Razgovor sa suradnikom:Senkop

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli!--Vatrena ptica (razgovor) 11:21, 1. lipanj 2008. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 14:45, 4. lipanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.


Znaš, Senkop, članak je OK. po samoj duljini, ali po stilu nije baš dobar, a i sadrži previše priče (tj. tvojih ideja i komentara), no, isto tako, premalo je wikipedizirano. Ne brini se, pomoći ću ti u članku u sitnicama, jer i dosta je pravopisnih grešaka; no, i tu je rješenje:slobodno zaviri u rječnik hrvaskog jezika ako nešto nije jasno vezano za pisanje. Pozdrav.--Vatrena ptica (razgovor) 18:42, 6. lipanj 2008. (CEST)


Nešto sam već doradila, a ti slobodno nastavi koristeći pravopis hrvatskog jezika (ako nešto nije jasno u vezi pravopisa) i polako dodaj wikipoveznice na godine, ključne riječi i pojmove i sl. i ne stavljaj previše slika u članak (ne ubrajajući galeriju koja, ipak, treba imati nekoliko slika, dovoljno desetak).--Vatrena ptica (razgovor) 18:48, 6. lipanj 2008. (CEST)

P.S. Nije potrebno koristiti kratice (koje možda netko voli koristiti) pri pisanju, već puni oblik, osim ako je u slučaju nešto kao 'cm' ili 'kg', kada te kratice možeš slobodno koristiti. Uvjeravam te, Wikipedija je tek, po tzv. naivcima laka, no problem nastaje pri uređivanju/pisanju članka/a, ali, ti si tek sigurno jedan od rijetkih koji već malo-pomalo, istražujući Wikipedijin svijet, postaju pravi (rado)znalci.--Vatrena ptica (razgovor) 18:52, 6. lipanj 2008. (CEST)

Zaštitili su ga administratori, tako da ga mogu uređivati samo oni, ali sutra ćeš moći ti članak uređivati.--Vatrena ptica (razgovor) 19:31, 6. lipanj 2008. (CEST)

Nisi trebao "bezbroj" puta dodati tu poveznicu;dovoljno je da staviš jedanput ili dvaput poveznicu na pojam.--Vatrena ptica (razgovor) 19:35, 6. lipanj 2008. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Dalibor Bosits © 19:38, 6. lipanj 2008. (CEST)

Pokušaj izbjegavati nepotrebne riječi.--Vatrena ptica (razgovor) 20:45, 6. lipanj 2008. (CEST)

Prikaži kako će izgledati #2[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--MayaSimFan 21:47, 6. lipanj 2008. (CEST)

Mogu li ti malo pomoći?--Vatrena ptica (razgovor) 19:29, 7. lipanj 2008. (CEST)

Molim te, ne shvaćaj ovo kao uvredu, ali tekst ima previše poveznica, pa, mogu li ih ukloniti, ako se slažeš s tim?--Vatrena ptica (razgovor) 19:32, 7. lipanj 2008. (CEST)

I, molim te, komentari na bilo čijoj stranici za razgovor se ne brišu, isto kao i na stranici za razgovor dotičnog članka, a to nije pristojno, pogotovo na nečijoj (tuđoj) stranici za razgovor. To nisu vijesti, a onda, ako se želiš baviti vijestima, slobodno "skokni" do Wikivijesti (nema hrvatske inačice, jedino bošnjačke i srpske).--Vatrena ptica (razgovor) 19:43, 7. lipanj 2008. (CEST)

Oprosti, ali Sombrero radi obično prije ovog vremena, no jesi li se riješio osobnih komentara (osobnih istraživanja)? Čišćenje nije kao metla koja čisti uređivanjem članaka (postavljajući wikipoveznice i sl.), nego, ovo je enciklopedija, a ne zasniva se na bilo čijim osobnim komentarima i svađom (što nalikuje na bojište), već na zajednički rad i stvaralaštvo te uređivanje i pisanje članaka da bi ovo bila što kvalitetnija enciklopedija. --Vatrena ptica (razgovor) 19:49, 7. lipanj 2008. (CEST)

Uklonit ću nepotrebne poveznice kad napišem članak o animiranom liku iz crtića, jer, sve je stvar vremena, a ja sam devetogodišnjakinja.--Vatrena ptica (razgovor) 20:01, 7. lipanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.


--Ante Perkovic (razgovor) 01:14, 10. lipanj 2008. (CEST)

Zašto bi bila uvreda? Nadam se da niste nešto krivo ili možebit osobno shvatili. Članci koji ostanu do kraja roka ne brišu se automatski, budite bez brige ;o) lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 10:44, 10. lipanj 2008. (CEST)