Razgovor sa suradnikom:Lasta

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Stare stvari: 1, 1B, 2, 3, 4, 5, 6

Dubrovnik[uredi]

Nikad ne pišem bez promišljanja. U ovom slučaju mislim da je bolje upotrijebiti glagol biti nego glagol imati. Rečenica: Ima više od 250 sunčanih dana u godini po mom osjećaju za jezik - visi, nema subjekt, zvuči kao loš prijevod engleskog There is more than 250.... Pored toga, smatram da treba izbjegavati pridavati predmetima, životinjama, apstraktnim pojmovima vlasništvo nad bilo čim. Smatram da je bolje napisati a) godina sadrži 365 dana ili b) godinu čini 365 dana ili c) u godini je 365 dana nego d) godina ima 365 dana. Rečenica U godini ima 109 kišnih dana, a ljeti smo 14. visi još više. Ljeti smo 14? Tko smo mi i kako možemo biti 14? --Svjetlana (razgovor) 17:58, 1. lipnja 2010. (CEST)

Bog kolega... Pošto ja nisam baš stručan po pitanju uređivanja, molim te da mi odgovoriš: kako se može promijeniti ime članka? Naime, kad se stavi "uredi", ne može se promijeniti ime članka. Konkretno, mislim ispraviti "Rudi Čajevec" u "Rudi Čajavec", jer je to ispravno. Pozdrav!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Fagus sylvatica (razgovordoprinosi)

Zahvala[uredi]

Zahvaljujem na prijedlogu i glasu za administratora. Ukazano povjerenje nastojat ću opravdati najbolje što mogu. --Flopy razgovor 09:20, 14. lipnja 2010. (CEST)

Zahvala[uredi]

 Zahvaljujem se na glasu za vraćanje statusa administratorice i birokratkinje. AWBWH1.png --Roberta F. 14:40, 14. lipnja 2010. (CEST)

:-)[uredi]

Mah, bio sam ja koliko-toliko smiren. Slobodno si to mogao i ranije reći :-) Prvi puta da mi je drago zbog žutog jer je riješio nešto što ne bi inače stalo. Čuj, on je mene optužio za štošta tamo, ja sam samo iskoristio analogiju s kojom sam dokazao da su Stepinac i Hitler jednako poznato, a što je on to krivo shvatio, rezultiralo je sukobom. U svakom slučaju, hvala i tebi na intervenciji ;-) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:58, 15. lipnja 2010. (CEST)

Ne mogu baš reći da san te razumija... BlackArrow (razgovor) 16:18, 15. lipnja 2010. (CEST)

Portali[uredi]

Vidi ovdje o portalu Biografije. Lakše je objema stranama podijeliti žuti karton, ali isto tako je lakše strancima bilo izjednačiti krivnju Hrvata i Srba u Domovinskom ratu. Dužnost administratora je znati razliku. SpeedyGonsales 17:44, 15. lipnja 2010. (CEST)

Glede i unatoč...[uredi]

Živoga ti klaka, di nađe one? Face-smile.svg U svakom slučaju, danke, mercie, grazie... --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:25, 23. kolovoza 2010. (CEST)

Nagrada[uredi]

Hvala na nagradi puno. Drago mi je da si se vratio na Wikipediju. --Ornitologinja 13:18, 24. kolovoza 2010. (CEST)

Budi bez brige, snalazim se kako znam i umjem. Bit će od mene nešto i ovdje.--nvlado (razgovor) 15:25, 23. rujna 2010. (CEST)

Grazie[uredi]

In futuro chiederò aiuto :) --Antenor81 (razgovor) 20:04, 23. rujna 2010. (CEST)

uf...[uredi]

Lasta pa ne daš se vidit ko sto maraka :D. Šta se radi?--MAN_USK recider 20:45, 24. rujna 2010. (CEST)

Ajd nek je komp okej! Vidimo se!--MAN_USK recider 15:25, 27. rujna 2010. (CEST)

Radimir Čačić[uredi]

Ma članak je prepisan sa moljca manje više.[1] ali nastojat ću ga dotjerati malo,svejedeno.--Àntó Añtó 13:02, 28. rujna 2010. (CEST)

Nije, nego mi se neda još :-), tek oko 6. --Saxum 17:01, 30. rujna 2010. (CEST)

Oral-B[uredi]

Što ne valja u članku?--Anton Ri08 14:04, 6. listopada 2010. (CEST)

Bolje?--Anton Ri08 18:22, 6. listopada 2010. (CEST)

Userpage[uredi]

Dobar dan. Can you please check spelling on my userpage: Suradnik:INSAR. You can fix mistakes by yourself. Hvala lijepo! INSAR (razgovor) 11:55, 7. listopada 2010. (CEST)


Hrvatski nacionalni front[uredi]

Možete li mi ikako pomoći u priznavanju stranice Hrvatski nacionalni front na wikipediji od strane administratora ? http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatski_nacionalni_front

Crystal Clear app package utilities.png
Lasta, napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

--Lasta 18:09, 11. listopada 2010. (CEST)


Obrisana je poveznica HNF-a na facebooku na stranici Hrvatski nacionalni front --Denis Hnf 20:07, 11. listopada 2010. (CEST)


Obrisani su predsjednici ogranaka. A nije valjda da moram obrisati i predsjednika i tajnika ? --Denis Hnf 11:51, 12. listopada 2010. (CEST)

