Razgovor sa suradnikom:Toomy hr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Linkovi, upute[uredi]

Kako postavljati linkove: Wikipedija:poveznice.

Pozdrav i hvala na doprinosu wikipediji! Brzo učiš ! :)

Sombrero

Bok,

Ako još nisi naučio postavljati poveznice, bolje da ih uopće ne postavljaš nego da ih postavljaš na krivi način.

Nitko se neće ljutiti ako napišeš članak bez ijedne poveznice.

Lakše je postaviti poveznice iznova nego ih popravljati iza nekoga.

Sombrero

Prepisivanje, klapa 23[uredi]

Jel da se ti malo praviš lud sa ovim prepisivanjem s interneta?

Kao, ono, uups, opet sam zaboravio ono što su mi napomenuli 22 puta?

Ajde, molim te, dovedi se u red i nemoj nas tjerat da svakih 2 dana pišemo ovdje iste poruke.

Sombrero

OK, ispričavam se :).

Drugi put kopiraj dozvolu na stranicu za razgovor. :)

Zapravo si koristan suradnik, malo sam te prebrzo otpisao. Sorry.

Sombrero

Blokirani ste[uredi]

Pozdrav,

Nakon što ste 4 (!!!) puta ignorirali naše poruke, vi opet prepisujete s interneta.

Žao mi ja, ali nemam drugog izbora nego da vas blokiram na 1 dan, u nadi da ćete ozbiljno shvatiti poruke koje su vam upućene. Sutra (u nedjelju) oko podne možete očekivati da ćete biti u mogućnosti logirati se, pa bi bilo dobro da napokon reagirate na naše upite. Par riječi s kojima obećajete da ćete se držati pravila bi riješilo sve ove probleme u komunikaciji.

Inače, vi i dalje možete uređivati stranice na wikipediji, no kao anonimni suradnik. Ali, budete li opet samo prepisivali, slijedi vam ista mjera.

Hvala na razumijevanju.

Sombrero

Prepisivanje bez dozvole[uredi]

Nuvola apps important yellow.svg

Pozdrav,

Na ovoj stranici za razgovor su već dva upita u vezi prepisivanja bez dozvole. Ukoliko ne odgovorite na oba najkasnije pola sata nakon vašeg slijedećeg logiranja, smatrat ćemo da nas namjerno ignorirate. Mjere koje možete očekivati su poništavanje vaših doprinosa, a moguće i blokiranje pristupa svim člancima (ako napravite još kakvu nepodopštinu).

Hvala na razumijevanju

Sombrero 08:26, 16. prosinca 2005. (CET)

P.S.

Vaš članak Srčani udar je pobrisan jer je prepisan sa interneta. A mi još čekamo da vi shvatite da se to ne radi i da napišete koje slovo ovdje...

Sombrero 10:55, 17. prosinca 2005. (CET)

Radite kaos. Pročitajte upute!

Sombrero

Molim pročitati Wikipedija:Uvodni tečaj, posebno dio o otvaranju novih članaka. Hvala! SpeedyGonsales

dobrodošlica i molba[uredi]

Bok,

Hvala na tvojim doprinosima i dobrodošao na hr wiki!

No, molim te da malo pripaziš da ne pobrišeš što nisi planirao, vidi http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Metan&curid=11040&diff=117567&oldid=110766

Sombrero

Glazba(sonata)[uredi]

Sonata

Sonata(tal.sonare-zvučati)naziv za raznovrsne instrumentalne skladbe bez obzira na njihov oblik.Kad je riječ o stilskim i oblikovnim obilježjima,razlikujemo dvije vrste:baroknu i klasičnu sonatu. Barokna sonata-jednostavačna ili višestavačna skladba.Uobičajeno je da svaki stavak barokne sonate ima samo jednu temu.Prema namjeni može biti: sonata da camera(komorna sonata)i sonata da chiesa(crkvena sonata)u kojima su istaknuti J.S.Bach,G.F.Handela i Domenica Scarlattija. Klasična sonata-višestavačna instrumentalna skladba pisana za jedno ili dva glazbala.Klasičnu ili uzornu oblikovanost stječe instrumentalnim skladbama J.Haydna,W.A.Mozart i L. van Beethovena.Najčešće je pisana za glasovir solo ili za neko drugo glazbalo uz glasovirsku pratnju(npr.violinu i glasovir ili flautu i glasovir).Obično se sastoji od tri ili četiri raznolika stavka,od kojih je barem jedan stavak sonatni oblik.

Klasični sonatni oblik-satoji se od tri,najčešće posve simetrična dijela. 1.Ekspozicija-prvi dio klasičnog sonatnoga oblika.U njemu se unose dvije ili više oprečnih glazbenih misli.Prva tema skladana je u temeljnom tonalitetu,druga tema je u srodnom tonalitetu. 2.Provedba(razvoj)srednji dio sonatnog oblika.U provedbi skladatelj provodi temeljne misli ili manje tonalitetne promjene. 3.Repriza-treći dio sonatnog oblika.Obilježje je ponavljanje jednakih broja i sljeda glazbenih misli iz ekspozicije.Repriza se provodi u temeljnom tonalitetu.

Hrvatski nogometni savez[uredi]

Pozdrav,

čini se da je vaš doprinos članku Hrvatski nogometni savez prepisan s ove stranice.

Pravila wikipedije ne dopuštaju objavljivanje zaštićenih autorskih djela i/ili prepisivanje teksta iz drugih izvora. Stoga vas da molimo da, ako imate dozvolu za prepisivanje, to i napišete na stranici Razgovor:Hrvatski nogometni savez.

