Razgovor sa suradnikom:Goran

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Pismohrana1

Zastava Hrvatske[uredi kôd]

Nije li bolje Hrvatska zastava. -- Goran 01:31, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Kategorija:Državne zastave. --Ante Perkovic 11:41, 2. kolovoz 2007. (CEST)
Očito se mislilo na članak Zastava Hrvatske, te mi nije jasna tvoja namjera spominjanja kategorije. -- Goran 00:39, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Očito se mislilo da ćeš ti na link kliknit kad je link jedino šta sam ti odgovorio. --Ante Perkovic 01:14, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Hrvatski jezik voli pridjeve, zato je Hrvatski sabor, a ne Sabor Hrvatske, također bi i članak Zastava Hrvatske trebalo preimenovati u Hrvatska zastava. -- Goran 01:34, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Hrvatski jezik voli pridjeve, ali ne isključuje genitiv, što znači da izabrani oblik nije kriv, nego samo različit od preporuke. No, lakše je napisati npr. Zastava Papue Nove Gvineje nego Papuo-novogvinejska zastava. Kako wiki voli uniformost, odlučili smo naslove članaka unoformirati na jedini mogući način, a to je stavljanjem svih članaka u genitiv. Pozdrav. --Ante Perkovic 19:18, 4. kolovoz 2007. (CEST)

Zastava i odlikovanja[uredi kôd]

Zastave na kojima se ocito vidi modra boja, ne plava.

Bok,

Prvo, zamolio bi te za malo vise pristojnosti jer iz tvojih komentara strsi nepotrebni cinizam.

Drugo, dnevno vidim hrvatsku zastavu barem 50 puta i nije plava nego je modra, sto je lijepo vidljivo i na slici koju sam postavio desno.

Ako ti vise vjerujes onome sto negdje pise nego vlastitim ocima, to je iskljucivo tvoj problem.

Upozoravam te da ce svako tvoje buduce inzistiranje da vjerujemo tebi, a ne vlastitim ocima, rezultirati dugotrajnom blokadom.

Drugo, Suradnik13 je dao jasne reference na zakon o odlikovanju (A. Starcevic), dok ti samo tvrdis da postoje i izmjene zakona, a nisi prstom maknuo da proguglas iste na internetu, vec si samo revertao, ocekujuci valjda da cemo ti mi vjerovati na rijec i sam ici kopati po interentu spomenute izmjene zakona. Takvo ponasanje je nedopustivo. Ako mijenjas clanak, a ne postoji konsenzus oko promjene, izvoli pronaci referencu.

Zbog svega navedenog te molim da, ako zelis nastaviti konstruktivno raditi na wikipediji, ozbiljno razmislis o promjeni stava prema drugih suradnicima i o prihvacanju pravila wikipedije.

--Ante Perkovic 10:04, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Ostavi sliku. Ona je bitan dio onog šta sam izložio ovdje. --Ante Perkovic 01:12, 3. kolovoz 2007. (CEST)
Wikicitati „Plava boja manjih štitova krune grba RH (najstariji poznati grb Hrvatske, Dalmatinski grb, Slavonski grb) mora biti ista plavoj boji u plavom polju zastave RH.”
(Goran)
Ja to nisam nasa u zakonu. Nigdje ne pise da moraju biti iste boje. --Ante Perkovic 01:47, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Pripazi na ton[uredi kôd]

Molim te da malo pripazis na svoj ton. Vec ti je objasnjeno da wikipedija nije bojiste i da u rasprave trebas ulaziti malo hladniji.

Svaki tvoj komentar jednostavno prsti bahatoscu, cinizmom, ironijom, sarkazmom... you name it we have it. Mozda mi se samo cini, ali bas i nije da sam jedini kojemu se to cini, inace ti ne bi ni spominjao. To je na nekom internet foruimu mozda OK, ali ovdje nije.

Ne bi smio u rasprave ulaziti s motivom da dokazes da je sugovornik neznalica, promaseni slucaj ili slicno. Pokusaj razgovarati na nacin da ne dolijevas ulje na vatru jer nije samo bitno rijesiti spor, bitno je i ne demotivirati 5 drugih suradnika za suradnju samo da bi ispravio šija u vrat. To se ne isplati.

Ovako kako sad komuniciras, precesto ubijas svaku volju za komunikacijom.

