Razgovor sa suradnikom:Kanikosen

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Kanikosen, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
 • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kanikosen") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaGa 08:03, 25. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Postavljanje slika[uredi kôd]

Ovdje i ovdje imaš detaljnije o postavljanju slika koje se tiču onoga što te zanima.--MaGa 08:03, 25. veljače 2014. (CET)[odgovori]

Izvori[uredi kôd]

Fali ti }} na kraju predloška, unutar reference. --Argo Navis (razgovor) 02:15, 10. travnja 2014. (CEST)[odgovori]

[1] Poslužio sam se pretragom moje SZR i stranice Razgovor:Vojno_istražni_centar_Lora.
Nigdje u Branimirovoj poruci meni nisam našao riječi s korijenom "plaćen", "komunist", "jugo".[2]
Na Razgovor:Vojno_istražni_centar_Lora, nigdje se ne javlja riječ s korijenom "komunist", niti "jugo", a riječ "plaćenik" se javlja jedino u tvojoj rečenici.
Isto tako, optužio si Branimira da je napisao za tebe da si "neprijatelj Hrvatske". Pretražujući stranicu Razgovor:Vojno_istražni_centar_Lora za sva mjesta gdje se uporabila riječ "neprijatelj", nigdje se ne spominje tebe.
Ne stavljaj drugima riječi koje nisu napisali. Pogotovo ne teške riječi.
Jedan neprijavljeni suradnik s IP-a 31.147.121.61 napisao ti je 14:32, 7. srpnja 2014. Možemo samo pretpostaviti da je to Branimir-888. Napisao ti je na tvoje optužbe ovo: "Neprijeteljem Hrvatske te nisam nazvao,već ideološki opredjeljenim što po svemu sudeći jesi ili ovo radiš za honorar i ne znam što bi tu bilo uvreda,živimo u demokratskom svijetu gdje nije zabranjeno biti ideološki zaslijepljen,kao ni raditi za honorar ;).".
Daklem, već te je i on prije upozorio na to da ga optužuješ za nešto što ti uopće nije napisao. Rekao je da te nazvao "ideološki opredijeljenim". Nije naveo nikoju ideologiju. Onu koji si ti naveo, Kanikosene, to je tvoja osobna pretpostavka. Ne znam po čemu si siguran da nije mislio na neku kršćansku ideologiju.
Radiš li za honorar ili ne, to ne znamo, Branimir je pretpostavio da radiš za honorar. Biti u radnom odnosu nije nikakva uvrjeda.
Na kraju ti je izričito napisao da ti ne zamjera ako si ideološki zaslijepljen ili ako radiš za honorar, naglasivši da živimo u demokratskom svijetu.
Bitno: Wikipedija nije mjesto gdje ćeš iskazivati osobni animozitet prema hrvatskom pravosuđu. Kubura (razgovor) 07:11, 11. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Čovjek se pozvao na pravomoćnu sudsku odluku.[3]
Materijal na koji si se ti pozvao jest ESEJ [4] kojemu su izvori ovi [5]. Na stranici s izvorima tog eseja izričito piše na vrhu
Gregory Elich's FOOTNOTES for
Screams And Cries
Back to the beginning of the essay (hiperpoveznica)
Hiperpoveznica vodi na stranicu na koju se ti pozivaš.
Esej na koji se pozivaš piše " The most complete and thoroughly documented source of testimonies was produced by the Belgrade-based Committee for Compiling Data on Crimes Against Humanity and International Law. As a member of a delegation I visited the committee at their office in 1999. There we were told that the committee was formed six years previously in order to serve as a collection point for documentation relating to war crimes" (znači, formiran 1993.! - ostavljam tvom sjećanju kakvim su onda sve epitetima Hrvatsku, HV, MUP RH označavali u Srbiji, srbijanskim medijima i tko im je onda sve bio "ustaša").... "Aside from the Belgrade committee, the only other important public sources of documentation of Lora have been the series of articles published by the Feral Tribune..."
Procijeni sâm je li esej prigovara Haaškom tribunalu (MKSJ-u). MKSJ je predmet prepustio hrvatskom pravosuđu (koje je poslije osudilo skupinu osoba [6][7]). Zar sumnjaš u MKSJ? Omalovažavaš li ga?
Sudske odluke imaju prednost pred esejima. I ne očekuj da će eseji imati prednosti. Enciklopedija se gradi na znanstvenom sadržaju. Znanstveni sadržaj prolazi rigorozne revizije i mjesece/godine pisanja, jer se temeljem njega druge stvari zasnivaju i grade, sudskim odlukama u ovako teškim stvarima prethode tisuće sati pomnih analiza i promišljanja, jer iz njih proizlaze ozbiljni učinci. Jedan esej napisan za volontersku internetsku stranicu [8] nema pritiska ovakvih obveza. Ovo su preosjetljive stvari da bi esej smio utjecati na bitne stavke enciklopedijskog članka. O neutralnosti i (ne)pristranosti autora tog eseja prema Hrvatima i Hrvatskoj, evo ovaj članak,[9] pa sam zaključi omaložava li hrvatsku antifašističku povijest, kojim i čijim se izvorima služi, spominje li kako su velikosrbi etnički očistili područja pod svojim nadzorom, priznaje li uopće teritorij pod nadzorom pobunjenih Srba kao dio Hrvatske ili govori o tom području kao posebnoj državi (pazi izvora: Memorandum on the Ethnic Cleansing of and Genocide Against the Serb People of Croatia and Krajina," Yugoslav Survey, third quarter, 1995.). [10]
Ako smatraš nas ovdje pristranima, evo što je napisao novinar iz BiH Zijad Burgić (završio prije rata Fakultet političkih znanosti u Sarajevu), živi i radi u Kanadi [11]. Ovim se riječima izrazio na svojim stranicama o autoru tog eseja [12] točnije [13] "The film “The Weight of Chains”, by Serbian-Canadian filmmaker Boris Malagurski, is yet another of a series of films that seeks to hide Serbian responsibility for the bloody Balkan wars of the last century’s final decade. ...Director Boris Malagurski has gathered the cream of the crop of the right-wing milieu, lobbyists for the alleged “Serbian interest” in the U.S. and Canada. Thus, in the film there are an already internationally-known selection of individuals: Gregory Elich, Bari Litucci, John Bosnich, Canadian General Lewis MacKenzie (UN commander in the Balkans during the past war and a man of highly questionable moral values), James Byron Bissett (former Canadian ambassador to Yugoslavia from 1990-1992), Dr. Srdjan Trifkovic, a known genocide denier who lives in America… These people are all in fact promoters, lobbyists, and bloodsuckers, textbook Chetniks and right-wing extremists who’ve profited on the misfortunes of Serbs and other people in the Balkans.". Procijeni sâm je li kolega iz BiH bio preoštar na riječima.
Stvar je jasna. Drži se pravomoćnih sudskih odluka. Okani se eseja. Kubura (razgovor) 08:21, 11. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

[14] Vi očigledno ne znate niti shvaćate kako funkcionira Wikipedija. Zamolit ću Vas da prestanete drugima stavljati riječi u usta, jer oni te riječi nisu napisali. Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru. IP i/ili Branimir nije u onom citatu rekao da ste plaćenik tko-zna-kakvih tajnih službi niti da ste plaćeni lobist.
Za onaj IP ne kažem da nije Branimir, nego nikad ne možemo biti 100% sigurni, iako je sasvim realno to pretpostaviti da je to Branimir. I ja vjerujem da je Branimir, ali nisam 100% siguran. Stvar je načela: nemojte se povoditi onim "meni se čini", niti ćemo druge optuživati samo zato što se netkom nešto pričinilo.
Osim toga, odakle Vama ideja da sam Branimirov istomišljenik? Vama se samo prigovara što se Vi u Vašim konstrukcijama služite esejima koje su pisali očigledni Hrvatskoj neskloni lobisti, a osporavate Vašim neistomišljenicima mjerodavne argumente koje su oni podastrijeli: pravomoćnu sudsku odluku. U onako osjetljivim stvarima lobistički esej ne može se mjeriti sa sudskim materijalom (a Vi još omalovažavate hrv. sudove). Vaše osobne političke animozitete ostavite po strani. Kubura (razgovor) 05:18, 12. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Uklanjanje referenciranog sadržaja[uredi kôd]

[15]Moguće da je u pitanju tabloid, ali je u pitanju tabloid koji ima ime i prezime i impressum, te je uredno registriran pri odgovarajućem ministarstvu u Sloveniji za razliku od web stranice koju ti nudiš koja nema ni glavu ni rep, a nudi dokumente.--MaGaporuči mi 18:11, 11. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

P.S. To što se nešto ne navodi u tim "dokumentima" koje ti nudiš, ne znači da se nije dogodilo. Molim lijepo.--MaGaporuči mi 18:21, 11. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Najprije da raščistimo jednu stvar: ovdje se radi o vjerodostojnosti izvora. Dakle, trenutačno me ne zanimaju milijuni ubijenih, niti me zanima suradnik koji je blokiran zbog više računa. Ako ćemo ruku na srce, imam i ja pravo posumnjati na Vaš suradnički račun koji od samih početaka radi kao da je na wikipediji puno duže. Razlog? Suradnik u svom trećem uređivanju može napraviti ovo [16], i kategorije i infookvir i poveznice... Previše je novih suradnika prošlo preko mojih očiju da bi se ovakvo što ne uočilo. Međutim, to stavimo sa strane, govorim isključivo o vjerodostojnosti izvora. Što bi neki komunist, nekomunist, ljubičasti ili zeleni rekao (i time dobio) na nekoj sjednici - ne znam i ne zanima me. Ono što mene kao čitatelja zanima je vjerodostojan izvor, a stranica koju navodite je (kako već rekoh) bez glave i repa, nemam neki osobiti razlog da bih joj vjerovao. Bar danas svatko može otvoriti svoju stranicu i na nju stavljati što ga god volja, bez ikakve odgovornosti. Ako nemam izbora i moram birati između dva zla, onda ću sigurno izabrati manje. Teret navođenja izvora je na onome tko navodi, dakle, izvolite naći prikladniji izvor gdje je vidljivo da toga nije bilo. Arhinet? Odlično. Pobijte Arhinetom navode tabloida. Imate zapise sve do jedne sjednice SKJ tu, pa mi molim vas recite gdje se navodi što je čarapko naveo? Izvolite i nađite, a ne postupajte na način evo vam stranica pa tražite. Za to kod mene kažu da ste se u široke gaće obukli.--MaGaporuči mi 07:40, 12. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Već sam rekao da me ne zanimaju milijuni ubijenih, a sad ni Tuđman ni Šušak. Da ne duljimo priču, usredotočite se na ovo iznad napisano. Rekoste Arhinet? Izvolite.--MaGaporuči mi 09:43, 12. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Tako sam i mislio: na spomen Arhineta slijedi: Već sam rekao da nemam namjere ispravljati krive drine radi ideološki osvještenih administratora niti više dirati onaj članak, to ću prepustiti nekome iskusnijem. Žmigavac u jednu, a skretanje u drugu stranu. Poznato.--MaGaporuči mi 09:56, 12. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Da završim raspravu: sve što sam imao reći, rekao sam u trećem komentaru u ovom odlomku. Za sve probleme oko uređivanja postoji uvodni tečaj, pa polako.--MaGaporuči mi 10:06, 12. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Glasovanje[uredi kôd]

Obzirom da prema pravilima glasovanja još uvijek niste stekli uvjete za glasovanje vaš glas je na stranici Prijedlozi za administratore prekrižen i nevažeći je.--Braco Dubrovnik 16:20, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Možete popodne nabiti i 1000 uređivanja ali vaš glas će i dalje biti nevažeći jer broje se uređivanja ostvarena do trenutka početka glasovanja. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 16:26, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Previdi su mogući. Molim izbjegavati provokativne komentare. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 16:32, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Kao administrator ne okrećem glasovanje u bilo čiju korist ili štetu. Previd bi bio na vrijeme uklonjen. Dakle ponavljam, izbjegavajte provokativne komentare, točnije pokušajte pretpostaviti dobru namjeru. U suprotnom možete biti dodatno opomenuti. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 16:41, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Žuti karton


Nitko nikoga ne omalovažava. Optužbe da lažem su neumjesne.--Braco Dubrovnik 16:46, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

S donjim citatom zaključujem ovu raspravu jer ne radi se o nikakvoj laži nego o najobičnijem previdu koji bi netko, siguran sam, na vrijeme ispravio:

Wikicitati »Što očekivate da vam kažem, kao administratoru s dugogodišnjim iskustovm kada lažete početnika?«

--Braco Dubrovnik 16:55, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

I administratori su, koliko god vam to čudno izgledalo, ljudi od krvi i mesa i skloni su previdima.--Braco Dubrovnik 17:02, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Upozoreni ste da pokušate pretpostaviti dobru namjeru no vi i dalje nastavljate provokativnim komentarima, a pomalo i maltretirate. Prisiljavate me da vam blokiram suradnički račun što mi neće predstavljati nikakav problem ukoliko nastavite s takvim komentarima. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco Dubrovnik 19:33, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!