Napomena-prebačeno[uredi]

Bog, Lasta. Napravija san izmjene na predlošku {{napomena-prebačeno}} pa se nadan da su u redu. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 19:24, 15. listopada 2010. (CEST)

Još nešto. Ako bi moga napravit da se predložak može postavit i ka {{Napomena-prebačeno|Ime suradnika|~~~~}}, bez parametra naziv članka, jer meni ne uspiva. BlackArrow (razgovor) 19:19, 16. listopada 2010. (CEST)
Kolega, mislin da bi bilo prikladnije kad bi se u predlošku koristilo obraćanje na "vi" iz razloga kada se koristi za obraćanje ženskoj osobi. I ne znan jesi li primjetija pitanje iznad, pa ako imaš volje pozabavit se time. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 12:58, 18. listopada 2010. (CEST)

Bot flag[uredi]

Hi, Thank you for your email i already requested a bot flag Mjbmr Talk 15:09, 16. listopada 2010. (CEST)

Mladen Burnać[uredi]

Molim te da ubuduće ovakve članke ne vraćaš u glavni imenski prostor prije nego što budu sređeni. Dovoljno je malo pregledati članak da bi vidio što si proglasio "sređenim" člankom, a osim toga po svemu sudeći je prepisan sa ove stranice. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 01:38, 21. listopada 2010. (CEST)

Stranice za razgovor[uredi]

Lasta, molim te rabi stranice za razgovor kao jedno od prvih mjesta za rješavanje nesporazuma. Lijepo te molim, ne ometaj rad Wikipedije da biš nešto dokazao. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:57, 3. studenog 2010. (CET)


Aradic[uredi]

Čuješ Lasta, pogledaj na mojoj stranici za razgovor što mi tvoj štičenik piše. pa shhvati da SE RADI O NASILNIKU I VANDALU KOJIM OMETA RAD WIKIPEDIJE; a ti to sada činiš svojim napadima na administratore, to je također napadačko ponašanje. --Zeljko (razgovor) 15:03, 3. studenog 2010. (CET)

Onda gut. Suradnik je doista težak, a sa svojim napadima nastavlja i pod ipom, vidio si što mi je pisao, i što sam mu odgovorio. Slučaj sa njim je riješen. Gremo dalje u nove pobjede. Pozdrav. --Zeljko (razgovor) 15:21, 3. studenog 2010. (CET)

Molim potvrdu[uredi]

Lasta, molim te točan "diff/link" iz kojeg se potvrđuje tvoja tvrdnja: "Žao mi je što si za to da se zahtjevi postavljaju na Meti". Lijep pozdrav --Roberta F. 15:34, 3. studenog 2010. (CET)

Ma lipi moj čovik... drž mi fige za moje Bile, sutra će netko dobit od njih priko čunke --Zeljko (razgovor) 16:15, 3. studenog 2010. (CET)

Kafić ili osobni razgovori[uredi]

Lasta, opet me interpretiraš i pogriješio si. Molim te nemoj to činiti i pretpostavljati što mislim ili mi pripisivati neke tvrdnje koje nisam nigdje izrekla ili napisala. Kafić nije ničija osobna stranica (a koje također nisu naše vlasništvo) i svaki je dobronamjeran suradnik slobodan u njemu komentirati u skladu s preporučenim temama. Već sam napisala zašto me zanimaju detalji o konkretnim suradničkim ponašanjima, pa te molim, podijeli ih na zahtjevu s ostalim administratorima, jer naše se osobne stranice tiču naših razgovora, a kako me nisi prije kontaktirao u vezi rada tih suradničkih računa, možeš to činiti kod budućih problematičnih doprinosa. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:26, 3. studenog 2010. (CET)

Fundraising 2010 Translation Help[uredi]

Greetings Lasta,

I recently noticed you had signed up for the fundraising committee and offered to help with translations. This is great news as we are really in need of translation help for the 2010 fundraiser. Please take look at the translations requests at http://meta.wikimedia.org/wiki/Fundraising_2010/Translation. You'll notice there has been some HR>EN translation but we need a lot more. Specifically, we need:

Jimmy Appeal
FAQ
Core messages
Benefactors

We launch the fundraising campaign on Friday and we would have to launch in English on sites that do not have the necessary translations which is not ideal. Is there anything we can do to encourage you to work on them?

Your work is much appreciated....Schapman (razgovor) 19:38, 8. studenog 2010. (CET)

Hvala[uredi]

I ti ga nakiti kao neki gore. Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 13:19, 8. siječnja 2011. (CET)

Rasprave[uredi]

Vidio sam da drastično kažnjavate korisnike zbog rasprava. Govorite:"Ljudi moji, pa dokle više rasprave. Ne zloupotrebljavajte wikipediju da biste nešto dokazali". Hoćemo li svi bit tako kažnjeni i da li nam je jedini način za izbjegavanje takvih kazni pisanje ovako anonimno? Ima korisnika koji mjesec dana skoro ništa drugo ne rade nego samo raspravljaju, napadaju i uvlače druge korisnike u vlastite rasprave. Slobodan sam vama kao administratoru pokazati na jednog takvog. Daje slabe argumente a tuđe odbacuje. Možete se molim uključiti u te rasprave i riješiti ih na zadovoljavajuć način. Osim toga već su naporni administratori srpskohrvatske wikipedije koji gnjave sa pozivima za prelazak na njihovu wikipediju dosađujući svojim porukama i svojim mailovima čim uložim neki prigovor administratorima ove wikipedije želim da budete upoznati i s tim maltretiranjem korisnika. Pozdrav 89.164.57.199

