Razgovor sa suradnikom:Kanikosen

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Kanikosen, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kanikosen") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:03, 25. veljače 2014. (CET)

Postavljanje slika[uredi kôd]

Ovdje i ovdje imaš detaljnije o postavljanju slika koje se tiču onoga što te zanima.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:03, 25. veljače 2014. (CET)

Izvori[uredi kôd]

Fali ti }} na kraju predloška, unutar reference. --Argo Navis (razgovor) 02:15, 10. travnja 2014. (CEST)

Laž[uredi kôd]

[1] Poslužio sam se pretragom moje SZR i stranice Razgovor:Vojno_istražni_centar_Lora.
Nigdje u Branimirovoj poruci meni nisam našao riječi s korijenom "plaćen", "komunist", "jugo".[2]
Na Razgovor:Vojno_istražni_centar_Lora, nigdje se ne javlja riječ s korijenom "komunist", niti "jugo", a riječ "plaćenik" se javlja jedino u tvojoj rečenici.
Isto tako, optužio si Branimira da je napisao za tebe da si "neprijatelj Hrvatske". Pretražujući stranicu Razgovor:Vojno_istražni_centar_Lora za sva mjesta gdje se uporabila riječ "neprijatelj", nigdje se ne spominje tebe.
Ne stavljaj drugima riječi koje nisu napisali. Pogotovo ne teške riječi.
Jedan neprijavljeni suradnik s IP-a 31.147.121.61 napisao ti je 14:32, 7. srpnja 2014. Možemo samo pretpostaviti da je to Branimir-888. Napisao ti je na tvoje optužbe ovo: "Neprijeteljem Hrvatske te nisam nazvao,već ideološki opredjeljenim što po svemu sudeći jesi ili ovo radiš za honorar i ne znam što bi tu bilo uvreda,živimo u demokratskom svijetu gdje nije zabranjeno biti ideološki zaslijepljen,kao ni raditi za honorar ;).".
Daklem, već te je i on prije upozorio na to da ga optužuješ za nešto što ti uopće nije napisao. Rekao je da te nazvao "ideološki opredijeljenim". Nije naveo nikoju ideologiju. Onu koji si ti naveo, Kanikosene, to je tvoja osobna pretpostavka. Ne znam po čemu si siguran da nije mislio na neku kršćansku ideologiju.
Radiš li za honorar ili ne, to ne znamo, Branimir je pretpostavio da radiš za honorar. Biti u radnom odnosu nije nikakva uvrjeda.
Na kraju ti je izričito napisao da ti ne zamjera ako si ideološki zaslijepljen ili ako radiš za honorar, naglasivši da živimo u demokratskom svijetu.
Bitno: Wikipedija nije mjesto gdje ćeš iskazivati osobni animozitet prema hrvatskom pravosuđu. Kubura (razgovor) 07:11, 11. srpnja 2014. (CEST)

