET)

Donatuse ,molim te da pogledas članak Steve Vai koji sam priveo kraju i ukažeš mi na eventualne nedostatke.



Guten Morgen :-))[uredi kôd]

--Roberta F. 09:22, 11. veljača 2007. (CET)

Hrvatske radio stanice[uredi kôd]

Imam nekoliko problema s člankom Hrvatske radio postaje... Kao prvo, smatram da je "radio stanica" književniji naziv od "radio postaje". Stanica je nešto gdje se čovjek zaustavlja i zadržava, pa imamo tramvajske stanice, stanice za tehnički pregled, itd. Što se postaja tiče, jedino mi na pamet pada postaja za konje... Mislim da bi se članak trebao zvati "Hrvatske radio stanice", a da "Hrvatske radio postaje" preusmjerava na njega.

Drugo, mislim da je organizacija članka loša. Koji je smisao dijeljenja radio stanica na javne i privatne, kada javnih ima doslovce tri, a sve ostale (dakle preko njih 150) su privatne. S obzirom da je pitanje koje se najčešće pita (recimo na hr.rec.radio) "Koje radio stanice mogu slušati u tom i tom gradu?" ili "Koje radio stanice imaju streaming?" mislim da je puno bolje napraviti popis prema tome koje stanice pokrivaju koje područje. Model na Hrvatske radio postaje je preuzet s popisa radio stanica drugih zemalja (dakle podjela na javne i privatne) i smatram da on nama nije primjeren. Isti problem je mene mučio kada sam radio članak http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_radio_stations_in_Croatia

Kao treće - izlistane su privatne radio stanice, a onda županijske. Pa sve privatne radio stanice su ujedno i županijske! I obrnuto. Dakle, nema previše smisla raditi takvu podjelu...

--Gtomas 16:44, 11. veljača 2007. (CET)

Hvala na komentaru i poduci. Moram priznati da sam novi u ovome i da se još ne snalazim. Morat ću dobro proučiti upute. Vidim da na ovu temu o papama ima dosta prostora za pisati, a ja o tome imam dosta materijala. Jednostavno volim povijest, a posebno povijest Crkve. Imam dosta i fotografija, ali ne znam kako ih umetnuti i da li smijem (ne znam da li su zaštićene autorskim pravima). U tekstovima koje sam napisao (Pio XII., Pavao VI. i Ivan Pavao I.)ima možda i nećega što nije bitno, ali mislim da nije na odmet. Trudim se da sve napisano odgovara istini. Pozdrav iz Slavonije!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Carmelo (razgovordoprinosi)

Sorry. Što sam pogrešno napisala??

ok. primirit ću se...

Zagrebačka škola ekonomije i managementa[uredi kôd]

Poštovani, molio bih Vas za pojašnjenje zbog čega su moje izmjene i pokušaj wikipediazacije teksta o ZŠEM-u vraćene u oblik koji je ostavila suradnica-administrator Roberta F. Ne znam u čemu griješim. Zbog čega nisu ostavljene bar Vanjske poveznice, ako već ne može međunarodna suradnja (nikako nije promidžba) i oprema (naslov, podnaslovi, Wiki-poveznice...). Molim za pojašnjenje.

Unaprijed zahvaljujući lijepo Vas pozdravljam. Goran Rosić

Hvala! No, zanima me zbog čega još stoji upozorenje kako nema dovoljno wikipoveznica. Mislim kako ih sada ima dosta, tj. tamo gdje je to moguće. nadalje, zanima me što još treba stilski doraditi kako bi se uklonilo i to upozorenje. Hvala još jednom!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Grosic (razgovordoprinosi)

Alojzije Stepinac[uredi kôd]

Jako je dobro što si stavio još jednu sliku u članak Alojzije Stepinac. Mislio sam povući prijedlog baš zato jer je bila samo jedna slika susret s Pavelićem, vrlo tendenciozna. Taj prijedlog i tako neće proći jer su se svi već pomalo zasitili povijesti i zemljopisa što je posve razumljivo. --Flopy 09:44, 12. veljača 2007. (CET)

Slažem se. I hvala na dobrim željama! Netko me je također uputio pa sam vidio tvoj blog. Pravi si majstor fotografije, ali mogao bi ga tu i tamo malo osvježiti (iako vjerujem da nemaš vremena). --Flopy 10:25, 12. veljača 2007. (CET)
Svakako nastavi kad budeš imao vremena :-) Ja upravo gledam nedavno pokrenutu i prilično dobru stranicu o Svetoj zemlji [www.svetazemlja.com] --Flopy 10:40, 12. veljača 2007. (CET)

Hvala na upozorenju i sugestijama. Dat ću sve od sebe.

