Razgovor sa suradnikom:Tonian/Arhiv 2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiva

1 2 3 4 5Slika:Deva.jpg[uredi]

Pitanje Face-smile.svg Kak znaš da suradnica želi da slika bude objavljena pod {{JD-ja}} licencom? =) Postoje i GFDL i creative commons licence koje su također slobodne i pod kojima slika može biti objavljena. Dakle, pitati suradnicu koju licencu želi. Pozdrav --MayaSimFan 22:41, 16. listopad 2007. (CEST)

Slika:Toseproeski.jpg[uredi]

Poštena upotreba, koristi se samo u članku o Toše Proeskom. i oznaka {{JD-predao}} ne mogu zajedno. Poštena upotreba zahtijeva i odgovarajući predložak. Nije svaka slika dostupna za download javno dobro. --MayaSimFan 22:44, 16. listopad 2007. (CEST)

Stavi odgovarajuću oznaku? Slika nije javno dobro. --MayaSimFan 22:53, 16. listopad 2007. (CEST)

Nagrada[uredi]

Hvala ti puno na nagradi za rad i trud koju si mi dodijelio! Lijep je osjećaj dobiti priznanje za svoj rad iako sam kratko na Wikipediji! Pozdrav od Evane$cence! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Evane$cence (razgovordoprinosi)

Pomorski strojar[uredi]

nedavno si ispravljao gore navedenu stranicu i naveo si neke podatke s kojima se ne slažem. Da li si siguran da je točno ono što si napisao:

Upravitelj stroja se postaje nakon plovidbenog staža od najmanje jednu godinu u svojstvu drugog časnika stroja (stručni ispit nije potrebno polagati - dovoljno je imati potreban plovidbeni staž)

jer postoji ispit za upravitelja stroja koji se može polagati samo kada si prvi časnik i bez kojeg ne možeš postati upravitelj na brodu.

Molim odgovor --Armchoir 14:50, 25. listopad 2007. (CEST)

Napad[uredi]

škužaj šta san te napa, ali neko se miša di nije triba i još uz to napisa krivo. Ne bih želija biti nadobudan, ali mislim da sam u članku bija 100% u pravu. A što se tiče napada, je falija san, krivo san vidija ko je izminija tekst. Škužaj, još jedanput --Armchoir 08:47, 26. listopad 2007. (CEST)

Veliki Brat[uredi]

Bok Tonian. Molim te da pogledaš ovo. Hvala Face-smile.svg --MayaSimFan 23:38, 8. studeni 2007. (CET)

Postoji barem jedno izdanje u kojem je Big Brother prevedeno. --MayaSimFan 21:06, 9. studeni 2007. (CET)
Držala sam tu knjigu u rukama, čak sam ju i čitala Face-smile.svg Ako ti ovo TV emisija nije baš, uvijek možeš premjestiti na neki drugi naziv. Na sr.wiki su stavili naslov Veliki Brat u Srbiji, možda bi bolje bilo Veliki Brat (Srbija). Meni svejedno --MayaSimFan 23:28, 9. studeni 2007. (CET)
Odlična --MayaSimFan 23:33, 9. studeni 2007. (CET)

I ja ti imam za reći nešto vezano uz VB zašto si maknuo poveznicu uživo?--Anton 16:42, 9. studeni 2007. (CET)

Slika:Big Brother International Logo.gif[uredi]

Bok. Baci oko na ovo:

Wikicitati „Ako se slika prenosi sa Wikipedije na drugom jeziku, slika se postavlja pod istim imenom kao na Wikipediji sa koje je preuzeta uz obavezno navođenje poveznice prema slici na toj Wikipediji u skladu sa točkom 6. Potrebno je i prepisati sve podatke koji se nalaze na stranici sa opisom slike.
(Wikipedija:Slike/Opći uvjeti, Članak 3., Točka 5.1.)

(obožavam ovo citirati Face-smile.svg)

To bi u prijevodu značilo da ne možeš samo linkati na poštenu upotrebu koju je napisao suradnik koji je sliku postavio na en wiki nego moraš sam napisati (ili prevesti) poštenu upotrebu sa stranice s koje preuzimaš sliku. (pišeš u |objašnjenje =). Isto vrijedi i za autora, u ovom slučaju vlasnik autorskog prava vjerojatno je Endemol. Ovu sliku sam uzela kao primjer, nisam išla gledati ostale tvoje slike.

Također, ako se slika koristi u više članaka za svaki je članak potrebno dodati novu poštenu upotrebu (odnosno napisati zašto misliš da se može koristiti u tom i tom članku - baš kao što je to napravljeno na linkanu en wiki). Pozdrav --MayaSimFan 17:50, 15. studeni 2007. (CET)

Poštena upotreba za svaki članak posebno, ne grupoidno Face-smile.svg, bez obzira na to koliko se to činilo bzvz. Zamisli da za svaki članak moraš postaviti po jednu sliku, dođe na isto. Molim te da pogledaš malo i ostale svoje slike, pa ako nešto treba srediti, sredi. Pozdrav --MayaSimFan 19:20, 15. studeni 2007. (CET)

Ne znam koja je vijest ponedjeljkom bila prije provokatora. Pogledat ću na BB stranici. Ak saznaš prije, samo stavi na Wikipediju. Cya. Super posao, btw XD — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ioannes (razgovordoprinosi)

e bog. zašto misliš da ac/dc nije uzoran? West Brom 4ever 16:06, 26. studeni 2007. (CET)

da, sotonizam povezuju s imenom sastava (pogledaj u članku i malo se odmakni od pop trasha tipa rihanna i sl.) ;) stoj mi dobro. West Brom 4ever 16:57, 26. studeni 2007. (CET)
ok ok, smiri. imaš welcome na en.wiki. cheers! West Brom 4ever 17:10, 26. studeni 2007. (CET)

