Razgovor sa suradnikom:Ygraine

  Izvor: Wikipedija

  Arhiv 1 2 3 4 5

  :)[uredi kôd]

  Evo, arhivirano. Ti napravi kad stigneš, ne radimo na normu Face-smile.svg Pozdrav --MayaSimFan 17:06, 19. srpanj 2007. (CEST)

  Probah nešto... (ako je to to) Sad ih ti izmućkaj kako ti odgovara Face-smile.svg --MayaSimFan 16:06, 20. srpanj 2007. (CEST)

  MM[uredi kôd]

  Trenutno radim na Bond filmovima, ali ću napravit i ovaj članak do 5.8. Hvala na prijedlogu, a i drugi su dobrodošli. Pozdrav! --Phantom 14:02, 20. srpanj 2007. (CEST)

  Hajde, hajde[uredi kôd]

  ...nemoj da te herz strefi. Ne pušim i ne pijem rakiju :))) --Suradnik13 15:48, 20. srpanj 2007. (CEST)

  Pijem pivo bez pjene :) Gusti sa šlagom nije dobar za probavu, odnosno ubrzava je. U tom slučaju bih radije rakiju. Kad bi znali nešto više o tebi (npr. ime, broj mobitela :)))), vjerojatno bi te zvali na spontano okupljanje --Suradnik13 16:23, 20. srpanj 2007. (CEST)

  :-))[uredi kôd]

  # 16:00, 20. srpanj 2007. (pov) (razl) m Jack Trbosjek (Stil _plus_ gramatika. Edgare, ne izazivaj! Znaš da nas Šalov iz prikrajka motri!!) (vrh) [ukloni]

  Strašna si! Ovako, znaš da motrim na rasprave tebe i Edgarda, i to mi je drago da znaš. I znam koje stilske i ine greške radi Edgard kad piše članke. Ako imaš volju imaš dopuštenje od mene (iako i sama znaš da ti to dopuštenje ne treba) da stilski doradiš članke oko kojih ti i Edgard lomite koplja. Samo te molim nemojte ulaziti u nepotrebne rasprave. Andrej Šalov 16:10, 20. srpanj 2007. (CEST)

  Hvala:)! Lektorirat ću i čekati pravorijek zajednice. Ygraine 16:12, 20. srpanj 2007. (CEST)
  Pogledaj razgovor--Edgar Allan Poe 16:17, 20. srpanj 2007. (CEST)

  Ygraine, samo javljam da postoji predložak koji traži gramatičku doradu, premda mi se čini da u dotičnom članku treba i stilska. Dakle, predložak je {{pravopis}}. Pogledaš li tekst na predlošku, vidjet ćeš da se odnosi i na gramatiku.--Donatus 16:42, 20. srpanj 2007. (CEST)

  Aqua[uredi kôd]

  ma ne namjeravam ja prijetiti svojim odlaskom jer to radim prvenstveno zato što to volim, no sad mi je vec puna kapa, jer se pravila ne slijede dosljedno, a to sa honkkonškim naslovima, prema svemu što je MayaSim.. rekla, ja imam pravo na to, jer naslovi vecine honkonških filmova nisu službeno prevedeni na eng.->vec su ih vecinu "od oka" prevodili korisnici na eng. wikiju. I iskljucivo prateci pravila wikija ja imam pravo po njenom ostaviti naslove honkonških filmova u originalu, što znači pisane tradicionalnim kineskim pismom (njihovim znakovima, pa da vidim kako ce to pomoci ljudima na hr. wikiju)--Aqua byte 17:17, 20. srpanj 2007. (CEST)

  • a takav sam i ne mogu niti želim biti drugačiji. Kada vidim nelogičnoti ja onda jednostavno MORAM reagirati. Pogotovo kada se pravila dovedu u pitanje nakon 5 min razmišljanja o njima, a jedva cekam da vidim Mayin odgovor, nadam se samo da nece biti nesto u stilu pa mogu se eng. nazivi, tj. mislilo se na njih a ne na ostale, ipak su to Honkoški filmovi ili slično. Jer po tome ja sam članak Večera za Adele trebao ostaviti pod nazivom Adéla ještě nevečeřela, jer taj film nema hr prijevod a čisto sumnjam da puno ljudi iz hrvatske zna češki!!--Aqua byte 18:19, 20. srpanj 2007. (CEST)
  • Adele Hasn't Had Her Dinner Yet
  • Adele Hasn't Had Her Supper Yet
  • Dinner for Adele
  • Nick Carter in Prague

