Razgovor sa suradnikom:Vodomar/Arhiv 2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Milorad Dodik bezveze je stavljen na razgovor, treba ga vratiti na mjesto. Jedina grješka je bila što nije poslanik nego zastupnik! I ne stavljajte nepromišljeno članke na razgovor.

--Jolo Buki Original 11:53, 19. prosinac 2007. (CET)


portal sport[uredi kôd]

mislim da treba baš taj portal. uglavnom, u kafiću sam dao ZA ZA. --West Brom 4ever ® 21:23, 23. prosinac 2006. (CET)

bravo care. sad se ja bacan na košarku i košarkaške teme. nego znaš šta: je li baš potrebno radit podportale za svaki sport koji ima nešto sadržaja u sebi? možda po uzoru na englesku wikipediju - wikiprojekt? --West Brom 4ever ® 15:22, 27. prosinac 2006. (CET)
nije potrebno imati podportale no dobar je kao eksperiment, uvjek se moze okrenuti na nesto drugo. Wikiprojekt je mozda bolji nacin, malo cu eksperimentirati pa cu napraviti wikiprojekt: nogomet, kosarka i rukomet. Vodomar 22:00, 27. prosinac 2006. (CET)

Bokelji nijesi ni etnicka niti regionalno-izjasnjeni; nitko se ne izjasnjava kao Bokelj (niti jeste ranije, to vise dodje kao "Srijemac", "Vojvodjanin", itd. Da postoje stvari koje su samo kod Bokelja - pa svi Licani i/ili Slavonci, itd. imaju zajednicke slicnosti; to je regionalno, a ne nacionalno. --NI 20:58, 27. prosinac 2006. (CET)

Rasprava ce biti kod clanka Vodomar 06:43, 29. prosinac 2006. (CET)
:Hm. Ne pratim Vas bas. Kao sto vec rekoh, uporedjenje u tom smislu bi bilo isto kao kada bismo rekli "Jugoslavena, Srba i Hrvata". Argumenti oko Bokelja nisu ni u koju ruku niti priblizno slicni Sokcima i Bunjevcima (ili Janjevcima i Krasevancima, kao sto vec pomenuh). Prvo, ove 4 grupe su etnicke podgrupe koje su se rasprsle po svijetu; Bokelji (tj. Bokezi) su regionalna rijec nastala od rijeci "Boka" koja se odnosi na zitelje te zemljopisne oblasti. Bokeska regionalna kultura je karakterna za sve zitelje Boke, a ne za pripadnike jedne od njezinih etnickih grupa. Ova uporaba na ovoj stranici odnosenjem samo na jednu, i to malu, zajednicu, je vrlo pogresna. To me podsjeca na nazivanje bosanskih muslimana (Bosnjaka) konkretno Bosancima; iako su i neki Srbi i Hrvati takodjer bosanci. No to opet nije dovoljno blizu, jer su Hrvati u Boki vrlo mala manjina, a Bosnjaci u Bosni i Hercegovini.. pa, relativno, vecina. Isto bi bilo nazivanje Kosovskih Roma [konkretno] "Kosovarcima", vojvodjanskih Rusina iskljucivo "Vojvodjanima" ili uporaba rijeci "Makedonci" (ili "Crnogorci") samo za Albance koji zive u odgovarajucim zemljama. --NI 02:44, 4. siječanj 2007. (CET)

Pozdrav[uredi kôd]

Samo da ti zaželim dobro jutro, a sad idem spavati :-))--Roberta F. 05:36, 30. prosinac 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana najkasnije 14. veljače 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 19:25, 5. veljača 2007. (CET)

Zaboravio si {{infoslika}}. Ime slike nije najsjajnije :-). -- Andrej Šalov 16:30, 7. veljača 2007. (CET)

Bok! I kod slike Slika:Plastic household items.jpg nedostaje {{infoslika}}. Upozoravam sve da će takve slike biti obrisane nakon subote 10. ožujka.--Donatus 08:59, 7. ožujak 2007. (CET)

Napravio Vodomar 13:35, 7. ožujak 2007. (CET)

Ronald Rivest[uredi kôd]

Bok,

Pliz, vidi tekst koji je zakomentiran na Ronald Rivest. Uzea sam ga sa sr wikija, a ne znam kako da ga uklopim, a da ne napišem neku nebulozu.

