Suradnik:Lasta/Zahtjev za komentare/Parcijalni blok i TBAN suradnika Imbehind

  Izvor: Wikipedija

  Parcijalni blok i TBAN suradnika Imbehind[uredi | uredi kôd]

  Trenutačni status:
  Zahtjev u tijeku
  • Cilj: Ovaj Zahtjev za komentare ima za cilj dogovor zajednice oko rješavanja sukoba na Wikipediji u koje je uključen suradnik:Imbehind

  S obzirom na brojne i dugotrajne konflikte suradnika @Imbehind sa administrator ima i drugim suradnicima i, s druge strane, njegovim iznimnim doprinosom u popravljanja spornih članaka, predlažem:

  • Imbehindu trajno blokirati imenski prostor Wikipedija i Razgovor:Wikipedija
  • Topic ban u vidu zabrane miješanja u sukobe drugih suradnika (bilo da su uključeni administratori ili ne) i komentiranje istih
  • IBAN: zabrana interakcije sa adminima i suradnicima s kojima je bio u sukobu: Argo Navis, Ivi104, Jure Grm, Neptune, Koreanovsky, Maestro Ivanković, Croxyz i Lasta, te komentiranje rada istih
   • Popis ostaviti otvorenim i dati mogućnost adminima da ga samovoljno prošire u slučaju potrebe
  • Gore navedeni suradnici imaju zabranu komentiranja prijašnjih sukoba Imbehinda s drugim suradnicima
  • Potpuni obostrani IBAN suradnicima Imbehindu i Ivi104, čak i za najbanalnije stvari.
  • Suradnik i nadnevak: Lasta 01:30, 6. ožujka 2022. (CET)

  Komentari[uredi | uredi kôd]

  Draga zajednico, većina poviše navedenog je zlonamjerna fabrikacija sukoba koji ne postoje, ali mogu slobodno reći i difamiranje, obična laž i osobni napad s ciljem ušutkavanja svake kritike admina.

  1. Upće nisam bio u sukobu sa Koreanovskym. Ali nikad. Ne znam da sam mu uopće ikad išta i prigovorio. Molim Koreanovskog da se očituje.

  2. Ne sjećam se da sam imao nekakav sukob sa Jurom Grmom. Ako jesam, a ako se ne sjećam, sumnjam da se sjeća i on. Što će nam IBAN ako uopće ne komuniciramo?

  3. Sa Argo Navisom nisam u sukobu, a čak smo zajedno doveli prijedlog WP:PiS do kraja. Ja sam s njim u sukobu jednako toliko koliko je on u sukobu samnom. Ne vidim gdje je tu osnova za IBAN.

  4. Ni sa Neptuneom ni sa Croxyom nikad nisam imao nikakav sukob ni prije ni za vrijeme sukoba njih dvojice s Zblaceom. Nikad im ništa loše nisam rekao. Nakon sukoba sam višekratno rekao da me čudi da meni uopće nešto zamjeraju, jer uopće s njima nikad nisam bio u konfliktu. Dapače. Jedini razlog zašto Neptunu (i Croxyziju) prigovaram WP:INVOLVED je zbog toga što on i njegova ekipa tvrde da sam ih potjerao sa hr.wiki iako nitko do sada nije bio u mogućnosti producirati niti jedan jedini sporni diff. Molim Neptunea ili Lastu da produciraju bilo kakve sporne diffove prije trenutka ničim izazvane Neptuneove blokade.

  5. Ne znam ni gdje sam bio u skukobu s Lastom, ako izuzmemo kritike njegovog administriranja. Ako je obrana od napada nekakav sukob ili agresija, što reći? Živio Putin?

  6. Čak ni s Ivijem nisam u osobnom sukobu, već u sukobu oko načina njegovog admninistrianja.

  7. Maestra neću komentirati, ali molim da nam se izrekne obostrani IBAN. Nemamo si ništa konstruktivno za reći, a on je posato neugodan u zadnje vrijeme.

