Star Wars: The Force Unleashed (projekt)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
SWTFU.png

Star Wars: The Force Unleashed je nedovršeni multimedijalni projekt kojeg su razvili LucasArtsa zajedno s Dark Horse Comics, Lego, Hasbro i Del Rey Books. Sastoji se od videoigre izdane u rujnu 2008., druge videoigre izdane u listopadu 2010., dva povezana odgovarajuća romana, akcijske figure, stripa, referentnu knjigu, dodatak za igru uloga i knjigu o izradi igre.

Nakon što je 2012. godine tvrtka Walt Disney kupila Lucasfilm i pokrenula produkciju trilogije o nastavku Zvjezdanih Ratova, projekt Unleashed, zajedno sa svim drugim proširenim svemirskim djelima iz Zvjezdanih Ratova, odbačen je iz aktualnog kanona iz Zvjezdanih Ratova i raspoređen kao dio Legenda ne kanonske priče koje sprječavaju da je serija video igara predstavlja od nastavka dalje od Unleashed II.

Priča[uredi VE | uredi]

Vidi isto: Star Wars: The Force Unleashed radnja

Star Wars: The Force Unleashed pripovijeda priču o tajnom učeniku Darth Vadera, s kodnim imenom "Starkiller", ali rođen kao Galen Marek, koji lovi preostale Jedije nakon što im je car Palpatine naredio da ih se ubije. Događa se između Zvjezdanih Ratova: Epizoda III Osvete Sitha i Zvjezdanih Ratova: Nove Nade, priča istražuje posljedice Velike Jedi Čistke kao i uspon Darth Vadera. Događaji Force Unleashed su "ključni" u povijesti i razvoju Darth Vadera kao lika i nude osvjetljenje drugim likovima iz Zvjezdanih Ratova: Epizoda IV Nova Nade, Zvjezdanih Ratova: Epizoda V Imperij Uzvrača Udarac i Zvjezdanih Ratova: Epizoda VI Povratka Jedija. U konačnici, Starkiller žrtvuje svoj život kako bi spasio vođe novog Pobunjeničkog Saveza; oni u njegovu čast prihvaćajući grb njegove obitelji kao svoj simbol.

U nastavku, igrači kontroliraju klon Starkillera, koji ima sjećanja izvornog Starkiller. Igra završava na cliffhangeru gdje Starkiller hvata Darth Vadera i namjerava ga privesti pravdi. Zbog otkazivanja treće igre, kao i prethodne dvije igre dodijeljene su u odbačene marke Legende ne-kanonskih priča, cliffhangwr nikada neće biti riješen.

Izlazak[uredi VE | uredi]

Video igre[uredi VE | uredi]

Star Wars: The Force Unleashed[uredi VE | uredi]

Glavni članak: The Force Unleashed

Igra Force Unleashed objavljena je u Sjevernoj Americi 16. rujna 2008., i u Australiji i jugoistočnoj Aziji 17. rujna 2008., a objavljena je u Europi 19. rujna 2008. godine. Učenik je licenciran za Namco Bandai Games da bude igriv lik u PlayStation 3 i Xbox 360 verzijama Soulcalibura IV.

Star Wars: The Force Unleashed II[uredi VE | uredi]

Glavni člabak: The Force Unleashed II

Nastavak je objavljen 26. listopada 2010. Igra je završila nmsa cliffhangeru, koji bi se riješio u trećoj igri, ali je otkazana nakon Lucasfilmove odluke o osvježavanju kanona Tvjezdanih Ratova i preraspodjeli igara Force Unleashed u Legende.