Inače, mislim da bi kriptografe trebalo kategorizirati pod "(država X) Matematičari" + "Kriptografija"

--Tycho Brahe 13:11, 23. ožujak 2007. (CET)

Pogledat cu tekst. I da, kriptografe treba kategorizirati pod kako si rekao iznad. Slazem se ! Vodomar 03:25, 26. ožujak 2007. (CEST)

Kategorije Računarstvo i Kriptografija[uredi kôd]

Dosta članaka je u obje ove kategorije. Imaš li ideju za zajedničku potkategoriju? --Tycho Brahe 19:49, 3. travanj 2007. (CEST)

Da Kategorije Računarstvo i Kriptografija imaju mnogo članaka, trebalo bi sljediti primer na engleskog wiki glede kriptografije: imati podkategoriju Kriptografi, Kriptografski algoritmi, a poslje kad stavim sve kripotgrafske algoritme i njih podjeliti na druge podkategorije. Što se tiće računarstva tu je malo složenije, ja bih stavio sve sabirnice u harversku podkategoriju Računalne sabirnice, itd, ići po funkcionalim grupama. Vodomar 15:15, 4. travanj 2007. (CEST)

Anonimni suradnik 193.198.132.22[uredi kôd]

Mislim da treba biti blokiran. Ovo što radi prevazilazi testiranje. --Kaster 02:25, 26. travanj 2007. (CEST)

Napravljeno. Blokiran na 3 dana Vodomar 04:01, 26. travanj 2007. (CEST)

Fakultet organizacije i informatike[uredi kôd]

Vodomare, ti si većinom pridonia, ajde pribaci sadržaj na određeniji naziv (postoji članak), Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu. Kubura 11:23, 27. travanj 2007. (CEST)

Napravljeno. Vodomar 12:50, 29. travanj 2007. (CEST)

Slike i brisanje[uredi kôd]

Bok,

Mislim da ovo neće promijenit sudbinu slike, pogotovo ako pogledaš u kojoj se kategoriji slika sada nalazi. --Tycho Brahe 18:23, 29. travanj 2007. (CEST)

Test Glavna stranica[uredi kôd]

Pozdrav! Pogledao sam, no i dalje je prisutan na njoj onaj isti problem o kojem sam pisao i Maji. Naime, desni stupac (novosti i na današnji dan) preuzak je, a lijevi (izabrani članak, slika tjedna). Preširok. To se ne događa na sadašnjoj glavnoj stranici.--Donatus 21:33, 30. travanj 2007. (CEST)

Ovdje je nešto zeznuto, negdje u prvoj ćeliji. Usporedila sam s E.colijevim prijedlogom glavne i jedino u čemu se kodovi izvorno razlikuju je ta prva ćelija, a sad, gdje sam zeznula, pojma nemam --MayaSimFan 22:56, 30. travanj 2007. (CEST)
Donatus, popravio sam onu stvar sa sirinom stranica. Pogledaj opet. Vodomar 01:43, 1. svibanj 2007. (CEST)

Kliška tvrđava[uredi kôd]

Da si slika još malo ulivo, uhvatia bis ploču koju je postavila Družba "Braće hrvatskog zmaja". Kubura 02:47, 4. svibanj 2007. (CEST)

Imam tu sliku te ploče, samo je nisam stavio. No stavit ću je. Vodomar 07:03, 4. svibanj 2007. (CEST)
Pronašao je i postavio na izvor. Stavit ću je na stranici o Klisu. Vodomar 10:58, 28. svibanj 2007. (CEST)