Nema ovdje čija će biti zadnja jer je ovo preraslo u maltretiranje i osobne napade. Trudio sam se biti krajnje pristojan, izbjegavati daljnju raspravu, ali kako mi ne date mira da biste nešto dokazali, primjerice da nisam sposoban za administratora, o čemu posve sigurno ne odlučujete vi nego zajednica, prisilili ste me na privremenu blokadu suradničkog računa. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco Dubrovnik 20:18, 23. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Objašnjenje[uredi kôd]

 1. Mora imati najmanje mjesec dana staža na wikiju i najmanje 100 izmjena
 2. arhivirane stranice se ne diraju
 3. Koliko vidim ti si sebi natukao nekoliko desetaka doprinosa u GIP-u dan prije. Ugodna i laka noć --Zeljko (razgovor) 00:03, 30. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Datoteka Command&Conquer[uredi kôd]

Datoteke, odnosno slike pod poštenom uporabom ne smiju biti veće od 300 x 300 piksela pa Te stoga molim da ovdje usnimiš novu, manju datoteku (duljine duže stranice do 300px). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 00:20, 22. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Zahvaljujem za smanjenu novu datoteku i lijepo molim pogledaj ovu moju izmjenu (dopunjeno objašnjenje za poštenu uporabu). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 10:13, 22. studenoga 2020. (CET)[odgovori]
Nadovezat ću se na Maestra i dodati da je naknadno ispravljen datum i opis datoteke. Datume postavljanja datoteke nastoj pisati prema matrici "14. srpnja 1789." (dakle, s nazivom mjeseca i rednim brojevima), a u opisu samo navedi o kakvoj je datoteci riječ (u ovom slučaju radi se o omotu za videoigru "Command & Conquer"). To ti je otprilike cijela mudrost... --Neptune, the Mystic 11:36, 22. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Pozdrav!

Jedan kolega i ja dotjerali smo ti članak. Da budem sasvim grub, glavni je problem bio u strojnom prijevodu, odnosno neke si fraze iz engleskog prevodio doslovno, a rezultat toga bilo je pomanjkanje smisla u hrvatskom (npr. "koje su daleko ispred istraživanja znanstvene zajednice", "otpuhao žanr"). Kad prevodiš, svakako se više potrudi očuvati smisao, ne trebaš sve doslovno prevesti.

Neke od stvari na koje smatram da ti trebam skrenuti pozornost su:

 • Videoigra se piše zajedno, ne odvojeno (nije video igra)
 • Novi novak je svojevrsni pleonazam. Nije li svaki novak – nov?
 • Između dijelova rečenice stavljao si spojnicu (-) umjesto crtice (–), mada 'ajd', to su zeznuli i oni na en.wiki, pa ti opraštam :P
 • Ne trebaš dodavati <!-- interwiki --> jer već skoro jedno desetljeće imamo drugačiji način povezivanja članaka s ostalim jezičnim projektima.

Ostatak možeš vidjeti u razlikovnoj poveznici koju sam ti stavio iznad. Ako ti štogod nije jasno, javi i potrudit ću se objasniti u čemu je riječ. --Neptune, the Mystic 19:48, 22. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Poštovani Kanikosen, imate priliku u navedenom članku dodati wikipoveznice po godinama npr. 2007.. S poštovanjem, Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:34, 24. studenoga 2020. (CET)[odgovori]
Poštovani Kanikosen, također sam zaboravio spomenuti da Vam izvori moraju biti usklađeni sa datumom pisanjem izvora, odnosno datumom kada ste pristupili navedenoj stranici. Može biti da ste pristupili još i prije (2007., ali se ipak, koliko znam, navodi godina i datum onog dana kad se glavnom imenskom prostoru doda izvor (npr. 24. studenoga 2020.). S poštovanjem, Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:41, 24. studenoga 2020. (CET)[odgovori]
@Uspjeh je ključ života Shvaćam, sasvim logično. Prepisivao sam kako je na en.wiki, riješim to. Kanikosen (razgovor) 18:05, 25. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Srdačan pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 11:31, 23. studenoga 2020. (CET)[odgovori]

Moša Pijade[uredi kôd]

Za početak, prestani mi se tu bahatiti i glumiti šerifa. Koliko vidim, pet-šest godina te ovdje nije bilo, odjednom si se sad pojavio i odmah nešto izvodiš. Otkud ti ideja obrisati referencirani tekst? Znaš li da se to smatra vandalizmom? Jesi uopće pročitao taj odlomak kojeg si hladno obrisao? Shvaćaš li da se u dijelu javnosti taj citat pripisuje Pijadi i da taj dio javnosti ne zna da autentičnost tog istog citata nije potvrđena? Kako će taj dio javnosti saznati da autentičnost te izjave nije potvrđena, ako obrišeš cijeli odlomak u kojem (pod naslovom Navodni citat) lijepo piše da se u dijelu javnosti ta i ta izjava pripisuje Moši Pijadi, ali da je taj i taj znanstvenik upućen u tu tematiku rekao da se ne može potvrditi autentičnost citata. Podsjećam, Wikipedija je slobodna enciklopedija, a cilj enciklopedije je nekoga nešto naučiti. Dakle, nekoga tko misli da je Moša Pijade sigurno to izjavio, ovdje se može naučiti da to baš i nije sigurno. Malo treba razmisliti prije lupanja backspace-a. @Mark7747, isto vrijedi i za tebe. --IvanOS 21:20, 2. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Nema meni što biti teško. Ponovit ću ti, nemoj se bahatiti i glumiti šerifa. Nisi popio pamet cijelog svijeta. Očito je da ne znaš da se cijeli odlomak, još k tome referenciran, ne može jednostrano obrisati bez rasprave jer se u suprotnom isti čin smatra vandalizmom. Druga stvar, očito nisi pročitao odlomak i razmislio o njegovom značenju. Jer da jesi, ne bi ovako bezveze lupetao. Ovo o ocrnjivanju komunista ne bih komentirao jer je u jednu ruku smiješno, a u drugu žalosno. --IvanOS 21:39, 2. prosinca 2020. (CET)[odgovori]
Jesi li ti opsjednut Kuburom kad ga spominješ u svakom odgovoru? On je blokiran, ovdje ga nema više i prema tome, sada raspravljaš s drugima, a ne s njime i ne o njemu. Sviđalo se tebi to ili ne, narod.hr je referenca, uz još jednu drugu koju si također obrisao, a druga je stvar ono čime ga ti smatraš. Da se ne ponavljam, pročitaj moj odgovor na stranici za razgovor o članku Moša Pijade i pokušaj sam zaključiti neke stvari. --IvanOS 22:10, 2. prosinca 2020. (CET)[odgovori]
I opet on o Kuburi. Mislim da s tobom ne vrijedi razgovarati jer ti jednostavno nisi kadar nešto smisleno napisati. Administratori će se pozabaviti s ovime. --IvanOS 22:23, 2. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Desničarski portali[uredi kôd]

Pozdrav. Mislim da nije u potpunosti Narod.hr nevaljani izvor već samo jedan dio njega. Lijep pozdrav.−Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:48, 2. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Odg. Moša Pijade[uredi kôd]

Mogu konstatirati da te pamćenje dijelom izvrsno služi. Što se tiče tadašnje rasprave, tu je situacija s pamćenjem malo slabija: nigdje u njoj nisam spomenuo narod.hr (niti u kojem kontekstu), tako da molim da mi se ne stavlja na teret ono čega nema. S ovim završava sva moja daljnja rasprava o ovom slučaju.-- MaGaporuči mi 17:21, 3. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Citat Moše Pijade[uredi kôd]

Zašto uporno brišete taj citat? 89.172.135.129 23:21, 5. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Imaš lijepu raspravu na stranici za razgovor, pa vidiš zašto. Lažima nije mjesto na ovom projektu. Kanikosen (razgovor) 23:32, 5. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Zadovoljština[uredi kôd]

Od kada Zadovoljština ne spada u Ispovijed Kanikosen?! Misliš definiciju sakramenata nanovo pisati? nakon 2000 god? --Mark7747 (razgovor) 11:51, 7. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Ne brisat nečeš Kanikosen. To što smo se konačno oslobodili balasta tu na hr.wiki ne znači da diletanti mogu razglabat i nanovo definirat vjeru i katolicizam! Ukoliko misliš da je taj dio pogrešno napisan izvoli stavi predložak i otvori diskusiju na SZR članka. Toliko o pravilima wikipedije zasigurno već znaš. --Mark7747 (razgovor) 11:58, 7. prosinca 2020. (CET)[odgovori]
Prvo se prestani derati! (velikom slovima). Drugo ako si već ovdje na hr.wiki onda se barem potrudi pisati na hrvatskom jeziku. Ni ja se ne šećem po njemačkoj wikici pisajući na latinskom jeziku. Ostalo, što se tiče članka kao i pravila wikipedije sam ti već objasnio. --Mark7747 (razgovor) 12:04, 7. prosinca 2020. (CET)[odgovori]
Nekog tko je talentiran i nadaren za humor slušam i čitam sa zadovoljstvom kao i poštovanjem. Za one druge (koji samo misle da su duhoviti) imam isključivo - Facepalm. --Mark7747 (razgovor) 12:09, 7. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Pripaziti[uredi kôd]

Molim pripazit na ovo [17]--Kraljnnm (razgovor) 16:43, 7. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

"Prijatelji", izbori itd.[uredi kôd]

[18]Osim pamćenja, mogu konstatirati i da imaš sposobnost vidovitosti kao i odvjetničke sposobnosti. Vidovitost - da si znao za čarapare (a tada si ih prešutio, i to ne samo ti?). Ja se takvim stvarima nisam nikada bavio, sve što sam procjenjivao su suradnički doprinosi. Odvjetničke sposobnosti - da si se našao za shodno da posreduješ između mene i Laste. Lasta uvijek može ostaviti poruku na mojoj SZR, bez da itko posreduje. Na kraju, što se tiče mojih prijatelja, vrlo je nepristojno paušalno zaključivati tko su oni, ali da ti olakšam: svi su moji prijatelji stvarni, i niti jedan nije iz cyber prostora.-- MaGaporuči mi 13:13, 12. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Kanikosen, predpostavljam da će MaGa dobit fleke (od muke) kad opet vidi moje ime, no moram se i ja ovdje malo ubaciti. Bio on kakav bio (ni ja nisam bolji sa svojom jezičinom), jednu stvar mu nikako ne možeš (niti smiješ) prilijepiti. A to je takva pristranost onoj "struji" o kojoj i pričaš odnosno pišeš. Ak' ti ga je baš volja davit. imaš dosta drugih mogućnosti za to. M2C --Mark7747 (razgovor) 13:23, 12. prosinca 2020. (CET)[odgovori]
[19] Da razjasnim: rečenicu koju si citirao (Ukoliko netko dobije status glasovanjem, nitko mu ga neće oduzeti.) grubo si izvukao iz konteksta. Zajedno s rečenicom prije (Nikoga ovdje ne hvata panika, i glasovi će odlučiti što će (ili neće) biti. Ukoliko netko dobije status glasovanjem, nitko mu ga neće oduzeti) ona je odgovor na rečenicu Argo Navisa: Drugo, ako nekog hvata panika zbog promjene "omjera snaga", preporučio bih da predložite 3,4,5... koliko vam drago... iskusnih suradnika iz grupe ovih što su u zadnjim glasovanjima glasovali različito od mene. Izvlačiš moje izjave iz konteksta, a to mi se niti malo ne dopada, i ubuduće me zaobiđi u širokom luku s takvim stvarima i bilo kakvim pitanjima iz prošlosti. Nisam na izboru za Miss XYZ niti na izborima za ovo ili ono stoga ti nisam dužan polagati nikakve račune. Hvala unaprijed.-- MaGaporuči mi 14:21, 12. prosinca 2020. (CET)[odgovori]
[20] Sve što sam imao reći - rekao sam u odlomku iznad. Sve ostalo su tvoja proizvoljna tumačenja.-- MaGaporuči mi 15:14, 12. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

vandalizam[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju. --Mark7747 (razgovor) 16:42, 19. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Vandalizam 2[uredi kôd]

Molimo Vas prestanite s nekonstruktivnim doprinosima na Wikipediji. Vaše je neenciklopedijsko uređivanje upravo uspješno uklonjeno. Takvi doprinosi smatraju se vandalizmom zbog kojeg možete biti blokirani. Hvala na razumijevanju.--Mark7747 (razgovor) 16:50, 19. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Imenski prostori[uredi kôd]

Bok i tebi, Kanikosen. Odgovor na tvoje pitanje nalazi se tu. BlackArrow (razgovor) 12:12, 21. prosinca 2020. (CET)[odgovori]

Glasovanja i ina "ogovaranja"[uredi kôd]

Kanikosen, i ja imam "temperament" no pisat lažeš je ipak malo too much. To se da vrlo lagano i drugačije formulirati - sa istim efektom. M2C --Mark7747 (razgovor) 20:50, 9. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

OK, no ponašati se po toj istoj matrici nije OK Kanikosen. --Mark7747 (razgovor) 20:58, 9. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Tvoji komentari[uredi kôd]

