Stenolagnija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Stenolagnija je parafilija odnosno seksualni fetiš u kome seksualno uzbuđenje izaziva demonstracija razvijenosti mišića.

Obožavanje mišića može uključivati sudionike iz oba spola i svih seksualnih orijentacija. Broj uključenih osoba može varirati, no najčešće je riječ o odnosu između dva sudionika. Dominantni pojedinac je gotovo uvijek osoba s velikom veličinom tijela ili visokim stupnjem vidljive mišićne mase(Često profesionalni bodybuilder, fitness natjecatelj ili hrvač), dok je štovatelj često, ali ne uvijek, slabiji ili manji.U praksi, stenolagnija može uključivati hrvanje,držanje,podizanje i nošenje , kao i trljanje, masažu , ljubljenje, ili lizanje dominantne osobe.

Kao i kod mnogih praksi vezanih uz BDSM količina sile i boli koja je uključena ovisi o željama sudionika. Dok neki dominanti mogu iskoristiti svoju veličinu i snagu kako bi obožavatelja, prisilili da dođe u kontakt s mišićima, drugi mogu samo prikazati svoje mišiće i omogućiti im da ih obožavaju. Ljudi koji sudjeluju u obožavanju mišića obično nađu spolno uzbudljivu praksu, ali neki muški bodybuilderi nude susrete samo za novčanu naknadu , jer bodybuilding ne jamči stalni prihod. Za poznate natjecatelje, to također može privući navijače koji žele priliku susresti i dotaknuti mišiće bodybuildera koje idoliziraju. U suvremenom svijetu čest predmet stenolagnije su bodybuilderi.

Vidi još[uredi | uredi kôd]


Happy feet 2.svg Nedovršeni članak Stenolagnija koji govori o seksualnosti treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.