Ja se povlacim iz rasprave jer nemam ni vremena ni znanja, pa mi je svejedno, ali shvati ovo kao savjet za nastavak rasprave.

Pozdrav, --Ante Perkovic 09:15, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Plava boja[uredi kôd]

Bok,

Pogledao sma zakon RH i zaista sam našao da se spominje plava boja, no problem je što ne postoji točna definicija plave boje. Ti kažeš da je plava boja boje neba, ali ja znam da nebo može biti u milijun nijansi plave :). Osim toga, plava nije ni definirana kao boja neba, ima još milijun plavih stvari. Potočnice, na primjer :). Nama treba točan RGB broj plave boje da bi mogli izraditi zastavu u informatičkom obliku, jer je, po meni, sve drugo samo amatersko svaštarenje.

Naime, po svemu sudeći, opis zastave (a vjerojatno i grba!) u našem zakonu uopće nije veksikološki ispravan, jer boje imaju svoja veksikološka imena ili barem brojčane vrijednosti, a toga u zakonu nema. S obzirom na traljavost Sabora u drugim pitanjima, ovo me uopće ne bi začudilo.

Evo, na primjer, pogledaj detalje o crvenoj boji na poljskoj zastavi ili preciznu definiciju boja na srpskoj zastavi. Oni imaju točno definiranu nijansu.

Dakle, po meni, problem plave boje možemo riješiti na 3 načina:

1. Ti ili tko god ima volje može pokušati pronaći točan veksikološki opis hrvatske zastave, te podatke iznijeti ovdje.

a)Ako točan veksikološki opis hrvatske zastave ne postoji, onda ga se ni ne može naći i ova mogućnost otpada

2. Možemo sami odabrati nijansu plave. Ako je točka 1a) kriva, onda znači da imamo mali milijun "ispravnih" verzija zastava, pa mi ova mogućnost ne izgleda nimalo privlačna.

3. U slučaju da zaista ne postoji točan veksikološki opis hrvatske zastave, mislim da je jedna mogućnost prikazato kakvo je stanje de facto, s obzirom da de jure (veksikološki gledano) hrvatska zastava zaopravo uopće nije definirana. To bi značilo napraviti zastavu kakve se zaista proizvode i koje se koriste u službenim prilikama.

Što ti misliš o ove 3 opcije?

--Ante Perkovic 19:33, 4. kolovoz 2007. (CEST)

Sorry što se ubacujem nepozvan, ali evo ti službena stranica sa hrvatskih državnim simbolima. Gdje se plava boja određuje kao modra ili tamno plava a ne kao boja neba -- Kingstone 93 19:40, 4. kolovoz 2007. (CEST)
Evo također na stranici ministarstva vanjskih poslova, za zastavu točnije ovdje, dok za grb ovdje. -- Kingstone 93 19:47, 4. kolovoz 2007. (CEST)

Blokiranje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste!


Wikicitati „Očito je da imaš vremena, bilo ti ili netko drugi koji je opet postavio da je pruga zastave modra i to ista ona modra boja kakva je u kruni grba (Grb Dubrovačke Republike i Istarski grb).”

Gorane, nije svejedno jesam li novu zastavu postavio ja, kojeg zbog toga optužuješ, ili netko posve drugi. Naime, i malo dijete može na http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Flag_of_Croatia.svg pročitati tko je kada stavio koju verziju zastave, a tamo mojeg imena ema pored jučerašnjeg ili današnjeg datuma.

Nadalje, već sam ti objasnio da prestaneš biti bahat i arogantan, a tvoje inzistiranje da ja po tebi i tvojim hirovima planiram svoje slobodno vrijeme je izraz krajnje drskosti.

Ovdje ima 34000 članaka i par stotina aktivnih suradnika, pa bi bilo vrijeme da shvatiš da se svijet ne okreće oko tebe i tvojih par članaka na koje si konstantno fokusiran.

Blokada je na 1 dan, a ne isključujem mogućnost da ti se blok produži na duži rok nakon što se konzultiram sa ostalim admin ima jer tvoje ponašanje već od početka izlazi iz okvira normalne komunikacije među ljudima, a svi pokušaji da ti se to objasni su se pokazali bezuspješnim.

Napisao si već cijeli roman argumenata (iako mislim da se to moglo skratit za 95% bez gubitka informacija!) i mislim da se ubuduće, ako bude trebalo, možemo snaći i bez tvojih intervencija i kilometarskih monologa. Zato te upozoravam da se napokon počneš ponašati kao ugodan sugovornik ili ćeš biti isključen iz svih rasprava.