Shvaćam da imaš potrebu ispuhati svoju frustraciju zbog toga što je trebalo više od 10 godina da se neki problemi riješe, ali ovakvi komentari ne doprinose projektu. Nemoj predviđati tko će kako biti kažnjen jer em nisi prorok em neće biti kažnjavanja jer se odnedavno pazi da se suradnik blokira u ciju prevencije, a ne iz osvete. Tako ću, nažalost, i tebi morati ograničiti pristup imenskom prostoru Wikipedija (tu spada i kafić) ako nastaviš unedogled ponavljati iste stvari na različitim mjestima. Ne moraš biti svakom loncu poklopac. Hvala na razumijevanju. --Lasta 11:21, 15. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Ovdje možeš podnijeti jedino WP:ZM, ali ne garantiram uspjeh. Na Meti će ti s pravom reći da se problem može riješiti lokalno. Treće, moj osobni dojam, sasvim slučajno u skladu sa WP:PDN, je da je Vodomar zaista dio stvari nenamjerno zabrljao jer ono što je on opisao kao način na koji radi provjeru je toliko besmisleno i nepotrebno kompliciranje da nema šanse da je to smislio samo za izliku. Moj dojam je da u prvom redu nije bio dorastao zadatku, a vjerujem i da je spašavao Kuburu.
Ne mogu naći konkretno pravilo, nije baš svaka moguća situacija opisana, ali ne tjeraj me da ga nađem ;). Na WP:NAPAD ima (među ostalim) stavka "ne udarajte suradnika koji je na podu". S obzirom da je suradnik napustio projekt, bez ikakvih ovlasti, stvarno nema smisla iživljavati se nad njim. Pogledaj i poglavlje "Duh zajednice". Shvati da je problem većim dijelom riješen i da je u interesu zajednice izbjeći atmosferu linča, ma koliko ljut bio. --Lasta 11:55, 15. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Da i ja malo poklopim... 😊 @Lasta, nitko više ne sumnja u dobre namjere tvoje i Maestrove te namjere novih i najnovijih admina. Pogotovo cijenim vašu suzdržanost i u mojem trenutačnom slučaju. Međutim, kao što sam i sam prije rekao kad sam predlagao da se čarapare preimenuju u kubure (😊), smatram da određeni ljudi, među njima zasigurno i Vodomar, i više nego zaslužuju određenu dozu ostracizma od hr.wiki zajednice. Oni su napravili najgore što su bili u stanju. Da su mogli još više štete napraviti, napravili bi. Ako se njih neće ritualno "spaliti na lomači", ne znam koga bi trebalo. I ne radi se tu o udaranju suradnika dok su na podu, već o simboličnoj gesti koja se tiče prvenstveno budućih suradnika kojima bi također moglo pasti na pamet da rade protiv zajednice. U svakom slučaju, kako god završile buduće mete, za te suradnike mjesta na hr.wiki nema. Jer ne vidim kako bi sa njima itko više uopće mogao, a pogotovo trebao surađivati niti na pisanju članaka, a kamoli nečem složenijem. Ne radi se tu niti o osveti na osobnoj razini. Recimo, meni su i Kubura i Željko osobno simpatični jer smo zemljaci što sam također jasno rekao više puta. Ono o čemu se tu radi je doslovno Dostojevski, Zločin i kazna, pogotovo u kontekstu gdje suradnici koji su nanijeli veliko zlo hr.wiki i umalo pokopali cijeli projekt uopće ne pokazuju znakove kajanja. U tom slučaju, dok ne vidimo to kajanje, naprosto ne smijemo imati milosti radi budućnosti hr.wiki. (Doduše, Vodomar je propao u zemlju i vjerojatno ima određene rezerve prema svojim postupcima, ali dok ih javno ne iznese, mi ne smijemo sebi dozvoliti takav luksuz da krenemo razmišljati što je u njegovoj glavi.)  Imbe  hind 💊 14:30, 15. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

"Ustanak u Srbu"[uredi kôd]

Kanikosen, ako u tekstu spomenem tvoj nick, uvijek dobiješ notifikaciju. Mislim da razgovor treba biti na jednom mjestu, nema smisla da ja pišem pola razgovora na tvojoj stranici, a ti drugu polovinu na mojoj. RadioElectrico (razgovor) 12:58, 23. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Nije istina. RadioElectrico. Da li si dobio notifikaciju? Kanikosen (razgovor) 13:03, 23. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Potpis[uredi kôd]

Zdravstvujte!

Vidim da si malo uljepšao potpis! Međutim, primijetio sam da ti izostaje poveznica na SZR:

[[Suradnik:Kanikosen|<span style="font-family:'Georgia';font-size:9pt;color:red;">'''Kanikosen'''</span>]] [[Razgovor sa suradnikom:Kanikosen|<span style="font-family:'Georgia';font-size:8pt;color:#000000;">(umjesto crvenog teksta, upiši nešto za SZR)</span>]]

Kod iznad radi kako treba, samo zamijeni taj crveni tekst.

Lijepo te pozdravljam! --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 17:55, 27. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Da vidimo radi li... Kanikosen (SZR) 18:12, 27. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Dobro izgleda, hehe! --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 18:14, 27. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

Blokada[uredi kôd]

S obzirom da sam upozoren da žutih kartona više nema (iako o tome nisam vidio dovoljno argumentuiranu i dugu raspravu), suradnik je višestruko upozoravan na svoje ponašanje, a da ne bi bilo da je administrator brzoplet i da je "izgubio živce", i sam sam poslao upozorenje dva puta ([21] i [22]). Nadam se da će ovo upozorenje i odgojna mjera u vidu blokade biti treća sreća, te da će suradnik nastaviti početi s konstruktivnim doprinosom ovoj wikipediji. Iako zaslužuje puno duži odmor s obzirom na produktivnost, a glede činjenice da mu pažnju odvlače razne rasprave, optužbe, obrane, tužakanja i slični razgovori, umjesto prvotno zamišljenih minimalno tri mjeseca suradniku se ukida pristup stranicama za razgovor svih imenskih prostora (Razgovor, Razgovor sa suradnikom, Razgovor Wikipedija, Razgovor o datoteci, MediaWiki razgovor, Razgovor o predlošku, Razgovor o pomoći, Razgovor o kategoriji, Razgovor o portalu, Razgovor o dodatku i Razgovor o modulu), te imenskom prostoru Wikipedija, kako bismo mogli procijeniti stvarne konstruktivne doprinose ovog suradnika.

Poštovani Kanikosen!

Blokirani ste na rok od 2 tjedna u skladu s pravilima zbog neproduktivno uređivanje, nepoštivanja drugih suradnika, uhođenje. Napomena: Blokada se ne odnosi na doprinose u glavnom imenskom prostoru!. Kada blok istekne, nadamo se da ćete doprinositi projektu na konstruktivniji način. Ako ovaj blok smatrate neopravdanim, na svojoj stranici za razgovor možete dodavanjem predloška {{Odblokirajte me|obrazloženje zahtjeva}} zatražiti provjeru opravdanosti bloka.

Srdačan pozdrav, Jure Grm, 30. dana mjeseca siječnja, godine Gospodnje dvijetisućedvadesetprve u 21:18.


Odblokiran ti je imenski prostor razgovor. Molim te, ubuduće, u slučaju spora oko sadržaja članka, ne ulazi u uređivački rat nego započni raspravu na SZR i obrazloži svoje promjene. Ma kako očiti se tvoji argumenti tebi činili, uvijek je bolje kad ih izneseš drugima. --Lasta 23:23, 30. siječnja 2021. (CET)[odgovori]

@Lasta Molio bi te da ne vrijeđaš moju inteligenciju.
Kao što ovdje vidiš, [23] ja sam raspravu pokrenuo prije više od mjesec dana.
@Jure Grm, potvrđeno u sukobu, čovjek koji me je maltretirao [24] je odlučio da me blokira radi razloga znanih samo njemu. Sam je rekao da uopće nije gledao izvore, izvrijeđao me [25] da bi 3 osobe kasnije od kojih ste vi jedna potvrdili da su izvori, blago rečeno užasni i nemaju što raditi na ovome projektu. Zatim, ovo je definicija uređivačkog rata: Suradnik ne smije izvršiti više od tri uzastopna poništavanja izmjena drugih suradnika na istoj stranici unutar razdoblja od 24 sata, bez obzira na to radi li se o izmjeni na istom ili različitom sadržaju unutar stranice. Izmjena ili niz uzastopnih izmjena koje iz članka uklanjaju rad drugih suradnika – bilo kao cjelinu ili u dijelovima – smatra se poništavanjem. Kršenje ovog pravila često može rezultirati blokadom suradnika na razdoblje od najmanje 24 sata. Četvrto poništavanje odmah iza isteka 24 satnog razdoblja može se također uzeti kao potvrda da se radi o ratovanju izmjenama, pogotovo ako se ponavlja ili je povezano s drugim oblicima ratovanja izmjenama. Primjeri se nalaze niže u tekstu. Vidi čuda, koliko je ovo izmjena jer ja očito ne znam brojati [26]? Sama činjenica da mi Mark7747 nije ispravio i da je se na drugim kanalima složio s mojim izmjenama kaže da nisam bio u nikakvom sukobu s njim. Zatim IvanOS i JureGrm kreću braniti kuburinu čarapu i njegove izmjene koje namaju što raditi ovdje, da bi vi došli na moju stranicu za razgovor i pokušali opravdati najgrublje kršenje svih pravila ovoga projekta? I još dođete me moliti da uradim što sam uradio prije više od mjesec dana? I ja sam sada ovdje lud? Ozbiljno? Kanikosen (SZR) 00:43, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
OK, napisao si nešto prije mjesec i po dana, nisam gledao starije promjene. Ali, nije bilo konsenzusa oko tvog prijedloga. Uskoro će ga, po svemu sudeći biti. Trebao si malo pričekati. U svakom slučaju, preporučam da malo smanjiš dramu u svojim komentarima, takav ton ne doprinosi lakšem rješavanju sporova. --Lasta 00:52, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Nakon što sam blokiran radi samovolje vašega kolege koji je u direktom sporu s mojom malenkosti, ja bi sada trebao dopustiti takvo ponašanje jer je on administrator? Koje rješenje sporova može biti u ovome slučaju, on je sam rekao da nije ni pogledao izvore, došao je na moju suradničku stranicu i blokirao me? I ja sam sada toksičan @Lasta, jer ste vi administratori nedodirljivi i sve vaše pogreške, kršenja pravila, maltretiranja ćemo staviti kao, nemoj se braniti i citirati pravila da te ne bi blokirali jer možemo što hoćemo? To mi želiš reći? Kanikosen (SZR) 00:56, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Sa dužnim poštivanjem, pogotovo i zadovoljstvom, od tebe @Kanikosen dobiti (kolio uspijem poloviti iz tvog prethodnog posta) pozitivan feedback - i molim bez negativnih konotacija pošto iste definitivno a moje strane nisu prisutne - molim te da me iz takvih zavrzlama u buduće držiš po strani.
Nas dvoje smo - što sam siguran da i ti možeš moraš potvrditi komunicirali sveze određenih ideja i članaka u "lotu".
No taj "Anklang" nipošto ne znači da me svojevoljno možeš svojatati u (tvoje) druge svrhe Kanikosen.
Takvim svojevoljnim inicijativama se ovim putem ŽESTOKO protivim!
Prisrčno --Mark7747 (razgovor) 00:57, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
@Mark7747 Da li se slažeš da su moje izmjene naspram onih što su bile bolje? I one što su sada u članku jer je stranica zaključana nemaju što raditi? Oba znamo da bi mi ti osobno vratio na staro da imaš primjedbu na moje promjene. Kanikosen (SZR) 01:02, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Travnik je zaključan na samo 7 dana, taman dovoljno da se na SZR dogovori konsenzus. Ako se postigne i prije, ja ću ga otključati.
Wikicitati »jer ste vi administratori nedodirljivi i sve vaše pogreške, kršenja pravila, maltretiranja ćemo staviti kao, nemoj se braniti i citirati pravila da te ne bi blokirali jer možemo što hoćemo?«
Nope. Većina admina pokušava smiriti situaciju sa što manje žrtava. Tebi je blokiran pristup dijela imenskih prostora. Osim povrijeđenog ponosa, nije da imaš neke štete od toga. --Lasta 01:18, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Zašto bi mi uopće bio što bilo blokirano? Kakav je to argument @Lasta , nisam imao neke štete što je admin zlouporabio svoje alate, trebam da to zaboravim? To mi želiš reći? A Jure Grm slobodno da nastavi zloupotrebljavati alate kako mu se prohtije? I ja bi trebao biti ok s tim? Kanikosen (SZR) 01:23, 31. siječnja 2021. (CET)[odgovori]
Budući da je ova razina vašeg i Jure Grmovog kršenja pravila prešla sve granice dobroga ukusa, službeno želim pokrenuti ZZMA radi vašega maltretiranja. @Lasta @Jure Grm. Upozoreni ste. Kanikosen (SZR) 18:15, 1. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Želim podnijeti ZZMA protiv nepravedne blokade koju su proveli Jure Grm i Lasta[uredi kôd]

Nakon konstantne kampanje mlatretiranja koja je potvrđena od strane 3 administratora [27] blokiran mi je mimo svih pravila ovoga projekta pristup doprinosima u glavnom imenskom prostoru.

To je učinila osoba koja me konstantno maltretira, da bi mu nakon toga administrator Lasta došao čuvati leđa. [28]

Optužen sam da sam vršio uređivački rat što sam lako pobio (sam Lasta je priznao da nije gledao promjene članka, a najveća ironija slijedi jer osim njega još 2 administratora potvrdila da sporni sadržaj ne da nema što da radi ovdje, nego je najobičnija izmišljotina [29] ) i da je to razlog blokade moga imenskog prostora (a doslovno mi nije blokirno da ne mogu vršiti uređivački rat što govori da je ovo sve bila fix ideja Jure Grma što se može vidjeti ovdje [30] ).

Da bi mu nakon toga Lasta došao čuvati leđa (nakon što me je izvrijeđao da sam svakom loncu poklopac što nije riječnik kojim bi se smio služiti jedan administartor [31] ) i da je ovo sve radi moga povrijeđenog ponosa, a ne radi toga što se određeni administratori ponašaju kao nedodirljivi bogovi i tumače pravila kako im se taj moment prohtije. Pa da okončam ovu farsu jer je za sada jedini način ZZMA, a nakon toga vidim što gospoda s Mete kažu.