  Film vjerojatno u drugim dijelovima svijeta osim Češke znaju po jednom od njegovih engleskih naziva. Ti sa ga preveo, ja bi ga ostavio ili kao izvorni češki, ili kao neki od njegovih eng. prijevoda. Ja, isto kao Aqua byte ne mogu i ne želim biti drugačiji.--Ventilation Shaft 18:41, 20. srpanj 2007.

  Ventilation Shaft[uredi kôd]

  Vidio sam što je MayaSimFan rekla, ali čini mi se kako je ona jedina ovdje koja tako misli. Ne želim se svađati s nikim, ali činjenica je da većina nas u komunikaciji koristi ENGLESKE nazive filmova. Bolje bi bilo da kao naslov članka stavim izvorni naziv, a onda ako je film preveden kod nas da stavim preusmjeravanje (npr. Vojska mraka preusmjerava na Army of Darkness). No, ako bi baš morao, nazvao bi članak o nekom filmu hrvatskom verzijom naslova. ali, proizvoljno prevađati naslove neću, i ostajem pri onome što sam izjavio. -- Ventilation Shaft 18:27, 20. srpanj 2007.

  Pitanje[uredi kôd]

  Ja bih rado nastavio, ali netko mi mora reći pravila. Nisam previše upoznat sa hijerarhijom na Wikipediji, tj. tko je (ili tko su) administrator/i i što točno oni kažu. Ja sam za stavljanje engleskih (međunarodnih) naziva, uz preusmjeravanje hrvatskih upita (hrvatski naslov preusmjerava na članak koji nosi izvorni (ili međunarodni) naslov filma). Je li to u redu? Ako je, onda bi već danas napravio sigurno jedan, možda i dva članka prije nego li konačno sutra odem na odmor. A ako nije, neka mi netko kaže kako da pišem. Pozdrav. -- Ventilation Shaft 18:57, 20. srpanj 2007.

  Jack[uredi kôd]

  Evo ovako bi se ja dogoviro. Ti sad trenutno lektoriraj članke, a kad lektoriraš javi da ja završim prijevod sa en.wiki (koji sam i planirao), i da napišem članke koji su potrebni. Ja sam to ionako planirao tako da moram. Ja sam za ovo, ako se i ti slažeš :-) --Edgar Allan Poe 21:22, 20. srpanj 2007. (CEST)

  obljetnice[uredi kôd]

  Lijep pozdrav! Čitam da si se prijavila za sređivanje obljetnica. Kako ti tata filozof i ja možemo pomoći (opet imam probleme sa znakom pitanja)... Bilježim se sa štovanjem! --Pavo 22:43, 20. srpanj 2007. (CEST)

  Kempenac[uredi kôd]

  Baš si mi dala posla :)

  Zapravo si me iznenadila, jer mi je to bio prvi glas da bi Kempenac bio uopće blaženik. Pregledao sam par martirologija i ni u jednom ga nisam našao. Istina je da nisu najnoviji, no da je bio beatificiran ili kanoniziran nakon 1991., tog bih se sigurno sjećao. Vidio sam da francuska wiki spominje da je blažen i da mu je spomen 25. kolovoza, negdje sam našao da u Katoličkoj Crkvi nije nikad proglašen blaženim, ali da mu je u Episkopalnoj Crkvi spomen 24. kolovoza. Katolička enciklopedija (iz 1911.) spominje da je proces beatifikacije započeo u 17. st., ali nakon 1688. nije nikad nastavljen. Internetske stranice bazilike (katoličke) u nizozemskoj [1], gdje mu je sarkofag, ne spominju ga ni kao blaženoga, ni kao svetog (bar koliko sam iz nizozemskog uspio dešifrirati). Stoga sam u članku zakomentirao informaciju o proglašenju blaženim. Pogledat ću još, pa javim ako nađem neku precizniju informaciju.--Donatus 07:12, 21. srpanj 2007. (CEST)