E-pošta suradniku Lasti[uredi]

Prije minutu poslana je suradniku Lasti slijedeća e-poruka:


Poštovani kolega,

lijepo te molim da pročitaš slijedeće uređivanje:

http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedija:Zahtjev_za_mi%C5%A1ljenje_administratora&diff=prev&oldid=2769730

i da postupiš u skladu s postignutim konsenzusom administratora. Ukoliko kroz 5 dana neće biti promjene konsenzusa niti tvoje reakcije, neki drugi administrator (ne ti) će izvršiti volju zajednice. Zahvaljujem na poštivanju pravila i duha Wikipedije ubuduće!

Lijep pozdrav,

SpeedyGonsales, administrator na Wikipediji na hrvatskome jeziku


Ovime je izviještena i zajednica i administrator koji je postupio u neskladu s pravilima ove Wikipedije o poduzetim koracima kako bi se očuvao duh Wikipedije na hr wiki, te je svako daljnje postupanje administratora u slučaju neodaziva Laste u rečenom gornjem roku izvršavanje konsenzusa administratora. SpeedyGonsales 20:13, 24. siječnja 2011. (CET)

Kazna[uredi]

Pozdrav Lasta, uvažavam tvoje mišljenje ali i ja se ne slažem s propisanom kaznom. Naime, kao što desetak besmislenih primjedbi na mojim stranicama za razgovoru rasponu od dva sata može mene odvratiti od daljnjeg uređivanja, isto to vrijedi i za korisnika Bugoslava koji je u zadnjih godinu dana bio i više nego aktivan na Wikipediji (>5000 doprinosa) pa ga šestomjesečna zabrana odvratiti od daljnjeg uređivanja. Nisam upoznat s njegovim grijesima iz prošlosti na temelju čega si mogao donijeti odluku, ali ja osobno smatram da korisniku ne bi trebalo samo smanjiti vremenski rok takve kazne već bi je trebalo i ukinuti u potpunosti - ono što sam tražio jest da ga se upozori zbog onakvog agresivnog ponašanja na mojim stranicama za razgovor, a među ostalim u zadnjim crtama sam izričito naglasio da umjesto njih ubuduće koristi one na člancima ili da se javi nadležnima (adminima). Suradnik je inače ekstremno pedantna osoba što mu ne zamjeram jer takvim smatram i samog sebe, no smatram da je problem u tome što dotični za razliku od mene rijetko priznaje pogreške i što se takvo ponašanje ponekad može projicirati kroz naporno obraćanje odnosno uznemiravanje drugih (kao što i jest bio slučaj sa mnom). Čitava poanta slučaja leži u onoj „Granica tvoje slobode je sloboda drugog čovjeka”. --Orijentolog (razgovor) 04:16, 26. siječnja 2011. (CET)

dobarveče! kako je? --MAN_USK recider 19:54, 12. veljače 2011. (CET)
dok visim na wikipediji dobro je :D--MAN_USK recider 20:00, 12. veljače 2011. (CET)

Nastavak arbitraze[uredi]

Bok Lasta, da li imas vremena/volje za arbitrazu da dovrsimo clanak Jugokomunistička propaganda? Imao bi dosta toga dodatnog sto bih rado naveo u clanku... --Croq (razgovor) 22:56, 6. ožujka 2011. (CET)

Dodavanje članka u kategoriju[uredi]

Poštavanje,

Jeli mi možete objasniti kako se dodaju članci u određene kategorije.

Konkretno ovaj http://hr.wikipedia.org/wiki/FESB članak u sljedeće kategorije >>

http://bs.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Fakulteti_u_Hrvatskoj http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kategorija:Fakulteti_u_Hrvatskoj

ili u http://hr.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Visoko_obrazovanje_u_Hrvatskoj

Također koja je razlika u linku između bs i hr. Jesu to serveri na kojima se hosta tj. jezici kojima su članci navodno pisani pa zbog toga nisu članci izlistani kako treba?

Unaprijed zahvaljujem.

Pošta[uredi]

Lasta, poslala sam ti pismo putem Wikipedijinog sučelja 26. svibnja 2011. godine u 21 i 17. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:20, 26. svibnja 2011. (CEST)

Razgovor:Operacija Oluja[uredi]

Neproduktivni uređivački rat ili provokacija? :)--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 21:32, 9. kolovoza 2011. (CEST)

Preusmjeravanje[uredi]

Bok, nažalost ja ne znam kako se poništi to preusmjeravanje. Možete li vi to nekako srediti i odvojiti ta dva pojma?--Seiya (razgovor) 18:55, 12. veljače 2012. (CET)

Wikipedija:Zahtjev za premještanje stranice[uredi]

Bok Lasto! ako možeš, i ako imaš volje, mogao bi riješiti ovaj zahtjev. Zahtjev se tiče četiriju članaka i jedne kategorije. Hvala na pomoći. Lijep pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) dne 12. veljače 2012., 19:05 (CET)

Kosina[uredi]