Razgovor o Stepincu[uredi kôd]

Jesi li vidia ove pogrdne izraze [1], upućene tebi i Miru Harvenu (promjena je od 20. travnja 2007.)?Kubura 10:11, 25. svibanj 2007. (CEST)

Kubura, hvala na napomeni ! Vodomar 10:44, 28. svibanj 2007. (CEST)

Nadivanje imenima[uredi kôd]

Zašto si napisao ovaj komentar [2], molim te obrazloži.Vodomar 04:24, 28. svibanj 2007. (CEST)

Zato što čovjek koji nije tukac, ne bi odbacio knjigu koja mu se ne sviđa zato što se s njom ne slaže.Brunislav 12:52, 28. svibanj 2007. (CEST)
Knjiga sa takvim naslovom sigurno nemoze biti nepristrana, te ne gleda na temu u odmjerenom svjetlu. Zar zbog toga covjek ne bi odbacio takvu knjigu ? Isto tako zvati nekoga tukcem nije primjereno, i zbog toga dobit ces zabranu od tjedan dana. Vodomar 04:56, 29. svibanj 2007. (CEST)
Dakle ovako. To što ti misliš da je knjiga pristrana je tvoje osobno mišljenje. Izbacivati jednu knjigu zato što ti se ne sviđa je čisti šovinizam. Isto tako nije objektivno napisati članak o Stepincu i nigdje ne spomenuti njegove negativne strane nego ga samo braniti kao da je jadan i nedužan, a ne šovinist i fašist. Ne smatram da je nazvati nekoga tukac neprimjereno. Neprimjereno bi bilo nazvati nekoga idiotom (mada ni to ne bi bilo neprimjereno, ako je osoba uistinu idiot). Smatram da si blokadom na tjedan dana prekoračio svoje ovlasti i želim da me obavijestiš kome se zbog toga mogu požaliti. Srami se bezobrazniče! Koristiš svoje ovlasti kao da si diktator. Hitler bi ti pozavidio! Brunislav
Da si napisao : "Isto tako nije objektivno napisati članak o Stepincu i nigdje ne spomenuti njegove negativne strane nego ga samo braniti kao da je jadan i nedužan, a ne šovinist i fašist. Ne smatram da je nazvati nekoga tukac neprimjereno.". To bi bilo OK i prihvatljivo, ako želiš napisati druge stvari o Stepincu npr. kako ga drugi vide ili što drugi pišu to je isto OK. Stepinac nije bio niti šovinist i fašist, no svatko je slobodan da misli svoje. Ali pisati da je netko tukac (što je isto kao idiot), i sada me prozivati diktatorom i uspoređivati me sa Hitlerom (Hitler bi ti pozavidio!) . Zbog blokade ? . Komentiraj na ideje i misli u stranicama za razgovor i ne dijeli epitete niti napadaj osobe ni na koji način. Zbog toga si zalužio blokadu, i nakon tjedan dana blokada će ti se skinuti. Vodomar 23:59, 30. svibanj 2007. (CEST)
"Dragi" Vodomare. Vi Australci imate vrlo čudan osjećaj za uvrede. Prvo, ja nigdje nisam napisao da si tukac. Ja sam napisao: "Vas dvojica ste neki tukci, je li?" Uoči da ta rečenica nije izjavna nego upitna! Zatim sam napisao: "Zato što čovjek koji nije tukac, ne bi odbacio knjigu koja mu se ne sviđa zato što se s njom ne slaže." Opet ne imenujući tebe koji si se sam u tome prepoznao. Zatim te nisam usporedio s Hitlerom nego sam rekao da bi ti on pozavidio - pozavidio bi ti na načinu na koji se ophodiš prema osobama s kojima ne možeš ili ne znaš voditi normalan razgovor. Jamačno je i on svoje protivnike trpao u kaznu i to drakonsku. Dakako, ti si se ponašao diktatorski jer si me kaznio ne posavjetujući se, u to sam posve siguran, prije ni sa kim - to je uistinu diktatorski stil. Uspoređujući meni izrečenu kaznu zbog toga što sam te NAVODNO nazvao tukcem (to što si se prepoznao je vrlo indikativno i smatram to potvrdnim odgovorom na moje prvotno pitanje od tvoje strane), s potpunim izostankom kazne kad je tvoj sunarodnjak, korisnik Adam Carr na engleskoj Wikipediji za moje najnormalnije pitanje upućeno njemu, napisao citiram: "Do I really have to answer such a cretinous question?" i "I'm sure you know all this perfectly well unless you are a complete idiot (a question on which I reserve judgement). " ne mogu, a da ne procijenim da sam bezrazložno kažnjen i da mi je od tvoje strane nanesena nepopravljiva šteta. Isto tako, mnogo žešće riječi od "tukac" (koja u hrvatskom, kojeg očito dovoljno ne znaš, nije ni približna istoznačnica s riječju "idiot"), kažnjavao si puno blaže. Dakle, iz svega nabrojanog mogu samo reći da je ovo krajnje bezobrazan, nepravedan i drzak postupak koji je rezultatom jednog pokušaja zatiranja slobode izražavanja.
Btw. nisi mi odgovorio koje su mi mogućnosti žalbe na nanesenu mi nepravdu. Brunislav
Engleska wiki nema veze sa hrvatskom, što se na njoj događa to je stvar engleske wiki. Stvar je u tome što je potrebno imati civilniji način obračanja bez nabijanja imena; tukac ili me usporđivati sa Hitlerom ili nekim diktatorom. Bilo upitno ili drugačije. Ako se želiš žaliti slobodno, nitko ti ne smeta. Isto tako nemoj me steretipizirati. Vodomar 14:18, 31. svibanj 2007. (CEST)

