Razgovor sa suradnikom:Stevo-88/Arhiv 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


--Roberta F. 13:06, 9. srpnja 2006. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Bok,

Smijem li pitati što namjeravate sa svim tolikm slikama? --Ante Perkovic 23:23, 9. srpnja 2006. (CEST)

Aha, vidim. OK. -Ante Perkovic 23:23, 9. srpnja 2006. (CEST)

Slike 2[uredi kôd]

Molila bih te da kod postavljanja slika u Sažetak napišeš i izvor datoteke/fotografije. Osim dozvole i izvor je bitan podatak, tako da preporučujemo suradnicima da ukoliko su ju preuzeli s neke adrese, onda napišu i link s koje je preuzeta, a ukoliko su je sami napravili da i to napišu, te po mogućnosti postave na Zajednički poslužitelj. Uskoro će se brisati sve slike s nepotpunim podatcima i treba poštivati upozorenje iz Wikipedija:Tečaj (Slike) "Ne postavljajte zaštićene radove bez dozvole". Lijepi pozdrav :-)) --Roberta F. 10:25, 10. srpnja 2006. (CEST)

Hm, pa mislio sam da je dovoljno napisati da se slika dobije (znači besplatno) s open source programom (znači potpuno besplatnim, napravljenim pod GNU licencom). Zapravo, ne dobiju se slike, nego kôd pomoću kojega se slike generiraju, ali to je gotovo isto. Molio bih Vas da me, ukoliko ovo nije dovoljno (a čini se da nije), posavjetujete kako da prepravim tekst i da znam za ubuduće. Unaprijed hvala!
Stevo-88 14:12, 10. srpnja 2006. (CEST)
Da, ali slike su djelo onoga tko ih je stvorio. To je kao da nacrtate umjetničko djelo sa poklonjenim kistom. Autorska prava su ipak vaša. Što se tiče već postavljenih slika, to bi trebao netko drugi odgovoriti. --Tycho Brahe 22:12, 10. srpnja 2006. (CEST)
Oprosti ne kasnijem odgovoru, ali ovaj tjedan imamo na Glavnoj stranici dva primjera mogućeg postavljanja slika na Wikipediju. Prvi je u Izabranom članku o Audrey Hepburn, ukoliko klikneš na sliku vidjeti ćeš kako se pravilno popune podatci, pa i adresa s koje je slika preuzeta, a na primjeru Slika tjedna, možeš vidjeti sliku koja je uzeta sa Zajedničkog poslužitelja, koju sam tamo postavila kao moju fotografiju i ustupila na korištenje. Nadam se da ti je sada jasnije, ukoliko nije, pitaj ponovno :-)). Lijepi pozdrav --Roberta F. 11:56, 17. srpnja 2006. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Dobre su ti ove promjene oko dementora i ti redirecti, ali kad sljedeći put budeš premještao stranicu klikni na karticu premjesti kako bi se mogle vidjeti i sve promjene na staroj stranici, a nemoj samo raditi cut-paste.

Face-grin.svg

--MayaSimFan 16:37, 18. srpnja 2006. (CEST)


Ups! Ja se ispričavam, novi sam ovdje... :) Hvala ti na savjetu!
Stevo-88 16:51, 18. srpnja 2006. (CEST)

Odgovori suradnicima[uredi kôd]

Još jedna sitnica :-)). Kada nekome daješ odgovor, preporučljivo je to učiniti na njegovoj suradničkoj stranici za razgovor, jer ako odgovoriš na svojoj, onda se suradniku kojeg se tiče odgovor ne pojavi nikakva obavijest. Lijepi pozdrav :-)) --Roberta F. 16:55, 18. srpnja 2006. (CEST)

Evo mene opet :-)[uredi kôd]

Samo javljam da sam malo dopunila članak Novac u Harryju Potteru. Ako ti se ne sviđa mijenjaj. Trenutno sređujem kategoriju sa nedovršenim člancima o Potteru pa mi je onda tvoj došao pod tipkovnicu. Bit ću zahvalna na bilo kakvoj pomoći oko sređivanja tih članaka ako ti se bude dalo.

Face-grin.svg

Pozdrav MayaSimFan 00:37, 19. srpnja 2006. (CEST)

Ma sve se da nadoknaditi, a možda dođe još netko. Barem više nisam sama :-) A prevođenje mi je skroz ok, kad krenem uvijek dobijem i neku inspiraciju pa dodam još 'iz glave'. I sad si dobro pohvatao ta premještanja, sve se to brzo nauči.

Do sljedećeg pisanja, pozdrav MayaSimFan 01:48, 19. srpnja 2006. (CEST)

Sad već gnjavim :-))...[uredi kôd]

Hoćemo se dogovoriti kako ćemo pisati: Harry Pottera (Harry Potteru), Harrya Pottera (Harryu Potteru) ili Harryja Pottera (Harryju Potteru)? Meni se najviše sviđa ova sredina, ali ne znam je li točno.

P.S. Sad ti je str. za razgovor puna Pottera. Sorry

Face-grin.svg

I ove slike.

Pozdrav MayaSimFan 22:46, 20. srpnja 2006. (CEST)

Bok[uredi kôd]

hvala na objašnjenju, ja ću to tek učiti ove godine (završila 1. gimn. :-)). Onda ću sad kad opet uhvatim malo vremena na internetu napraviti par preusmjeravanja, promjena i sl. da sve bude kak' spada (ima sad već toga dosta).

I evo još jednom:

Face-grin.svg

Pozdrav MayaSimFan 19:49, 21. srpnja 2006. (CEST)


Počela sam sređivati, ali sad će malo morati pričekati (ima još 10-20 stranica). Ima svega, u nekim člancima i sve tri verzije. Sad malo mooore!
Pozdrav, MayaSimFan 21:18, 21. srpnja 2006. (CEST)

Premještanje[uredi kôd]

Bok,

Ono sa micanjem Dementor -> Dementori se inače radi premještanjem, imaš karticu na vrhu stranice za to. Pozdrav. -- Ante P.

Povratak[uredi kôd]

Baš si se vratio na vrijeme, ukoliko si u Zagrebu ili u mogućnosti (;-)), svakako dođi u subotu na Jarun, o čemu se radi pogledaj u Wikipedija:Susreti Wikipedista i potvrdi svoj dolazak :-)). Lijep pozdrav --Roberta F. 17:57, 4. rujna 2006. (CEST)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Stevo-88,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:56, 15. studenog 2006. (CET)