Pravila projekta su doslovno mimo volje sve zajednice izglasana voljom grupe administratora prije desetljeća koji su tim činom popločali put za svoju nedodirljivost i izazvali situaciju u kojoj smo sada [32]. Mislim da je došlo vrijeme da se prekine s maltretiranjem i samovoljom jer administratori nisu bogovi koji će krojiti pravila van volje zajednice, nego obični suradnici s dodatnim alatima čiji glas nije vrijedniji od glasa običnog suradnika. Kanikosen (SZR) 18:58, 1. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Uklanjanje referenciranog teksta[uredi kôd]

Kanikosen, ako vidiš problem oko referenciranog teksta onda nađi izvore koji ga bolje nadopunjuju, a ne uklanjanjem postojećeg. Usput budi rečeno, usporedbe radi, bunija si se da u članku o Anti Paveliću ne stoji da je diktator, a sad kad stoji želiš isto to dodatno izbaciti iz članka o Titu. Kako je to nepristrano? BlackArrow (razgovor) 22:12, 7. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Neko ko za sebe kaže da je nepristran ne bi triba selektivno pristupati navođenju izvora. BlackArrow (razgovor) 22:16, 13. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Ka nepristran bi triba biti jednako kritičan prema svim člancima, a ne zanemarivati konstrukcije poput "bio je popularan", što ni u jednoj ozbiljnoj enciklopediji ne prolazi. BlackArrow (razgovor) 18:15, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Probaj i ti malo proučiti, bojin se da brkaš značenje nepristranosti. BlackArrow (razgovor) 18:23, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Blokada vol. 2[uredi kôd]

Ponovno uhođenje, i to za vrijeme blokade koja mu je između ostalog izređena, vidi vraga, baš radi uhođenja ... ili sam ja tebe sad uhodio. Više ne znam. Dakle, nacrtao si se na moj komentar cijele 4 minute nakon što je napisan. I onda ja tebe uhodim?! I koliko vidim to ti je jedino uređivanje, tri sata prije i evo već sat i po poslije tog uređivanja i ukupno drugo u danu. Nije da se pravdam, ali ja tebe opet ne bih niti primjetio da ti samoneophođeni kolega ne ostavlja crvene neophođene uskličnike za svaku svoju mudrost ... na moju i tvoju nesreću, baš u vrijeme moje smjene. Eto, da je barem netko prije ovo vidio, možda bi se provukao. Nažalost, nisi mi ostavio veliki izbor:

Poštovani Kanikosen!

Blokirani ste na rok od mjesec dana u skladu s pravilima zbog opetovanog uhođenja (vidi: Wikipedija:Maltretiranje, poglavlje: Vrste maltretiranja, točka 1.) u vrijeme blokade, koja je između ostalog izrečena upravo radi zbog uhođenja! Blokada je čak bila vrlo blaga, te ograničena samo na imenske prostore za razgovor. A, apropos dobrih namjera, ja sam ih pokazao i izricanje sasvim blage kazne, te dodatno pristajući na ublažavanje da može doprinosti na stranicama za razgovor o člancima. Nažalost suradnik takve namjere nije pokazao, a mjera ne da nije imala učinka, već ju je suradnik bezobzirno kršio i za vijeme "roka za kušnju". Kada blok istekne, nadamo se da ćete doprinositi projektu na konstruktivniji način. Ako ovaj blok smatrate neopravdanim, na svojoj stranici za razgovor možete dodavanjem predloška {{Odblokirajte me|obrazloženje zahtjeva}} zatražiti provjeru opravdanosti bloka.

Srdačan pozdrav, Jure Grm, 8. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedvadesetprve u 22:40.

Ups, zaboravio sam uključiti dugme koje ovaj put štiti cijeli projekt na mjesec dana od suradnika. Nažalost, on je i tih par minuta iskoristio da pretpostavi lošu namjeru, te usput i priprijeti i drugim adminima da ne smiju šutiti, ne baš najčitkije: "baš vidimo koliko drugi admini budu šutili". Dodao sam spomenuto dugme i kako sami predložak blokade kaže: "Kada blok istekne, nadamo se da ćete doprinositi projektu na konstruktivniji način." --Jure Grm, 8. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedvadesetprve u 23:18.

Komentar[uredi kôd]

Molim te, nemoj pokušavati predvidjeti ponašanje drugih suradnika, ovaj komentar izgleda skoro kao da prijetiš u tuđe ime. Do nedavno si nekoliko puta spominjao i nekakve buduće blokove neimenovanih članova "kabale" (a nije ni jasno koliko široko ti shvaćaš taj pojam) na Meti, što je primjer sličnog ponašanja. Ovakvi komentari mogu stvoriti nervozu i sigurno neće pomoći u izbjegavanju eskalacije u slučaju sukoba. Molim te, ubuduće piši samo u svoje ime i ne razmeći se predviđanjima bilo čijih reakcija. --Argo Navis (razgovor) 23:20, 8. veljače 2021. (CET)[odgovori]

@Argo Navis Znači htio bi razjasniti neke stvari da u budućnosti ne bi imali ovakvih problema. Nikada ne prijetim, nego volim istaknuti što bude kada netko pogriješi.
Kabala, kada kažem tu riječ koja nekima smeta, nekima izaziva bijes kada se sjete tretmana koji su imali pod njima, neki se osjećaju prozvano, neki misle da njih prozivam. Prvo, želim se ispričati svima koji su se osjetili prozvanima, moje prozivanje se odnosi na osobe prozvane ovdje od strane same WMF: [33] [34].
Znači, kada kažem kabala mislim na ljude koje je spomenuo Ajraddatz u komentaru: Desysop and block Kubura, SpeedyGonsales, and Zeljko i Robertu F. Nikoga više. Buduće blokove sam spominjao, spominjao sam radi citiranoga, bilo tko je prisustvovao Zahtjevu za Kuburinu blokadu i RFCu na meti bi trebao znati zašto govorim o budućim blokadama, već su odlučene na Meti kao što možete vidjeti. Jedna je već provedena.
Svi bi mogli potvrditi na discordu koji su komunicirali s mnom da pišem u svoje ime i ne stojim iza nikoga, niti itko stoji iza mene. Znam da me neki pogrdno nazivaju glasnikom Revolucije, no istina ne može biti dalja. Ja sam samo korisnik kojem nije nikakav problem debatirati dok ne dođemo dok koncenzusa, i to je primarni razlog zašto sam se aktivirao ovdje uz ispravljanja NPOV i problematičnih članaka u poljima koja me zanimaju, WW2, Ratovi na tlu bivše države, video igre i komunističke partija. Na drugim člancima me i nema, kao što se lako može vidjeti.
Vodomar, čovjeka ne smatram kabalom, iako sam bio blokiran od njega. Moj problem s njim i zašto sam veoma glasan, pa on je lažirao provjeru i po meni uradio 100 goru stvar od Kubure. I da, bio sam glasan na Meti da to ne smije proći i meta je očito poslušala moje zahtjeve [35]. Jasno mi je rečeno da će Ombuds commission provjeriti sve i da su dokazi osuđujući. Zato sam i govorio Lasti da Vodomar nije na podu nego je za sada ovdje izbjegao kaznu koja dođe na Meti. To je na žalost sve do njegovih radnji na projektu, i ja osobno ne želim da takvo nešto postane standard, da ostali checkuseri misle da ovo može proći, takva izdaja povjerenja zajednice. Nadam se da sam to pojasnio, ne napadam Vodomara kao osobu, nego njegov rad na projektu koji je bio...
Želio bi još nadodati na primjeru komunikacije @RadioElectrico i mene. Ako nas dva, ideološki sasvim dva suprotna korisnika možemo komentirati jedan drugome izmjene i obojica pridonosti da članak bude bolji i pokriven iz dva dijametralno suprotna pogleda, može svatko. I stojim iza toga.
Još jednom, želio bi se ispričati svima koji su bili prozvani mojim prozivanjem, pa čak i @Jure Grm. Kolega, ja vas ne uhodim i stvarno nemam pojma zašto imate to mišljenje. Nimalo mi se ne sviđa što pokušavate ignorirati NPA gdje su 3 admina potvrdila da me maltretirate, no ako je sve nastalo to radi nesporazuma, još jednom se ispričavam.
A, Argo, moja pretpostavka ponašanja djela drugih suradnika bila je motivirana činjenicom da je Jure napravio pogrešku kada me je blokirao, koja je morala biti ispravljena. Ništa više, nikakve urote, nikakvi tajni dogovori i ljudi iz sjene. Pogreška je sada ispravljene i ne vjerujem da se ponovi, a siguran sam da Jure poradi na komunikaciji u budućnosti. Ljudi smo, griješimo. Isto isprike Lasti, jer me je zbunio njegov komentar da sam blokiran radi Uređivačkog rata, isto ljudi smo, griješimo.
I još jednom, isprike svima kojima moja metoda komunikacije smeta. Kanikosen (SZR) 11:47, 10. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Blokada[uredi kôd]

Napomena: Molim administatore da pogledaju moju evidenciju blokiranja.

Ovaj blokirani suradnik želi biti deblokiran:

Kanikosen (razgovor · doprinosi · evidencije · evidencije blokiranja · odblokiraj suradnika)
Razlog za odblokiranje:

Znači sve ovo vrijeme ja sam blokiran radi uhođenja🤣, a ne radi rasprave o Travniku? Ozbiljno? Molio bi da me se odblokira i da mi neutralni admin potvrdi da sam ga uhodio. Hvala unaprijed. Kao prilog, dodajem [36] . 3 Administratora su potvrdila da me dotični maltretiro, pa molim da se blok ekspresno skine. Posebno što se jasno može vidjeti da @Jure Grm nisam uopće spominjao u članku nego sam dao svoje mišljenje na kojem imam puno pravo. Sada ne smijem komentirati niti jedan članak na kojemu on komentira? Opet se ponavlja kao za Travnik kada su čak 3 administratora potvrdila da izmjene kuburine čarape moraju da idu, a dotični ih je vratio i time obrazložio blokadu. Kanikosen (SZR) 23:26, 8. veljače 2021. (CET)[odgovori]


Administrator je razmotrio vašu blokadu:
Odobreno: Kanikosena je odblokirao suradnik @Argo Navis jer: (WP:RATPA) Administratori ne smiju koristiti svoja prava i alate u predmetima u kojima su osobno involvirani, što znači ni u sporovima oko sadržaja u kojima su jedna od strana. --Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 12:31, 10. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Kršenje prava na žalbu[uredi kôd]

Opetovano kršenje pravila. Citiram drugu rečenicu Wikipedija:Zahtjev_za_mišljenje_administratora/pravilnika:

 • Kad se Zahtjev za mišljenje administratora podnosi u slučaju blokiranja suradnika na rok od mjesec dana ili dulji procedura je sljedeća:
 • Blokiranom suradniku se privremeno suspendira kazna (odblokirava se na 3 dana) kad anonimni suradnik snimi Zahtjev za mišljenje (nadalje prigovor), i onda kažnjeni suradnik ima rečena 3 dana (72 sata) da potvrdi da je on snimio prigovor, na stranici Zahtjev za mišljenje administratora. Bilo kakvo uređivanje drugih stranica povlači poništavanje prigovora i trenutačno ukidanje suspenzije kazne.

Kako ne vidim ZzMA u tvom osvrtu nakon blokade, prema ovom pravilu bih te trebao "trenutačno" blokirati, ali ipak neću. Neću pretpostaviti lošu namjeru i pripisat ću ovo kršenje uzrujanosti. Dakle, lijepo te upućujem na tvoje pravo da od sada pa iduća tri dana podneseš Zahtjev za mišljenje administratora. I ni slova više. Žao mi je. Nije moja samovolja. Tako kažu pravila na koja se ti tako često pozivaš.--Jure Grm, 9. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedvadesetprve u 01:03.

Vidim da si u istovremenom uređivanju samnom ispravio svoju grešku, prije nego što si mogao pročitati moju primjedbu, pa povlačim prethodni komentar. --Jure Grm, 9. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedvadesetprve u 01:06.
Što se mene tiče, ova blokada nema smisla. Ni mjesec ni dan ni sat. @Jure Grm, ja ne vidim da suradnik uhodi baš tebe. Koliko vidim, njega ima posvuda (i radi korisne stvati u popravljanju NPOV-a), daleko od toga da je fokusiran na tebe. Također, Jure, pomoglo bi kad bi ti komunicirao na manje osebujan način, a više služben način, to bi svakako smanjilo šanse za eskalaciju sukoba. Možemo li ovo riješiti po kratkom postupku, skidanjem bloka od strane samog Jure? Ako moram, napisat ću isto ovo i na ZzMA i gdje god treba, ali nije dalje takav gubitak vremena veseli. Bilo bi najbolje da što prije krenemo dalje, Jure sa svojim administratorskim poslovima, Kanikosen sa svojim popravljanjem NPOV-a. I od Kanikosena ubuduće očekujem da također poradi na smanjivanju tenzija, na način kako mu je objašnjeno gore. --Argo Navis (razgovor) 09:41, 10. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Odblokiran si[uredi kôd]

... na temelju mojih prijašnjih komentara i WP:RAT gdje piše Administratori ne smiju koristiti svoja prava i alate u predmetima u kojima su osobno involviran. Na znanje @Jure Grm. --Argo Navis (razgovor) 10:52, 10. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Hvala. Kanikosen (SZR) 11:09, 10. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Jedan od dobrih postupaka koje su administratori nedavno poduzeli. Argo ima spomenicu od mene. – Aca💬❤️️ 11:56, 10. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Hvala, @Argo, drug si! --Jure Grm, 10. dana mjeseca veljače, godine Gospodnje dvijetisućedvadesetprve u 16:37.