Čovjek se pozvao na pravomoćnu sudsku odluku.[3]
Materijal na koji si se ti pozvao jest ESEJ [4] kojemu su izvori ovi [5]. Na stranici s izvorima tog eseja izričito piše na vrhu
Gregory Elich's FOOTNOTES for
Screams And Cries
Back to the beginning of the essay (hiperpoveznica)
Hiperpoveznica vodi na stranicu na koju se ti pozivaš.
Esej na koji se pozivaš piše " The most complete and thoroughly documented source of testimonies was produced by the Belgrade-based Committee for Compiling Data on Crimes Against Humanity and International Law. As a member of a delegation I visited the committee at their office in 1999. There we were told that the committee was formed six years previously in order to serve as a collection point for documentation relating to war crimes" (znači, formiran 1993.! - ostavljam tvom sjećanju kakvim su onda sve epitetima Hrvatsku, HV, MUP RH označavali u Srbiji, srbijanskim medijima i tko im je onda sve bio "ustaša").... "Aside from the Belgrade committee, the only other important public sources of documentation of Lora have been the series of articles published by the Feral Tribune..."
Procijeni sâm je li esej prigovara Haaškom tribunalu (MKSJ-u). MKSJ je predmet prepustio hrvatskom pravosuđu (koje je poslije osudilo skupinu osoba [6][7]). Zar sumnjaš u MKSJ? Omalovažavaš li ga?
Sudske odluke imaju prednost pred esejima. I ne očekuj da će eseji imati prednosti. Enciklopedija se gradi na znanstvenom sadržaju. Znanstveni sadržaj prolazi rigorozne revizije i mjesece/godine pisanja, jer se temeljem njega druge stvari zasnivaju i grade, sudskim odlukama u ovako teškim stvarima prethode tisuće sati pomnih analiza i promišljanja, jer iz njih proizlaze ozbiljni učinci. Jedan esej napisan za volontersku internetsku stranicu [8] nema pritiska ovakvih obveza. Ovo su preosjetljive stvari da bi esej smio utjecati na bitne stavke enciklopedijskog članka. O neutralnosti i (ne)pristranosti autora tog eseja prema Hrvatima i Hrvatskoj, evo ovaj članak,[9] pa sam zaključi omaložava li hrvatsku antifašističku povijest, kojim i čijim se izvorima služi, spominje li kako su velikosrbi etnički očistili područja pod svojim nadzorom, priznaje li uopće teritorij pod nadzorom pobunjenih Srba kao dio Hrvatske ili govori o tom području kao posebnoj državi (pazi izvora: Memorandum on the Ethnic Cleansing of and Genocide Against the Serb People of Croatia and Krajina," Yugoslav Survey, third quarter, 1995.). [10]
Ako smatraš nas ovdje pristranima, evo što je napisao novinar iz BiH Zijad Burgić (završio prije rata Fakultet političkih znanosti u Sarajevu), živi i radi u Kanadi [11]. Ovim se riječima izrazio na svojim stranicama o autoru tog eseja [12] točnije [13] "The film “The Weight of Chains”, by Serbian-Canadian filmmaker Boris Malagurski, is yet another of a series of films that seeks to hide Serbian responsibility for the bloody Balkan wars of the last century’s final decade. ...Director Boris Malagurski has gathered the cream of the crop of the right-wing milieu, lobbyists for the alleged “Serbian interest” in the U.S. and Canada. Thus, in the film there are an already internationally-known selection of individuals: Gregory Elich, Bari Litucci, John Bosnich, Canadian General Lewis MacKenzie (UN commander in the Balkans during the past war and a man of highly questionable moral values), James Byron Bissett (former Canadian ambassador to Yugoslavia from 1990-1992), Dr. Srdjan Trifkovic, a known genocide denier who lives in America… These people are all in fact promoters, lobbyists, and bloodsuckers, textbook Chetniks and right-wing extremists who’ve profited on the misfortunes of Serbs and other people in the Balkans.". Procijeni sâm je li kolega iz BiH bio preoštar na riječima.
Stvar je jasna. Drži se pravomoćnih sudskih odluka. Okani se eseja. Kubura (razgovor) 08:21, 11. srpnja 2014. (CEST)

[14] Vi očigledno ne znate niti shvaćate kako funkcionira Wikipedija. Zamolit ću Vas da prestanete drugima stavljati riječi u usta, jer oni te riječi nisu napisali. Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru. IP i/ili Branimir nije u onom citatu rekao da ste plaćenik tko-zna-kakvih tajnih službi niti da ste plaćeni lobist.
Za onaj IP ne kažem da nije Branimir, nego nikad ne možemo biti 100% sigurni, iako je sasvim realno to pretpostaviti da je to Branimir. I ja vjerujem da je Branimir, ali nisam 100% siguran. Stvar je načela: nemojte se povoditi onim "meni se čini", niti ćemo druge optuživati samo zato što se netkom nešto pričinilo.
Osim toga, odakle Vama ideja da sam Branimirov istomišljenik? Vama se samo prigovara što se Vi u Vašim konstrukcijama služite esejima koje su pisali očigledni Hrvatskoj neskloni lobisti, a osporavate Vašim neistomišljenicima mjerodavne argumente koje su oni podastrijeli: pravomoćnu sudsku odluku. U onako osjetljivim stvarima lobistički esej ne može se mjeriti sa sudskim materijalom (a Vi još omalovažavate hrv. sudove). Vaše osobne političke animozitete ostavite po strani. Kubura (razgovor) 05:18, 12. srpnja 2014. (CEST)