  Evo me iz knjižnice. Dakle, američka New Catholic Encyclopedia iz 1967. (tom 14, str. 121) ne spominje ga ni kao blaženoga ni kao sveca, ali (i vidi sada nezgode) kaže da je umro 8. kolovoza 1471. Isto tako ni njemačka Theologische Realenzyklopädie iz 2002. (tom 33, str. 480-482) ne spominje ga ni kao blaženika ni kao sveca, ali (da bude još zanimljivije) kaže da je umro 1. svibnja ili 25. srpnja 1471. (baš tako!). Pa si ti misli. Možda bi ga ipak trebalo maknuti iz godišnjica za 25. srpnja, ili staviti neki „vjerojatno“ ili tako nešto. Inače, moje je mišljenje da bi koja crvena poveznica mogla i ostati u godišnjicama, čisto kao poticaj. Već nam se, naime, događalo da dana kad se neka takva godišnjica nalazi na Glavnoj stranici, netko napiše i članak (osobito to vrijedi za ovakve „tanke dane“).--Donatus 07:40, 21. srpanj 2007. (CEST)

  Popis osoba[uredi kôd]

  Preporučam čitanje uvoda na ovoj stranici : Popis osoba.

  Naglasak na ... ali morate složiti osobu pod slovo koje odgovara prezimenu...

  no hard feelings - Duh Svemira 12:05, 22. srpanj 2007. (CEST)
  Prigovor nije na mjestu. "Kempenac", "Akvinski" i "da Vinci" nisu prezimena. Cfr. kataložni zapis knjižnice FFZG za Leonarda i ovo za Tomu Akvinskog.
  No feelings whatsoever. Ygraine 12:10, 22. srpanj 2007. (CEST)

  Jack[uredi kôd]

  Ja sam i nešto sam ispravio pa bih zamolio da pogledaš kad stigneš. Ako ne je ću kontaktirat nekoda da provjeri stanje --Edgar Allan Poe 15:53, 22. srpanj 2007. (CEST)

  Pa pomozi mi kad nam je dobro išlo, dođi na IRC ili mi reci ovdje, ili na razgovoru o članku. Molim te Ygraine samo da ovo dovršimo. --Edgar Allan Poe 15:58, 22. srpanj 2007. (CEST)
  Obrati sam se samo aby jer nisi htjela niš reći, ali kad si govorila (kad riješimo), mislio sam povući molbu, tako da mi za pomoć trebaš samo ti. --Edgar Allan Poe 16:03, 22. srpanj 2007. (CEST)
  Dapače, bila si od velike pomoći, ali možeš li tu pomoć i dovrišti molim te. --Edgar Allan Poe 16:12, 22. srpanj 2007. (CEST)

  Izabrane obljetnice[uredi kôd]

  Pitaš gdje sam. Preko vikenda nisam bio kod kuće, veći dio, a i problem je vrućina. Računalo dodatno grije ionako toplu sobu pa mi je ovih dana prilično teško raditi za računalom pa sam pomalo smanjio, prije svega popodne i navečer:-) Ni ja barem zasada ne kanim raditi izabrane obljetnice. Ne slažem se s jednim dijelom smjernica za rađenje istih, ali glavni je razlog taj što to kako točno kaže Speedy zahtjeva veliku koncentraciju, puno bi vremena trošio samo na to. Probao sam i doista je tako. Zasada zato neću osmišljavati nove obljetnice nego ću samo provjeravati točnost već napravljenih i upozoravati na greške. A također, akd nešto radim želim na tome raditi izravno, a ne napraviti pa morati reći trećoj osobi da to onda postavi. Pozdrav. --Flopy 10:37, 23. srpanj 2007. (CEST)