RE: Terminal[uredi kôd]

Nema problema, it shall be done. «--aqua_byte 20:51, 12. veljaca 2007. (CET)

Biografije[uredi kôd]

Uspoređujući neke biografije (Npr. Bill Clinton, Hillary Rodham Clinton ili David Ben Gurion) skužio sam da su te tri potpuno skinute sa stranice http://www.moljac.hr/biografije/index.htm . Pretpostavljam da ima još. Ne znam tko je vlasnik te stranice. Je li možda netko sa wikipedije? Pozdrav.--Wenders 06:17, 13. veljača 2007. (CET)

Kemal Atatürk, Franklin Delano Roosevelt (djelomično), Bill Clinton, George W. Bush (većim dijelom), Al Gore. Još ću tražiti. Pozdrav.--Wenders 09:52, 13. veljača 2007. (CET)

Vidkun Quisling, Charles Darwin... ne vrijedi dalje tražiti, treba samo pogledati na doprinose suradnika Suradnik:Facasplaca. Taj ili je "Moljac" ili je neviđeni plagijator. Pozdrav.--Wenders 10:03, 13. veljača 2007. (CET)

moljac je dao svoju dozvolu za kopiranje biografija s njegove stranice, pod uvjetom da se naznači da je to preuzeto od njega. Zbog toga je i napravljen Predložak:Moljac. Pozdrav :-) Duh Svemira 17:23, 13. veljača 2007. (CET)

Ok. moze!! ja cu to izmjeniti! Cinilo mi se bolje da je na vrhu, tj. ljepše ali ako pravila kaažu suprotno... :) Pozz— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Laura (razgovordoprinosi)

Kako bih postavio novu odrednicu?[uredi kôd]

Napravio sam novu odrednicu za Wikipediju i nazvao je Nenad Horvat. Odmahe potom je premještena u Razgovore. Volio bih da ide u Članke. Kako bih to postigao? Hvala, Nenad Horvat— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nenad horvat (razgovordoprinosi)

Donatus,[uredi kôd]

molim svrati na irc, ako možeš. Branka France 10:26, 14. veljača 2007. (CET)

Predlošci[uredi kôd]

Zdravo, Donatuse. Htjela bih te pitati znaš li kako stvoriti novi predložak jer su mi potrebni u nakim člancima, a bojim se da ne napravim nešto krivo. Čekam odgovor. Hvala! Suradnik:Tea, 15. veljače 2007., 15:32.

From Dmark20[uredi kôd]

Hvala na poruci što ste mi poslali prije par dana. Nadam se da ćete mi biti voljni pomoći pr uređivanju i dodavanju sadržaja Wikiperije. Zovem se Davor Marković - student građevinskog fakulteta u Zagrebu. Nadam se budućoj suradnji. Pozdrav iz Hrvatske.

ispravci[uredi kôd]

Ipak da pitam prije upotrebe. Smijem li kao najobičniji suradnik ispraviti (brisati) nešto što je neko očito napisao bez veze npr. Tučepi u 19:44 „Raj na zemlji“, naravno ako je moguće biti brži od tebe:)?--dtom 19:55, 16. veljača 2007. (CET)

Malo slatkog :-)[uredi kôd]

Čestitam ti još jednom uz još za sada virtualno slatko  :-)) --Roberta F. 16:08, 17. veljača 2007. (CET)

Finte[uredi kôd]

Hvala za informaciju, nisam zanao kako ih izbrisati. Nadam se da ću se uz daljnje korištenje malo više uhodati sa tim fintama. Puno hvala i na dobrodošlici i srdačni pozdravi.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Besjednik (razgovordoprinosi)