Zašto je to Gradska "N"aselja grozno? Događaju se greške svakome, važno je prvo postaviti građu, pa onda ju ispravljati. Primjetih to, hvala na ispravci. Euroman 17:07, 28. studeni 2007. (CET)

VELIKA SLOVA[uredi]

Ma znam, ali ja to više iz poštovanje prema određenim područjima. Moram svejedno to promijeniti. Pozdrav Euroman 17:35, 28. studeni 2007. (CET)

Dodjela[uredi]

Dodjelio sam ti nagradu i promijenio podnaslov iz ==Nagrade (7 komada)== u ==Nagrade (8 komada)==

Zaboravio sam ti se potpisati.--Bruno B. 22:34, 15. prosinac 2007. (CET)

I, još nešto. Kako ću stvoriti novi predložak?--Bruno B. 22:34, 15. prosinac 2007. (CET)

Zahvala[uredi]

molba[uredi]

ajde pokušaj u svako naselje ubaciti predložak {{Naselje u Hrvatskoj}} i popunit ga sa što više podataka. Hvala --Suradnik13 11:21, 27. prosinac 2007. (CET)

Razgovor o predlošku:Suradnik sotonist[uredi]

Kghm. Dal se ovo samo meni čini malo nenormalnim?--Tonian 15:47, 30. prosinac 2007. (CET)

Zašto? Ima ljudi koji su sotonisti i sasvim su normalni. Poznam par takvih i skroz su OK. Osim toga, sličan userbox postoji i na en wiki. --Pes 16:02, 30. prosinac 2007. (CET)

azъ[uredi]

Pozdrav, vidim da si napravio stranicu azъ koja preusmjerava na az. Namjeravaš li to napraviti za sve staroslavenske nazive azbučnih slova? Imaš li kakve dublje razloge? Smatraš li možda da bi bilo dobro staviti i stsl. nazive u {{azbuka}}? Lijep pozdrav,

--dnik 15:10, 3. siječanj 2008. (CET)

Da, samo sam je navela kao primjer. Zašto pitaš? :) --Vatrena ptica 18:56, 3. siječanj 2008. (CET)

Mnešto...[uredi]

Objašnjenje je tu, a ja nisam premještala članak neko sređivala kaos nastao među preusmjeravanjima u krug... --MayaSimFan 14:24, 4. siječanj 2008. (CET)

Ako ti je čudno, pokreni postupak preimenovanja. Ti daš svoje izvore, drugi daju svoje, nema čudnosti Face-smile.svg --MayaSimFan 14:30, 4. siječanj 2008. (CET)
Je i meni je čudno, pa sam preimenovao :))) Hvala na upozorenju --Suradnik13 14:37, 4. siječanj 2008. (CET)

???[uredi]

Jesi li siguran da si se maloprije obratio pravoj osobi? --Jack Sparrow 18:10, 4. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

Pomalo[uredi]

Aha... eto polako mi se sve vraća. Jučer sam došao na Wikiknjige, pa eto došao mal na wikipediju. Ovaj put nadam se za stalno :) --Kingstone 93 14:46, 6. siječanj 2008. (CET)

Pomoć[uredi]

Molim te ako možeš napraviti predložak:lik iz Winnieja Pooha jer ga ne znam napraviti. Ako ga napraviš, urediti ćemo članke likova i uljepšati ih po Wikipedijinom stilu.--Bruno B. 18:25, 6. siječanj 2008. (CET)

Izabrani članci[uredi]

Glasuje se za izabrane članke i u tjednu 4. - 11. 2. i u tjednu 11. - 18. 2. --MayaSimFan 14:09, 7. siječanj 2008. (CET)

Hvala na informaciji!:) --Vatrena ptica 16:01, 12. siječanj 2008. (CET)

Zahvala![uredi]

Lijep pozdrav Tonian,zahvaljujem ti se na savjetu. Face-smile.svg--Lunna X 13:27, 13. siječanj 2008. (CET)

Tečaj[uredi]

Ma sorry ja sam ti til samo malo pomoć..al vidim da možda krivo radim i ne po svakom ukusu.. stvarno se trudim da budem čim više autentičan ča se tiče pisanja na Wikipedi-i.

Ipak mislim da ide na bolje i u to ime...

Tonian tebi lip pozdrav i fala ti na sugestijama.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Lipice (razgovordoprinosi)

Počele su dobrodošlice Face-smile.svg --Dalibor Bosits © 17:46, 11. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.
Porok je još uvijek tu ;o) --Dalibor Bosits © 19:16, 15. ožujak 2008. (CET)
Ma pronaći ćemo već nešto za tebe ako bigy dosadi, ako... hehe ;o) --Dalibor Bosits © 19:21, 15. ožujak 2008. (CET)

IRC/MSN[uredi]

Ajd skokni ako si tu --Edgar Allan Poe (razgovor) 23:18, 2. svibanj 2008. (CEST)

Ako dođeš večeras svrati do jednog ili drugog --Edgar Allan Poe (razgovor) 22:58, 6. svibanj 2008. (CEST)

Zahvala[uredi]

Hvala na potpori prilikom glasanja za novi portal - Europa --NikolaŠtuban 08:34, 3. svibanj 2008. (CEST)

Ajd skokni do MSN-a ako možeš ili IRC-a --Edgar Allan Poe (razgovor) 21:07, 5. svibanj 2008. (CEST)