Razgovor sa suradnikom:Castanus

Page contents not supported in other languages.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 12:12, 4. lipanj 2007. (CEST)

Preuzimanje tekstova s drugih Wikipedija[uredi kôd]

Molila bih te da kod preuzimanja tekstova s drugih Wikipeidija, ne zaboravljaš međuwikipoveznice, provjeri u koju kategoriju članak treba kod nas dobiti, te obvezno prevedi članak na hrvatski jezik. Ukoliko negdje zapneš, slobodno traži pomoć, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:12, 4. lipanj 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Pazi, slike ne smiju biti koje su negdi zaštićene autorskim pravom.
To ti je jako bitno. Kubura 11:25, 2. srpanj 2007. (CEST)

I pogledaj Wikipedija:Slike. Imaš tečaj za postavljanje slika dolje među poveznicama. Pogledaj također slike o člancima koji te zanimaju na Commons-u (zajedničkom poslužitelju), kao i na stranim wikipedijama, jer obično ima i previše slika samo premalo teksta :)

Izgled članaka[uredi kôd]

Članci su ti dobri, ali im ipak nedostaju još neke stvari. Većini članaka potreban je kratki uvod i kategorije. Vidim da si taksokvir svladao, a uskoro ćeš vjerujem svladati i slike Face-smile.svg. Članke treba oblikovati ovako da imaju sliku, wikipoveznice, kategoriju i interwiki (međuwiki) poveznice. Također, naslovi članaka trebaju biti na hrvatskom, a ne na latinskom kao što je to slučaj s člancima Pinaceae, Pseudotsuga i Abies. U tvojem slučaju članke treba preimenovati karticom premjesti. S naziva na latinskom inače se postavljaju preusmjeravanja na članke na hrvatskom. Ako negdje zaškripi, viči. Pozdrav Face-smile.svg --MayaSimFan 20:27, 4. srpanj 2007. (CEST)

Pozdrav kolegi[uredi kôd]

Baš mi je drago, da pišeš članke o vrstama drveća. Napisao sam i ja nekoliko poput Hrast kitnjak, Jarebika, Jela... Šumarstvo je moja struka. Pratit ću tvoje članke pa ću ih dotjerati u onome, što još nisi skužio, poput poveznica, kategorija i sl. Sano naprijed! --Fraxinus 01:48, 15. srpanj 2007. (CEST)

Kafić[uredi kôd]

Bok, što se tiče onog kukca, pogledaj Kafić!

--dnik 15:54, 4. prosinac 2007. (CET)