Razgovor sa suradnikom:Luka ri

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pozdrav![uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


-Luka Krstulović

Prepravljanje tekstova[uredi kôd]

Čuj, nemoj me krivo shvatiti, drago mi je što smo dobili novog člana wikipedije ali važno je da se upoznaš s nekim pravilima.

Što se tiče tvog članka o nogometu: lijepo je od tebe da želiš nadopunjavati wikipediju ali ne možeš jednostavno doći i prebrisati neki članak te napisati preko toga svoju verziju. Prvo trebaš na nekoj drugoj stranici (npr. svojoj stranici za razgovor) napisati taj članak a onda staviti na diskusiju bi li ta dva članka trebalo povezati ili spojiti.

To bi, ajde, još bilo u redu ali tvoj je članak malo previše subjektivan. Wikipedija je ozbiljna enciklopedija i tu nema subjektivnog razmišljanja već moraš pisati sa neutralnog gledišta (NPOW-neutral point of wiew).

No dobro, i ja sam ovdje pilično nov te se još uvijek učim. Nema veze za članak o nogometu samo te želim upozoriti za ubuduće. Nemoj brisati druge članke jer to nije tolerantno prema drugim suradnicima... Ako misliš da neki članak nije uredu onda ga stavi na raspravu ili pitaj nekoga.

pozdrav: Luka Krstulović

poruke[uredi kôd]

Evo napravila sam ti narančastu lajnu. Nadam se da se ne ljutiš :-) Duh Svemira 16:47, 9. travnja 2006. (CEST)[odgovori]


Bok Luka[uredi kôd]

Konačno i ekspert za nogomet. Trebao bi prvo da napišeš što je 'gol', pa tek onda ono ostalo, kada je priznat i tako dalje. prijateljski pozdrav. zeljko

No prob.[uredi kôd]

Ej, ma nema veze za ono, jasno da svatko radi greške (uostalom: na greškama se uči... :-) Ali ako hoćeš vježbat imaš za to stranicu za vježbu. No dobro, što se tiče tvoje greške: otišao sam na eng. wiki, na create account, upisao "W€ST BROM", i izbacilo mi je tekst:

Login error: Username entered already in use. Please choose a different name.

Ha očito da već postoji korisnik s takvim imenom pa ćeš nažalost morat probat neko drugo, ali samo da znaš mislim da ni na eng. wiki ne moraš postati suradnik da bi uređivao članak...

Ma nisam ti ni ja neki ekspert, a izgleda da smo oboje rođeni '92 (barem ja... jesi li ti '91, ili '92 godište?). Uglavnom drago mi je da napokon imam vršnjaka na wikipediji :-) A nije ni da sam ja tu baš predugo, počeo sam negdje u trećem mjesecu ali počeo sam wisit na wiki tek negdje prije dva tjedna. Nisam baš previše ni skontao ali eto, baš kao i ti, učim se...

Dobro onda, čujemo se još, i slažem se sa Željkom, drago mi je da smo dobili i eksperta za nogas (tu smo malo uski :-P. --Luka Krstulović 22:38, 12. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

sudac[uredi kôd]

vidi nogometni sudac

Haj,

Vidim da te dobro ide :). Nema potrebe svaki put pisati "nogometni sudac", to mozes izvesti ovako: [[nogometni sudac|sudac]] (rezultat je ovo - sudac).

Nadalje, nemoj stavljati poveznice na pojmove kao sto su "oprema" jer stranice s takvim naslovom nemaju smisla. Ako bas hoces, mozes napisati [[nogometna oprema|oprema]].

--Ante Perkovic 13:02, 13. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

I will tell this only once ;-)[uredi kôd]

Pogledaj Wikipedija:Jezici za jezične okviriće, a oznake su već drugi admini maknuli. SpeedyGonsales 13:56, 21. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

Zamolba[uredi kôd]

  • Znam da si se trudio oko nogometa, ali mislim da ima mnogo rupa i nedorađenosti u txtu. Npr. o sucima ništa, o kartonima ništa, slika u članku - pogađaš??
  • Maskiranje i šminkanje članka nogomet bi trajalo predugo i ne bi dalo rezultate.
  • Zato ja, koji imam viziju stranice, prvo tražim tvoje / Vaše dopuštenje za iznova urediti članak, jer smatram da ne bi bilo nimalo kolegijalno samo prebrisati stranicu i staviti novi članak preko.
  • Za bolju i unaprijeđenu moju i Vašu wikipediju.

Molim, odgovorite što brže, West Brom 4ever 00:17, 22. travnja 2006. (CEST).[odgovori]

Dakle?[uredi kôd]

  • Nije da želim biti nepristojan ili nestrpljiv, ali tražim samo odgovor.

West Brom 4ever 00:21, 23. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

Zakašnjela poruka[uredi kôd]

Ej Luka, sori što se ovako kasno javljam. Ako hoćeš ove "oznake kako pričaš koji jezik" možeš ih jednostavno iskopirati sa moje ili neke druge stranice, a što se tiče članka Nogometna lopta, vidim da si već sredio stvar. Pozdrav: --Luka Krstulović 17:25, 27. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

Započinjanje nepostojeće stranice[uredi kôd]

Ovako:

Samo upiši ime članka i započni uređivanje:


Ako sam te dobro shvatio nisi znao kako započeti uređivati članak, samo upiši ime članka u prazan okvir i započeti ćeš s uređivanjem. --Luka Krstulović 16:58, 29. travnja 2006. (CEST)[odgovori]

ma daj[uredi kôd]

sinko, šta ti je. ajde, čoviče, pa ko će mi pomagat uređivat članke o balunu? West Brom 4ever

Suradnička imena[uredi kôd]

Administratori nemaju mogućnost brisati suradnike, samo ih preimenovati. SpeedyGonsales 16:48, 20. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

idiote debilni[uredi kôd]

Ne vandalizirati[uredi kôd]

Žuti karton



--Andrej Šalov 18:11, 28. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

blokiranje[uredi kôd]

Jos jedna pi**arija i blokirat cemo te na jaaako dugi rok.

Ante Perkovic

Opomena[uredi kôd]

Žuti karton



zadnja opomena. --Andrej Šalov 21:00, 30. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]
a ti si care upravo dobio


Crveni karton.
Blokirani ste!



--Andrej Šalov 21:13, 30. svibnja 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Luka_ri,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:16, 15. studenog 2006. (CET)