Snorre W. Ruch

Izvor: Wikipedija
Snorre W. Ruch
Ime u rodnom listuSnorre Westvold Ruch
Poznat/a i kaoBlackthorn, Snorre W. Ruch, Pedophagia, S.W. Krupp, Fernander F. Flux
Rođen/a21. siječnja 1972.
Trondheim, Norveška
Žanr/oviblack metal, industrial metal
Zanimanjeglazbenik, tekstopisac, grafički dizajner, fotograf, producent
Instrumentgitara, klavijature, vokal
Djelatno razdoblje1989. – danas.
Producentska kućaMoonfog
AngažmanThorns, Mayhem, Stigma Diabolicum

Snorre Westvold Ruch (Trondheim, Norveška, 21. siječnja 1972.) poznatiji kao Blackthorn, Pedophagia, Ferbander F. Flux i S.W. Krupp, je norveški black metal glazbenik, skladatelj, pjevač, producent, grafički dizajner i fotograf.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Godine 1989. Ruch je osnovao sastav Stigma Diabolicum, gdjeje svirao s Bårdom "Faust" Eithunom iz skupine Emperor i Mariusom Voldom s Arcturusa. Sastav je promijenio ime u Thorns 1990. Godine 1991. Snimljen je prvi demoalbum sastava Grymryk, a godinu kasnije drugi Trøndertun.[1] Iste godine sastav se raspao, a Faust se pridružio sastavu Emperor. Iste godine Ruch se pridružio sastavu Mayhem kao gitarist i također reaktivao je Thornsa.

Ruch je suraiđao s Necrobutcherom, Euronymousom i Hellhammerom kao skladatelj na albumu De Mysteriis Dom Sathanas Mayhema, koji je objavljen 1994. Prije godine, Mayhem se raspao zbog smrti osnivača Øysteina "Euronymous" Aarsetha. Godine 1994. Snorre je osuđen na 8 godina zatvora zbog "suučesništva u ubojstvu" Euronymousa, kojeg je ubio Varg Vikernes.[2]

Godine 2001. objavljen je prvi i tada jedini istoimeni studijski album Thornsa. S Ruchomje također surviđao Bjørn "Aldrahn" Dencker iz Dødheimsgarda i kao dodatni glazbenici Hellhammer iz Mayhema i Satyr iz Satyricona. Diskografska kuća Satyra, Moonfog Productions objavila je ovaj album.

Osim glazbe, Ruch također radi kao fotograf i grafički dizajner. Bio je autor naslovnica albuma sastava kao što Darkthrone, Satyricon i Arcturus.[2] Kao grafički dizajner radi pod pseudonimom Ferbander F. Flux.

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Stigma Diabolicum
  • Luna de nocturnus (1989.)
  • Lacus de luna (1990.)
Thorns
Gostavnja

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Thorns Songs, Albums, Reviews, Bio & More. AllMusic (engleski). Pristupljeno 13. srpnja 2023.
  2. a b Blackthorn - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives. www.metal-archives.com. Pristupljeno 13. srpnja 2023.