Uklanjanje referenciranog sadržaja[uredi kôd]

[15]Moguće da je u pitanju tabloid, ali je u pitanju tabloid koji ima ime i prezime i impressum, te je uredno registriran pri odgovarajućem ministarstvu u Sloveniji za razliku od web stranice koju ti nudiš koja nema ni glavu ni rep, a nudi dokumente.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 18:11, 11. srpnja 2014. (CEST)

P.S. To što se nešto ne navodi u tim "dokumentima" koje ti nudiš, ne znači da se nije dogodilo. Molim lijepo.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 18:21, 11. srpnja 2014. (CEST)

Najprije da raščistimo jednu stvar: ovdje se radi o vjerodostojnosti izvora. Dakle, trenutačno me ne zanimaju milijuni ubijenih, niti me zanima suradnik koji je blokiran zbog više računa. Ako ćemo ruku na srce, imam i ja pravo posumnjati na Vaš suradnički račun koji od samih početaka radi kao da je na wikipediji puno duže. Razlog? Suradnik u svom trećem uređivanju može napraviti ovo [16], i kategorije i infookvir i poveznice... Previše je novih suradnika prošlo preko mojih očiju da bi se ovakvo što ne uočilo. Međutim, to stavimo sa strane, govorim isključivo o vjerodostojnosti izvora. Što bi neki komunist, nekomunist, ljubičasti ili zeleni rekao (i time dobio) na nekoj sjednici - ne znam i ne zanima me. Ono što mene kao čitatelja zanima je vjerodostojan izvor, a stranica koju navodite je (kako već rekoh) bez glave i repa, nemam neki osobiti razlog da bih joj vjerovao. Bar danas svatko može otvoriti svoju stranicu i na nju stavljati što ga god volja, bez ikakve odgovornosti. Ako nemam izbora i moram birati između dva zla, onda ću sigurno izabrati manje. Teret navođenja izvora je na onome tko navodi, dakle, izvolite naći prikladniji izvor gdje je vidljivo da toga nije bilo. Arhinet? Odlično. Pobijte Arhinetom navode tabloida. Imate zapise sve do jedne sjednice SKJ tu, pa mi molim vas recite gdje se navodi što je čarapko naveo? Izvolite i nađite, a ne postupajte na način evo vam stranica pa tražite. Za to kod mene kažu da ste se u široke gaće obukli.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 07:40, 12. srpnja 2014. (CEST)

Već sam rekao da me ne zanimaju milijuni ubijenih, a sad ni Tuđman ni Šušak. Da ne duljimo priču, usredotočite se na ovo iznad napisano. Rekoste Arhinet? Izvolite.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 09:43, 12. srpnja 2014. (CEST)

Tako sam i mislio: na spomen Arhineta slijedi: Već sam rekao da nemam namjere ispravljati krive drine radi ideološki osvještenih administratora niti više dirati onaj članak, to ću prepustiti nekome iskusnijem. Žmigavac u jednu, a skretanje u drugu stranu. Poznato.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 09:56, 12. srpnja 2014. (CEST)

Da završim raspravu: sve što sam imao reći, rekao sam u trećem komentaru u ovom odlomku. Za sve probleme oko uređivanja postoji uvodni tečaj, pa polako.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 10:06, 12. srpnja 2014. (CEST)

Glasovanje[uredi kôd]

Obzirom da prema pravilima glasovanja još uvijek niste stekli uvjete za glasovanje vaš glas je na stranici Prijedlozi za administratore prekrižen i nevažeći je.--Braco Dubrovnik 16:20, 23. srpnja 2014. (CEST)