  Mislila sam da se posao oko godišnjica može podijeliti, recimo ti dvije-tri natuknice za ajmo reći povijest-povijest, a ja dvije-tri za nešto što nisu ratovanja i vladari. Sama sam (tebe tad nije bilo) dala prijedloge za dva cijela datuma, koji su prihvaćeni nakon dugih pregovaranja tek djelomično.
  Ne slažem se s načelnom politikom odabiranja izabranih godišnjica, prema kojoj ta rubrika treba što više nalikovati TV-kalendaru Obrada Kosovca. Po mojemu dubokom uvjerenju, Wikipedija ne treba nikoga oponašati i ničemu izvanjskom sličiti, nego treba predstavljati sebe i biti autentična: a to znači da među izabrane godišnjice ne idu natuknice s boldanim crvenim linkovima, s linkovima na mrve i s linkovima na članke koji su opterećeni nepopularnim predlošcima, koliko god događaji bili važni (primjer je Kulturna revolucija, koja je ostala među izabranima za 1. kolovoza). Članci na koje vode linkovi iz te rubrike trebaju biti što bolji.
  Budući da takav stav ne dijele oni koji o godišnjicama konačno odlučuju, ne vidim koja bi u svemu trebala ili mogla biti moja uloga i doprinos. Vidim samo nesrazmjer uloženog truda i vremena naspram rezultata: oko jednog datuma dogovara se i pregovara 2-3 dana, što na stranicama za razgovor, što na irc-u, a naposljetku bude usvojena tek jedna natuknica. Također ne vidim zašto je Ante uputio poziv suradnicima, kada se o godišnjicama - naravno bez polaganja računa višoj instanci, jer oni su ta sama najviša instanca - brinu SpeedyGonsales i Roberta. Ygraine 10:57, 23. srpanj 2007. (CEST)
  Posvema se slažem! Što je to drugo nego administratorska samovolja. Samo su nas htjeli iskoristiti da im oduzmemo posla, ali konačna odluka je njihova. Pod takvim uvjetima ja to ne želim raditi. Inače, jesi li vidjela Antin prijedlog [2]? Sramota kako se ponio prema meni. Pozdrav. --Flopy 11:02, 23. srpanj 2007. (CEST)
  Do daljnjega ne mogu na IRC. Mogu ti reći i zašto. Pošalji mi mail preko wikipedije ako hoćeš i ja ću ti odgovoriti:-) --Flopy 12:20, 23. srpanj 2007. (CEST)
  Još čekam mail:-) --Flopy 13:12, 23. srpanj 2007. (CEST)

  U redu je:-) Kad stigneš. --Flopy 13:19, 23. srpanj 2007. (CEST)

  Odgovorio sam ti:-) --Flopy 11:48, 24. srpanj 2007. (CEST)

  Bris[uredi kôd]

  Ja pratim sto ti radis, al ti ocito ne pratis mene ;). --Ante Perkovic 16:39, 26. srpanj 2007. (CEST)

  Bolja slika[uredi kôd]

  Jeee :-)), baš ti hvala, biljka mesožderka me oduvijek oduševljavala. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:42, 27. srpanj 2007. (CEST)

  Čini mi se da nije ništa pomjereno na mojoj suradničkoj stranici. A možda i je, al' nije važno. Koliko si mogla vidjeti nisam se još vješt s Wiki načinom rada. Važniji mi je sadržaj, pa rekoh naučit ću uređivati bolje s vremenom. Čujemo se i hvala!

  ajde na IRC... --Sanja Simat 23:21, 28. srpanj 2007. (CEST)

  YSL[uredi kôd]

  Odlomak život i karijera je nabrajanje, gdje svaka rečenica počinje Godine .... To treba malo bolje posložiti, spojiti u složene rečenice. Osim toga biografski članci se ne započinju citatom. Ja sam ga sada premjestila niže, ali ustvari bi ga trebalo prebaciti na wikicictat.

