Rickey Medlocke

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Rickey Medlocke

Rickey Medlocke of Lynyrd Skynyrd.jpg

Rođen/a 17. veljače 1950.
Žanr/ovi southern rock, hard rock
Instrument gitara
Djelatno razdoblje 1970. -
Portal o glazbi
Portal o životopisima

Rickey Medlocke (Jacksonville, Florida, 17. veljače, 1950.) je ime koje se najčešće veže uz sastave Blackfoot i Lynyrd Skynyrd. Član sastava Lynyrd Skynyrd bio je kratko vrijeme 1970. i to kao bubnjar. U sastav se vraća 1996. na zamolbu Gary Rossingtona.

Prvi koraci[uredi VE | uredi]

Medlocke je prvu glazbenu poduku dobio od svog djeda, Shortya Medlocka, još u dobi od 3 godine, kad je naučio svirati minijaturni banjo. U 8. godini već je svirao gitaru i bubnjeve. Popis instrumenata na kojima svira time nije bio zaokružen, već je nastavio učiti i svirati banjo, gitaru, bubnjeve, mandolinu, dobro i klavijature. Nakon završetka srednje škole osnovao je sastav Blackfoot, gdje je bio glavni pjevač i glavni gitarista.

Karijera u Lynyrd Skynyrdu[uredi VE | uredi]

Ranih 1970.-ih, nakon nezadovoljstva koncertima Blackfoota, obratio se Ronniju Van Zantu sa zamolbom da se pridruži sastavu kao bubnjar. Pridružio se sastavu, a par pjesama je čak i otpjevao. Niti tu se nije dugo zadržao, već se opet vraća u Blackfoot, kojeg reformira i nastavlja s radom sve dok nije raspustio sastav, 1990.-ih. Gary Rossingon ga poziva u sastav 1996. u ulogu gitariste i tekstopisca, i u toj ulozi je do današnjih dana. Povremeno se okušao i u ulozi pjevača, kao u pjesmama White Dove, Ain't Too Proud to Pray, The Seasons, and You Run Around.

Diskografija[uredi VE | uredi]

Sa sastavom Blackfoot

Sa sastavom Lynyrd Skynyrd

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]