  Ako vam do sada nije bio jasno o čemu se zapravo ovdje radi, onda bi vam nakon ovog neke stvari trebale biti jasnije. Lasta traži da me se pretvori u fabriku članaka bez ikakvih prava sudjelovanja u životu zajednice što je nehumano i ponižavajuže, ali pokazuje jasno do kud je grupa admina "koje se smije kritizirati" spremna otići ako ih suradnici pozovu na odgovornost. Pogotovo je čudno da si jedan nabrušeni admin uzima za pravo predlagati IBAN u nečije tuđe ime. Valjda bi IBAN trebali tražiti oni koje ja maltretiram, a ne on u njihovo ime.

  Nemam se namjeru braniti od ovih lažnih optužbi, osim što mogu reći da ni ovaj put ni Lasta niti bilo tko drugi neće biti u stanju npr. producirati diffove mojeg ne sukoba, nego iole ozbiljne kritike Neptunea sve do trenutka u kojem me je ničim izazvan (osim huškanjem svojih pajdaša) blokirao. Ako meni neće da producira diffove, ako netko sumnja u moje riječi, neka ga sam upita i provjeri. Također mogu još dodati da je danas 6.3., da je moje sudjelovanje u sukobu Ivi/Zblace bilo prije dva mjeseca i trajalo je par dana, nakon čega sam se na NPA branio par dana od Maestrovih provokacija koje su završile blokom Maestra i na kraju tražio deblokadu zbog neosnovanog bloka od strane Neptunea, što je također trajalo par dana. Ja tu nikakvu "dugotrajnost" i nekakav kontinuitet ne vidim. Ali netko bi htio da tako izgleda. Možda onaj koji je podgrijavao juhu kad je podigao NPA ili onaj koji je podgrijavao juhu izmišljanjem konsenzusa prilikom zatvaranja NPA i neopravdanom blokadom kad sam ja već zaboravio na te stvari. Ili možda oni koji svraćaju sa wikiodmora na vikend obračune?

  Naravno, ne mislim biti smokvin list nikome. Ako se ovo kojim slučajem provede, neka vam je svima sa srećom. (Iako sumnjam da će idila potrajati. Sad se bave samnom, pa druge puštaju na miru. A čim sam bio na bolovanju mjesec dana, dohvatili su se Zblacea jer im je valjda bilo dosadno.)  Imbe  hind 💊 02:26, 6. ožujka 2022. (CET)

  Wikicitati »1. Upće nisam bio u sukobu sa Koreanovskym. Ali nikad. Ne znam da sam mu uopće ikad išta i prigovorio. Molim Koreanovskog da se očituje.«
  Trenutno nemam puno vremena, tako da brzinski pišem ovaj odgovor. I ja se ne sjećam da sam ikada bio nekakvom direktom odn. osobnom sukobu sa suradnikom Imbehindom. Nisam se uvijek služio s njim u raspravama, ali ne bi rekao da je ikada došlo do oštrih riječi između nas. Hvala i pozz! --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:55, 6. ožujka 2022. (CET)

  Ovo vrijeđa zdrav razum. Što bi ti Lasta, da je netko rob koji će samo raditi članke kao kakva radilica? Zašto ovo nisi radio kada je Jure maltretirao ljude, admini potvrdili, a takvi kao ti ga branili i pod tepih meli 10 puta gore administratorske stvari? Lijepo nema što. Svi problemi ovdje potiču od administratora. Kanikosen (SZR) 19:28, 7. ožujka 2022. (CET)

  Ma doista: jadan naš deklarirani provokator i dokazani kršitelj Wikipravila Imbehind! Ja sam - citiram: posato neugodan u zadnje vrijeme (hrv. "postao neugodan u posljednje vrijeme"), a on je onda (valjda?) prečisto i bezgrješno oličenje neke samo njemu shvatljive i prihvatljive Wikimoralnosti (?!). Hmmm ... da takvo njegovo bezobzirno (Wiki)sebeljublje nije tragično, bilo bi smiješno. A ja u posljednje vrijeme nisam – kako mi to suradnik Imbehind u svojemu gornjem komentaru imputira – neugodan: ja sam samo nemilosrdno konkretan u iznošenju i naglašavanju činjenica. Srdačno, Maestro Ivanković 18:30, 12. ožujka 2022. (CET)