  Duh Svemira 06:40, 29. srpanj 2007. (CEST)

  MM[uredi kôd]

  Evo malo sam proširio članak o Marilyn Monroe. Nisam ubacio više vanjskih poveznica zato što je bila stranica na engleskom zaključana. Kad je otključaju, ubacit ću još koji link. Pozdrav! --Phantom 16:23, 29. srpanj 2007. (CEST)

  Piron[uredi kôd]

  Ne znam kako da to napravimo. Postoji, naime, i taj francuski pisac istoga prezimena, pa je razdvojba potrebna. Budući da se nijedan od ta dva lika ne mogu označiti kao glavni pojam, razdvojbena stranica trebala bi ostati ovakva. Ako ti baš smeta onaj dodatak „iz Elide“, možda se umjesto toga može staviti „Piron (skeptik)“ ili tako nekako. Razmisli pa javi. Sad moram na posao, pa neću moći odmah odgovoriti.--Donatus 07:52, 31. srpanj 2007. (CEST)

  Vidim da je razdvojbu napravio suradnik:Fausto, pa bi to s njim trebalo raspraviti. On je zapravo dodao francuskog pisca.--Donatus 09:15, 31. srpanj 2007. (CEST)

  Pa, vjerojatno je na odmoru. Sigurno će u sljedećih mjesec dana naići, pa će naći postavljeno pitanje i odgovoriti. Ne izgleda mi ovo tako hitno.--Donatus 09:19, 31. srpanj 2007. (CEST)

  Sarkazam[uredi kôd]

  Ovakvi komentari na Wikipediji ne samo da nisu dozvoljeni, nego su ih admini dužni sprječavati da se diskusija ne pretvori u debatu i forumsku zafrkanciju. Stoga je suradnica blokirana na 24 sata. SpeedyGonsales 01:52, 1. kolovoz 2007. (CEST)


  Aqua[uredi kôd]

  daj mi reci kako da napravim da mi potpis bude ovakav Suradnik:Aqua byte/potpis, tj. ja sam ga napravio ali ne znam gdje i sto da napravim da mi se kada kliknem na potpis takav potpis pojavi a ne onaj obicni!!??Hvala unaprijed i lijep pozdrav!!--Aqua byte 13:49, 1. kolovoz 2007. (CEST)

  Spajanje[uredi kôd]

  Mozes li sredit spajanje na Ibn Khaldun? Ne znma koji je naslov bolji. --Ante Perkovic 15:02, 1. kolovoz 2007. (CEST)

  Revertanje[uredi kôd]

  Suradnica bi trebala malo proučiti pravila. Jednom je već bila blokirana radi revertanja (tamo gdje tome nije mjesto), ovo je drugi put. U čemu je problem? Treba dokazati svoj cilj, bez obzira na pravila Wikipedije? SpeedyGonsales 03:25, 2. kolovoz 2007. (CEST)

  Zaboravih (puno je sati), 24 sata. SpeedyGonsales 03:26, 2. kolovoz 2007. (CEST)

  Kritija[uredi kôd]

  Tek sam sada vidio da je Ante umjesto da je pobrisao Kritija od toga učinio stranicu za preusmjeravanje na Kritija Mlađi. To je krivo. To treba biti razdvojbena stranica jer postojalo je više osoba toga imena. Ja bih to napravio, ali pproblem je što ne znam kako se one točno na hrvatskom zovu. Postojao je Kritija Stariji, ali i još jedan Kritija. Jedino njemačka wikipedija ima razdvojbenu stranicu za to [3] pa ako znaš njemački pogledaj i napravi razdvojbenu stranicu. Pozdrav:-) --Flopy 12:32, 2. kolovoz 2007. (CEST)

  Čovjek[uredi kôd]

  Pogledaj recimo članak lav. na slici je pravi pravcati prirodni lav, nikakva slika na letjelici ni sfinga u Egiptu. Najbolje je staviti golog čovjeka, jer moramo imati prirodni prikaz, a ne neku letjeličku naljepnicu. Nažalost, nema takvih slika, a muškarac i žena vrlo se razlikuju tjelesno. Zatop je najboklja ona slika. I sad ću je vratiti. I točka.

  --Jolo Buki Original 17:52, 3. kolovoz 2007. (CEST)

  To nije bilo kakva letjelica. Osim toga, sfinga je sfinga a nije lav. Lav je lav, sfinga je sfinga, čovjek je čovjek, "tipična obitelj" je "tipična obitelj". Ovo nije članak o tipičnim obiteljima pa da bi se stavljala slika "tipične"" obitelji. Ygraine 17:54, 3. kolovoz 2007. (CEST)
  Kako ne shvaćaš! Tiopična obitelj je isto kao lavu čopor! Grupa ako ne može jedinac! Ako hoćeš jedinca, stavi ove dvije slike. Treba nam priroda, ne skica ni letjelična naljepnica. Čovjek nije bijeli prozračni duh, kako bi neko pomislio gledavši tu sliku! Treba slika pravoga prirodna od Boga stvorena čovjeka! Najbolje pornografija kako vi to zovete. Ako ne pornografija, barem odjeven, ali prirodan čovjek.

