Wikipedija:Uvodni tečaj

Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na stranice uvodnog tečaja o Wikipediji na hrvatskom jeziku!

Wikipedija je besplatna i otvorena enciklopedija, nastala zajedničkim radom mnogih suradnika tijekom dugog niza godina. I Vi se možete pridružiti i popraviti ili dopuniti neki postojeći članak. Možete i napisati nov članak te pomoći u drugim aktivnostima povezanih s uređivanjem i održavanjem projekta.

Cilj ovog tečaja tj. ovih uputa jest uputiti početnike u osnove uređivanja članaka. Kad pročitate upute, moći ćete sami uređivati članke i nećete se morati raspitivati o osnovnim radnjama. Daljnju pomoć možete tražiti u općem pregledu pomoćnih stranica i u popisu odgovora na često postavljana pitanja. Dodatne upite oko nedoumica i nejasnoća možete postaviti na neko od mjesta za pitanja.

Bude li Vas koji pojam više zanimao, trebate pratiti wikipoveznice, tj. kliknuti na plavu poveznicu na kojoj ćete naći detaljnije objašnjenje određenog pojma.
Ako Vas bude zanimalo općenito sve o Wikipediji, možete proučiti popis članaka Wikipedija A-Ž.
Znajte da na Wikipediji rade suradnici različite dobi i različitih staža, da su raznih struka ili zanimanja, a da ih najvjerojatnije sve povezuje ljubav prema znanju.

Krenimo: Uređivanje članaka