Jako sam "nezadovoljan" člankom o kosini. Nemam odziva od njezinog autora. Malo sam neodlučan da ga "naprosto prebrišem" novim tekstom, pitao sam i Robertu F., ali nije bila decidirana. Nema odziva ni na stranici za razgovor. Ako bi vas stranica zanimala (s obzirom na ranije sudjelovanje), možda biste imali kakav stav nakon čitanja stranice za razgovor i moje prepiske s Robertom...--Ilevanat (razgovor) 17:15, 19. ožujka 2012. (CET)

![uredi]

Zdravo ! Molim pogledajte zasto onaj Lipice brise citav moj doprinos iz svih clanka ? Соколрус (razgovor) 20:13, 22. ožujka 2012. (CET)

Mlazovi[uredi]

Book pomorski vuče. Istina je kako nije klasičan mlazni motor nego njegova izvedenica. No kako ima potpuno iste sekcije (propeler; reduktor; kompresor; turbina; cijev; osovina; komore izgaranja) u svim podjelama se uvrštava u mlazne motore. Većinu svoje snage koristi za okretanje propelera (ili kod turbo-osovinskih za okretanje osovine) dok jedan manji dio izlazi kao mlaz (i kod nekih motora se dodaje kao potisak).--D tomAero-stub img.svg 08:21, 8. kolovoza 2012. (CEST)

Paskoj, Paško, Paškal[uredi]

[2] Aha. Kubura (razgovor) 01:59, 29. kolovoza 2013. (CEST)

U starom kraju bilo je često ime Paskoje, tj. Pasko. Nikad nisam čuo ni za kakav drugi oblik ovog imena u Dubrovniku, a poznajem nekoliko osoba koje nose ime 'Pasko'. Ivica Vlahović (razgovor) 02:25, 29. kolovoza 2013. (CEST)
Zahvaljujem na zalaganju za ovu temu. Uopće ne trebam provjeravati, sigurno je Pasko. Lijepo piše uklesano u kamen na zvoniku u sred Dubrovnika: 'darežljivošću Paska Baburice zvonik obnovljen 1929.' Često se dogodi da dubrovačka imena i prezimena, promjene jer nisu raširena i općepoznata. Jedan nedavni primjer je bivši igrač NK Zagreba, Luko Biskup, koji je u novinama najčešće osvanjivao kao Biškup! Pa su tako i Paska 'prekrstili'. Lijepi pozdrav Ivica Vlahović (razgovor) 12:12, 29. kolovoza 2013. (CEST)

odg.[uredi]

Hvala kolega. Nadam se da ćemo se češće družiti u buduće, slabo si mi aktivan zadnjih godina. --MAN_USK recider 22:29, 12. listopada 2013. (CEST)

Šteta, dobro bi nam došao jedan vrijedan suradnik. :) Kako bilo, sretno!--MAN_USK recider 22:46, 12. listopada 2013. (CEST)

Novo, neutemeljeno glasovanje[uredi]

Suradnik:Croq je neutemeljeno pokrenuo Wikipedija:Administratori/Prijedlozi za ukidanje ovlasti/Lasta, Dalibor Bosits, Mario Žamić, Saxum i MayaSimFan, a da pri tom nije obavjestio ikoga od navedenih. --31.147.19.122 10:30, 29. listopada 2013. (CET)

Zauzet sam ribama. A on je toliko toga napisao, ko bi to čitao. No čitao si, znaš šta sam rekao. --Zeljko (razgovor) 15:04, 10. prosinca 2013. (CET)

Brojač/brojilo[uredi]

Deranje uspješno izvršeno :) Vraćeno na brojač zbog prevladavajućeg mišljenja. (@Conquistador :/ ) --MayaSimFan 10:03, 26. travnja 2014. (CEST)

Slegnuh ramenima, Mayo. Face-sad.svg No čovjek se ionako pomiri s činjenicom da ovo nije ni prva ni zadnja netočna stvar na hrvatskoj wikipediji. Ovako imam poticaj za napisati članke o električnom brojilu [3], elektroničkom brojilu [4], Geiger-Müllerovu brojilu [5], kristalnom brojilu [6], poluvodičkim brojilima [7], proporcionalnom brojilu [8], scintilacijskom brojilu [9], brojilu prometa [10], digitalnom brojilu, brojilu uređenja [11] itd., ali prije svega o samu brojilu [12] [13]. Face-smile.svg Još ako se bacim na mjerila (ne mjerač(ic)e! Face-badtooth.svg) i poplavim mjerilo protoka [14], kljunasto mjerilo [15], odn. pomično mjerilo [16] itd., ne znam gdje će mi biti kraj. Face-grin.svg Eh, nezgodnih li brojila i mjerila, a zgodnih li brojač(ic)a i mjerač(ic)a... Conquistador (razgovor) 11:26, 26. travnja 2014. (CEST)

Aerodrom[uredi]

Raspa' san se o' smija ka' san vidi' Aerodrom zanamisto Rive :D --Inoslav (razgovor) 17:27, 27. siječnja 2015. (CET)

Ben ;-)[uredi]

Bok Lasta, moja je reakcija bila brza s obzirom na "prtljanje" IP-a po SZR Inoslava Beškera: nisam mogao znati tko to brljavi... Ali sad kad veliš da si to bio ti: zbog tvojega revertanja moje "johnsonovske" izmjene tamo ti još uvijek stoji IP upisan na pogrešnom mjestu u prethodnome Kuburinom komentaru (Odg.: Performer; na to sam reagirao...). Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 03:18, 28. siječnja 2015. (CET)