  --Jolo Buki Original 18:01, 3. kolovoz 2007. (CEST)

  Ne dovodi u pitanje moju moć shvaćanja.
  Nego, u članak o lavu stavit ćeš sliku lavljeg čopora?
  Osim toga, ove dvije slike već stoje u članku. Zašto bi se te dvije slike ponavljale u članku, stajale svaka na dva mjesta u istom članku?
  Ja ne znam na koga ciljaš kada kažeš "mi", ja znam što je pornografija. Ove dvije slike to nisu. Njih uopće nisam dirala. Ygraine 18:06, 3. kolovoz 2007. (CEST)
  Ajme meni, opet promašeno shvaćanje. Ja bih, da se mene pita; ili stavio sliku tipične obitelji, ili muškarca i žene u prirodnom obliku, a ne prozračnoj crtićariji. Priroda!!!! Čovjek nije prozračni duh što leti na letjelici. To bi prije bio vještac. Treba slika golog, nagog čovjeka, jer je takav čovjek prirodan, bez obzira na sram. Treba slika čovjeka bez odjeće, onakvog kakav je izašao iz maternice, kakva ga je Bog stvorio. Nikakva crtićarija iz letjelice. Ili bar tipične obitelji.

  --Jolo Buki Original 18:12, 3. kolovoz 2007. (CEST)

  Na mojoj stranici za razgovor drži se bitnog. Tvoje je mišljenje nebitno. Mišljenje je privatna stvar; privatne stvari pristojno je zadržati za sebe. Osim toga, opinion is like an assh*le, everybody has one. Ygraine 18:25, 3. kolovoz 2007. (CEST)
  Onda bi me podržali kad bih na članak lav stavio kipove lavova u Rimu. Pa špto, ako može crtićarija sa letjelice, može i kip u Rimu?!

  --Jolo Buki Original 18:31, 3. kolovoz 2007. (CEST)

  Čovjekovim društvenim aspektom - koji je tek jedan od njegovih aspekata - bave se specifične znanosti. Kao što vidiš, ovaj članak je smješten u više raznorodnih kategorija, te dakle ilustracija "čovjeka" treba biti što apstraktnija, a ne fokusirati se samo na čovjekovu društvenost. Ygraine 18:35, 3. kolovoz 2007. (CEST)
  Tko je išta govorio o društvenom aspektu i fokusirao se na njega?!!!! Ja samo kažem da je najbolja slika golog, nagog, prirodnog čovjeka, ne prekrivenim nikakvom odjećom ili obućom. Ako to ne može, bar tipična obitelj! Nikakva letjelična crtićarija ni muzejski kip ideala muškog tijela. Ili bar tipičnma obitelj.Priroda - priroda - priroda - priroda - priroda - priroda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  --Jolo Buki Original 18:45, 3. kolovoz 2007. (CEST)

  'Aj upali google talk :) --iš

  Nagrada[uredi kôd]

  Molim te da mi objasniš odabir slike. Hvala!--Donatus 23:00, 11. kolovoz 2007. (CEST)

  newdsm[uredi kôd]

  Bok,

  Upute za {{newdsm}}. Ne mijesati sa {{nova razdvojba}}. --Ante Perkovic 12:18, 13. kolovoz 2007. (CEST)  Blokada od mjesec dana[uredi kôd]

  Crveni karton.
  Blokirani ste!  Suradnice Ygraine, blokirani ste na rok od mjesec dana zbog neumjesnog grafitiranja stranica suradnika Andrej Šalova, te za uporno vrijeđanje suradnika bez obzira na razne opomene. Vodomar 23:54, 13. kolovoz 2007. (CEST)

  Bez osobnih napada[uredi kôd]