Moljac[uredi kôd]

Hvala ti na odgovoru za onog Moljca, ali eto ja sam se bio u međuvremenu razbolio te se još i sada oporavljam. Stavit ću taj predložak na one članke gdje sam i ja sudjelovao dijelom u izradi, a za ostale ću prepustiti drugima. Kod tebe u Jeruzalemu sigurno nema toliko gripe kao ovdje kod nas. Voće sigurno već cvjeta. Pozdrav.--Wenders 14:14, 19. veljača 2007. (CET)

Zašto si vratio mrtvu poveznicu?[uredi kôd]

Da nagrđuje članak! Veliko je pitanje zove li se Vijeće Europskih regija (do sad pisalo savjet). Sramota.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Goran (razgovordoprinosi)

Stvarno mi se sviđaju vaši tekstovi. Što mislite o mojima? Unaprijed hvala na odgovoru. --smartie 08:10, 21. veljača 2007. (CET)

Upravo sam pisao tekst o beskralješnjacima i išao sam ga pogledati, ali mi se cijeli tekst izbrisao. Zašto? Unaprijed hvala.

--smartie 09:08, 21. veljača 2007. (CET)

Eh, čuj...[uredi kôd]

gledam gmazove.....i zbunjena sam....jer....dodavani tekst nije bez veze, problem je samo u mjestu na kojem je pisan.... Odstupa od koncepta koji je postavljen.... Možda, da se prebaci u stranice razgovora o pojednim grupama? Činjenično je uglavnom točan, samo je na krivom mjestu, a i ne mogu ovaj čas reći, koliko se uklapa u tekstove o konkretnim temama....Ja sam u napasti, da sve vratim na dio prije tih intervenija, a te nove dodatke razbacam tamo kuda spada, pa da vidimo....(OK, vidim.....)--Branka France 14:23, 21. veljača 2007. (CET)

Poruka koju ste mi ostavili ne stoji ja članke o vrstama meda nisam u stvari počeo nego sam samo ubacio dva teksta livadni i lipov med. Pozdrav.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Toni (razgovordoprinosi)

Ako možeš :) malo :) na irc :) sory --dtom 08:35, 22. veljača 2007. (CET)

Rusija[uredi kôd]

Pogledaj predložak Ruski vođe s njegovim poveznicama. Tamo možeš doći i preko Petar II., ruski car Rječina.

Zadnja napomena. Edgar će ti reći da su na svim ostalim wikipedijama (provjerio englesku i rusku) ti popisi ruskih vladara podijeljeni na dva teksta (prije i poslije 1721) tako da se i ovaj naš treba tako podijeliti. Rjecina.
Super ja sam gledao samo predloške. Moja greška. Boh.

Evo jedna njihova stranica, ima ih još, nije greda o selećem pčelarenju. Njemu je valjda najvažnije da ispiše što zna ,a na naslove m,ožemo pripaziti, nije greda. --Zeljko 21:02, 22. veljača 2007. (CET)

Johanna Budwig[uredi kôd]

Poštovani,

molim Vas da uklonite zamolbu drugim suradnicima da pomognu u prijevodu biografije Johanne Budwig.

Sve što sam napisao nije prevođeno niti s jednog jezika, već su to informacije koje sam prikupio pripremajući se izdati prvu knjigu od dr. Budwig na hrvatskom jeziku.

Sve što stoji u tekstu je skraćeno ali i istinito u odnosu na njen život, istraživanja, znanstvene dosege i rezultate liječenja.

Zbog toga je moj tekst najbolji na cijeloj wikipediji o dr. Budwig i ne treba ga se prepravljati.