Ako je tako, onda se mora, nije problem. Hoćeš li li ti ili ja. --Zeljko (razgovor) 11:33, 10. travnja 2015. (CEST) OK. --Zeljko (razgovor) 11:35, 10. travnja 2015. (CEST)

Gledam, i vidim da nije točno to što kažeš, niko nije priznao S. flexuosu za posebnu vrstu, čak ni podvrstu. To je samo mlađi sinonim. Evo ovi podaci uvijek su svježi --Zeljko (razgovor) 12:07, 10. travnja 2015. (CEST)

Lasta moraš to pratiti na znanstvenoim stranicama. Vidiš da je na našoj on-line enciklopediji još uvijek pogrešno klasificirana. Na bazi riba imaš uvijek svježe podatke, kod nas to nečeš nigdje naći. A koliko vidim niko ni ne prati što je novoga u svijetu riba nego se samo prepisuju zastarjeli i pogešni podaci. --Zeljko (razgovor) 13:56, 10. travnja 2015. (CEST)

I nemoj tvrditi nešto što nigdje ne piše. Govorim o onom što kažeš da ni stručnjaci neznaju šta je sinovnim za nju. --Zeljko (razgovor) 13:58, 10. travnja 2015. (CEST)

Uvijek specijaliziranoj bazi podataka. A postoje za svevrste specijalizirane baze koje se redovito održavaju. Našima sam napisao na on-line enciklopediji i poslao im linkove. --Zeljko (razgovor) 14:33, 10. travnja 2015. (CEST)

Znam šta te mući, ali vrsta je ista. Čuješ i bijelci i crnci klasificiraju se u H. sapiensa, pa tako i te ribe za koje kod nas postoje dva naziva, možda nastali u govoru među ribarima, a možda se temelje i na nazivima za koje je kasnije ustanovljeno da su sinonimi. No naziv je i dalje ostao.

Imamo puno riba za opisivati. ovdje su te nesuđene dvije vrste. Stranica je dobra zbog naših naziva za vrste http://www.podvodni.hr/zivot-jadrana/pisces/osteichthyes/perciformes/centracanthidae, Moraš paziti i provjeriti jeli znanstveni naziv napisan ispravno --Zeljko (razgovor) 14:33, 10. travnja 2015. (CEST)

napiao sam našima na on-line encikloprediji za te dvije vrste i poslao im linkove. Pa kako hočedu. --Zeljko (razgovor) 14:35, 10. travnja 2015. (CEST)

Nije problem naći ni na sto stranica, no ne vredi im popis zastarjeo je. --Zeljko (razgovor) 14:54, 10. travnja 2015. (CEST)

To ti nije priznato što pišu naši političari i novinari. S. flexuosa službeno i znanstveno je sinonim, bez obzira što naši pišu, zato što neznaju, ili ne žele znati i šta bi željeli na silu da ona bude priznata vrsta.

Bolja ti je ova znanstvena referenca, ali ona je samo jedan još nepriznati ali znansteni komentar. Pročitaj tu dobro ogledaj u donjem okviru. --Zeljko (razgovor) 15:10, 10. travnja 2015. (CEST) No ako se to i uvaži od većina znanstvenika i uvrsti u katakog priznatih vrsta, onda se može i članak napraviti. Nema smisla pisati članke o sinonimima , a imamo toliko neopisanih vrsta --Zeljko (razgovor) 15:10, 10. travnja 2015. (CEST)

No to ti je pohvalno što si mu pisao. sad ću viditi uvažava li on znanost, ili ne.

Za felxuosu su 2002 ustanovili da je sinonim. Ipak pogledaj moj zadnji link. Lijepo piše Deval, M.C., 2002, Synonim, uz komentar May be a valid species (Ref. 6518), ali kataloško se vodi kao sinonim--Zeljko (razgovor) 15:18, 10. travnja 2015. (CEST)

Viperfish[uredi]

Nismo se razumjeli. Ne dovodim ja tvrdnju u pitanje. Ali, rijec je o tvrdnji koja se najdirektnije odnosi na ljudsko zdravlje, a mozda i zivot, a mogla bi djelovati kao proizvoljno glediste nekog "znalca". Utoliko prije sto je citav clanak radjen po izvoru! Ali, takva tvrdnja (u ciju istinitost osobno ne sumnjam) morala bi biti izravno dokumetirana, ako je moguce (a svakako je moguce), navodjenjem citata. Ili makar pozivanjem na konretnu referencu sa tog mjesta. Kornjaca (razgovor) 20:00, 20. svibnja 2015. (CEST)

Blokada[uredi]

Pošto ste me blokirali, nemam drugog načina nego ovako anonimno odgovoriti. Ne vidim čime sam ja to izvršio osobni napad osim što sam naveo da je priča o urocima glupost koja nema veze sa Grigorom Vitezom. Ili je možda zbog toga što sam Vas u kontekstu stavio u isti koš sa BrunoMed-om i IvanOS (iako su postupci identični)? Ili možda što sam u sažetku svoje posljednje izmjene brisanje 3000b članka nazvao vandalizmom? A to što moje uređivanje poredite sa Gebelsovim postupcima uopće ne treba smatrati osobnim napadom niti vrijeđanjem... Ako ste već administrator, trebali biste znati da se u sažetku izmjena (pogotovo kad se uklanja skoro polovica članka) treba obrazložiti postupak. Lijep pozdrav --Suradnik:Pera detlic anonimno --77.243.25.29 14:08, 26. srpnja 2016. (CEST)