  Wikicitati »...ja znam kako će se suradnik Dtom ponijeti u situacijama kad se stvori prašina. Bit će prisutan, i gledati, i šutjeti. Mutav, ili kao mutav, dođe na isto. Svi oni koji misle da ovom prilikom neopravdano blatim suradnika...neka mi se slobodno jave na mail, te ću im drage volje, jasno, razgovijetno, bez cenzure i autocenzure, objasniti o čemu govorim.«
  (Ygraine)

  Pozdrav,

  Mislim da nemas pravo blatiti suradnika nazivajuci ga "mutavim" bez ikakve osnove, pa cak i bez objasnjenja. Tvoja uvrjeda stoji na stranici dobro vidljivoj svima, pa bi i objasnjenje trebalo biti na istom mjestu, umjesto da pozivas suradnike da po objasnjenje osobno dodju mailom. Ubuduce, ako svoje optuzne ne mislis potkrijepiti tamo gdje su iznesene, zamolio bi te da ih ni ne iznosis. Ako ti ovaj dio nije jasan, slobodno mi reci koji tocno dio, pa cu ti objasniti.

  Necu ti se javljati na mail, nego su te uputiti na Wikipedija:Bez osobnih napada. Zamolio bi te da malo proucis pravila, a kako si vec bila blokirana, preporucio bi ti da ih shvatis ozbiljno. Nemam namjeru svako malo objasnjavat ti ocite stvari. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:44, 14. rujan 2007. (CEST)

  Smanji doživljaj. Suradnika nazivam mutavim ili kao mutavim posve utemeljeno. Objašnjenje, vjeruj mi, ne želiš da osvane na javnim stranicama Wikipedije. Ne dovodi u pitanje moju moć shvaćanja kao takvu, niti moje poznavanje pravila i načela Wikipedije. Ygraine 11:02, 14. rujan 2007. (CEST)

  Vidim da je vrijeme da ja pojasnim neke stvari koje sam propustio objasniti prije, sto je moj propust za koji preuzimam odgovornost.

  Prvo, ispricavam se zbog davanja obecanja za kojeg sam kasnio shvatio da ga ne mogu ispuniti. Moje misljenje o necijem ponasanju je jedna stvar, no izmedju toga i moje intervencije stoje pravila wikipedije.

  Nakon sto sam ti obecao da cu intervenirati kao admin, shvatio sam da sam bio neupucen. Naime, na Wikipedija:Bez osobnih napada#Napadi izvan Wikipedije pise (obrati paznju na bold:

  ...osobni napadi na druge suradnike izvan Wikipedijinih granica odražava se vrlo loše na napadača. Napadi neće imati pozitivan utjecaj. Wikipedija priznaje da ne može regulirati ponašanje izvan projekata Wikimedije, no napadi za koje se dokazalo da postoje u čistoj su suprotnosti s dobrim namjerama na Wikipediji. Osobni napadi izvan Wikipedije će uvelike utjecati na Vaš odnos s drugim suradnikom i cjelokupnom Wikipedijom, isto kao i odnos ostalih suradnika s Vama.
  Iako ne možete biti izravno kažnjeni zbog napada izvan Wikipedije, ti napadi su stegovna okolnost prilikom svakoga procesa unutar Wikipedije, npr. biranje izabranoga članka. Logična je stvar da će suradnici s dobrim namjerama imati veću šansu dobivanja izabranoga članka. Također, svaki suradnik će više vjerovati iskrenom suradniku nego onom koji se prema drugima odnosi na vrlo loš i Wikipediji neprimjeren način.

  Dakle, za bilo kakve napade jednog suradnika na drugog izvan wikipedije, suradnici ne mogu biti kaznjeni na wikipediji, pa ja nemam ovlasti bilo koga ovdje ni upozoravati na ponasanje izvan ovih stranica, a ponajmanje blokirati ili bilo sta slicno. To su pravila, napisana crno na bijelo i nadam se da neces traziti od mene da ih krsim.