Di si bio 1991. 2020.?[uredi kôd]

Da ne bude nesporazuma ubuduće... U kafiću ti je objašnjeno sve u vezi kuburinog modusa operandi. Ja sam osobno uložio dosta truda, vremena i živaca da taj problem riješim. Pa ipak, nikad mi nije palo na pamet da prozivam suradnike koji nisu reagirali na njegove gluposti. Imamo dosta suradnika koji vrijedno rade, uživaju u tome da prenose znanje, a kojih uopće ne sudjeluju u nikakvim raspravama ili sukobima. Evo jedan primjer (linkam ga ovako da ga ne pingam) suradnika koji je napravio ogroman broj članaka, koji šuti i radi. Ne kažem da bi ti trebao samo šutiti i raditi, samo ti kažem da ne bi trebao prozivati druge surasnike koji šute i rade samo zato jer nisu reagirali na kuburine svinjarije. Razni su razlozi zašto ljudi nisu reagirali na sve što je Kubura radio i, osim vrlo malog broja suradnika koji su mu "držali ljestve", ja imam razumijevanja za sve njih. Čak mislim da je bolje da postoji dio suradnika koje uopće ne zanimaju sporovi jer ti i takvi neće otići na wikiodmor kad se rasprava zakuha, neće ni znati da ima nekakva rasprava. Zato bi te zamolio, u interesu projekta, da ubuduće više ne vadiš vani pitanje "di si bio 1991 od 2009. do 2020.?" nego da se bavimo isključivo trenutnim raspravama o člancima. Ako se ja, koji sam aktivno sudjelovao u rješavanju problema Kubure, ne opterećujem pitanjima zašto netko nije reagirao ranije, mislim da imam moralno pravo to tražiti i od drugih. Hvala na razumijevanju. --Lasta 10:00, 13. veljače 2021. (CET)[odgovori]

A gledaj @Lasta, iz istoga razloga da ne bude nesporazuma, ova situacija nije takva postala preko noći, nego zato što je većina suradnika radila i šutila umjesto odmah da odmah povuku kočnicu i u korjenu sasjeku ono što je Kubura radio. Kanikosen (SZR) 17:53, 13. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Re: Diktator[uredi kôd]

Napisao sam na pripadajućoj SZR. Dopuštam da je dio referenci loš, ali ne vidim da su sve 3 loše, pa komentiraj tamo. Uostalom, čak i da su sve 3 loše, siguran sam da se može naći barem 1 dobar izvor koji bi poslužio kao referenca da neki povjesničari smatraju Tita diktatorom. Bolje je potruditi se naći dobar izvor, ako znamo da postoji, nego pobrisati tekst. --Argo Navis (razgovor) 19:26, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Upravo je to rečeno i prije, da se nađu izvori koji ga bolje nadopunjuju, a ne uklanjanje postojećeg referenciranog teksta. BlackArrow (razgovor) 19:35, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Pitaj to administratora/e, moj naputak nećeš vrednovati. BlackArrow (razgovor) 19:40, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]
A sva ova zavrzlama se mogla spriječiti da se ne uklanja referencirani tekst, kako ti je i rečeno. BlackArrow (razgovor) 19:45, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Pavelić[uredi kôd]

Promaklo mi je napisati kod uklanjanja, napisano je u sljedećoj izmjeni, izvori to ne govore. BlackArrow (razgovor) 20:27, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Pojasni mi ovo "naše izvore", "slučajno prošla" i "tvoja teza". BlackArrow (razgovor) 20:40, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Ja te pitan da mi pojasniš ovo iznad. BlackArrow (razgovor) 20:44, 14. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Ne vidin odgovor na ovo iznad. Možda ti je promaklo pa opet ponavljan. BlackArrow (razgovor) 00:11, 15. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Dečki, polako. (WP:PDN) Probajte se na miru dogovoriti na SZR. Mislim da je @BlackArrow samo uklonio "diktator" jer to izvor stvarno ne spominje: Enciklopedija Britannica opisuje Pavelića kao "hrvatskog fašističkog lidera i revolucionara". Da je NDH bila marionetska država možete pročitati na Britannici,[1] a Proleksis enciklopedija LZMK spominje da je Ante Pavelić uveo rasne zakone i provodio teror nad Židovima, Srbima, Romima i protivnicima ustaškog režima.[2]

Literatura:

 • Encyclopædia Britannica: Croatian fascist leader and revolutionist[3]
 • encyclopedia.com: Croatian politician and dictator.[4]

Izvori

 1. "...a German puppet state, the Independent State of Croatia (NDH)"; Soucy, Robert, Fascism, Encyclopedia Britannica, britannica.com, datum 8. studenoga 2020., pristupljeno 15. veljače 2021.
 2. Pavelić, Ante, Proleksis enciklopedija, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, proleksis.lzmk.hr, pristupljeno 15. veljače 2021.
 3. Britannica, The Editors of Encyclopaedia, Ante Pavelić, Encyclopedia Britannica, britannica.com, datum 24. prosinca 2020., pristupljeno 15. veljače 2021.
 4. Pavelic, Ante (1889–1959), Encyclopedia of Modern Europe: Europe Since 1914: Encyclopedia of the Age of War and Reconstruction, encyclopedia.com, pristupljeno 15. veljače 2021.

To je sve što sam na brzinu pronašao. Nadam se da sam barem malo pomogao.

Lijepo vas pozdravljam, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:00, 15. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Dobijen osip od praznih prijetnji. Odma. I stresen se sav. Doda si da je diktator na izvor Encyclopædie Britannice di to ne piše. U istoj izmjeni dodaješ izvore za rasne zakone odvojeno od rečenice koja to govori, što san ja ispravija, a ti ponovo vraćaš. Sad vidin da ti je i Koreanovsky pisa. Izvoli naučiti kako se navode izvori, a ne optuživati (opet!) nametanje nečijeg POV-a da opravdaš svoje nepoznavanje navođenja izvora. BlackArrow (razgovor) 18:53, 21. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Jer ne stoji. BlackArrow (razgovor) 23:36, 21. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Kanikosen, ne tribaš meni navoditi izvore, čitatelj ih neće tražiti na mojoj stranici za razgovor. Izvore je tribalo navesti u članku. BlackArrow (razgovor) 23:44, 21. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Kanikosen, kad si unija ovu izmjenu, nisi potkrijepija izvorom da je diktator nego si uklopija u izvor Encyclopædie Britannice di to ne piše, a naknadno si izvore napisa meni na stranicu za razgovor. Izvore ne tribaš meni predočiti, nego u članku. BlackArrow (razgovor) 23:53, 21. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Taj izvor je nadopunjavao drugi tekst, po tome je moglo biti navedeno i na dnu stranice pod vanjskim poveznicama... Triba biti navedeno uz tekst koji potkrjepljuje. Da skratimo, triba biti kako je sad. Završimo više ovu priču i ubuduće navodi izvore sukladno pravilu. BlackArrow (razgovor) 00:10, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Kanikosen, po treći put, jer si uklopija u izvor Encyclopædie Britannice di to ne piše. Da navodiš izvore kako je objašnjeno u pravilima, ne bi me toliko puta pita di je greška. BlackArrow (razgovor) 00:22, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Kanikosen, četvrti put, pročitaj kako se pravilno navode izvori. BlackArrow (razgovor) 00:38, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Kanikosen, naprosto je fascinantno kako nakon toliko upućivanja, objašnjavanja, uputa, pojašnjavanja i općenito potrošenog vrimena – uvik je neko drugi kriv. @Ivi, evo na što mislin kad kažen da gubi smisao kad neko prije optuži nego primijeni. Oću i dalje pokušati uputiti ili ćeš zaključiti ovu raspravu? BlackArrow (razgovor) 21:23, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
@BlackArrowe, problematičnu situaciju - koju si ti sa suradnikom Kanikosenom prouzročio u članku o Anti Paveliću - riješio sam tako da sam formatirao izvore kako treba te vlastitim primjerom pokazao suradniku što i kako ispravno napraviti. S obzirom da imaš ophoditeljski status, a bio si i dvaput predlagan za admina, nadam se da ti je jasno da se takav način rada očekuje i od tebe kao ophoditelja (a ne samo od administratora). Jučer su mi mnogi prigovorili što sam u toj situaciji ovako reagirao, ali htio sam i tebi primjerom pokazati kako si mogao i trebao pristupiti ovom "problemu" te kako je isti ipak moguće mirno i trezveno riješiti. O tome sam se dodatno posavjetovao i s iskusnijim kolegom @Maestrom koji je samo potvrdio ispravnost moje intervencije. —Ivi104 22:08, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
@Ivi, kad rješavan situaciju na svoj način onda me se poklopi (nakon tužakanja suradnika i razgovora van Wikipedije, u koji uopće neman uvid), da bi se naknadno napravilo isto ono što san pokušava ukazati Kanikosenu, ali da on to napravi i nauči se. Pa kad si već uletija u moje trezveno rješavanje (pod pretpostavkom da nije u redu), zar je previše tražiti da se suradnika uputi da ne ustraje u istom ako smo se već složili da mu je navođenje izvora manjkavo, a moje upute uporno ignorira? BlackArrow (razgovor) 22:34, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
@BlackArrowe: "Riješio si na svoj način" uklanjanjem dijela teksta (za koji je postojao izvor, samo je bio krivo naveden - pričam, dakako, o tvrdnji da je bio diktator), umjesto ispravljanjem izvora. To nije adekvatno riješen problem, dapače, time potencijalno uzrokuješ dodatne probleme jer bi se o tom spornom dijelu zasigurno vodile daljnje rasprave - takvo rješavanje teško mogu nazvati trezvenim, bolji bi atribut bio nepromišljeno ili brzopleto. Već sam ti i prije napomenuo, ako ne ide verbalno, pokaži kojim primjerom, prepravi koji put za drugim, neće svijet propasti. Ako i nakon pokoje demonstracije i dalje ne bude ispravno navodio izvore, ti si oslobođen "krivnje", jer si napravio sve u svojoj moći da mu pokažeš kako treba raditi. —Ivi104 22:53, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
@Ivi, već san reka da ne osporavan tekst nego način kako je izvor za njega naveden, a način mi se činija adekvatan na osnovu suradnikova stava da je uvik bez iznimke u pravu. Kažen svoj način jer ne mogu reagirati ka ti ili neko treći, svi smo različiti. Stranica u konačnici takva ne bi ni ostala, što je i vidljivo iz mojih uputa. A već san reka i da san pokaziva primjerom, pa ni to očito nema učinka. Mislin da se nisi triba uplesti, a kad već jesi, mislin da je korektno, ako suradnik već ne reagira na moje upute, da primiriš situaciju. No, to je samo moje mišljenje. Ali da, u redu, bitno da ja prolazin s opaskama, a suradnik, čije je nepoznavanje navođenja izvora ovo sve zakuhalo, se vjerojatno sa strane podsmijava (a možda i komentira van Wikipedije), iako korijen problema leži u nepravilnom navođenu izvora. Ne želin nastavljati još jednu nepotribnu raspravu pa ću tu stati. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 23:12, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @BlackArrowe: Ne osporavaš tekst nego navođenje izvora, ali si uklonio sadržaj članka (potaknut suradnikovim stavom), umjesto da si na svoju ruku (WP:BOLD) ispravio izvor i pustio sadržaj na miru? Ovo je enciklopedija, i suradnikov stav ne bi trebao imati nikakvu poveznicu ni utjecaj na sadržaj članka. Postaje mi sve jasnije da sam se trebao uključiti još i davno prije, jer da nisam, ovo bi se još protezalo mjesecima, i došlo bi do novih NPA i ZzMA i tko zna čega još, iz jednostavnog razloga što ne znaš stati na loptu i ostati hladne glave. Od Kanikosena očekujem ovakvo ponašanje, ali od tebe kao ophoditelja sam očekivao puno veću razumnost i zrelije ponašanje. Ophoditelji su desna ruka administratora, i trebaju se uzdići iznad osobnih stavova i ostati staloženi i smireni, te težiti smirivanju i razrješenju sukoba, a ne nastavljati i propagirati ga. Ovakav način nikad nije adekvatan, ni po kakvoj osnovi! Suradnikovo ponašanje, kakvo god da jest, nikad ne smije imati detrimentalan utjecaj na sadržaj članaka! Jesam li savršeno jasan? —Ivi104 23:39, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Ne, @Ivi, uklonija san izmjenu jer u tom trenu nije bila potkrijepljena izvorom, a to san napisa u sažetku. Logičan slijed je da se izvor navede, kako i pravilo kaže, od onog ko unosi tekst. Što bi triba nositi metlicu za njim cilo vrime i čistiti ili ga naučiti kako to napraviti? Dati mu ribu ili ga naučiti loviti? BlackArrow (razgovor) 23:44, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]
@BlackArrowe: Učiš ga loviti primjerom kako ti loviš ribu, a ne tako da ga mlatiš štapom po glavi ako krivo baci udicu. Najbolje ga učiš svojim primjerom. Trebao si ispraviti poredak izvora, ako ti se dalo, mogao si (po mom primjeru) dodati citat iz knjige, i zatim mu poslati poruku sa razlikovnom poveznicom i reći mu neka se potrudi ubuduće ovako navoditi izvore, i da izvori moraju stajati pored tvrdnje koju potkrepljuju, i uputiti ga prema smjernici WP:NI kao daljnje štivo. To je posao ophoditelja i u tome se izdvajaju izgledni kandidati za administratore. —Ivi104 00:02, 23. veljače 2021. (CET)[odgovori]
Pa @Ivi, x puta do sad je tako napravljeno, do kad triba čistiti za primjer? Pa samo pod ovim naslovom možeš pobrojiti koliko je poveznica na navođenje izvora i ostale... A opet ne vidin da je iti jedna uputa njemu upućena. Ja ću se truditi biti što bolji ophoditelj, a on će se truditi zadati nam svima malo više posla. Pozdravljan te. BlackArrow (razgovor) 00:14, 23. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Tragedija u svemu ovome je vjerojatno da ni ne znaš o čemu tu pričamo. Živija. BlackArrow (razgovor) 23:19, 22. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Dvoličnost[uredi kôd]

Ti si dvoličan.--Avatarov (razgovor) 22:09, 26. veljače 2021. (CET)[odgovori]

Re: dojam[uredi kôd]

Wikicitati »Mislim da treba poraditi na proceduri rješavanja sukoba, pri čemu bi se jasnije definirali neki koraci. Po meni, ZzMA treba biti tek posljednji korak, a prije toga treba biti korak koji uključuje sve suradnike. Recimo, da prvi korak bude WP:NPA, gdje bi se prvo pokušalo mirenje i rješavanje spora dogovorom i gdje bi u tome mogli pomoći svi suradnici.«
(ja)
Wikicitati »GregorB, u pravu si, sad kad pogledam stvari iz tog kuta. Ako bude prijedlog da se ukine to pravilo, podržat ću ga.«
(ja)

Wikicitati »očito je da ne želiš mijenjati ništa«
(ti)

Ajde, molim te, prestani me maltretirati i pretpostavljati moju lošu namjeru. Nemam namjeru tebi išta dokazivati jer ti očito ne vidiš ništa što se ne uklapa u tvoju sliku. Ako ti se ne sviđa kako radim, slobodno pokreni moj opoziv, ali nemoj me više zamarati sa svojim "dojmovima" --Argo Navis (razgovor) 07:08, 19. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

