World Cup USA '94

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
World Cup USA '94
World Cup USA '94.png
Omot igre za Mega Drive
Proizvođač(i) U.S. Gold
Izdavač(i) U.S. Gold
Serijal FIFA World Cup
Nadnevak izlaska 1994.
Žanr(ovi) Nogometna simulacija
Način(i) igre Jedan ili više igrača
Platforma Sega Mega Drive, Sega Mega CD, SNES, Sega Master System, MS-DOS, Amiga, Sega Game Gear, Game Boy
Sistemski zahtjevi Intel 80386 (PC verzija)
Proširenje Mega CD-a
Medij(i) CD, Cartridge, disketa

World Cup USA '94 je nogometna videoigra proizvođača i izdavača U.S. Gold. Objavljena je 1994. godine na platformama Mega Drive, Mega CD, Super Nintendo, Master System, DOS, Game Boy i Game Gear. [1]. Igra se temelji na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama, a sadrži prave skupine, momčadi i raspored natjecanja. Verzija za PC/Mega CD sadrži digitalizirane slike stadiona domaćina SP-a.

Ovo je treća igra FIFA World Cup serijala, druga koja ima potrebnu licenciju za SP te zadnja prije otkupljenja Electronic Artsa, 1996. godine kao dio FIFA serijala.

Mogućnosti[uredi VE | uredi]

Za vrijeme igre, gleda se iz ptičje perspektive. Vrijeme utakmice se može prilagoditi od jedne do 45 minuta po poluvremenu. Početak utakmice počinje sa bacanjem novčića. U igri postoji i mogućnost smanjivanja kontrole lopte (driblanja); u postavkama igre također se može prilagoditi da igrač ručno upravlja vratarom, čime je igrač u mogućnosti da sam brani udarce i slično; jedna od mogućnosti igre je "zahvat lopte", gdje igrač ne može zaštititi loptu i dopušta protivniku da ju preuzme bez uklizavanja; najnovija je (ne)mogućnost vraćanja lopte vrataru, koja je uvedena u pravila nogometa tijekom Svjetskog prvenstva '94, a pravilo glasi da vratar ne smije uzeti loptu u ruke, ako mu loptu nogom dobaci suigrač.

U opciji ručnog upravljanja vratara, igrač mora obraniti loptu pogađanjem mjesta gdje će protivnik pucati, pa zatim skače na odabrano mjesto pomoću tipki na konzoli. Slično tomu, tako i vanjski igrači imaju mogućnost ili dobaciti loptu ili ju ispucati. Slične su mogućnosti i kod slobodnih udaraca. Jedanaesterci se izvode sa drukčijeg mjesta kmere (okrenuta je ravno prema golu), slično kao u videoigri World Cup 98.

U igri se također mogu prilagoditi i osnovne formacije koje se mogu promijeniti i za vrijeme utakmice. Popisi igrača, iako nisu bazirani na pravim nogometašima, imaju razna svojstva koja su podijeljena u tri glavne vještine: brzinu, kontrolu lopte i točnost udarca. Vratari nemaju odvojene vještine i zajedno su sa ostalim igračima.

Vidi još[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]