Možete popodne nabiti i 1000 uređivanja ali vaš glas će i dalje biti nevažeći jer broje se uređivanja ostvarena do trenutka početka glasovanja. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 16:26, 23. srpnja 2014. (CEST)

Previdi su mogući. Molim izbjegavati provokativne komentare. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 16:32, 23. srpnja 2014. (CEST)

Kao administrator ne okrećem glasovanje u bilo čiju korist ili štetu. Previd bi bio na vrijeme uklonjen. Dakle ponavljam, izbjegavajte provokativne komentare, točnije pokušajte pretpostaviti dobru namjeru. U suprotnom možete biti dodatno opomenuti. Hvala na razumijevanju.--Braco Dubrovnik 16:41, 23. srpnja 2014. (CEST)

Žuti karton


Nitko nikoga ne omalovažava. Optužbe da lažem su neumjesne.--Braco Dubrovnik 16:46, 23. srpnja 2014. (CEST)

S donjim citatom zaključujem ovu raspravu jer ne radi se o nikakvoj laži nego o najobičnijem previdu koji bi netko, siguran sam, na vrijeme ispravio:

Wikicitati „Što očekivate da vam kažem, kao administratoru s dugogodišnjim iskustovm kada lažete početnika?”

--Braco Dubrovnik 16:55, 23. srpnja 2014. (CEST)

I administratori su, koliko god vam to čudno izgledalo, ljudi od krvi i mesa i skloni su previdima.--Braco Dubrovnik 17:02, 23. srpnja 2014. (CEST)

Upozoreni ste da pokušate pretpostaviti dobru namjeru no vi i dalje nastavljate provokativnim komentarima, a pomalo i maltretirate. Prisiljavate me da vam blokiram suradnički račun što mi neće predstavljati nikakav problem ukoliko nastavite s takvim komentarima. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco Dubrovnik 19:33, 23. srpnja 2014. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!


Nema ovdje čija će biti zadnja jer je ovo preraslo u maltretiranje i osobne napade. Trudio sam se biti krajnje pristojan, izbjegavati daljnju raspravu, ali kako mi ne date mira da biste nešto dokazali, primjerice da nisam sposoban za administratora, o čemu posve sigurno ne odlučujete vi nego zajednica, prisilili ste me na privremenu blokadu suradničkog računa. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav.--Braco Dubrovnik 20:18, 23. srpnja 2014. (CEST)

Objašnjenje[uredi kôd]

  1. Mora imati najmanje mjesec dana staža na wikiju i najmanje 100 izmjena
  2. arhivirane stranice se ne diraju
  3. Koliko vidim ti si sebi natukao nekoliko desetaka doprinosa u GIP-u dan prije. Ugodna i laka noć --Zeljko (razgovor) 00:03, 30. srpnja 2014. (CEST)

Datoteka Command&Conquer[uredi kôd]

Information.svg Datoteke, odnosno slike pod poštenom uporabom ne smiju biti veće od 300 x 300 piksela pa Te stoga molim da ovdje usnimiš novu, manju datoteku (duljine duže stranice do 300px). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 00:20, 22. studenoga 2020. (CET)

Zahvaljujem za smanjenu novu datoteku i lijepo molim pogledaj ovu moju izmjenu (dopunjeno objašnjenje za poštenu uporabu). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 10:13, 22. studenoga 2020. (CET)
Nadovezat ću se na Maestra i dodati da je naknadno ispravljen datum i opis datoteke. Datume postavljanja datoteke nastoj pisati prema matrici "14. srpnja 1789." (dakle, s nazivom mjeseca i rednim brojevima), a u opisu samo navedi o kakvoj je datoteci riječ (u ovom slučaju radi se o omotu za videoigru "Command & Conquer"). To ti je otprilike cijela mudrost... Face-smile.svg --Neptune, the Mystic 11:36, 22. studenoga 2020. (CET)

C&C[uredi kôd]

Pozdrav!