Hvala na razumijevanju.

--Ante Perkovic 08:40, 6. kolovoz 2007. (CEST)


Blokiranje s obrazloženjem, te kako dalje[uredi kôd]

Zamoljen sam od kolega razmotriti vaše doprinose wikipediji (samo zadnjih tjedan dana, analiza je rađena i završena 4. kolovoza ujutro), i ustanovio sam slijedeće:

 1. Suradnik ne zna čitati/tumačiti zakon, nego proziva Suradnika13 da izmišlja - 1 dan
 2. pretpostavite dobru namjeru - 1 dan
 3. Osobni napad (optužba za iznošenje kleveti) - 3 dana
 4. pretpostavite dobru namjeru, ovaj put se admini prozivaju + bahatost - 5 dana
 5. terminologija je dobra, ali pristup nije. Nazivanje tuđih riječi postupanja "sramotnim" - 3 dana
 6. Optuživanje suradnika, bahatost - 5 dana
 7. Bahatost - 1 dan
 8. Sarkazam - 1 dan
 9. Osornost/podcjenjivanje - 1 dan
 10. Prozivanje admina - 7 dana
 11. Bahatost, nepoštivanje vremena/truda drugih suradnika - 3 dana

Zbroj iznosi 31 dan, no kako ste do sada blokirani samo jednom (na 6 sati), te ste napisali neke članke korektno, izričem maksimalnu pojedinačnu kaznu - 7 dana. U navedenom vremenu proučit ću oko čega ste se sve sporili, i donijeti rješenja. Ako po isteku bloka neko pitanje ostane neriješeno, slobodni ste upozoriti na to (po isteku bloka - ne ranije), kao i uložiti prigovor na rješenja (po isteku bloka - ne ranije), no ukoliko prigovor ne bude prihvaćen, nema daljnje diskusije. Nepoštivanje ovog postupka (s obzirom na prethodno ne previše uzorno ponašanje) povlačit će progresivno veće kazne. Hvala na razumijevanju napisanog! SpeedyGonsales 09:22, 6. kolovoz 2007. (CEST)

Krajinski arhipelag i drugo[uredi kôd]

Provjerio sam - krajinski arhipelag se koristi češće nego "Skadarski". Vidio sam da si radio još premještanja. Premještanje radimo kad za to ima razloga, ne kad nekog svrbe prsti! Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 22:22, 23. studeni 2007. (CET)

Crnogorci ga zovu "Krajinski arhipelag", što se vidi iz vansjke poveznice. Arhipelag je otočje. Imali tamo više od jednog otoka? Ima. Onda je otočje. Arhipelag. Zvat će se "Krajinski". Jer ga Crnogorci tako zovu. Molim te da ne pokazuješ uzorke ponašanja zbog kojih si blokiran (cjepidlačenje i slično) jer nam je pala tolerancija prema takvom načinu ponašanja. Hvala na razumijevaju. --Ante Perkovic 11:00, 24. studeni 2007. (CET)

Ako netko maltretira suradnike, onda si upravo ti pravi primjer za to. Namećeš svoje vlastite stavove, i uopće ne slušaš tuđe. Radiš na svoju ruku, ne poštuješ druge. Ako tako nastaviš, ostat ćeš usamljen. Pozdrav --Suradnik13 19:51, 8. prosinac 2007. (CET)

I još ću ti reći samo nešto apropos ovog:

Wikicitati „The controversial decision came into effect 1999-10-13 and the President of the Republic of Croatia, H. E. Dr. Franjo Tuđman, honour academician – died 1999-12-11”

Ne radi se o kontroverznoj odluci. To je samo odluka predsjednika koji je btw. umro dan ranije, točnije 10. prosinca :)))) I obično se ne oslovlja s Njegova Ekselencija. Međutim, kad netko želi ispast pametan, može ga se tako oslovljavat i ispast blesav. Pozdrav još jednom --Suradnik13 20:22, 8. prosinac 2007. (CET)

Novo blokiranje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste!Na stranici Razgovor:Banija bili ste upozoreni zbog sljedećih rečenica:

Wikicitati „Također sumnjam u to da svećenici općenito žele pomiriti različitosti i kad netko odskače od toga onda ga treba odmah sasijeći. Vrijeme straha je prošlo.”