Mogli ste se bar udostojiti da mi odgovorite. --77.243.24.102 08:24, 27. srpnja 2016. (CEST)
Pošto mi je istekla blokada, mogu li sad dobiti odgovor na gorenavedena pitanja? --Pera detlic (razgovor) 15:28, 26. kolovoza 2016. (CEST)

Marin Kurtela[uredi]

Nisam siguran. Zabunu mi je napravilo tih nekoliko mjesta gdje se spominje Marinko. Bolje je da ostavim Marin Kurtela kao na gnkdinamo.hr Mala Truba (razgovor) 13:09, 27. srpnja 2016. (CEST)

Mlazne sisaljke[uredi]

Može kolega, pomozi. Malo sam tanak s vremenom, pa ako imaš vremena, bilo bi dobro da ubaciš i dodatne teme za Bernoullijevu jednadžbu. Ja sam još 2 tjedna doma, pa idem 3 mjeseca na teren, a tamo niti imam vremena, niti imam WiFi. Puno pozdrava - Mmarre (razgovor) 06:47, 4. kolovoza 2016. (CEST)

Autohtoni neki tamo čovik[uredi]

Ja se pak ne bih štel mešat po tom pitajnu.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 18:32, 9. kolovoza 2016. (CEST)

re:Bog[uredi]

Evala Lasta,
Ma nisan bia siguran jel Španjolka ili Španjola, jer san neki dan lista jednu svoju staru knjigu povijesti, pa je pisalo Španjolka, pa san mislia da je to točno, i još potražia na nekin stranicama i naša di piše Španjolka, al dobro, nek stoji Španjola. Zdravi bili! Dvanaesti Igrač 12:38, 7. rujna 2016. (CEST)

Pozdrav decki,
gripa se moze nazvati i "Španjolkom" (vidi ovdje: http://www.vecernji.hr/hrvatska/kobna-spanjolka-triput-gori-ubojica-od-i-svjetskog-rata-114730). No to ne znaci da ne treba upisati i Španjolu, jer kako Lasta rece tako se kaze u Dalmaciji. Iako nisam to cuo ne iznenadjuje me i siguran sam da je to kolokvijalni izraz, zato sto su se dalm. mornari susretali cesto sa drugima i od njih su pokupili taj naziv. Inace sami Spanjolci bi to prije nazvali "espanjola" jer ne mogu izgovoriti rijeci koje pocinu sa "S" pa uvijek stave "e" pred takve rijeci kao npr. "Espaňa" ili "Estockholmo" za Stockholm. Dakle po meni ste obojica u pravu:) Pozz--El hombre (razgovor) 13:13, 7. rujna 2016. (CEST)

Neka stoji "Španjol(k)a". Dvanaesti Igrač 12:25, 8. rujna 2016. (CEST)

Čemu ovo?--MaGaporuči mi 10:44, 21. listopada 2017. (CEST)

Ne bih se štel mešat, ali dotični IP ne pokazuje želju za uklapanjem bilo čega osim onoga što on piše, tako da radiš uzaludan posao. Viđeno puno puta kod dotičnog jer iza sebe ostavlja krš od članaka, a ne pokazuje veliku želju za komunikacijom.--MaGaporuči mi 17:10, 22. listopada 2017. (CEST)
Langsam aber sicher.--MaGaporuči mi 18:05, 22. listopada 2017. (CEST)

Ajde molim te i Messija stavi pod ključ na neke duže staze. Izgleda da je dici počeo veliki odmor...--MaGaporuči mi 17:35, 23. listopada 2017. (CEST)

Za Messija ili dicu?Smiley lol.gif--MaGaporuči mi 17:40, 23. listopada 2017. (CEST)

Želim s Vama popričati o suspenziji na 1 dan .

zamolba[uredi]

E bok care, bi li mi moga napravit jednu uslugu?

Evo 'vako, radi se o mojoj jednoj stranici tu i triba mi metnit sliku, ja ne znam kako da stavim vazda mi dolazi ista obavijest da moram bit neki administrator stranica je https://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Mesihovina a evo i slika https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20106613_1412115935536154_938417660042258006_n.png?oh=6a012693c274d83288b6520ad2e21c15&oe=5A67FEFE , pa ako ti nije problem da mi to napraviš. Fala unaprid!

Klizni ležajevi[uredi]

Može, dogovoreno. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 12:38, 6. studenoga 2017. (CET)

Imena vladara[uredi]

Bog, Lasta,

jedan pokušaj odgovora na tvoj komentar u kafiću:

Postojanje (relevantnih) prethodnih rasprava:

Pokušaj sažetka, jer mi se čini da bi te moglo zanimati, ne znam koliko sam uspio u sažimanju.

Iz ove izmjene može se iščitati da je francuskim vladarima ime Louis do 2. svjetskog rata bilo zapisivano u izvorima na hrvatskome jeziku kao Ljudevit, a poslije 2. svjetskog rata uvriježilo se ime Luj, te su tako navedeni u referentnoj literaturi (tercijarni izvori).

