Sergey Brin

Ova je stranica stvorena ili dopunjena u okviru WikiProjekta 10000. Kliknite ovdje za više informacija.
Izvor: Wikipedija

Sergey Brin
Sergey Brin
Rođenje 21. kolovoza 1973.
Moskva, Rusija, Rusija
Obrazovanje Sveučilište Maryland
Sveučilište Stanford
Poslodavac Google
Zanimanje Tehnološki direktor Googlea
Djeca 3
Rođaci Susan Wojcicki
Portal o životopisima

Sergey Mihajlovič Brin (rus. Сергей Михайлович Брин; Moskva, 21. kolovoza 1973.) - američki računalni stručnjak ruskoga porijekla i internetski poduzetnik. Zajedno s Larryem Pageom, suosnivač je Googlea.


Brin je rođen u Moskvi u židovkoj obitelji, kao sin Mihaila i Eugenije Brin. Roditelji su mu diplomirali matematiku na Moskovskom državnom sveučilištu. Kada mu je bilo 6 godina, obitelj mu se preselila u SAD. Brin je osnovnu školu završio u gradiću Adelphi u Marylandu, ali su ga također i roditelji podučavali. Njegov otac bio je profesor na katedri za matematiku na Sveučilištu Maryland i svom je sinu je potaknuo zanimanje za matematiku. U rujnu 1990. nakon što je završio Srednju školu Eleanor Roosevelt u Greenbeltu, Brin se upisao na Sveučilište Maryland kako bi studirao informatiku i matematiku. Diplomirao je u svibnju 1993.

Nakon diplomiranja na Marylandu, Brin je dobio stipendiju Nacionalne fondacije za znanost, koja mu je omogućila postdiplomski studij iz informatike na Sveučilištu Stanford.

Brin je tehnološki direktor u Googleu i procjenjuje se, da raspolaže s 49,1 milijardi američkih dolara, što ga čini 14. najbogatijom osobom na svijetu.[1]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. https://www.forbes.com/billionaires/ Preuzeto 9. ožujka 2021.