Jedan kolega i ja dotjerali smo ti članak. Da budem sasvim grub, glavni je problem bio u strojnom prijevodu, odnosno neke si fraze iz engleskog prevodio doslovno, a rezultat toga bilo je pomanjkanje smisla u hrvatskom (npr. "koje su daleko ispred istraživanja znanstvene zajednice", "otpuhao žanr"). Kad prevodiš, svakako se više potrudi očuvati smisao, ne trebaš sve doslovno prevesti.

Neke od stvari na koje smatram da ti trebam skrenuti pozornost su:

  • Videoigra se piše zajedno, ne odvojeno (nije video igra)
  • Novi novak je svojevrsni pleonazam. Nije li svaki novak – nov?
  • Između dijelova rečenice stavljao si spojnicu (-) umjesto crtice (–), mada 'ajd', to su zeznuli i oni na en.wiki, pa ti opraštam :P
  • Ne trebaš dodavati <!-- interwiki --> jer već skoro jedno desetljeće imamo drugačiji način povezivanja članaka s ostalim jezičnim projektima.

Ostatak možeš vidjeti u razlikovnoj poveznici koju sam ti stavio iznad. Ako ti štogod nije jasno, javi i potrudit ću se objasniti u čemu je riječ. Face-smile.svg --Neptune, the Mystic 19:48, 22. studenoga 2020. (CET)

Poštovani Kanikosen, imate priliku u navedenom članku dodati wikipoveznice po godinama npr. 2007.. S poštovanjem, Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:34, 24. studenoga 2020. (CET)
Poštovani Kanikosen, također sam zaboravio spomenuti da Vam izvori moraju biti usklađeni sa datumom pisanjem izvora, odnosno datumom kada ste pristupili navedenoj stranici. Može biti da ste pristupili još i prije (2007., ali se ipak, koliko znam, navodi godina i datum onog dana kad se glavnom imenskom prostoru doda izvor (npr. 24. studenoga 2020.). S poštovanjem, Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:41, 24. studenoga 2020. (CET)
Uspjeh je ključ života Shvaćam, sasvim logično. Prepisivao sam kako je na en.wiki, riješim to. Kanikosen (razgovor) 18:05, 25. studenoga 2020. (CET)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Srdačan pozdrav, Koreanovsky (Ča–Kaj–Što?!) 11:31, 23. studenoga 2020. (CET)

Moša Pijade[uredi kôd]

Za početak, prestani mi se tu bahatiti i glumiti šerifa. Koliko vidim, pet-šest godina te ovdje nije bilo, odjednom si se sad pojavio i odmah nešto izvodiš. Otkud ti ideja obrisati referencirani tekst? Znaš li da se to smatra vandalizmom? Jesi uopće pročitao taj odlomak kojeg si hladno obrisao? Shvaćaš li da se u dijelu javnosti taj citat pripisuje Pijadi i da taj dio javnosti ne zna da autentičnost tog istog citata nije potvrđena? Kako će taj dio javnosti saznati da autentičnost te izjave nije potvrđena, ako obrišeš cijeli odlomak u kojem (pod naslovom Navodni citat) lijepo piše da se u dijelu javnosti ta i ta izjava pripisuje Moši Pijadi, ali da je taj i taj znanstvenik upućen u tu tematiku rekao da se ne može potvrditi autentičnost citata. Podsjećam, Wikipedija je slobodna enciklopedija, a cilj enciklopedije je nekoga nešto naučiti. Dakle, nekoga tko misli da je Moša Pijade sigurno to izjavio, ovdje se može naučiti da to baš i nije sigurno. Malo treba razmisliti prije lupanja backspace-a. Mark7747, isto vrijedi i za tebe. --IvanOS 21:20, 2. prosinca 2020. (CET)