Ako mi ne vjerujete, istražite i vi što ima zapisano o pokojnoj gospođi na internetu. (Recimo yahoo grupa http://health.groups.yahoo.com/group/FlaxSeedOil2/)

Darko Vujnović - suradnik DarkoV— Prethodni nepotpisani komentar napisao je DarkoV (razgovordoprinosi)

Nisam, ne nam što je to, daj pitaj Duha --Zeljko 17:16, 23. veljača 2007. (CET)

to naš Duhič sebi olakšava posao na razne načine --Zeljko 17:35, 23. veljača 2007. (CET)

Kategorija[uredi kôd]

Ja i suradnik Girith došli smo do zaključka da kategoriji Gospodar prstenova treba promjeniti ime u Međuzemlje jer su se počeli pisati članci i izvan djela Gospodar prstenova. No ja nisam to htio raditi bez nekog od administratora pa ti to riješi ako možeš Carle 20:23, 24. veljača 2007. (CET)

Da, nije baš teško prekategorizirati(U samoj kategoriji postoje samo 4 članka). A i Englezi su je nazvali Međuzemlje. Pa 99 % članaka o Tolkienovom svijetu imaju veze s Međuzemljem. Carle 20:53, 24. veljača 2007. (CET)

A potkategorije ne treba dirati? Carle 20:58, 24. veljača 2007. (CET)

O joj, zbunio se. Sad ću sve to vratiti u MeđuzemljeCarle 21:10, 24. veljača 2007. (CET)

Ma ja zaboravi da se na wikipediji kategorije prave samo stavljanjem članaka u njih pa htio počistiti onu Carle 21:16, 24. veljača 2007. (CET)

Radio Pula[uredi kôd]

Radio Pula, live? ajd--Roberta F. 12:36, 25. veljača 2007. (CET)

Imam problem...[uredi kôd]

Dogodilo se slučajno da smo ja i suradnik Shippuden napisali skoro isti članak sa sličnim naslovima, a bez da smo znali. Bi li mogao obrisati moj članak Popis Naruto Shippuden epizoda i ostaviti njegov Lista Naruto Shippuden epizoda da odsad pa nadalje radimo na zajedničkom članku? Tea 15:36, 25. veljača 2007. (CET)

hvala na dobrodošlici, nisam ovo očekivao, još se snalazim ovdje :) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Blix (razgovordoprinosi)

Bok Doni, Daisy nam piše o Mayama, pa je glavni tekst Maje preusmjerila na Tikal, sada kada upišeš Maya i Maje, link rasipan po cijeloj wikipediji, ili bilo gdje da kliklneš na njega, dobivaš preusmjeravanje na stranicu Tikal. --Zeljko 10:03, 26. veljača 2007. (CET)

Predložak zrakoplovi[uredi kôd]

Mogu li u predložak sam dodati "Površina krila" a da nešto ne zeznem?--dtom 10:03, 26. veljača 2007. (CET)

Kategorije i podkategorije[uredi kôd]

Ide mi na živce što ovdje !"#$ lud zbunjenog. Kad ja napravim kako je Ante rekao, nađe se netko da me ispravi i uputi kako treba. E, sad kad radim kako treba, nađe se još netko pametniji pa mi kaže da valja onako kako sam ja prvi puta radio. Primjerice Katja Seizinger ona se već nalazi u kategoriji Alpski skijaši, samo treba pritisnuti još jedan link na podkategoriju Njemački alpski skijaši (još nema te kategorije, ali bit će) ili Olimpijski pobjednici u alpskom skijanju....Za to jesam da se nalaze u dvije kategorije. i btw, kao da će netko čitati te članke!!! Nitko od vas sigurno nije čuo ni za jednog skijaša o kojem sam ja napisao, niti će itko osim mene i pisati o skijašima. Samo se svi nađu da pametuju.   Gog gs1 212   10:14, 26. veljača 2007. (CET)

Imamo, sad je pod Maja

treba poništiti njewzino preusmjeravanje i vrartiti Mayama, njihovu stranicu. Napravila je preusmjeravanje i za Maya i za Maje, i to da bi dobio nekakav grad. --Zeljko 10:22, 26. veljača 2007. (CET)

Maya, Maje i Maja, osim što sa ova posljednja dva mi nazivamo Maya Indijance, to su i 3 etnonima nekih plemena iz Brazila. Ja bih maknuo ono Maja, a da ostanu prva dva, jer pod prva dva naziva postoje mnogi linkovi u tekstovima wikipedije. Pozdrav Doni i tenks --Zeljko 10:28, 26. veljača 2007. (CET)