Nakon toga ste se pokušali ispričati, a onda ste napisali i ovu rečenicu:

Wikicitati „Starno kao da razgovaram sa zidinama Vatikana.”

Riječ je o osobnim napadima. Bili ste već blokirani na 7 dana i rečeno vam je da će prilikom sljedećih kršenja pravila Wikipedije uslijediti progresivno duže kazne. Sada ste blokirani na 14 dana.--Donatus 11:08, 12. prosinac 2007. (CET)

Blokiran si[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste!Pojma nemam o čemu govoriš i ne sviđa mi se način na koji me maltretiraš zbog toga. Blokiran si na mjesec dana. BTW, nisam uopće aktivan na commonsima, osim povremeno oko svojih slika. --Ante Perkovic 00:31, 17. siječanj 2008. (CET)

Opomena[uredi kôd]

Zaista si točniji u podacima od kolega. Ne stavljaj krive podatke.

Andrej Šalov 09:29, 19. veljača 2008. (CET)

Banovina[uredi kôd]

Jednostavno sam uklonio poveznicu koja je povezivala na samu sebe. To činimo bilo gdje, pa tako i na tom mjestu. Možda bi bilo dobro da pretpostaviš dobru namjeru.--Donatus 07:04, 20. veljača 2008. (CET)

Dozvola postoji. Budi spretan i pronađi ju. --Suradnik13 21:31, 20. veljača 2008. (CET)

Blokiranje na 6 mjeseci[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 mjeseci!Žao mi je što očito ne možeš kontrolirati svoje ponašanje.

Ovdje si zlonamjerno insinuirao da Suradnik13 krade tekstove sa interneta, iako je bilo dovoljno upisiti "hrvatski vojnik" u okvir "traži" da se već u prvoj poveznici dobije Predložak:Hrvatski vojnik gdje piše:

Hrvatskivojnik.jpg Napomena:Ovaj tekst ili jedan njegov dio je preuzet iz internetskog izdanja časopisa Hrvatski vojnik. Vidi Dopuštenje Hrvatskog vojnika.

Puna mi je kapa tvojeg drskog ponašanja. Mi to ovdje ne moramo trpjeti. Možeš se vratiti za 6 mjeseci, a nakon prvog slijedećeg prijestupa slijedna trajna blokada.

--Ante Perkovic 22:19, 20. veljača 2008. (CET)

Gorane, ako netko ponovi istu gresku 5 puta, znaci da je nepopravljiv. Meni je najvaznije sprijeciti ometanje rada wikipedije od strane osoba kao sto si ti. Preporucam ti da se odmoris od wikipedije 6 mjeseci. Pisanje pod IP-om ti nece pomoci.
Bilo koji doprinos za koji bude postojala opravdana sumnja da je tvoj ce biti ponisten.
Bilo koja stranica za koju se bude pokazalo da tebe posebno zanima ce biti zakljucana za neprijavljene suradnike.
Bilo koji novi suradnik za kojeg bude postojala opravdana sumnja da se radi o tebi ce biti blokiran.
Ukratko: nestani odavde.
Zbogom

--Ante Perkovic 08:22, 21. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

 • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
 • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
 • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

ako UN nije merilo nečije nezavisnosti ne znam šta je onda....To što se tebi ne sviđa i što misliš da Un nije pravedna ili šta ja znam to je samo tvoj problem.UN jeste nepravedna ali prema Srbima....--Vule91 10:29, 14. ožujak 2008. (CET)

Razgovor:Jugoslavija na Olimpijskim igrama[uredi kôd]

Bok,

Ne shvacam poruku na Razgovor:Jugoslavija na Olimpijskim igrama. Ne vidim povodom cega je napisana. Mozes li pojasniti? --Pancho W. Villa (razgovor) 08:37, 1. rujan 2008. (CEST)

Hm, da, Jugoslavija na OI 2004, ZOI 2006 ... vidim. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:55, 1. rujan 2008. (CEST)

Teme Wikipedije[uredi kôd]

