Shannon Hamm

Izvor: Wikipedija
Shannon Hamm
Ime u rodnom listuShannon Hamm
Rođen/a10. prosinca 1967.
Texas, SAD
Žanr/ovideath metal, tehnički death metal, progresivni metal
Instrumentgitara
AngažmanDeath, Control Denied, Beyond Unknown, Metalstorm

Shannon Hamm (Texas, SAD, 10. prosinca 1967.) američki je death metal-gitarist koji je svirao u sastavu Death od 1996. do njihovog raspada 2001.[1] Zatim se pridružio drugoj skupini Chucka Schuldinera Control Denied, koji je završio Schuldinerovom smrću 13. prosinca 2001. Prije Deatha, bio je lokalno poznati gitarist teksaške underground metal-scene. Bio je posebno dobar prijatelj s Dimebagom Darrellom iz skupine Pantera i Damageplan.

Dana 12. prosinca 2007. godine, Shannon Hamm je nastupio u nastupu posvećenom godišnjici smrti Chucka Schuldinera. Nastup su organizirali promotori metala Quebeca Capitale du Metal. Bivši gitarist Deatha Bobby Koelble i bivši basist Deatha Scott Clendenin, s Nicholasom Barkerom, iz sastava Cradle of Filth i Dimmu Borgir, također su bili prisutni na nastupu. Većinu gitarskog djela i pjevanja izveli su članovi Symbolic. Emisija je snimljena i dostupna je na DVD-u.

Dana 1. listopada 2009. objavljeno je da je Shannon Hamm doživio ozbiljan srčani udar, dok je bio kod kuće i da je hospitaliziran.[2]

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. http://metalstorm.ee/bands/bandmember.php?member_id=8070 Metal Storm
  2. Former DEATH/CONTROL DENIED Guitarist Suffers Heart Attack; Financial Assistance Needed. 1. listopada 2009. Pristupljeno 18. prosinca 2019.