To bi moglo značiti, pored činjenice da Edvard nije srbizam, da su suvremeni izvori na hrvatskome jeziku preuzeli oblik bliži izgovoru, a to je Edvard, umjesto nekog prethodnog oblika (Eduard). Siguran sam da bih lako pronašao razlikovnu poveznicu (razliku, razl) gdje Flopy navodi da su suvremenija izdanja koja pišu o dalekoj povijesti općenito vjerodostojnija od romantičarskih starijih izdanja. Npr. 16. VI. 2010., "Wikipedija kao enciklopedija donosi trenutni stav u znanosti, a ono je glede ove teme ovakvo kakvo sam rekao." (Flopy, 16. VI. 2010.).

Tako, ako bude George VII., onda i svi koji su bili nazivani Đurama, trebali bi postati Georgeovi.

Pregled tih izvora koji upotrebljavaju oblik Edvard naveo sam u kafiću: wikipedija: kafić/Arhiv 2017 11 #Edvard ili Eduard? vs enciklopedijski standard. U tom pregledu navodim i kalendar koji govori u prilog Edvardu, a i rječnik gdje se spominje Edvard.

Na primjeru jednoga članka, premještanje je izgledalo ovako:

  • 15. X. 2006., sažetak: Edward Ispovjednik premješteno na Edvard III. Ispovjednik: hrvatsko ime
  • 29. VII. 2008., sažetak: Edvard III. Ispovjednik premješteno na Eduard III. Ispovjednik: vidi Razgovor:Jelena Savojska: u Hrvatskoj postoje ljudi koji se zovu Eduard, pa onda ovo ime mora biti sličnije svome izvorniku
  • 30. VII. 2008., sažetak: Eduard III. Ispovjednik premješteno na Edvard III. Ispovjednik preko postojećeg preusmjeravanja
  • 21. XI. 2017., sažetak: Walter9 je premjestio stranicu Edvard III. Ispovjednik na Eduard III. Ispovjednik preko preusmjeravanja: ispravniji oblik pisanja imena (usporedi: Evropa -> Europa)


Nedavno, u sličnom pitanju:

  • 28. VIII. 2017., sažetak: (...) Ne Edvard, nego Eduard, usporedi s katoličkim kalendarom

Po mom sudu, da bi suradnik, koji želi doći do nekog razumijevanja ovog pitanja, što lakše došao do zaključka, valja poći od primjera gdje je bilo različitih mišljenja, kao primjeri:

I činjenica, da su potrebne ove obavijesti:

Odnedavno imamo i stranicu wikipedija: imena članaka. Možda te rasprave pomognu poboljšavanju te stranice. Jednom sam imao ideju preuzeti ovu stranicu s bs.wiki, naravno, uz preoblikovanje, upotrebu izvora i sl. No, imamo predloške 1, 2. Pitanje je nažalost kompleksno, te ga nije moguće razložiti na odgovarajući način uz jednostavnu rečenicu: ako su bili Ljudeviti, a sad su Lujevi, tako mogu biti i Edvardi i Georgevi. Zašto nije moguće, jer je teško očekivati i to ne očekujem od nikog, da se priklanja stavovima bilo koga, već da se raspravlja uz izvore. Hvala na trudu koji ulažeš u održavanje wikipedije na hrvatskome jeziku. Lijepo te i srdačno pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,05; 8. prosinca 2017. (SEV)

Bosiljak[uredi]

Pitomi bosiljak postoji kao jedan od naših naziva pa provjeri a nemoj ispravljat na krivo. A naziv bosiljak nosi 65 vrsta a ne jedna. --Zeljko (razgovor) 10:41, 11. prosinca 2017. (CET)

Bosiljak je ime roda rod. rod. To je ime za sve biljke koje su u njega klasificirane. A mi imamo uvijek natuknice, pa ubaci onda natuknicu bosiljak (rod), bosiljak (vrsta). Ali mi uglavnom imamo nazive za većinu vrsta nekog roda koje rastu po Hrvatskoj i ime autora koji ju je zabilježio.

Nadalje nemožeš pisati NE Posatoji, kad postoji ,ti nisi tu da pobijaš autore. I opet nadalje mnogi naši narodni nazivi davani su različitim vrstama biljkama, pa jedan naziv postoji za nekoliko vrsta. Znači kad kad se uzme ime roda u kojemu postoji stotinjak vrsta, a kod nas raste samo jedna, ukoliko ne postoji poseban naziv za nju onda ubaci ime roda i iza njega u natuknicu u zagradi vrsta. I tu je onda sve jasno, ovdje je vrsta opisana, a ovdje cijeli rod. --Zeljko (razgovor) 12:15, 12. prosinca 2017. (CET)

Ne znanima me šta ti pišeš, nego šta piše Flora Croatica Database, i Karavlin Rječnik bilja. A izvore sam ti dao. --Zeljko (razgovor) 16:16, 12. prosinca 2017. (CET)
I još nešto svgdje gdje je ime roda dano jednoj vrsti a ima ih više, rod ima prednost, pa je za ovu jednu vrstu potrebno stavljati natuknicu u zagradi (vrsta). --Zeljko (razgovor) 16:30, 12. prosinca 2017. (CET)
no pa pusti taj link, ja sam tebi dao šta imam na hrvaskom. --Zeljko (razgovor) 11:30, 14. prosinca 2017. (CET)

Bog kolega[uredi]