Nema meni što biti teško. Ponovit ću ti, nemoj se bahatiti i glumiti šerifa. Nisi popio pamet cijelog svijeta. Očito je da ne znaš da se cijeli odlomak, još k tome referenciran, ne može jednostrano obrisati bez rasprave jer se u suprotnom isti čin smatra vandalizmom. Druga stvar, očito nisi pročitao odlomak i razmislio o njegovom značenju. Jer da jesi, ne bi ovako bezveze lupetao. Ovo o ocrnjivanju komunista ne bih komentirao jer je u jednu ruku smiješno, a u drugu žalosno. --IvanOS 21:39, 2. prosinca 2020. (CET)
Jesi li ti opsjednut Kuburom kad ga spominješ u svakom odgovoru? On je blokiran, ovdje ga nema više i prema tome, sada raspravljaš s drugima, a ne s njime i ne o njemu. Sviđalo se tebi to ili ne, narod.hr je referenca, uz još jednu drugu koju si također obrisao, a druga je stvar ono čime ga ti smatraš. Da se ne ponavljam, pročitaj moj odgovor na stranici za razgovor o članku Moša Pijade i pokušaj sam zaključiti neke stvari. --IvanOS 22:10, 2. prosinca 2020. (CET)
I opet on o Kuburi. Mislim da s tobom ne vrijedi razgovarati jer ti jednostavno nisi kadar nešto smisleno napisati. Administratori će se pozabaviti s ovime. --IvanOS 22:23, 2. prosinca 2020. (CET)

Desničarski portali[uredi kôd]

Pozdrav. Mislim da nije u potpunosti Narod.hr nevaljani izvor već samo jedan dio njega. Lijep pozdrav.−Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:48, 2. prosinca 2020. (CET)

Odg. Moša Pijade[uredi kôd]

Mogu konstatirati da te pamćenje dijelom izvrsno služi. Što se tiče tadašnje rasprave, tu je situacija s pamćenjem malo slabija: nigdje u njoj nisam spomenuo narod.hr (niti u kojem kontekstu), tako da molim da mi se ne stavlja na teret ono čega nema. S ovim završava sva moja daljnja rasprava o ovom slučaju.-- MaGaporuči mi 17:21, 3. prosinca 2020. (CET)

Citat Moše Pijade[uredi kôd]

Zašto uporno brišete taj citat? 89.172.135.129 23:21, 5. prosinca 2020. (CET)

Imaš lijepu raspravu na stranici za razgovor, pa vidiš zašto. Lažima nije mjesto na ovom projektu. Kanikosen (razgovor) 23:32, 5. prosinca 2020. (CET)

Zadovoljština[uredi kôd]

Od kada Zadovoljština ne spada u Ispovijed Kanikosen?! Misliš definiciju sakramenata nanovo pisati? nakon 2000 god? --Mark7747 (razgovor) 11:51, 7. prosinca 2020. (CET)

Ne brisat nečeš Kanikosen. To što smo se konačno oslobodili balasta tu na hr.wiki ne znači da diletanti mogu razglabat i nanovo definirat vjeru i katolicizam! Ukoliko misliš da je taj dio pogrešno napisan izvoli stavi predložak i otvori diskusiju na SZR članka. Toliko o pravilima wikipedije zasigurno već znaš. --Mark7747 (razgovor) 11:58, 7. prosinca 2020. (CET)
Prvo se prestani derati! (velikom slovima). Drugo ako si već ovdje na hr.wiki onda se barem potrudi pisati na hrvatskom jeziku. Ni ja se ne šećem po njemačkoj wikici pisajući na latinskom jeziku. Ostalo, što se tiče članka kao i pravila wikipedije sam ti već objasnio. --Mark7747 (razgovor) 12:04, 7. prosinca 2020. (CET)
Nekog tko je talentiran i nadaren za humor slušam i čitam sa zadovoljstvom kao i poštovanjem. Za one druge (koji samo misle da su duhoviti) imam isključivo - Facepalm. --Mark7747 (razgovor) 12:09, 7. prosinca 2020. (CET)

Pripaziti[uredi kôd]

Molim pripazit na ovo [17]--Kraljnnm (razgovor) 16:43, 7. prosinca 2020. (CET)

"Prijatelji", izbori itd.[uredi kôd]

