Razgovor sa suradnikom:Filologanoga

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Signature icon.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

Branka France 13:23, 28. srpnja 2006. (CEST)Reply[odgovori]

Vidim da se i bez ovoga dovoljno dobro snalaziš, no nadam se da dobrodošlica nikad nije suvišna :-) Branka France 13:23, 28. srpnja 2006. (CEST)Reply[odgovori]

Hvala lijepa. filologanoga 15:36, 28. srpnja 2006. (CEST)Reply[odgovori]

Suradnička stranica[uredi kôd]

Pozdrav! Uklonio sam izravnu poveznicu na tvoj blog sa suradničke stranice, budući da na suradničkim stranicama nisu dozvoljene takve poveznice.--Donatus 06:39, 9. veljača 2007. (CET)

Suradnička stranica[uredi kôd]

OK, nema problema, nisam znao to o poveznicama.--filologanoga 01:12, 12. veljača 2007. (CET)

Thx[uredi kôd]

Hvala na toplim ljudskim riječima! Ja sam ovdje na Wikipediji prepadnuta, a nisam još ni zaživjela!! Ygraine 21:58, 2. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Konzultacije povodom 'Oksimorona'[uredi kôd]

Je li nepristojno ako ja sada, poslije svega, u članku ipak zamijenim riječ "značenje" riječju "sadržaj"? Ono, školski, udžbenički, po Gaji Petroviću... Ygraine 22:20, 2. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Citiraj izvor/Autoritet, to bi moglo biti uvjerljivo (uostalom, malo ne-online literature na kraju članka nikad nije naodmet; dobre enciklopedije šalju ljude drugim knjigama i tekstovima). --- filologanoga 12:17, 3. travanj 2007. (CEST)

ne nasjedaj na provokacije[uredi kôd]

Bok, ignoriraj ovog pacijenta i njegove čarapare: Suradnik:Jura Zagorec. Lako ga je prepoznati po tome što tvrdi da su Charlie Chaplin, Antonio Vivaldi i slični bili Hrvati, a zapravo se pokušava sprdat na račun svih Hrvata. Ja ga dobro znam sa engleske wikipedije. --Ante Perkovic 09:25, 4. travanj 2007. (CEST)

Long time, no c![uredi kôd]

Jako ste nam nedostajali i dugo smo vas čekali! Navratite, ne budite stranac. Ygraine 19:33, 28. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Heh.. da.. znam.. vidim.. moramo to popraviti, jer tko će ako nećemo mi! Imam u vidu sedam mudraca, ali sad radim Talesa prema it.wiki. A s obzirom da je tamo puno Diogena Laertija, kojeg imamo samo u srpskom prijevodu, cijenila bih kad biste bacili oko na transliteraciju rjeđih grčkih imena! Evo sad ću svaki čas postaviti prvi odlomak, samo što nisam... Ygraine 23:59, 21. svibanj 2007. (CEST)Ygraine

Latinske poslovice[uredi kôd]

Postavljamo ih na wikicitat - Latinske_izreke. SpeedyGonsales 15:54, 10. lipanj 2007. (CEST).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.