Vesna Horvat

Izvor: Wikipedija

Vesna Horvat, politologinja, novinarka, predsjednica Stranke umirovljenika Karlovačke županije

Vesna Horvat, dipl.polit.[uredi | uredi kôd]

 

Vesna Horvat, dipl.polit, rođena  u Prelogu, 03. veljače 1957. godine predsjednica je podružnice Stranke umirovljenika Karlovačke županije

Završila je  Gimnaziju u Varaždinu i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, te stekla zvanje diplomirane politologinje i između ostalog 24 godine radnog iskustva u nacionalnoj Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji HINA. Nekoliko je godina bila novinarka Eko revije Fonda za zaštitu okoliša i ekološkog portala Alert aktivističke scene predvođene Ljiljankom Mintoš Svoboda iz Osijeka.

Od udaje 1987. godine živi u Karlovcu, majka je troje visokoškolovane djece, te predsjednica Zavičajnog društva Međimuraca Pinklec, u Karlovcu.

Osim novinarstva bavila se i marketingom, kao malim poduzećem, a potom i kao direktorica promocije u Dioni u Zagrebu, kada je vodila uspješne radijske emisije "Tonski izlog".

U mladim danima vodila je izviđače u Donjem Kraljevcu, bila suosnivačica čakovečke Udruge osoba s invaliditetom, a kako stoji u Karlovačkom leksikonu Školske knjige bila je u Karlovcu i pokretačica projekta Na krilima dobrote za građevinske zahvate s uklanjanjem barijera za osobe s invaliditetom, s čime se nakon dosta godine pauze nastavlja baviti i 2024. godine, posebno za građane treće životne dobi.

Osoba je s invaliditetom, paralizom lijeve ruke, kao posljedicom dječje paralize, bolesti protiv koje se u njenom rodnom Međimurju započelo procjepljivati djecu u godini njenjeg zaražavanja. Zato je među posljednjima u društvu koje se kroz život nose s invaliditetom te vrste koja je u međuvremenu isčeznula. Zagoravateljica je procjepljivanja i prevencije općenito, da se jednom iskorijnjene bolesti ne bi opret i opet vraćale i ugrožavale nove generacije.

Na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor nositeljica je liste Platforme Umirovljenici zajedno za VII. Izbornu jedinicu.

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]