Razgovor sa suradnikom:Laslovarga

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošao Laslo!

Malo sam sredio par sitnica u Skorenovcu, a ti viči ako imaš pitanja.

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 01:22, 14. srpanj 2007. (CEST)

Szilágyi[uredi kôd]

Pozdrav! Prepisujem polako od tebe članak o Szilágyiju sa sr wiki. Neću ga tamo dirati, jer je gore oznaka za radove, pa kad budeš radio na njemu, stavi i poveznicu na ovdašnji članak Mihael Szilágyi. Vidim da na sr wiki nema ni članka o povijesti Mađarske. Ja sam ovdje napravio Povijest Mađarske (većinom sam ga preuzeo s engleske wikipedije), pa ako ti se da, mogao bi ga prebaciti onamo. Samo, trebat će ponešto i promijeniti. Mislim da se u Srbiji obično kaže Ugarska Kraljevina, a još češće Mađarska Kraljevina, dok je kod nas uobičajeno ime Hrvatsko-Ugarsko Kraljevstvo. Osim toga, moguće je da su drugačija i imena nekih vladara. Također, dodao sam u ovom članku neke stvari koje se odnose na Hrvatsku, pa to vjerojatno nije zanimljivo za srpsku wikipediju.--Donatus 07:25, 17. kolovoz 2007. (CEST)

Dopune[uredi kôd]

Bog, Lacika!
Hvala ti za dopune i obogaćivanja mojih članaka (računam i one što sam ih preveo sa Wikipedije na engleskom jeziku).
Nema do zemljaka. Šta bih ja bez tebe :))) Kamarad Walter 11:39, 22. listopad 2007. (CEST)

Pomoć[uredi kôd]

Pozdrav, Laci.
Zamolio bih te za pomoć. Imam zakomentirani odlomak sa Wikipedije na mađarskom o selu Mateviću. Bi li ga mogao prevesti, ako imaš vremena?

Korábbi neve Matheovics volt, 1904-től nevezik hivatalosan Mátételkének. Első okleveles említése 1651-ben kelt, e szerint Bornemisza polgár Pál végrendeleteiben leányaira hagyományozta Matheovics pusztát. 1662-ben I. Lipót Vattay Pálnak adományozta, majd a bajai Czobor uradalomhoz tartozott. Többszöri tulajdonosváltás után 1744 Csejtey Pál alispán és Latkoczi Mihály vármegyei ügyés bérelték, majd egy részre 1747-ben Piukovics János birtokába került. 1749-ben a Csejteyek a puszta keleti felét eladták a Piukovics családnak, akik 1779-ben kapták meg a donációt.

Ezután 1877-ben báró Rudics József almási birtokos adományából megépült Matheovicson az iskola, ahol dalmát és magyar nyelven tanított egy tanító. 1927 óta postakirendeltség működik a faluban. 1927-ben községházát és jegyzőlakot, 1929-ben egytantermes iskolát és tanítólakást építtetett a község. 1928-ban mezőgazdasági szeszgyárat létesítettek. Gazdakör működött, amelynek 1929-től könyvtára is volt. A levente egyesület részére 1931-ben építették a lőteret. A falu római katolikus temploma közgazdálkodásból, 1936-ban épült, és egy ideig saját plébánossal, egyházközségként működött. Jelenleg a községben két kiskereskedelmi bolt és két vendéglátohely működik.

Ako nisi u mogućnosti, u redu je. Sretan Uskrs! Kamarad Walter (razgovor) 14:19, 21. ožujak 2008. (CET)

Laslo-baći, pohvale za brzinu i hvala ti na prijevodu! Dobre je kvalitete.
Pretpostavljam da je baron Rudics József zapravo barun Josip Rudić Aljmaški, (vidim u tekstu Rudics József almási). Logično je da je u izvorima na mađarskom jeziku zapisan kao Rudics József, ipak je on bio član Ugarskog parlamenta i mađarski akademik. Da te ne bi zbunio Aljmaš: bunjevački Hrvati zovu mađarski gradić Bácsalmás Aljmaš, a dok selo Aljmaš u Hrvatskoj zovu Bili Aljmaš.
Možda ti ovo pomogne: barun Rudić se pojavljuje i u ovim člancima na Wikipediji na mađarskom, hu:Farkas Bertalan (szerzetes) ("...melyet Méltgos Almási Rudics József urnak N. N. Bács vármegye főispáni helytartói ..."), zatim u članku hu:Bártfay József ("...Idősebb Rudics József bárónak, bács megyei főispánnak..."), a vjerujem da ga se spominje i u članku hu:Antunovich János ("...; három év mulva Rudics báró, mint kegyúr meghívta őt az almási plébániára...", nije valjda da se radi o barunu Rudiću sinu?). Vidim da na Wikipediji na mađarskom nema interwiki-poveznica u članku o tom biskupu; ja ću sad postaviti interwiki-poveznice na Wikipedije na hrvatskom (Ivan Antunović) i na engleskom.
Je li se mađarska nagrada Rudics-díj zove po njemu? Vidim da ju se spominje na Wikipediji na mađarskom, u članku hu:Kisfaludi Strobl Zsigmond. Google mi nije puno pomogao [1], [2].
Ne moraš ovo tražiti, sve je stvar koliko imaš volje i vremena (nadam se da sam ti dao zamisao za članak na mađarskom, vidim da ima materijala o barunu Rudiću na mađarskom jeziku). Ako budeš od volje pogledati ovo, dobro, ako ne, nema veze. Već ovako si napravio izvrstan posao i mnogo si mi pomogao. Još jednom ti mnogo hvala. Kamarad Walter (razgovor) 22:35, 24. ožujak 2008. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Evo svratih do tebe cisto da te pozdravim...naime slucajno sam na stranici nedavnih promjena ugledao prezime Varga--a posto je to i moje prezime odlucih da svratim jer ovdje na hr wikiju nisam imao dosada cast susresti prezimenjaka...--Aqua byte 00:59, 15. travanj 2008. (CEST)

