Razgovor sa suradnikom:Nevenlovr

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobar dan! Izbrisao sam kategoriju "Duhovni putevi" jer je na hrvatskoj Wikipediji pravilo da se kategorije rade tek kad se skupi pet članaka koji u njih spadaju. --Zmaj 11:04, 21. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Premjestio sam kategoriju "Falun Gong" izravno pod kategoriju "Filozofija". Međukategorija "Duhovni putevi" može se stvoriti kad se za nju nađu još četiri članka. Osim toga, sad sam malo pogledao o čemu se radi i utvrdio da "falun gong" treba pisati malim slovima, s obzirom da je u pitanju metoda. Tako se piše i "joga", "zazen" itd. Pričekat ću tvoj odgovor da vidim ima li neki dobar razlog da ostanu velika početna slova. Ako ne, promijenit ću to. --Zmaj 13:34, 21. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Što se tiče wikipoveznica, nije nužan neki određeni broj, nego je opće pravilo da trebaš staviti poveznice na sve pojmove za koje misliš da bi trebali imati svoj članak. Kao primjer, stavit ću wikipoveznice u prvi pasus članka Falun gong. --Zmaj 20:53, 21. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Imaj na umu da je ovo enciklopedija, a ne rječnik. Ako o nekom pojmu ne možeš napisati barem tri-četiri rečenice, nije mu mjesto ovdje. --Zmaj 12:34, 22. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Da, i još nešto: nemoj pisati članke koji opisuju neku tvrdnju ("Falun gong nema politički program" i slično). Kad ideš pisati neki članak, uvijek se upitaj: bih li na takav članak naišao u papirnatoj enciklopediji? --Zmaj 13:06, 22. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Nevenlovr,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:33, 15. studenog 2006. (CET)

Brisanje slika[uredi kôd]

Hmm, ne znam da li želiš pobrisati sliku 30 px|sliku ili želiš postaviti opis, izvor i licencu? Ukoliko trebaš neku pomoć, rado ti stojimo na raspolaganju. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 12:20, 5. veljača 2007. (CET)

Želim pobrisati sve slike ali ne znam kako. Pomozite mi, molim vas, savjetom.

Pretpostavljam, želiš pobrisati slike koje si postavio s nedovoljno podataka? Jednostavno, stavi na stranicu predložak {{bris}} i onda mi administratori redovito brišemo stranice i slike koje se nađu u toj kategoriji. A možeš i urediti slike, tj. upotpuniti ih podacima, tako da mogu ostati, ukoliko zadovoljavaju pravila Wikipedije. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 12:26, 5. veljača 2007. (CET)

Nešto krivo radiš sa slikama. Zašto na već obrisane slike stavljaš oznaku za brisanje i to pogrešnu?--Donatus 12:38, 9. veljača 2007. (CET)

Ocito imam samo jednu sliku i zelim i nju obrisati. Pozdrav

Čestitka[uredi kôd]

Čestitam ti prvu godišnjicu na Wikipediji. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 00:07, 25. ožujak 2007. (CET)