[18]Osim pamćenja, mogu konstatirati i da imaš sposobnost vidovitosti kao i odvjetničke sposobnosti. Vidovitost - da si znao za čarapare (a tada si ih prešutio, i to ne samo ti?). Ja se takvim stvarima nisam nikada bavio, sve što sam procjenjivao su suradnički doprinosi. Odvjetničke sposobnosti - da si se našao za shodno da posreduješ između mene i Laste. Lasta uvijek može ostaviti poruku na mojoj SZR, bez da itko posreduje. Na kraju, što se tiče mojih prijatelja, vrlo je nepristojno paušalno zaključivati tko su oni, ali da ti olakšam: svi su moji prijatelji stvarni, i niti jedan nije iz cyber prostora.-- MaGaporuči mi 13:13, 12. prosinca 2020. (CET)

Kanikosen, predpostavljam da će MaGa dobit fleke (od muke) kad opet vidi moje ime, no moram se i ja ovdje malo ubaciti. Bio on kakav bio (ni ja nisam bolji sa svojom jezičinom), jednu stvar mu nikako ne možeš (niti smiješ) prilijepiti. A to je takva pristranost onoj "struji" o kojoj i pričaš odnosno pišeš. Ak' ti ga je baš volja davit. imaš dosta drugih mogućnosti za to. M2C --Mark7747 (razgovor) 13:23, 12. prosinca 2020. (CET)
[19] Da razjasnim: rečenicu koju si citirao (Ukoliko netko dobije status glasovanjem, nitko mu ga neće oduzeti.) grubo si izvukao iz konteksta. Zajedno s rečenicom prije (Nikoga ovdje ne hvata panika, i glasovi će odlučiti što će (ili neće) biti. Ukoliko netko dobije status glasovanjem, nitko mu ga neće oduzeti) ona je odgovor na rečenicu Argo Navisa: Drugo, ako nekog hvata panika zbog promjene "omjera snaga", preporučio bih da predložite 3,4,5... koliko vam drago... iskusnih suradnika iz grupe ovih što su u zadnjim glasovanjima glasovali različito od mene. Izvlačiš moje izjave iz konteksta, a to mi se niti malo ne dopada, i ubuduće me zaobiđi u širokom luku s takvim stvarima i bilo kakvim pitanjima iz prošlosti. Nisam na izboru za Miss XYZ niti na izborima za ovo ili ono stoga ti nisam dužan polagati nikakve račune. Hvala unaprijed.-- MaGaporuči mi 14:21, 12. prosinca 2020. (CET)
[20] Sve što sam imao reći - rekao sam u odlomku iznad. Sve ostalo su tvoja proizvoljna tumačenja.-- MaGaporuči mi 15:14, 12. prosinca 2020. (CET)

vandalizam[uredi kôd]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Hvala na razumijevanju. --Mark7747 (razgovor) 16:42, 19. prosinca 2020. (CET)

Vandalizam 2[uredi kôd]

Nuvola apps important.png Molimo Vas prestanite s nekonstruktivnim doprinosima na Wikipediji. Vaše je neenciklopedijsko uređivanje upravo uspješno uklonjeno. Takvi doprinosi smatraju se vandalizmom zbog kojeg možete biti blokirani. Hvala na razumijevanju.--Mark7747 (razgovor) 16:50, 19. prosinca 2020. (CET)

Imenski prostori[uredi kôd]

Bok i tebi, Kanikosen. Odgovor na tvoje pitanje nalazi se tu. BlackArrow (razgovor) 12:12, 21. prosinca 2020. (CET)

Glasovanja i ina "ogovaranja"[uredi kôd]

Kanikosen, i ja imam "temperament" no pisat lažeš je ipak malo too much. To se da vrlo lagano i drugačije formulirati - sa istim efektom. M2C --Mark7747 (razgovor) 20:50, 9. siječnja 2021. (CET)

OK, no ponašati se po toj istoj matrici nije OK Kanikosen. --Mark7747 (razgovor) 20:58, 9. siječnja 2021. (CET)

Tvoji komentari[uredi kôd]