Lov na Gotovinu[uredi kôd]

Najlakše je ovako. Je li sporna i rečenica "Materijali korišteni u filmu su dokumentarni snimci iz HTV-ove arhive."? --Argo Navis (razgovor) 12:33, 24. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

Nisam ja rekao da ništa nije sporno nego ili radi kako treba ili ne diraj. Dva kriva ne čine pravo. --Argo Navis (razgovor) 12:52, 24. ožujka 2021. (CET)[odgovori]
Da ti radiš loše, pa da ja čistim za tobom? Ne pada mi na pamet. Ovo nije spor oko sadržaja, pa da nam se razlikuji mišljenja oko sadrzaja članka. Nama se razlikuju mišljenja o tome treba li tekst pažljivo pobrisati prije nego ga se pobriše. --Argo Navis (razgovor) 22:14, 24. ožujka 2021. (CET)[odgovori]
A da pokrenemo bota da pobriše sve što je Kubura ikada taknuo? Da budemo sigurni da nam ništa nije promaklo? Ili da pobrišemo svih 208.500 članaka i krenemo iz početka? Briši POV, ostavi sto je NPOV. Koliko teško to može biti? I nemam namjeru o ovome više s tobom raspravljati, sve sam rekao u prethodne 2 rečenice. --Argo Navis (razgovor) 22:27, 24. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

Hlađenje[uredi kôd]

Ideš 1 h na hlađenje. Lijepo sam ti objasnio da ne možeš brisati cijeli sadržaj samo zato jer ti se ne da trošiti vrijeme na odvajanje žita od kukolja. I ovo je bilo loše odrađeno, pa sam morao popravljati (krajnji rezultat). --Argo Navis (razgovor) 13:01, 24. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

Ako treba bilo što popraviti, nećeš falit sa {{NPOV/popraviti}}. --Argo Navis (razgovor) 17:03, 26. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

Predložak za sada samo kategorizira, vidi Kategorija:Wikiprojekt neutralnost. O mogućem izgledu predloška piše više u kafiću. --Argo Navis (razgovor) 17:33, 26. ožujka 2021. (CET)[odgovori]

NPOV predlošci[uredi kôd]

Ako dodaš autora, članak se sortira po autoru, a tek onda po nazivu članka, vidi Kategorija:Wikiprojekt neutralnost - provjeriti. To će nam kasnije pomoći da vidimo kojeg smo "suradnika" riješili, vidi stupac "članci OK/popravlkjeni" na Wikipedija:Wikiprojekt neutralnost/K. --Argo Navis (razgovor) 12:10, 31. ožujka 2021. (CEST)[odgovori]

Hvala na ideji, ubuduće ovako. --Argo Navis (razgovor) 12:21, 31. ožujka 2021. (CEST)[odgovori]
Ovi bez autora su sortirani na početak, i na to sam mislio ;). --Argo Navis (razgovor) 12:25, 31. ožujka 2021. (CEST)[odgovori]
[37] Provjeri je li treba ovako da mogu danas krenuti raditi, napokon imam vremena @Argo Navis.

Izabran za NPOV?[uredi kôd]

Wikicitati »... izabran si da popravljaš NPOV, a ne da radiš što voliš. To si mogao i raditi bez administratorskih alata.«

Prvo, nisam izabran da popravljam NPOV, to nije uloga admina nego suradnika koji to žele. Drugo, upravo se popravljanje POV-a može raditi i bez administratorskih alata. Zadnji put ti kažem: prestani meni ili bilo kome drugome nametati bilo kakve obaveze ili brojati koliko smo kojeg posla napravili. --Argo Navis (razgovor) 18:52, 30. svibnja 2021. (CEST)[odgovori]

Ti si prvi počeo s brojanjem, Ivi ti je samo gurnuo pod nas tvoju vlastitu opsesiju s brojanjem koliko tko napravio. Na Juru sam reagirao kad je bilo vrijeme. --Argo Navis (razgovor) 23:14, 30. svibnja 2021. (CEST)[odgovori]
Sve sam već odgovoruo u Kafiću, i ovo sa brisanjem (prije par minuta) i ovo s Jurom (ako je netko prestao s problematičnim ponašanjem, problem je za mene riješen). --Argo Navis (razgovor) 23:25, 30. svibnja 2021. (CEST)[odgovori]
Žao mi je što ti istinski ne razmiješ ovaj projekt niti njegove ciljeve. Da, točno, da Kubura prestane biti kakav jest nakon što ga se 1 ili 2x upozori, ne bi imao ništa protiv da se vrati. Ali, Kubura je upozoren 200 puta i svi znamo da je to takav karakter kojem se ne može objasniti. Pričaš o nekakvom "ostvarivanju ciljeva"? Kakav je to Jure cilj ostvario. Koliko vidim, ti si još uvijek tu, a on je otišao na wikiodmor. Ti si taj koji je ostvario cilj, ne on. --Argo Navis (razgovor) 07:19, 31. svibnja 2021. (CEST)[odgovori]

Wikipedija:IRC i Discord[uredi kôd]

Piše na Wikipedija:IRC, a IRC je preteča Discorda. --Argo Navis (razgovor) 17:20, 1. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Zasluženi Wikiodmor[uredi kôd]

Poštovani suradniče Kanikosen: budući da i dalje neumoljivo nastavljate s neprimjerenim "Kuburo-usporedbama" i vlastitim proizvoljnim objedama na račun kolege administratora @Arga Navisa, darujem Vam dva mjeseca Wikiodmora za razmišljanje o kršenju Wikipravila WP:PDN i neprimjerenoj komunikaciji s neistomišljenicima. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 09:15, 3. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Želim podnijeti zahtjev da me se odblokira[uredi kôd]

Napomena: Molim administatore da pogledaju moju evidenciju blokiranja.

Ovaj blokirani suradnik želi biti deblokiran:

Kanikosen (razgovor · doprinosi · evidencije · evidencije blokiranja · odblokiraj suradnika)
Razlog za odblokiranje:

Zar ne mislite da ste prekršili sva pravila projekta ovom blokadom? Prvo, uspoređivati rad administratora s radom bivšeg administartora nije zabranjeno, niti ima pravilo gdje se Kuburine poteze ne smije uspoređivati s Argovim? Ne znam odakle vam ta ideja da je to zabranjeno. Pretpostavka dobre namjere, čovjek je popravio POV toliko dobro da je članak još nikakav. Pa ono, žao mi je što ne možete podnijeti kritiku. Molio bi lijepo da mi se kaže zašto sam izbačen iz Discord grupe? Ovo je prešlo iz komedije u farsu. Jasna zloupotreba administratorskih alata da se ušutkaju neistomišljenici. Ujedno želim pokrenuto ZZMA protiv Maesta radi blokade s Discorda i ove blokade, kao i proizvoljne duljine bloka. Kanikosen (SZR) 09:25, 3. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]


Administrator je razmotrio vašu blokadu:
Odblokiran si na tri dana da podneseš ZzMA. Molim te imaj na umu da bilo kakvo drugo uređivanje povlači ponovnu blokadu i povlačenje ZzMA, sukladno pravilniku. —Ivi104 15:09, 3. lipnja 2021. (CEST)[odgovori]

Čisto reda radi, "zbog" je uzročni, a "radi" namjerni prijedlog ("Otišli smo iz Hrvatske zbog krize, a radi zaposlenja"). Ako nešto činiš zbog vandalizma, činiš jer te neki vandalizam na to ponukao ("Vraćam na prethodnu čistu inačicu jer je na ovoj vandalizam"). Ako nešto činiš radi vandalizma, znači da zapravo – vandaliziraš ("Vraćam na prethodnu inačicu jer je na njoj vandalizam, a na ovoj nije") Naravno, jasno mi je što si želio reći, ali eto, čisto za ubuduće, da ne bi dolazilo do zabune --Neptune 🕉 the Mystic 11:31, 18. kolovoza 2021. (CEST)[odgovori]

Već su me ismijali na discordu radi ovoga, nisi jedini koji je ovo primjetio :D. Kanikosen (SZR) 17:23, 18. kolovoza 2021. (CEST)[odgovori]

Re: Prijetnja blokadom[uredi kôd]

Na raspravi sam te pitao 2 konkretna pojašnjenja jer u svojem komentaru nisi bio dovoljno jasan. Ne mogu razgovarati ako mi nije jasno što je sugovornik mislio. Kad to odgovoriš, možemo nastaviti razgovori eventualno komentirati "prijetnje blokadom". Dakle 2 konkretna pitanja za pojašnjenje. Hvala unaprijed. —Lasta 14:15, 8. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

 • Sada kada se pokazalo da to nije samo njegovo mišljenje - što je samo njegovo mišljenje? a) Da su en Wiki pravila dovoljno dobra ili b) da suradnicima treba poseban razlog da od njih odstupe?
 • odjednom ide pozivanje na PDN? Tko se pozivao na PDN? Citiraj.

Molim te konkretne odgovore jer te ne mogu pratiti. Dakle a ili b i citat. —Lasta 16:25, 8. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Nisi odgovorio. U čemu Imbehinda nije sam? A ili b? Ako te zamolim da mi odgovorite sa a ili b, zato jer su ti odgovori konfuzni, ajde budi ljubazan pa napiši to jedno slovo jer vidim da drugačije od tebe neću dobiti smisleni odgovor. —Lasta 16:39, 8. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Ne, nisi mi dao odgovor. Odgovor je a ili b. Iznimno su konfuzan u razgovoru, teško pratiš temu i odbijaš objasniti kad te se zamoli. —Lasta 17:01, 8. listopada 2021. (CEST)[odgovori]

Slika[uredi kôd]

Hojla, jedna molba. Vidim da si postavio ovu sliku, ali nigdje nema predloška "Infoslika" i nema licencije. U ovakvom stanju ne može ostati na projektu jer ovako "gola" može kršiti autorska prava. Licenciju pronađi ovdje, a podatke za predložak možeš unijeti vodeći se ovim primjerom. Budeš li imao pitanja, javi. —Neptune 🕉 the Mystic 20:38, 2. siječnja 2022. (CET)[odgovori]

Priče iz ožujka 2021.[uredi kôd]

Jel te mogu zamoliti, opet, da mi ne postavljaš jedna te ista pitanja i vezi Jure. Rekao sam sve što sam imao, stvarno nema smisla nastavljati. —₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 14:12, 8. ožujka 2022. (CET)[odgovori]

Kada pitaš za diff, a onda kada se diff postavi izvlačiš, što bi ja trebao misliti? Argo, budi malo ozbiljniji molim te, tvoje branjenje Jure je glavni razlog što smo sada u ovome problemu. Dovoljno ste ga meli pod tepih da bi se sada izvlačili. Kanikosen (SZR) 14:20, 8. ožujka 2022. (CET)[odgovori]
Ti čitaš moje misli i nitko te ne može uvjeriti u suprotno. Nema tu pomoći. ₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 14:28, 8. ožujka 2022. (CET)[odgovori]
Duffovi ne pokazuju ono što ti tvrdiš da pokazuju. Diffovi pokazuju moje odluke, a ti donosiš zaključke o mojim motivima iza tih odluka. Nisi u stanju razlikovati vlastito mišljenje od činjenica. ₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 14:30, 8. ožujka 2022. (CET)[odgovori]
Pogotovo je apsurdno tvrditi da smo "meli pod tepih" na način da smo ga prvo svi kritizitali i čak se složili da bi mu trebalo skinuti ovlasti. Vrlo blesav način obrane nekog - tako da se svi složimo da je u krivu. Urnebesno. ₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 14:37, 8. ožujka 2022. (CET)[odgovori]

Wikipedija:Zahtjev za komentare/Reguliranje rada administratora na hr.wiki[uredi kôd]

Skrenio bih ti pažnju da je na Wikipedija:Zahtjev za komentare/Reguliranje rada administratora na hr.wiki čak 6 tvojih komentar, a da niti jedan nije vezan za sam prijedlog, nego se isključivo baviš kopanjem po prastarim sukobima. Ako stvarno želiš pomoći, uključi se u raspravu o pravilu, a ne off topic svađama o tome što je bilo prije. —₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 14:27, 8. ožujka 2022. (CET)[odgovori]

Faktor[uredi kôd]

Jako su me potresle tvoje insinuacije i uplašile tvoje prijetnje 🤣🤣 —Ernies73 (razgovor) 17:38, 17. ožujka 2022. (CET)[odgovori]

Off-topic[uredi kôd]

Revertao sam ti zadnji komentar. U ama baš svakoj raspravi ideš off-topic. Zadnji put si to napravio na Wikipedija:Zahtjev za komentare/Reguliranje rada administratora na hr.wiki, gdje si pričao o Jurinom ponašanju prije godinu dana, a da ni do dan danas nisi dao niti jedan suvisali komentar o onome što je bila tema RFC-a. Ako ti se ne sviša ponašanje Croxyz-ja, izvoli otvoriti temu na NPA. Molim te, pokušaj se držati teme. Ako nisi u stanju, nemoj ni ulaziti u raspravu. —₳ᚱɢṌ Ṅav¡ડ 13:27, 24. ožujka 2022. (CET)[odgovori]

Molio bi te da se ne pretvaraš da Croxy nije razlog pokretanja čitave ove rasprave @Argo Navis. Pa umjesto da mu se kaže da prestane, trebamo raspravljati danima da bi došli do onoga što već imamo? Zna se što je wiki članak, a što ne. Kanikosen (SZR) 14:02, 24. ožujka 2022. (CET)[odgovori]

Uklanjanje sadržaja[uredi kôd]

Znaš li ti uopće što je spam? IvanOS 14:24, 18. srpnja 2022. (CEST)[odgovori]

Odg. Milan Tepić[uredi kôd]