  Naravno, ovo vrijedi i za druge stvari, ne samo za spomeunutu situaciju kad si se ti osjetila pogodjenom. Popis stvari na koje ja nemam pravo reagirati ovdje obuhvaca vrijedjanje raznih suradnika na IRC-u, slanje neprikladnih mailova (bilo medju suradnicima ili prema trecoj strani), bacanje atomske bombe u dvoriste, blacenje suradnika X i Y na raznim forumima, telefonske prijetnje, bacanje crijepa na glavu, trovanje tudjih macaka, slanje virusa na email, guranje mrkve u nos, pokusaju ubojstva ... you name it we got it ... i tko zna sto sve ne sto je potpuno off topic ovdje, jednako kao i ono o cemu ti govoris. Na kraju bi ti skrenuo paznju na jos dvije stvari:

  Wikipedija:Stranice_za_razgovor#Pisma, e-mailovi i zapisi sa chata:

  "zabranjeno citirati, prenositi dijelove ili cijela pisma, e-mailove ili zapise sa chata (npr. IRC-a), bez izričitog pristanka svih koji su sudjelovali u tom obliku komunikacije."

  Wikipedija:IRC#Pravila ponašanja na kanalu #wikipedia-hr

  "nemojte kopirati sadržaj irc konverzacija na druge kanale, wikipediju ili bilo gdje drugdje" ...


  Krsenje ovoga ce rezultirati blokiranjem. Pretpostavljam da ces ti ovo protumaciti kao cenzuru, no sto ja tu mogu. To nije moj problem. Pravila su pravila.

  Jos jednom se ispricavam zbog neispunjenog obecanja.

  Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 13:16, 17. rujan 2007. (CEST)

  Titleless[uredi kôd]

  Ah, nema potrebe da mi zahvaljujete, ja sam jednostavno zapazio da nedostaje netko tko je sudjelovao u pisanju članaka o temama za koje sam i sam zainteresiran, pa sam -- vidjevši obavijest o blokadi, a ipak ne mogavši nikako uvidjeti u čemu bi se prijestup sastojao -- napisao to što jesam. Ali dakako bi tako postupio svatko na mom mjestu. Kao što rekoh, nema nikakvog razloga da mi zahvaljujete, zapravo sam -- čini se -- postupio loše, jer jedini rezultat toga što sam u Kafiću napisao jeste blokada suradnice Sanja Simat. Tako da preporučam i sebi i svima drugima apstiniranje od pisanja izvan glavnog imenskog prostora :-) --89.216.211.125 22:41, 14. rujan 2007. (CEST)

  Kurt Vonnegut[uredi kôd]

  Evo nekidan sam spominjao "Cat's Cradle" (koju sam inače, davno čitao u srpskom prevodu, slavna edicija "Kentaur") u jednom svom tekstu (ono sa kraja, sa pokazivanjem dugog nosa Bogu). A pričica o Bogu i Adamu koji razmišlja o smislu, klasika!

  A onu pjesmicu, mh kako je ono bilo...

  Zgodno, zgodno, jako zgodno (3x) Tako mnogo raznih ljudi, toliko je srodno!

  Jednom sam priširio i malo promijenio, tako da ne bude baš direktni plagijat. Hm, tko zna gdje je to... :( --Fausto 16:25, 15. rujan 2007. (CEST)

  Kriteriji za izbor admina[uredi kôd]

  S obzirom da sam procitao tvoje argumente protiv u nedavnom biranju novih admina, skrecem ti paznju na:

  Wikipedia:Arguments_to_avoid_in_adminship_discussions#Off-wiki activities

  u kojem je dat vrlo lijep primjer sto ne bi smio biti argument u biranju novog admina, tek toliko da znas za ubuduce. Tekst na engleskom kopiram ovdje:


  If a user's contributions to Wikipedia are constructive, many off-wiki issues are unimportant:

  Unhelpful comments
  Example: Oppose - user was rude to me on IRC. Mr.Offended 01:01, 1 January 2001 (UTC)
  Example: Support - I know this user and they are great. GoodFriend 01:01, 1 January 2001 (UTC)

  --Ante Perkovic 14:57, 17. rujan 2007. (CEST)

  Čestitka[uredi kôd]

  Sve najbolje dragoj Ygraine povodom Međunarodnog dana žena želi Nikola ;) --Nikola Stuban 17:34, 8. ožujak 2008. (CET)