Shvaćam da imaš potrebu ispuhati svoju frustraciju zbog toga što je trebalo više od 10 godina da se neki problemi riješe, ali ovakvi komentari ne doprinose projektu. Nemoj predviđati tko će kako biti kažnjen jer em nisi prorok em neće biti kažnjavanja jer se odnedavno pazi da se suradnik blokira u ciju prevencije, a ne iz osvete. Tako ću, nažalost, i tebi morati ograničiti pristup imenskom prostoru Wikipedija (tu spada i kafić) ako nastaviš unedogled ponavljati iste stvari na različitim mjestima. Ne moraš biti svakom loncu poklopac. Hvala na razumijevanju. --Lasta 11:21, 15. siječnja 2021. (CET)

Ovdje možeš podnijeti jedino WP:ZM, ali ne garantiram uspjeh. Na Meti će ti s pravom reći da se problem može riješiti lokalno. Treće, moj osobni dojam, sasvim slučajno u skladu sa WP:PDN, je da je Vodomar zaista dio stvari nenamjerno zabrljao jer ono što je on opisao kao način na koji radi provjeru je toliko besmisleno i nepotrebno kompliciranje da nema šanse da je to smislio samo za izliku. Moj dojam je da u prvom redu nije bio dorastao zadatku, a vjerujem i da je spašavao Kuburu.
Ne mogu naći konkretno pravilo, nije baš svaka moguća situacija opisana, ali ne tjeraj me da ga nađem ;). Na WP:NAPAD ima (među ostalim) stavka "ne udarajte suradnika koji je na podu". S obzirom da je suradnik napustio projekt, bez ikakvih ovlasti, stvarno nema smisla iživljavati se nad njim. Pogledaj i poglavlje "Duh zajednice". Shvati da je problem većim dijelom riješen i da je u interesu zajednice izbjeći atmosferu linča, ma koliko ljut bio. --Lasta 11:55, 15. siječnja 2021. (CET)
Da i ja malo poklopim... 😊 Lasta, nitko više ne sumnja u dobre namjere tvoje i Maestrove te namjere novih i najnovijih admina. Pogotovo cijenim vašu suzdržanost i u mojem trenutačnom slučaju. Međutim, kao što sam i sam prije rekao kad sam predlagao da se čarapare preimenuju u kubure (😊), smatram da određeni ljudi, među njima zasigurno i Vodomar, i više nego zaslužuju određenu dozu ostracizma od hr.wiki zajednice. Oni su napravili najgore što su bili u stanju. Da su mogli još više štete napraviti, napravili bi. Ako se njih neće ritualno "spaliti na lomači", ne znam koga bi trebalo. I ne radi se tu o udaranju suradnika dok su na podu, već o simboličnoj gesti koja se tiče prvenstveno budućih suradnika kojima bi također moglo pasti na pamet da rade protiv zajednice. U svakom slučaju, kako god završile buduće mete, za te suradnike mjesta na hr.wiki nema. Jer ne vidim kako bi sa njima itko više uopće mogao, a pogotovo trebao surađivati niti na pisanju članaka, a kamoli nečem složenijem. Ne radi se tu niti o osveti na osobnoj razini. Recimo, meni su i Kubura i Željko osobno simpatični jer smo zemljaci što sam također jasno rekao više puta. Ono o čemu se tu radi je doslovno Dostojevski, Zločin i kazna, pogotovo u kontekstu gdje suradnici koji su nanijeli veliko zlo hr.wiki i umalo pokopali cijeli projekt uopće ne pokazuju znakove kajanja. U tom slučaju, dok ne vidimo to kajanje, naprosto ne smijemo imati milosti radi budućnosti hr.wiki. (Doduše, Vodomar je propao u zemlju i vjerojatno ima određene rezerve prema svojim postupcima, ali dok ih javno ne iznese, mi ne smijemo sebi dozvoliti takav luksuz da krenemo razmišljati što je u njegovoj glavi.)  Imbe  hind 💊 14:30, 15. siječnja 2021. (CET)