Arhitektura Windowsa NT[uredi kôd]

Suština uvoda jest da bude prijegled (outline) cijelog članka. Besmisleno je iz uvoda izbacivati pojedine dijelove poradi zalihosnosti u ostatku članka, jer mu je to baš i smisao, da sažeto predstavi cijeli članak onome kome se ne da u dubinu sve proučavati.

Sve inačice NT jezgre imaju sve spomenute izvršne komponente, koriste iste prefikse u nazivima kernel-mode API-ja iste funkcionalnosti (u svrhu unazadne kompatibilnosti), te stoga nije potrebno naglašavati da su specifični za W2K. Za sreenshote je to OK.

Također primjeti da su odlomci poredani po razini apstrakcije: executive, kernel, driveri, HAL. Rearanžiranjem se uništava logički slijed razumijevanja napisanog.

Također jako ružno izgleda ono izdvajanje nekih svojstava kernela. Nisam nikad vidio ijedan uvod ijednog drugog kvalitetnog članka koji tek tako navodi pobrojane činjenice.

NT porodica je generički naziv arhitekture, i nema smisla navoditi individualne OS-eve. Svaki od njih dakako ima svoje izmjene i poboljšanja, no opisana su svojstva zaista generička za sve. XP nema prioritetizirani I/O kao Vistin kernel - to nije ni navedeno. NT nema USB podršku kao W2K - ni to nije navedeno. Naglašuju se zajednička svojstva porodice.

Kad makneš Windows 2000 i staviš ovako nešto:

Wikicitati »Unutar Winodws NT operacijskih sustava postoje pogonske programe u jezgrinom načinu rada..«

onda to znatno mijenja smisao, jer si poopćio tvrdnju na sve NT-zasnovane jezgre, a od XP SP+ postoji UMDF koji omogućuje dosta drivera operiranje i u user-modeu. Vista ima još i cijeli audio stack offloadan u user-mode, i dobar dio video drivera. Za W2K to ne vrijedi.