Ako dozvolu za objavljivanje ipak nemate, vaš doprinos će biti poništen.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Sombrero

Imam deja vu.

Sombrero

Copyright[uredi]

Imate li dozvole za:

Molim Vas za odgovor, jer pravila Wikipedije ne dopuštaju prepisivanje teksta bez dovole autora ili vlasnika autorskih prava. Možete odgovoriti ovdje.

Pozdrav, Andrej Šalov 22:02, 15. prosinca 2005. (CET)

Bok[uredi]

Sigurno ti je već dosadno što ti se na ovoj stranici samo pišu upute :-), ali to se događa svim novim suradnicima dok ne nauče pravila wikipedije. Svaki članak na wikipediji MORA imati Wikipedija:Wikipoveznice. Lijepo te molim da na svaki članak koji napraviš na wikipediji staviš barem jednu poveznicu.

Hehe, nemoj mi zezati Antu, on se brine za wikipediju, nema on ništa protiv tebe osobno. Ajde piši dobre članke iz svoje glave (bez prepisivanja), i sve će biti u redu. E da, skoro te zaboravih pohvaliti što si stavio kategoriju na članak putopis. Još staviš neku poveznicu, i članak će biti savršen! SpeedyGonsales 18:32, 18. prosinca 2005. (CET)

Televizija, objašnjenje[uredi]

Evo objašnjenja: Razgovor sa suradnikom:83.131.253.107#Objašnjenje od Ante.

Preporučam da ubuduće prvo pitate, a onda pucate jer suradnike koji ovako bezrazložno i žestoko napadnu druge nitko ne voli.

A ni isprika meni ne bi bila loša stvar. Tek toliko da budemo sigurni da ste shvatili da ste pogriješili.

--Ante Perkovic

Admin?[uredi]

Zašto želiš biti administrator?

--Ante Perkovic 18:58, 25. prosinca 2005. (CET)

Par malih primjedbi[uredi]

Bok,

Pa malih primjedbi koje bi volio da uzmeš u obzir:

  1. Kategoriju obično stavljamo na kraj, iza teksta, a ispred "interwiki" linkova (linkovi na isti članak na drugim jezicima), ako interwiki linkova u tom članku ima. Čitaoc to, naravno, ne vidi, ali eto, tako smo navikli mi ostali koji pišemo :)
  2. Sve slike nazivaš "opis" umjesto da ih stvarno opišeš. Umjesto [[Slika:sonata.jpg|thumb|right|Opis]] treba staviti npr.[[Slika:sonata.jpg|thumb|right|Sonata]].
  3. Na početku svakog članka stavljaš naslov koji je istovjetan naslovu stranice, pa time dupliraš naslov (vidi Pivo, prva verzija). Taj prvi naslov slobodno preskoči.

Što se tiče kategorija, odabireš dobre kategorije, no problem je što neke od njih još ne postoje (jer nema dovoljno članka da je otvorimo, običaj je da čekamo da se skupi 5 komada). U takvim slučajevima mi odabreremo kategoriju koja je malo šira po opsegu. Primjer, s obzirom da još nemamo dovoljno članaka da bi opravdali otvaranje kategorije Kategorija:Alkoholna pića, ja sam tvoje privremeno premjestio u Kategorija:Hrana i piće. Kad se skupi dovoljno (npr. 5) alkoholnih pića, onda ćemo ih prebaciti u Kategorija:Alkoholna pića, a ona sama će biti potkategorija od Kategorija:Hrana i piće.

Sve u svemu (ovo gore su nebitne sitnice), super što si nam se pridružio :).

Pozdrav!

--Ante Perkovic

Slika.jpg[uredi]

Mislim da slika [[Slika:slika.jpg]] nije umjesna a pogotovo u članku Vrenje. A ta neumjesnost povlači za sobom brisanje. Hvala! --Andrej Šalov 21:17, 6. veljače 2006. (CET)

Jedan put se možeš zeznuti ali 5 puta. Evo zeznuo sam ja tebe. Odmaraj se malo. Andrej Šalov
Ispričavam se bilo je 7 slučajnih uploda slika. :-)) --Andrej Šalov

zuti karton[uredi]

Žuti kartonMislim da nema potrebe objasnjavati, vec i prije si bio blokiran. --Tycho Brahe 16:10, 24. svibnja 2006. (CEST)

Točnost podataka upitna[uredi]

Bok,

Podaci sa http://www.kosarka.hr/main.asp?P=klub&J=HRV&klubid=114 se ne slažu sa tvojim podacima na KK Svjetlost Brod. Možeš li to objasniti?

--Ante Perkovic 20:16, 24. svibnja 2006. (CEST)

Ajde budi ljubazan pa nam točno opiši kad se to promijenio cijeli tim i koliko su stari ovi podaci sa kosarka.hr?

--Ante Perkovic 07:44, 25. svibnja 2006. (CEST)

Ej, Tomislave, pa ti ne samo što treniraš košarkaški klub već i igraš u jednom nogometnom! Svaka čast! Ma znaš, šta, šteta je da jedan ovakav wunderkind gubi vrijeme na nekakvu wikipediju, bolje ti razvijaj svoju sportsku karijeru!

Zbog toga ću ja tebe blokirati, da ne bi opet došao u napast da zapostaviš sport zbog nekakve wikipedije.


Crveni karton.
Blokirani ste!


Obavijest za označavanje slika[uredi]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Toomy_hr,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 18:01, 15. studenog 2006. (CET)

Godišnjica[uredi]

Čestitam ti prvi wiki rođendan! Pozdrav :-) --Roberta F. 15:06, 9. prosinac 2006. (CET).

Obavijest za slike[uredi]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.