Donate, ne brini, biće sve OK kad prođe ova trula južina :) --Ante Perkovic 10:38, 26. veljača 2007. (CET)

Hvala na informaciji za povezice

članak m. p. katančić[uredi kôd]

izmijenila sam "m. p. katančić" jer ta kratica nije vezivala na stranicu "matija petar katančić". zato sam mislila da članak o katančiću ne postoji. ali sada u članku o slavonskom brodu lijepo stoji puno ime i prezime te poveznica na taj članak. Serenada 16:39, 26. veljača 2007. (CET)

ipak sam pobrisao. dva razloga; zbog tebe samog, a i zbog mene samog :) nema veze, sada si i tamo. ja ću ispraviti sadržaj o parafilijama, jer nije u redu da se pod parafilijama poiminju stvari koje su samo pitanje "ukusa", tj. sklonosti, te nisu štetne ni za koga (npr: voajerizam...) trudit ću se da tako i ostane i na wikipediji. ;)

Nautičar[uredi kôd]

Samo za tebe  ;-)Tvoja žemska

Molim ;-)

Korisnik Arman[uredi kôd]

Zdravo. Ja sam novi suradnik Wikipedie pa mi treba profesionalna pomoc. Kada sam napravio clanak Banovina Bosna, doslo mi je upozorenje kako ne stavljam dobro poveznice. mozete li mi dati barem neke savjete. Hvala

P.S. Dobri clanci :-)

Ajde fino navrati na http://www.opcina-kriz.hr/sadrzaj/opcinska-uprava.php i sam popravi stranice Općine Križ na wikipediji. Da me opet ne ispravljaju jer mi se neda stavljati nove informacije.


Pozdrav.

Boris T. Matic[uredi kôd]

Zasto se onda ne preimenuje clanak "John F. Kennedy" npr. (i citav niz drugih clanaka koji sadrze inicijal umjesto srednjeg imena)? Na svim materijalima, na spicama svih filmova koje je uredio itd. doticni je potpisan kao "Boris T. Matic" i nigdje nema podatka kako mu je tocno srednje ime. Taj podatak se sigurno moze saznati (i probati cu) no cemu nedosljednost? MariOK

Brisanje[uredi kôd]

Ok, učim pomalo :)


Hvala na savjetima, pozdrav! MariOK 21:03

ej Doni, kak je danas. koji je ono problem sa slikom Huna, ne ostaje na stranici --Zeljko 22:08, 1. ožujak 2007. (CET)

Postavio sam pitanje na stranici za razgovor vezano uz Hrvatsko Društvo Dramskih Umjetnika: u kojem obliku mora biti dozvola za prenošenje dijela teksta sa web site-a? Osobno sam clan HDDU pa mogu dobiti dozvolu u zeljenom obliku. Pozdrav, MariOK, 14:20

Ne razumijem podnaslov "Popis biografija hrvatskih i hercegovačkih svećenika" jer mi je skroz nelogičan. Radije izbacite pridjev "hercegovačkih" ili ubacite moju inačicu "svećenika Crkve u Hrvata" iako je to kolokvijalan naziv. Lijep pozdrav — Prethodni nepotpisani komentar napisao je apeiron (razgovordoprinosi)

Hvala, početnik sam na Wikipediji i pokušavam naučiti ;) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je apeiron (razgovordoprinosi)

Stolac ili stolica[uredi kôd]

Ako je stolica samo izmet, kako se oa kaže Sveta Stolica, što bi po tvom zaključivnju značilo Sveti Izmet.

Također, u hrvatskom jeziku je rašienije stolica nego stolac

--Jolo Buki Original 12:45, 3. ožujak 2007. (CET)

ZATEMAS[uredi kôd]

Molim vas posjetite ZATEMAS. znaci, ZATEMAS je sustav kojemu je svrha koristenja na predavanjima programiranja. Zato vas molimo da premjestite natrag ZATEMAS, hvala.

ZATEMAS[uredi kôd]

Molim vas, mozete li pobrisati predlozak ZATEMAS, nepotreban je...