Članak kakav sam ga ja preveo sa engl. izvornika je bio izabran kao članak dana na engl. wiki i smatram da su tvoje izmjene mu samo degradirale kvalitetu. Ništa osobno, ali vraćam ga na svoje posljednje uređivanje. --Ivan Štambuk 22:58, 6. srpanj 2007. (CEST)

I stvarno baš ništa, išta što sam učinio nije valjalo ? Vodomar 23:46, 8. srpanj 2007. (CEST)
Ne :) Članak je bio izabran na engl. wiki i tamo je maksimalno dotjeran. --Ivan Štambuk 15:35, 12. srpanj 2007. (CEST)

Špiranović[uredi kôd]

Bog, Vodomare.
Oni podatci nisu nabadanja, naišao sam na njih u tisku. Prilagodio sam ih u enciklopedijski oblik. To je sve dil njegove igračke povijesti. Kubura 09:04, 9. srpanj 2007. (CEST)

Ok, nema problema. Vodomar 01:18, 11. srpanj 2007. (CEST)

Jure Grm[uredi kôd]

Taj nadimak je još od vremena karikiranja Jure Grma starijeg (ilitiga Georga Busha seniora) :-)

Evo malo i mene, uhvatio slobodnog vremena, pa malo širim dobru sliku o našem gradu, nadam se da se držim svih pravila "struke" na Wikipediji ...

Kako tvoji ....

--Jure Grm 11:13, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Hvala ! Poslao sam ti e-pismo. Vodomar 23:44, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Dosljednost...[uredi kôd]

Dragi Vodomar,

obrati pozornost na ove nedosljednosti:

Wikicitati »Željko, ono sto ste napisali na stranici http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Ygraine#Privatno_za_Igren.2C_bez_.C4.8Ditanja.2C_molim. je neumjesno i ne spada na stranice za razgovor bilo kojeg suradnika. To sto ste napisali privatno, nista ne znaci jer ono sto ste stavili na stranicama za razgovor je javno. To sto radite izvan wikipedije to je vas posao, i postoje razni drugi komunikacijski kanali«

Tvoja poruka na stranici za razgovor izvjesnog Jure Grma.

Ako namećeš drugome određena pravila, bilo bi jako lijepo od tebe da ih se i ti pridržavaš. --Sanja Simat 23:39, 14. kolovoz 2007. (CEST)


Sto se tice dosljednost, sardrzaj poruke nije isti i namjera je sasvim drugacija. Vodomar 23:43, 14. kolovoz 2007. (CEST)

Pitanje[uredi kôd]

imam ja plan za Vas, ako Vam nije problem. Slike Aborodžina ili nešto iz njihove kulture, možda možete napravit koju, pa ubaiti na wiki, uz navedenu plemensku pripadnost. To bi bilo veoma lijepo. --Zeljko 01:09, 16. kolovoz 2007. (CEST)

Probat cu napraviti nekoliko slika do kraja ovog mjeseca. Napravit cu i nekoliko iz grada: Opera House, Harbour Bridge, kip kapetana James Cooka.... Pravih Aborodžina u Sydneyu ti nema, nitko vise ne zna jezik i svi su urbaniziani. Pravi Aborodžin ne bi se dao slikati, jer ako recimo osoba umre - slika se mora unistiti, i problem je da slika jos zivi poslje smrti.Vodomar 08:18, 18. kolovoz 2007. (CEST)

Sretan rođendan!!![uredi kôd]

Sretan rođendan iz Neretve!!!

--Jure Grm 09:49, 19. rujan 2007. (CEST)

Sretan rođendan s Kvarnera! :-))--Roberta F. 11:04, 19. rujan 2007. (CEST)


Jure i Roberta, hvala Vam puno na čestitkama !!!! Vodomar 03:05, 20. rujan 2007. (CEST)