[17] Hvala kolega na savjetu! Početkom godine već sam imao WO, prošlo je nekoliko mjeseci, popravljen (zaista, ne pod navodnicima) NavIsk i nastavih nekako... Ali, ovoga puta našao sam zamjenu, radim članke na svoj način u HTML-u. Naravno, wp otvaram za čitanje (kradem poveznice na članke Face-wink.svg za svoje članke), ali ne i za uređivanje.  • Bonč (razgovor) • Ako i ne znaš šta radiš, radi to otmjeno. •  12:42, 16. prosinca 2017. (CET)

Molba[uredi]

Dragi kolega, lijepo molim da izbjegavate ovakve izjave. Možete se slagati s nečijim postupcima ili ne, ako mislite da je netko učinio nešto nepravilno ili nekorektno, treba točno i precizno reći što je nekorektno ili nepravilno po vašem mišljenju, jer ako se dopusti da se suradnici mlataraju riječima, onda ćemo imati kaos kakav smo već imali i trebalo je dosta vremena da se od toga oporavimo.

Molim izražavajte se preciznije ili šutite. Mlataranje kolega, suradnika volontera nije wiki-način. Hvala na razumijevanju! SpeedyGonsales 19:49, 31. prosinca 2017. (CET)

Da sam ne dobijem ovakvu poruku, jer naznačio sam jedno uređivanje i nazvao ga "mlataranjem", ali nisam napisao što točno u tom uređivanju vidim kao mlataranje, ide dopuna - riječ "staljinistički", obzirom da se odnosi na jedan od tri najkrvavija totalitarizma u cijeloj ljudskoj povijesti zasigurno nema mjesta na Wikipediji kao opis bilo kojeg postupka bilo kojeg suradnika. Verbalno zlostavljanje suradnika koje se događalo na svim wikipedijama nikad se nije moglo nazvati bilo totalitarističkim ili staljinističkim, prije je riječ o neukusu, nedostatku bontona ili već nečemu trećem, ali zasigurno se nikad nije radilo o totalitarističkim ili staljinističkim postupcima. Dakle, molim za manje verbalnih ispada, a više preciznosti i dobronamjernosti. SpeedyGonsales 21:23, 31. prosinca 2017. (CET)

Ne bih se štel mešat...[uredi]

...ali, suradnik imena ZagrebAirport bi trebao biti upozoren na promjenu suradničkog imena jer pod ovim imenom ne može doprinositi.--MaGaporuči mi 18:47, 16. siječnja 2018. (CET)

lp[uredi]

zašto ste izbrisali moju izmjenu na stranici Osijek?

AMOC[uredi]

The Atlantic meridional overturning circulation (AMOC) is a system of currents in the Atlantic Ocean, characterized by a northward flow of warm, salty water in the upper layers of the Atlantic, including the Gulf Stream, and a southward flow of colder, deep waters that are part of the Thermohaline circulation. The AMOC is an important component of the Earth’s climate system. Moderni futurist (razgovor) 22:05, 1. ožujka 2018. (CET)

Poštanski brojevi[uredi]

Zar nije u redu da za Zagreb uvedem sve poštanske brojeve od svih dijelova grada tj. nakon poštanskog broja 10000 da uvedem 10010 (Novi Zagreb - istok), 10020 (Novi Zagreb - zapad), 10040 (Donja i Gornja Dubrava), 10090 (Podsused - Vrapče, Stenjevec odn. Susedgrad), nego mora samo 10000 pisati kao poštanski broj Zagreba, a Zagreb ima 5 poštanskih brojeva koja označavaju sve dijelove Zagreba.

Sivi vuk[uredi]

Pozdrav, izbrisao sam netočne informacije. Razumijem da je možda Vaš poriv za uklanjanje bio sa željom da ih izmijenim u točne, ali nekad to nije moguće. Npr. priča o uvezenom vuku je klasična "lovačka" priča koja nikada nije potkrijepljena niti jednim znanstvenim radom (doslovno znanstvenim, sa recenzijom, a ne neupućenim tekstom u nekim novinama) i bilo koji znanstvenik nema tu šta reći osim odbaciti to. Rade se genetska istraživanja vuka u Hrvatskoj, nema priče o takvim glupostima. Također, broj od 2500 do 3000 vukova je za najmanje deset puta preuveličan od službenih podataka. Također, cijeli taj pasus ima vrlo subjektivnu notu. Dakle, čemu brisanje promjene? debeli a.k.a. kornjo (razgovor) 16:20, 28. kolovoza 2018. (CEST)

RE:Pomoć[uredi]

Dok sam na računalu, wikipedijin prozor mi je gotovo cijelo vrijeme otvoren pa svako malo osvježim nedavne promjene te uklonim vandalizme, ako ih ima naravno. Ako nisam u mogućnosti na računalu, bacim oko na nedavne i s mobitela tu i tamo. xD --Dvanaesti Igrač 14:59, 26. rujna 2018. (CEST)

Dapače, volio bih da me predložiš za patrolera. --Dvanaesti Igrač 15:06, 26. rujna 2018. (CEST)

IP[uredi]

Hello! I was patrolling the CVN-SWMT feed, and noticed that the IP 188.129.124.105 was adding links to Wikia in many articles. I'm unaware on your local external links policy, but I know many wikis prohibit that, so I didn't remove it. Should it be removed? Thanks, Vermont (razgovor) 03:01, 7. listopada 2018. (CEST)