a zato te dosad nisam ni skuzio ovdje, mislim zato sto nisi konstatno tu... ja sam iz Slavonije. Dosta sam Varga upoznao no ti si prvi kojega sam na wikiju. I ako ti kad zatreba bilo kakva pomoc na hr wikiju samo javi...Lijep pozdrav!!

--Aqua byte 01:12, 15. travanj 2008. (CEST)

znam cirilicu citat bez problema--i bas dobro sto si spomenio da pises uglavnom clanke o Mađarskoj jer sam bas mislio i ja prec s podrucja filmova, ns kojima sam uglavnom radio, na clanke vezane uz Magy. no nisam znao od kud bi a u svakom slucaju lakse mi je pogledat tvoje clanke nego lutat okolo. Jer mi je između ostalog jako bitna kvaliteta onoga sto pisem. I usput ime mi je Albert (u slucaju da to vec nisi vidio na mojoj stranici) a prezime vec znas.--Aqua byte 01:31, 15. travanj 2008. (CEST)

Glaser[uredi kôd]

Laslo, možeš li mi molim te reći koji si izvor koristio u članku Franjo Glaser za mjesto rođenja, naime u svim dokumentima HNS-a stoji da je rođen u Sarajevu, a i na vanjskoj poveznici Članak u "Vjesniku" koja se spominje na njegovim stranicama? Hvala! Pozdrav, --Jure Grm (razgovor) 17:04, 6. prosinac 2008. (CET)

Prvo da napomenem da ne bih volio da misliš da imam nešto protiv srpskog izvora, jer ga i ja često koristim ... sad da se vratim na stvar, naime u rukama imam "Nogometni leksikon", izdanje Hrvatskog leksikografskog zavoda i knjigu HNS-a, "Hrvatsko nogometno predstavništo 1940.-2005.", u kojima se vodi kao mjesto rođenja Sarajevo, i kao klub iz kojega je potekao sarajevski Hajduk, zatim ovaj članak iz Vjesnika na stranici, također navodi Sarajevo ... ?? Šta ćemo? --Jure Grm (razgovor) 17:42, 6. prosinac 2008. (CET)
Učinjeno! Ali neodustajem od potrage za barem još jednim izvorom! Zdravi bili! --Jure Grm (razgovor) 18:08, 6. prosinac 2008. (CET)

Pomoć[uredi kôd]

Pozdrav, Laslo!
Možeš li mi pomoći oko ovoga odjeljka kojeg sam našao na Wikipediji na mađarskom, a govori o gradu Komlovu (mađ. Komló):

  • más egyházhoz, felekezethez tartozik.: 1%
  • nem tartozik egyházhoz, felekezethez.: 34,4%
  • ismeretlen nem válaszolt.: 10,5%

Zahvaljujem ti unaprijed. Kamarad Walter (razgovor) 22:11, 14. prosinac 2008. (CET)

Čajkovski i ostali ...[uredi kôd]

Ne ulazim u kategorizaciju wikipedije na engleskom, jer oni očito imaju dosta problema sa razvrstavanjem bivših jugoslavenskih i bivših sovjetskih podkategorija ... logika je vrlo jednostavna: Čajkovski, Zebec, Vukas, Zajec, Gudelj, i mnogi drugi .... su hrvatski igrači (čitaj: igrači iz Hrvatske), a jugoslavenski reprezentativci, tako su isto Džajić, Šekularac itd ... srpski igrači -- Jure Grm, 25. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućeosme u 20:41 sati. (CET)

Hvala, također želim svako dobro! -- -- Jure Grm, 25. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućeosme u 21:13 sati. (CET)

Mađarski umjetnik iz Hrvatske[uredi kôd]

Pozdrav, Laslo.
Znaš li o kome se radi ovdje hu:Baranyai-Bosnyák István? Možeš li prevesti u nekoliko redaka na hrvatski? Tek toliko, ako može, gdje se rodio, gdje se školovao, što je bio po zanimanju, koja su mu književna ili koja već djela?
Unaprijed zahvalan, Kamarad Walter (razgovor) 03:41, 27. svibanj 2009. (CEST)

Automotodrom Grobnik[uredi kôd]

Slobodno popravi što misliš da je netočno ... evo ti i malo podataka --Jure Grm, 28. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 17:20.

sr.interwiki nije dobra ?! --Jure Grm, 28. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 17:26.