BADEN[uredi kôd]

hej pozdrav, mislim da je članak o Badenu sada spreman! živio, --OettingerCroat 20:49, 4. ožujak 2007. (CET)

hvala[uredi kôd]

hej brate, hvala na brzom premještaju razgovora na Badenu!

--OettingerCroat 00:17, 5. ožujak 2007. (CET)

Clanak "Pauline Reage"[uredi kôd]

Znaš, Donatuse, evo je opet netko napisao loš članak.Treba ga popraviti ,svrni pogled.

Prtljanje na pridlošku[uredi kôd]

Bog, Donatuse.
Neregistrirani je nastavio prtljati po pridlošku "Okvir bivše zemlje svijeta".
Po strojopisnim pogrješkama i po tematskoj opsjednutosti se da nagađat tko je.
Tribalo bi ga vratit na stanje od tvoje zadnje intervencije. Kubura 16:44, 6. ožujak 2007. (CET)

Postao je priobiman. Još mu samo triba namontirat kola, radio-antenu, krovni prtljažnik, registracijsku pločicu i upisat ga u registar brodova u obližnjoj lučkoj kapetaniji. Jasno, svaku godinu će morat proć tehnički pregled i eko-test, a korisnik pridloška će morat imat urednu matrikulu.
Ima mnoštvo slovnih i pravopisnih pogrješaka.
Dalje, triba privest nepotrebne međunarodne izraze (zašto "period", kad imamo "razdoblje", čemu "karta", kad imamo "zemljovid").
Izraz "vođa", pa makar bio i u pridlošku... Radije rabimo izraz "čelnik", ipak se radi o državi, ne o neformalnoj društvenoj skupini.
Redak "postojala od - do" je uklonjen? Krasno. Ako ćemo tako, možemo uklonit i redak u kojem je navedeno ime države i glavni grad.
Zašto je uklonjen stoti dio valute (ovo možemo priobličiti, nisu se sve manje jedinice bile stotina)? Vremenska zona? Pozivni broj?
Možda u starija vrimena to nije bilo bitno, ali 20. stoljeće ima mnoštvo država koje su bile imale svoju politiku vremenskih zona, svoju ulogu u međunarodnom poštanskom prometu i t.d..
Uostalom, u sažetcima o državama danas, piše se (u svakom ozbiljnom vodiču), u kojoj se vremenskoj zoni nalazi i koji je pozivni broj za tu državu. Da ne govorim o uporabi strujnog napona.
Nabrajanje osoba smatram nepotribnim. Ipak se radi o državi. Štoviše, to je opasna stupica; onda će uslijedit pitanja, svađe i sprdnje na temu koja je važnija osoba bila (sa svim uređivačkim ratovima), da ne govorim kako će uskoro uslijedit zahtjev za proširenjem popisa osoba u pridlošku. Hoćelimo doć do {{{osoba234}}? Pazi, ovime se približavamo primjeru "100 najvećih osoba...", izričito navedenog u "što wikipedija nije".
A za sva ta nabrajanja imaju poveznice na "Popis..." u pridlošku (popis premijera, predsjednika...). Kubura 17:18, 6. ožujak 2007. (CET)

Kako hoćeš.
Samo, za "vođu", to nije pitanje je li hrv. rič (jest hrv.rič), nego značenjska. Nekako... kako bih ti rekao... govorimo o vođi bande, vođi od pokreta, narodnim vođama (koji ne moraju bit izabrani službenim putem), vođama ustanka...
Možemo govorit i o stranačkim i o državnim vođama, ali to mi je nekako ... prineformalno, skoro da svodi na ulične odnose.
Primjerice, na TV-dnevniku ćedu rabit izraz "skup čelnika država"; izraz "skup državnih vođa" mi je malo... unižavajući, degradirajući, moglo bi ga se čak shvatit i derogativnim.
Možda sam pristran, pitaj Abyssus.
Neću ti stvarat nikakve probleme oko tega u pridlošku; ja sam ti da' svoje mišljenje i razloge protivljenju. Kubura 09:49, 7. ožujak 2007. (CET)