Gorane, u kolovozu 2006. godine na Wikipediji na hrvatskome jeziku krenuli su se izrađivati predlošci za zastave, bilo je zbrke, ali je na kraju riješeno i dogovoreno. Neki se predlošci zaštite odmah za sva uređivanja, jer su uključeni u previše članaka. Ne znam što te toliko muči ta boja zastave, ali koliko sam vidjela na Zajedničkome poslužitelju i Wikipediji na engleskome jeziku, rasprave su bile preduge i zamorne. Ne želim tu raspravu prenijeti i ovdje. Znam da svoje znanje možeš daleko korisnije upotrijebiti na povijesnim temama koje novije generacije baš i ne zanimaju, a starije ih vole zaboraviti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:24, 6. rujan 2008. (CEST)

Gorane, a meni se čini da ti mene nisi razumio. Oprosti što sam završila prethodne rečenice u veselijem stilu, nisam znala da ti smeta humor. No, ponavljam, oko predložaka se vodila rasprava, suradnici su se napokon dogovorili i predlošci oblikovali. Ne želim ponovno zbrku po stranicama za razgovor. A komentar na tvoj rad bio je zapravo dobronamjeran, jer članaka koji se tiču Kraljevine Jugoslavije ili SFRJ nema dovoljno, previše je crvenih poveznica i tema koje gotovo nitko ne piše, poput Trojnoga pakta, nemamo ni članke o nacionalizaciji, samoupravljanju i mnogim drugim temama koje su bile dio hrvatske prošlosti. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:54, 6. rujan 2008. (CEST)

Studeni[uredi kôd]

Gle, meni se stvarno ne da objašnjavati postanak od staroslavenskih deklinacija te kako se flektivni nastavak počeo gubiti. Može i naveskom i bez njega, zagovarati promjenu nepotrebno je. To je zasad poanta. --Abyssus 00:17, 8. rujan 2008. (CEST)

Zovi koga hoćeš ili jednostavno otvori bilo koju gramatiku hrvatskog jezika. --Abyssus 12:28, 8. rujan 2008. (CEST)
Svesrdno se zahvaljujem, da mi nisi napisao, ne bih znala deklinirati riječi. I Hrvatska je imenica pa se sklanja kao pridjev (Hrvatskoj kao lijepoj, a ne Hrvatski kao Mariji; jednako tako i studeni zadržava svoju pridjevsku deklinaciju jer je, kao i Hrvatska, postankom pridjev). Navezak nije obavezan. Molim te da se ne upuštaš u ono u što se ne razumiješ ako mi već krećeš dokazivati argumentima o pridjevskim sklonidbama. Konverzijom riječ ostavlja svoje deklinacijske posebitosti, premda je prešla u drugu vrstu riječi. Ako ne želiš poslušati što ti govorim, onda me nemoj više gnjaviti ako ćeš i dalje tupiti svoje. Molim za daljnje neuznemiravanje, hvala. --Abyssus 20:08, 8. rujan 2008. (CEST)
nikakve promjene koje se tiču ovih naziva nisu dogovorene --Dalibor Bosits © 23:59, 8. rujan 2008. (CEST)
što osobno? nemoj molim te gurati nikakve osobnosti, hvala lijepa. Za općenite izmjene koje se tiču više članaka se mora pronaći dogovor. --Dalibor Bosits © 00:06, 9. rujan 2008. (CEST)

Maltretiranje[uredi kôd]

Gorane, prestani maltretirati. Na Wikipediji na hrvatskome jeziku prijavljen si od siječnja 2007. godine i očigledno si propustio dobar dio pitanja i rasprava u Kafiću. Dio odgovora na tvoja pitanja nalazi se u arhivima Kafića, dio na drugim stranicama za razgovor. Ako ti suradnik nešto odgovori, odgovorio ti je, ponavljam, ne maltretiraj. Wikipedija nije forum, ako ti je do prijepora bilo koje vrste odaberi neki od mrežnih foruma. Lijep pozdrav --Roberta F. 00:42, 9. rujan 2008. (CEST)

