World Cup USA '94

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
World Cup USA '94
World Cup USA '94.png
Omot igre za Mega Drive
Proizvođač(i) U.S. Gold
Izdavač(i) U.S. Gold
Serijal FIFA World Cup
Nadnevak izlaska 1994.
Žanr(ovi) Nogometna simulacija
Način(i) igre Jedan ili više igrača
Platforma Sega Mega Drive, Sega Mega CD, SNES, Sega Master System, MS-DOS, Amiga, Sega Game Gear, Game Boy
Sistemski zahtjevi Intel 80386 (PC verzija)
Proširenje Mega CD-a
Medij(i) CD, Cartridge, disketa

World Cup USA '94 je nogometna videoigra proizvođača i izdavača U.S. Gold, izašla je za Mega Drive, Mega CD, Super Nintendo, Master System, DOS, Game Boy i Game Gear u 1994.godini. [1]. Igra se temelji na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama, a sadrži prave skupine, momčadi i raspored natjecanja. Verzija za PC/Mega CD imaju digitalizirane slike stadiona domaćina SP-a.

Ovo je traća igra FIFA World Cup serijala, druga koja ima potrebnu licencu za SP, te zadnja prije otkupljenja Electronic Artsa, 1996. godine kao dio FIFA serijala.

Mogućnosti[uredi VE | uredi]

Za vrijeme igre, gleda se iz ptičje perspektive. Vrijeme utakmice se može prilagoditi od jedne do 45. minuta po poluvremenu. Početak utakmice počinje sa bacanjem novčića. Mogućnost igre je i ta, da se može smanjiti kontrola lopte (driblanja); također se može staviti da igrač ručno upravlja vratarom, što daje mogućnost da igrač sam brani udarce i slično; jedna od mogućnosti igre je "zahvat lopte", gdje igrač ne može zaštititi loptu i dopušta protivniku da ju preuzme bez uklizavanja; najnovija je (ne)mogućnost vraćanja lopte vrataru, koja je uvedena u pravila nogometa tijekom Svjetskog prvenstva '94, a pravilo glasi da vratar ne smije uzeti loptu u ruke, ako mu loptu nogom dobaci suigrač.

U opciji (mogućnosti) ručnog upravljanja vratara, igrač mora obraniti loptu pogađanjem mjesta gdje će protivnik pucati, pa zatim skače na odabrano mjesto pomoću tipki na konzoli. Slično tomu, tako i vanjskiu igrači imaju mogućnost ili dobaciti loptu ili ju ispucati. Slične su mogućnosti i kod slobodnih udaraca. Jedanaesterci se izvode sa drukčijeg mjesta kmere (okrenuta je ravno prema golu), slično kao na videoigri World Cup 98.

Osnovne formacije se također mogu prilagoditi za igru, mogu se promijeniti i za vrijeme utakmice. Popisi igrača, iako nisu bazirani na prave nogometaše, imaju razna svojstva i podjeljeni su u 3 glavne vještine koje su brzina, kontrola lopte i točnost udarca. Vratari nemaju odvojene vještine i zajedno su sa ostalim igračima.

Vidi još[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]