Može i to, ali radije bih se konzultirao sa ostalima, nemojmo brzati.
Eh, na pridlošku "Okvir bivše zemlje svijeta", prominia sam tekstualno polje (ne funkcijsko), tako da stoji "postojala od - do", a polje {{{razdoblje}}} nisam dirao. Kubura 10:05, 7. ožujak 2007. (CET)

Donat imamo nekakvog Aztenocha koji već deseti puta ubacuje gluposti u članak Maya, a tiće se njihovog imena (pogladey (Maya). Trebao bi urgirati. Ponaša se upravo, da ne kažem kako. Neka napiše gdje to piše. Budalaštine, da neko neprekidno i neometano upisuje nekažnjeno, treba spriječiti. --Zeljko 19:15, 6. ožujak 2007. (CET)

i što sa Mayama. --Zeljko 20:02, 6. ožujak 2007. (CET)

Copyright problem[uredi kôd]

I see you speak English. Good. This image: Slika:Serenoa_repens.jpg is the same as an image found here: [2]. The uploader claims to release the image to Public Domain. We have images of this available on Commons (see Commons:Serenoa repens) Filip has graciously made a notation on the image, but I am concerned about all of this uploaders images, and the claims of ownership.

I am a steward, and would remove them myself, but I see that your project has plenty of active admins. Thank you for your attention. Bastique demandez 00:59, 7. ožujak 2007. (CET)

moram je naći prvo di je --Zeljko 09:35, 7. ožujak 2007. (CET)

Slike ABC.jpg i TehnKult.jpg[uredi kôd]

Kolega molim Vas za pojašnjenje,

Ne vidim u čemu je problem s gornjim slikama. Iako na njih nemam autorsko pravo, radi se koliko sam razumio o poštenoj upotrebi zapisa, a kako bi poboljšao prikaz izdanja. Tim više jer sam o pisanju prikaza razgovarao s urednikom.

Neko drugo pojašnjenje ili se tvoja poruka može shvatiti kao zabrana stavljanja ovih slika?

Hvala, Tomislav

Slike[uredi kôd]

Pročitao sam poruku u vezi slika. Napravit ću to sve a neke slike sam već postavio u međuspremnik. Zanima me da li je potrebno opis slike pisati na hrvatskom ili nekom od drugih jezika. Braco

Zatemas[uredi kôd]

Pozdrav!

Malo smo sredili članak ZATEMAS (http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:ZATEMAS).

Pa me samo zanima jel' to sad nešto bolje? Može li to proći?

Opis slika i vrlo hitro brisanje[uredi kôd]

Stvarno sam se trudio oko opisa, Andrej Šalov me upozorio da slikama opis stavljam putem tablice unutar dijela "Dozvola" točno mi je tako rekao (provjeri na stranici Razgovori sa suradnikom:Goran. Nije mi rekao da tablicu stavljam unutar dijela "Opis". Kažem ti stvarno sam se trudio, i zanima me što točno ne valja mojim opisima. Čak su mi rekli da su predugi. Ako treba opisati lokaciju s koje je nešto snimljeno, nisam ja bio u UNMOP-u da znam točno mjesto s kojeg je nešto slikano i točno ime svakog unproforca koji je slikao. To ne piše niti na njihovim stranicama, jednu sličicu Galijule uzeo sa stranice Vlade Republike Hrvatske u rezoluciji u kojoj ne vrijedi gotovo ništa, mislim da bi im bilo čak i drago što ju se stavlja na Wikipediju. Reci stvarno koji točno opis ne valja, a ne ovako SVI OPISI NE VALJAJU, BRIŠEMO ZA DVA DANA. Goran 16:36, 7. ožujak 2007. (CET)

Dobro vidio si neke slike i odmah optužio za sve, pa ide li to tako na Wikipediji. Ne bi li trebalo razgovarati. Reci koje su slike problem barem to. Za neke sam se stvarno potrudio dobro ih opisati. Goran 19:16, 7. ožujak 2007. (CET)

Ako pogledate na stranicu Hrvatsko Društvo Dramskih Umjetnika vidjeti ćete da je dobijena dozvola da koristimo materijale sa njihove web stranice pa molim da maknete opaske sa te stranice. MariOK, 17:55