[38] Lijepo molim, ne pisati neistine, a to je da sam ...ja izvukao desetke mrtvih jna rocnika... Stvar je vrlo jasna, ti uklanjaš jedini izvor (iz tebi znanog razloga) i nastavljaš u sažetku nešto što bi trebalo stati u članku. Da te podsjetim: u sažetku uređivanja navodiš U svim izvorima se spominje da je uz Tepica poginuo dvoje rocnika... Jesam li ja to nešto prespavao na wikipediji, ili i dalje vrijedi pravilo o navođenju izvora u članku, pogotovo kad su u pitanju teme koje mogu stvoriji prijepore? MaGaporuči mi 10:39, 15. listopada 2023. (CEST)[odgovori]

[39] Pored sporne rečenice bio je izvor koji tebi nije mjerodavan. Zašto ti nije mjerodavan? Random nepismeni HDZ-ovac? Znam da imaš odvjetničke sposobnosti (viđeno puno puta već prije), a sada vidim da imaš i moć vidovitog Milana pa vidiš stranačku pripadnost onoga tko je to napisao. Na stranu količina nepristojnosti koju si izrazio gore spomenutom rečenicom; ona više nego dovoljno govori o tebi i tvojoj isključivosti. Dakle, pored tvoje tvrdnje o drugom broju poginulih nije stajao niti jedan izvor (brojkom: 0, slovima: nula). I našao si se shodno tome - držati predavanja? Pusti praznu demagogiju: samo djela, i ništa više.
Na kraju o prijeporu: ako se čudiš prijeporu, onda to opet govori o tebi: samo si ti u pravu, tvoja je istina jedina i konačna, i jedini imaš pravo na istinu. Zaista misliš da je tako ili si se samo krivo izrazio? MaGaporuči mi 19:33, 16. listopada 2023. (CEST)[odgovori]
Da budem potpuno precizan: u ovoj izmjeni ti ne navodiš nikakav broj poginulih ročnika JNA, tako da zapravo ne znam o čemu uopće pričaš. To što navodiš u sažetku te iste izmjene, meni je ravno pisanu po ledu i primicanju tog istog leda izvoru topline. Što se mene tiče, možeš ti u sažetku napisati i da je Zemlja u obliku potkove, a bome i da su Marsovci stigli na Zemlju u obliku ravne ploče. MaGaporuči mi 20:25, 16. listopada 2023. (CEST)[odgovori]
[40] Ti govoriš o nekakvim mojim osobnim napadima (bolje rečeno - izmišljaš), a u isto vrijeme govoriš o pijanim HDZ-ovcima. Šta na to reći? Najkraće rečeno - dvoličnost. MaGaporuči mi 17:40, 17. listopada 2023. (CEST)[odgovori]

Milan Tepić[uredi kôd]

Možeš li ti navesti presudu bilo kojeg suda koji je osudio npr. A. Hitlera ili H. Himmlera, koji su, izgubivši rat, odmah napravili samoubojstvo? Sudski postupci se ne vode, odnosno prekidaju, za osobe koje više nisu žive. A što se tiče JNA, ona je u vrijeme Tepićevog zločina već bila etnički očišćena od nesrpskih pripadnika i bila pod kontrolom S. Miloševića. --Silverije 19:12, 15. listopada 2023. (CET)[odgovori]

Re:Komunikacija s Magom[uredi kôd]

Ne, ne sviđa mi se uvijek Magina komunikacija, ali mi se isto tako ne sviđa ni tvoja (gledano sveukupno, ne nužno ono što si jučer ili danas pisao). Ja u takvim situacijama, kad mi se ne sviđa nečija komunikacija, pokušavam ne reagirati na prvu ni odgovoriti istom mjerom nego ostati maksimalno uljudan i služben, pa tek ako druga strana i nakon nastavka komunikacije i dalje ostane na neprihvatljivoj razini, gledam kako riješiti taj problem. Ono što nikad ne bi napravio je pokušati vratiti istom mjerom da bi dokazao da je komunikacija sugovornika neprihvatljiva. --₳RɢṌ Ṅav¡ડ 20:23, 17. listopada 2023. (CEST)[odgovori]

Wikicitati »Javno mi govoriš da je ok da on vrijeđa, jer je to normalna komunikacija za njega, a mi ostali ne smijemo se ponašati točno isto, jer to ne bi bilo ok? Jesi li ti to meni pokušao reći? Ozbiljno? Ako se on može onako ponašati možemo svi. To je normalna komunakacija za projekt? Zar ne?«
Ne stavlja mi riječi u usta!
Nisam napisao da je ok da on vrijeđa, a da se ostali ne smiju ponašati tako. Poanta je da ako bilo tko (to jednako vrijedi i za MaGu i za tebe) komunicira na način koji se sugovorniku ne sviđa, da nećeš odmah krenuti vući za rukav administratora nego ćeš prvo razmisliti možeš li ti sam svojom komunikacijom spustiti loptu na zemlju i hoće li nakon toga i njegova komunikacija postati tebi prihvatljiva. Ne možete se ponašati ko djeca u vrtiću koja zovu tetu čim ih je drugo dijete krivo pogledalo! Prestanite, obojica, cjepidlačiti oko svake riječi i izvolite se vratiti na uređivanje članak i rasprave o njihovom sadržaju. Ostavite druge suradnike, uključujući i men, na miru. Ako je nešto sporno, već sam vam ostavio poruku na mojoj SZR, izvolite napisati NPA. Molim te da sve buduće primjedbe ne pišeš na moj SZR nego ili na NPA ili, (po meni) još bolje, nigdje nego okreni novi list, jer po meni, ovo se još uvijek da deeskalirati, uz malo dobre volje s obje strane. --₳RɢṌ Ṅav¡ડ 22:48, 17. listopada 2023. (CEST)[odgovori]
Wikicitati »Jesi li ti meni upravo rekao, administrator, da bi ja trebao naći dobro volju da ignoriram osobu koja me nekih 9 godina vrijeđa dok vi to igorirate (administratori)?«
Nisam rekao da ignoriraš nego da ne skačeš na svaku sitnicu, bez obzita na prethodne sporne situacije. Ako pokušaš svojim primjerom popraviti komunikaciju i i dalje ne ide, naravno, obrati se adminima, otvori NPA. Molim te, ne tjeraj me da ovo ponovno pojašnjavam. Zaista, nemoj.
Wikicitati »Jesi li ti meni upravo rekao, administrator, da bi ja trebao naći dobro volju da ignoriram osobu koja me nekih 9 godina vrijeđa dok vi to igorirate (administratori)?«
Jel te vrijeđa? Ajde, molim te, nađi točno gdje te vrijeđa (ne zadnjih 9 godina nego zadnjih par dana), otvori WP:NPA i napiši cijelu kronologiju sporne komunikacije. Nema toga puno, koliko vidim, ne bi ti trebalo biti teško. Ajde. Na mojoj SZR nemoj više pisati (ovo sam već napisao par puta), rado ću pročitati doboro napisani NPA i uključiti se. --₳RɢṌ Ṅav¡ડ 23:06, 17. listopada 2023. (CEST)[odgovori]

Tepić[uredi kôd]

Vratio sam ono što je potkrijepljeno valjanim izvorom i to je to. Ne znam tko je i kada bio pijan ili u kojoj stranci. Niti znam tko je Veljko Marić, niti me zanima, niti vidim ikakvu povezanost s ovim člankom. Uopće ne razumijem što ti je namjera. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 16:42, 19. listopada 2023. (CEST)[odgovori]

Fokus[uredi kôd]

Fokusiraj se na izvore i članak koji te interesira. Nemoj da se ponovi slučaj Marije kad su se isto tresla brda, a rodilo se niš. Tu smo kako bismo pisali enciklopediju, u kolaboraciji, studiozno i s velikim strpljenjem. Čitam te na stranici za razgovor ČLANKA i nigdje drugdje, ok? ponor (razgovor) 21:47, 24. listopada 2023. (CEST)[odgovori]

Izvori[uredi kôd]

Kanikosene, ja od tebe očekujem veliku ozbiljnost kad je u pitanju uređivanje članaka, PREMA VJERODOSTOJNIM IZVORIMA. Ne možemo jednu, kako ti tvrdiš, pristranost, zamjenjivati drugom pristranošću. Sadržaj bez izvora zamjenjivati drugim sadržajem bez izvora. Za svaku rečenicu koju si dodao možemo danima ratovati jer ti je suptilnost uređivanja poput one slona u staklani. Gle samo ovo:

 • PRIJE TEBE: Ne želeći se mirno predati Hrvatskoj vojsci, Tepić se odlučio na čin dizanja u zrak skladištā sa 1700 tona streljiva [referenca: Ivanković u VL]
 • POSLIJE TEBE: Nakon njihove smrti i nakon što je osigurao da su se ostali vojnici nalaze na sigurnom mjestu, major Tepić se odlučio na čin dizanja u zrak skladištā sa 1700 tona streljiva [referenca: Ivanković u VL]

Gdje Ivanković piše o "njihovoj smrti" i "osiguravanju"? Ili piši kako treba, imao si "stvarno dovoljno vremena čekajući da vidiš da li će itko drugi urediti članak" ili nemoj pisati, jer ovo što si napravio nije poboljšalo članak. ponor (razgovor) 22:03, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Ti nisi samo uklonio dio koji ti je sporan, nego sve. Pa ja vraćam svoje, uz izvor, rankovica, ti vrati i neka se članak zaključa jer se ne možemo dogovoriti, ima stranica za razgovor. Mjesec, 2, 6 na kraju se nešto zaključi. Pa da vidimo tko će dokazati da li je ili nije Tepic zaštitio rocnike pod svojom komadom. Kanikosen (SZR) 23:19, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Pokušao sam uređivati tvoje i naletio na probleme poput gornjega, navode koji nisu u danim izvorima, vlastito istraživanje, jednostrane tvrdnje o kojima se dostupni izvori ne slažu i sve tako redom. Uputa ti je bila da napraviš podstranicu i nju uređuješ. Rečenica - izvor. Rečenica - izvor. Pravilo je WP:NI. Poslušaj što su ti drugi suradnici rekli i što su tražili da se zadrži u članku, s dobrim razlogom. Na stranici za razgovor članka, ja te još jednom molim, skupi vjerodostoje izvore i vidi u čemu se slažu, s detaljnim citatima. Ono o čemu se ne slažu, a možemo ih smatrati vjerodostojnima, ide po pravilu o neutralnosti, a ne po tvome izboru, u kojemu drugi trebaju nešto drugo dokazivati. Dobronamjeran urednik SVE sam neutralno pokazuje. Zavaravajući sadržaj WP:UREĐIVANJE nema što tražiti u članku. ponor (razgovor) 23:38, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Gledaj, pročitaj sve izvore, nađi jedan dokaz da je Tepic ugrozio rocnike pod svojom komandom i onda možemo raspravljate o tome. Opet, jedini izvor imaš priopćenje ministarstva branitelja koje je šala, Vs svjedočanstva preživjelih. Pa u samim izborima ti stoji da su 2 rocnika odbila Tepicevo naređenje. Poginuli, kabum. Zatim, eksplozija od 200 metara štete običnih mina i artiljerijskw municije će raznijeti Bjelovar? Ok, dokazi to. I što stoje imena poginulih pripadnika zengi u članku? I to si vratio. Kanikosen (SZR) 23:55, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Rečenica - izvor. Spornija rečenica - tri izvora. Rečenica - izvor. Izvori što je moguće 'vjerodostojniji', raspravljeni. Ne može jednostavnije.
Nemamo što raspravljati što ti i ja mislimo o tomu što je bilo ili nije bilo moguće... takve stvari šalješ u ozbiljne časopise pa ih povjesničari recenziraju, kod nas se zovu, engleski, original research. Napisao sam pri uklanjanju da sadašnja verzija nije idealna, ali tvoja bez izvora, s vlastitim istraživanjem, stavljanjem tvrdnji pod krive/stare izvore bila je puno gora i nepopravljiva. ponor (razgovor) 00:47, 7. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
To tvrdiš ti. Ja tvrdim obrnuto. Gdje je vlastito istraživanje za uklanjanje imena zengi? Zašto su ta imena tu? Kanikosen (SZR) 03:06, 7. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Radovi 24[uredi kôd]

Nako toliko godina, mislim da si već trebao naučiti dodavati predloške. Trebalo je samo na vrh staviti {{Radovi24}}, ne kopirati cijeli predložak, skupa sa svim kategorijama. ₳RɢṌ Ṅav¡ડ 10:07, 20. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Mea culpa. Ne ponovi se. Kanikosen (SZR) 10:39, 20. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Štovanomu jasenovcologu![uredi kôd]

Štovani jasenovcolože (terminom se koristim prema tekstu Marina Badurine), vidim da si iste minute (doslovno) od kada sam unio izmjenu ekspresno, što se valjda i očekuje od nekoga tko ima značku Antifašističke akcije u suradničkome okviriću, istu uklonio i napao me kako umanjujem žrtve? Umanjujem žrtve jer primijenjujem načelo nepristranosti i nezauzimanja stava Wikipedije? Znam kako nema vajde raspravljati se s tobom i znam da će biti po tvome (očito je jer članak u ovakvomu pristranome obliku stoji već dugo). Članak je napisan baš u revolucionarnome žaru. Primjerice, citira se i prihvaća(!) Goldstein i njegovo mišljenje o povjesničarima koji se s njim ne slažu, ali se ne iznose citati tih povjesničara. Dost nepristrano. Svi su fašisti koji ne misle kao JUSP Jasenovac (koji, gle čuda, ima koristi od prodanih ulaznica i "štancanja mrtvih"). Mislim kako je Badurinin tekst i više nego prikladan, baš zbog "aveta prošlosti" koji, čini se, i dan danas opsjedaju ovaj članak. Svakako ti preporučam da ga pomno pročitaš: [41] Pax et bonum! Pax Vobiscum! (razgovor) 22:40, 22. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Blokiran si na rok od 48 h (WP:PDN, WP:BONTON)[uredi kôd]

Poštovani Kanikosen!