Gorane, tvoje zadnje 24 promjene su rasprave sa svim i svakim, oko nekoliko tema. Ti to možda ne vidiš, ali tvoj način razgovora je vrlo napadački i ciničan, što smeta svakom s kime raspravljaš. Nisu bitni samo tvoji argumenti (u koje ovdje ne ulazim). Mnogo je bitniji način rasprave, te duh suradnje i zajedništva, koji se sigurno ne gradi ciničnim komentarima u velikom broju izmjena [1] [2]... (ima i boljih primjera). Već ti je više puta skrenuta pažnja na ovo, no čini se da si se opet malo zanio. Cijenim tvoje doprinise, no trenutno ih baš ne vidim - vidim samo rasprave, uz poneki samovoljni potez. Primjerice, sve i da si u pravu, nema smisla mijenjati 9. studenog kad se takve stvari, ako se mijenjaju, mijenjaju sustavno, a ne na jednom članku. Ako želiš pomoći, preporučio bih ti Kategorija:Održavanje Wikipedije, ili pisanje novih članaka.
Također, molio bih te da pročitaš ovo, jer tu ima mnogo elemenata koje susrećemo i kod tebe. Znam da ćeš se uvrijediti (pa ti se unaprijed ispričavam), ali nema drugog načina da ti skrenem pažnju na na to kako djeluješ na ostale suradnike. Posebno skrećem pažnju na zadnji (treći) pasus u ovom poglavlju.
Nadam se da ćemo uskoro imati konstruktivniju suradnju.
Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 07:12, 9. rujan 2008. (CEST)
Upotrijebio si izraz "s visoka", pa sam se sjetio da to zapravo bolje opisuje tvoj način komunikacije od "ciničan". Čuj, ako smo prema svima ili barem većini ljubazni, čak i prema onima koji nalaze greške, a tvoji komentari izazivaju negativne reakcije svih admina, a i dijela suradnika, onda možda ipak nije stvar u nama nego u tebi. A možda je ipak u nama. Tko zna. No, to možeš ipak lako odrediti i to vrlo lako.
Ja ne znam niti mogu znati kakav si u privatnom životu i ulaziš li u sukobe često. No, sudeći po tvojem načinu komunikacije, ja sam popriličo siguran da stalno ulaziš u sukobe. To je moj dojam. Ako si inače u životu mirna osoba koja se nikad s nikim ne svađa i nisi sklon ekscesima, onda je očito problem ovdje. S druge strane, ako i inače dolaziš u sukob sa svakim jer uvijek pokušavaš nešto dokazati, te nekog i nešto "ispraviti", onda je tvoj boravak ovdje samo nastavak takvog društvenog života i problem je u tebi.
Ja ne znam kakav si ti, niti itko ovdje, ali ti znaš. Svrha ovog je da tebe motivira da sagledaš stvari iz tog kuta. Samo ti ćeš znati odgovor na pitanje "odakle sukobi ovdje?" iz prvog pasusa.
--Pancho W. Villa (razgovor) 06:37, 10. rujan 2008. (CEST)

Omjeri zastava[uredi kôd]

Gorane, već nekoliko dana promatram kako u suradničkim predlošcima izgleda zastava u omjeru 2:3. Možda i može proći za suradničke predloške jer su veći, ali grb osjetno upada u oči, što nije slučaj sa službenom zastavom u omjeru 1:2. Ostajem pri mišljenju da je službeni omjer širine i dužine zastave 1 : 2 bolji za predloške zastava. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:32, 10. rujan 2008. (CEST)

Napadačko ponašanje[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 tjedan!Wikicitati „...li možda moramo bespogovorno slušati šefa Gonzalesa”

Slučajno znam da Speedy uopće nema veze s ovim, nego smo poslušali savjet jednog drugog suradnika.

Još jedna ovakva bespotrebna provokacija i bit ćeš blokiran zauvijek, bez obzira bilo to za 7 dana ili za 2 godine. Ovo shvati kao obećanje.

--Pancho W. Villa (razgovor) 06:30, 22. rujan 2008. (CEST)

Suradnik13[uredi kôd]

Hvala na podršci. Čovjeku sam odgovorio u kafiću i ostavio poruku administratoru. Ja smatram da su njegove akcije maltretinje jer on sam priznaje da su činjenice u tekstu istinite:

"originalni istraživački rad, ovakve stvari idu u članak o tim osobama" [3]. To mu je bio originalni razlog za brisanje teksta ??--rjecina (razgovor) 06:00, 7. studeni 2008. (CET)

Blokiran neograničeno[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: neograničeno!Ja sam uvijek za suradnju, ali tebi očito nisu jasne neke stvari. Oprosti, ali bolje da više ne radiš na Wikipediji na hrvatskom jeziku. Sa previše suradnika si došao u sukob. Tu uzimam u obzir i tvoju trajnu blokadu na Zajedničkom poslužitelju (kao i tvog čarapka) --Suradnik13 (razgovor) 08:44, 29. prosinac 2008. (CET)