Spawn[uredi kôd]

oprosti; nisam se sjetio, LukaKrstulović 19:47, 7. ožujak 2007. (CET)

Opis Johanna Budwig[uredi kôd]

Molim te što treba napisati za sliku, objašnjenja na wikipediji su zbunjujuća i nikada ne postoji objašnjenje koje po meni objašnjava izvorište slik? Ja sam Darko Vujnović i vlasnik sam prava za izdavanje knjiga dr. Johanne Budwig za hrvatsko tržište. Uskoro će izaći prva knjiga iz serije knjiga dr. Budwig i sliku koju sam stavio na wikipediju je jedna od slika koju sam dobio od nositelja prava iz Njemačke. Oboje (ja iz Hrvatske i Lothar Hirneise iz Njemačke) slažemo se, te ustupamo sliku wikipediji na besplatno korištenje (fotografiju koju sam i stavio). Molim te nemoj skidati sliku već me uputite što treba navesti i kako to izvesti jer mi je svaki put potrebno 1/2 sata da skužim wikipedijina pravila o postavljanju slika, a kada stavim onda mi netko priprijeti da to i nije dobro napravljeno (isto mi se dogodilo i sa slikom MasneKiseline.jpg, a ja sam samo ponešto prepravio sliku iz engleskog izvornika wikipedie). Tek sam danas vidio tvoju poruku, pa ako ništa drugo, dajte mi još vremena da se nastali problem stigne ispraviti. Darko Vujnović, 091/2330925

Uvridljivi sadržaji[uredi kôd]

Je, Doni, ono su provokativne stvari.
Nike stvari su provokacije, i nije im misto na wikipediji.
Bar ne na hrvatskoj wikipediji.
Što se Bokica ne drzne tako i stavi na sr.wiki, na svojoj suradničkoj stranici, zastavu neovisnog Kosova i grb od OÇK (Osloboditeljske vojske Kosova)?
Doni, nije ovo 1977., ovo je 2007..
Nike stvari su počinjene za to vrime, nike stvari su se dogodile. Ne može se prijeći preko nekih stvari. Kubura 16:52, 9. ožujak 2007. (CET)

hajduk split[uredi kôd]

možeš samo otključat ovaj članak. Th dalibor 22:52, 9. ožujak 2007. (CET)

Johanna Budwig[uredi kôd]

Da li možeš pogledati da li je sada dobro (čini mi se da nije, jer prijašnji put kada sam stavio sliku na wiki stranicu, takvih uputa nije bilo). Darko Vujnović

tebi vjerujem. --Zeljko 11:00, 11. ožujak 2007. (CET)

Doni, onaj Darko je Speedy Gonzales). --Zeljko 11:13, 11. ožujak 2007. (CET)

Intervju za casopis Enter[uredi kôd]

Hello!

Ja sam Kristina i pisem tekst za casopis Enter o hrvatskoj Wikipediji pa bi voljela da sudjelujes u intervju-u. Pa ako si voljan, javi kako da te kontaktiram - mail bi bio super!

Hvala, Kristina

Kategorije[uredi kôd]

Jutro! Jeste se šta uspjeli da dogovorite oko kategorija. Ja sam počeo ponovo pisati članke o skijašima. I stavljao sam ih u kategoriju alpski skijaši kako ih je onda stavljao Perkovic, a i u podkategorije. Jutros vidim da on maknuo kategoriju alpski skijaši iako je onda INZISTIRAO da tu kategoriju ne mičem i da je bolje da se članak nalazi u glavnoj kategoriji iako se nalaze u podkategorijama. O čemu se sada tu radi? Gogg1212

Poslao sam mu poruku. Valjda ce odgovoriti. Poludit cu od tih kategorija. To se mijenja svaki čas. Pozdrav! Goggs1212

Pomoć[uredi kôd]

Doni, molim te, možeš li mi reći pravi privod za eng. izraz "commendation"? Pogledaj tekst u mom članku o crkvi Vitolda Velikog u Kaunasu. Na en.wiki, isti članak priko te poveznice vodi na en:Commendation. Kubura 09:33, 15. ožujak 2007. (CET)