Blokirani ste na rok od 48 sati u skladu s pravilima zbog neuljudne komunikacije. Kada blok istekne, nadamo se da ćete doprinositi projektu na konstruktivniji način. Ako ovaj blok smatrate neopravdanim, na svojoj stranici za razgovor možete dodavanjem predloška {{Odblokirajte me|obrazloženje zahtjeva}} zatražiti provjeru opravdanosti bloka.

Srdačan pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 20:05, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]


Želim da se ovo pokrene i želim da mi se otključa račun da mogu pokrenuti ZZMA. A onda idu primjeri gdje se MaGu nije blokiralo za gore. A onda ide 30 primjera gdje Mudroslav uklanja ustaške zločine. O čekaj, već sam to dao samo za ovaj mjesec. To nije neuljudna komunikacija, to je činjenica potkrepljena DIFFs na NPA. Ovo je klasični pokušaj da da se pomete pod tepih problem koji je tu od Kubure, admini koji dopupštaju NPOV radi nekoga mira jer one izmjene nisu mogle biti napravljene bez znanja administratora. Kanikosen (SZR) 21:03, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Bez obzira na ton i riječnik koji je koristio Mudroslov, kojeg je @Dean72 s pravom blokirao (između ostalog i zbog ovakvih provokacija koje samo doprinose eskalaciji), nitko nema pravo optuživati drugog suradnika za ovakve namjere ili spekulirati o nekakvim skrivenim štetnim motivima; citat: Zatim si ustaški pozdrav preimenovao da bi izgledalo manje ustaški. (WP:PDN). To sam već napisao na WP:NPA. Odmori dva dana i nakon bloka možemo razgovarati o spornim izmjenama i POV-tekstovima, ali isklj. konstruktivno. I ne, nisi blokiran jer si se žalio na loše izmjene, već zbog komunikacije. Univerzalnim kodeksom ponašanja teži se: uljudnost, kolegijalnost i očekuje se uvažavanje drugih. Prijepori se najbolje rješavaju tako da se izbjegavaju. Svako dobro, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 20:05, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Slažem se. Kritike se mogu iznijeti i uz primjereniji ton. To vrijedi i za tebe i za Mudroslova i za sve suradnike ovoga projekta. Kad rasprava eskalira i dođe do nečega što se više ne može nazvati konstruktivnim radom na projektu, neke korake valja poduzeti. Nadam se da ćete obojica nakon dva dana odmora moći produktivnije surađivati. Ako želimo članak o Jasenovcu dovesti u red, optužbe i insinuacije neće nas daleko dovesti. Neptune 🕉 the Mystic 20:14, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Da li je on umanjio ustaški pozdrav? Doslovno ga je obrisao, te uklonio sve tragove ustaštva koji su bili u segmentu članka, 2 puta? Je li itko od vas uopće pročitao što je on uradio i što on radi, ili je ovo jeftini pokušaj da nas se izjednači? Nitko od vas 3 administratora nije komentirao guranje POV koji je proustaški, umanjuje ustaške zločine u temi koja je već u redu. Kako je optužba doslovno pokazati što je suradnik uradio? Vrijeme je za pravi ZZMA pa mi ondje objasnite kako je ponašanje nekih suradnika prihvatljivo, a nekih ne. Kanikosen (SZR) 21:09, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Pokrečem raspravu o spornim izmjenama na odgovarajućoj SZR. Sve postepeno. Tu sam radi sadržaja a ne radi bilo kakvih povijesnih istina i neistina. Nisam na Wikipediji radi ideologija. Pozz, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:32, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Pa je li itko od vas trojice pročitao u posljednih 30 dana koliko je on imao promjena za koje doslovno možeš reći da umanjuju ustaške zločine? Pa ostavio sam 20 Diffova, znači pokrenuti ćeš sada u svakoj od navedenih tema raspravu ili samo Jasenovac? Jer tema o konc logoru nije ni 10% njegovih izmjena ovaj mjesec koje umanuju ustaštvo. Kanikosen (SZR) 21:35, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Samo malo, ti si sada umjesto da vratiš verziju prije sukoba koja se smatra kao neutralna što po pravilima moraš uraditi ostavio onu koja umanjuje ustaške zločine? Ozbiljno? Kanikosen (SZR) 21:38, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Ne stavljaj mi riječi u usta! Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 21:53, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Ne stavljam ti riječi u usta, stavljam ti diff [42]. Tek sada si vratio, nakon što sam te upozorio.
Što je s ostalim člancima u kojima se ustaški i nacistički zločini umanjuju? Jasenovac je samo vrh ledenjaka koji je me je upozorio na ono što suradnik radi. A to je, ono za što sam blokiran. To nije pretpostvka loše namjere, dobili smo obojica isti blok radi čega? Je li neki plan postupno se vratiti u doba kubure kada si mogao gurati pro ustašku propaganu kao domoljublje? Jer sam si napisao da tebe ne zanima povijesna istina što mi je najšokatnija tvrdnja u svih ovih godina na wikipediji [43]. Administrator kojega ne zanima povijesna istina. Šokiran sam. Kanikosen (SZR) 22:02, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Stavljaš mi riječi u usta, citiram: Administrator kojega ne zanima povijesna istina. Šokiran sam. Kad kažem da me ne zanimaju povijesne istine i neistine onda to očito znači da ne želim ispravljati navodne greške u povijesnim knjigama tj. baviti se revizionizmom. To je posao za povijesničare, a ne za anonimce na internet. Još jednom, nisam na Wikipediji radi bilo kakvih ideoloških zafrkancija i prestani ganjati duhove iz prošlosti koje očito nema. Blokiran si na 48 h a ne na neograničeno, kad ti blok istekne, dobrodošao si konstruktivno raspravljati. Isto tako, vrlo dobro znaš da sam bio jedan od najvećih kritičara Kubure, da sam na neko vrijeme čak i napustio hr.wiki zbog guranja POV i sl. a isto tako sam sudjelovao u obnovi wikiprojekta neutralnost, a isto tako ispravljao POV-članke. Još jednom, ne stavljaj mi riječi u ista. Jesi li na Wikipediji radi stvaranja enciklopedije ili ovakvih rasprava? (WP:NIJEOVDJE) Nemoj očekivati daljnje komentare na tu temu. Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 22:13, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Izvini kolega, no nisi napisao to. Napisao si Tu sam radi sadržaja a ne radi bilo kakvih povijesnih istina i neistina. Kako bi ja to trebao shvatiti, osim da jednoga administratora istina ne zanima? Pa valjda na enciklopediji ćeš u neutralnom tonu predočiti što se dogodilo u tome povjesnom momentu, a nećeš negirati koncentracijski logor jer ti ideološki to smeta.
Ne bi bilo rasprave da administratori rade svoj posao. Za vrijeme Kubure su bile doslovno ove izmjene, Kubura je otišao, članak je doveden u red. Što bi znao da si pročitao stranicu za razgovor članka jer smo sve ove rasprave prije imali. I kuburi je Jasenovac bio sve samo ne konc logor, sjećaš se sabirnog logora?
I onda se čekalo, godina, dvije i krenulo po starom. Dobili ste 20 difova gdje sam dokazao da suradnik NPOV. Što ste uradili, tu mene retorički pitaš jesam li ovdje radi enciklopedije ili rasprava da bi postigao što? Da nisam za enciklopediju od Vodomara do Jure bi još bili na poziciji moći, a ako se zbilja želiš uspoređivati s mnom tko je bio veći kritičar Kubure? Nah, svi znaju tko je uradio više da odleti čarapko, a tko manje. Da li si ti tu da pomogneš ukloniti NPOV ili ja trebam svaki put gubiti dane jer određeni suradnici žele negirati ustaške zločine? Kanikosen (SZR) 22:26, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Odblokiranje[uredi kôd]

Napomena: Molim administatore da pogledaju moju evidenciju blokiranja.

Ovaj blokirani suradnik želi biti deblokiran:

Kanikosen (razgovor · doprinosi · evidencije · evidencije blokiranja · odblokiraj suradnika)
Razlog za odblokiranje:

Stvar je jednostavna, imam u mjesec dana primjere gdje je suradnik umanjivao ustaške zločine. Suradnik je doslovo u članku Jasenovac oprao za dom spremni i uklonio da je to kontroverzni, ustaški pozdrav. Sada, budući da nitko od 3 admina uopće nije pogledao DIFFove, vrijeme je za ZZMA. Znam od od deblokade u ovih 48 sati nema ništa jer ćete ignorirati ovo nadajući se da ću ignorirati umanjivanje ustaških zločina, no malo to postaje teško kada imamo MaGu koji nije blokiran radi komunikacije koja je gora, a ja jesam. Zatim, imam 20 Diffova u kojima suradnik doslovno NPVO gura koji je proustaški. Ako je pretpostavka loše namjere reći suradniku s 16000 izmjena koji umanjuje proustaške zločine (to je uradio 20 puta ovaj mjesec), kada imam, opet ponavljam 20 diffova u kojima to radi samo ovaj mjesec, kako sam se trebao izraziti? Baš me zanima. Kako ću u situaciji s korisnikom koji npr negora Jasenovac komunicirati, kada sami Univerzalni kodeks govori da se njegove izmjene uopće nisu mogle dogoditi u prvu ruku. Pa gospodo, uradili ste isto kao Kubura kada pokušavate nekoga utišati, kada dokažeš da se gura NPOV blokira te se.


Administrator je razmotrio vašu blokadu:
Odbijeno: vidi pojašnjenje niže. —Ivi104 22:02, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Kanikosen (SZR) 21:15, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Bok Kanikosene! Mudroslov je prekršio pravila na svoj način, i zbog toga je sankcioniran, jednako kao i ti. Kratko o POV-u: nismo ovdje da zauzimamo strane i krojimo povijest, nepristrano gledište zahtjeva da - ako se nismo u mogućnosti dogovoriti oko gledišta - prikažemo sva značajna gledišta o nekoj temi u neutralnom stilu. Jednostavno rješenje bilo bi uključiti oba stajališta u članak u neutralnom stilu i staviti izvore koji iznose ta stajališta, pa neka čitatelj sam zaključi što mu drago. Prijeđimo na blok: nisi sankcioniran jer si prepravljao POV, dapače, hvala ti na trudu. Blokiran si kao mjera prevencije daljnjeg neprihvatljivog načina komunikacije i neprikladnog ponašanja u raspravi, kao i Mudroslov. Rasprava se treba voditi isključivo o sadržaju članka i drugih spornih izmjena, ne o namjerama suradnika koji su izmjene unijeli, ni drugim sintezama o suradnicima. Tema svakog komentara treba biti isključivo tekst članka, onako kako piše, i ništa drugo. Poanta i cilj svake rasprave treba biti isključivo unaprijeđenje sadržaja članka, a ne dokazivanje tko je u pravu i zašto. To je razlog tvoje blokade. S obzirom da i pri traženju deblokade koristiš upravo ove metode koje su zabranjene pravilima projekta, nažalost nemam izbora nego ti odbiti zahtjev s obzirom da nisi shvatio smisao bloka.—Ivi104 22:02, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Pervencija, hm jesi li ti ozbiljan? Ja sam prekinuo komunikaciju s njim, upozorio Deana da zaključa članak, otvorio NPA i nisam više imao komunikacije s njim, još nisam editirao Jasenovac nego ostavio njegove izmjene dok NPA ne riješi? O čemu vi govorite? Sada sam blokiran da bi se spriječilo neki rat, admin broj 2 to kaže, a admim broj 1 napiše jer sam prekršio pravilo dobre namjere. Molim vas da se dogovorite za što sam blokiran. Kanikosen (SZR) 22:05, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Uzimaš nam riječi iz usta. Molim te još jednom pročitaj moje obrazloženje iznad i komentare administratora na NPA. Ponovit ću se, zadnji put: blokiran si zbog načina komunikacije koji nije prihvatljiv na ovom projektu. To uključuje neprihvatljive izjave u Kafiću, nepotrebnu eskalaciju sukoba, pretpostavljanje loše namjere, nekolegijalnost. Puni popis prijestupa čije je ponavljanje nužno prevenirati imaš na NPA. Ti si blokiran da bi se Mudroslova zaštitilo od neuljudnosti, a Mudroslov je blokiran da bi se tebe zaštitilo od neuljudnosti. Svi smo ovdje volonteri, i nitko ne vodi raditi u neprijaznom okruženju. —Ivi104 22:23, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Nakon mojih strpljivih pojašnjenja, preselio si neprihvatljiva ponašanja na ovu stranicu: usmjerio si napadajuće komentare protiv Koreanovskoga. Stranice za razgovor ne koriste se na ovaj način, i nisu mjesto za optužbe i napade. U svrhu prevencije daljnjeg neprijateljskog nahođenja prema suradnicima, primoran sam ti produžiti blokadu na rok od 1 tjedna i onemogućiti daljnji pristup ovoj stranici. Nakon što ti blokada istekne, iskreno se nadam da ćeš pravila o uljudnoj komunikaciji uzeti pri srcu i daljnje komentare pisati u skladu s njima.—Ivi104 22:34, 23. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Reminder to vote now to select members of the first U4C[uredi kôd]

You can find this message translated into additional languages on Meta-wiki. Molimo Vas, pomozite prevođenju na Vaš jezik

Dear Wikimedian,

You are receiving this message because you previously participated in the UCoC process.

This is a reminder that the voting period for the Universal Code of Conduct Coordinating Committee (U4C) ends on May 9, 2024. Read the information on the voting page on Meta-wiki to learn more about voting and voter eligibility.

The Universal Code of Conduct Coordinating Committee (U4C) is a global group dedicated to providing an equitable and consistent implementation of the UCoC. Community members were invited to submit their applications for the U4C. For more information and the responsibilities of the U4C, please review the U4C Charter.

Please share this message with members of your community so they can participate as well.

On behalf of the UCoC project team,

RamzyM (WMF) 01:11, 3. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]