Dodatak:Popis registracijskih oznaka za cestovna vozila u Njemačkoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Izgled njemačke registracijske tablice
Karta registracijskih oznaka u Njemačkoj

Na registracijskim pločicama za cestovna vozila (samovoze, kamione, autobuse, radna vozila i radne strojeve, motorkotače) iz Njemačke postoje ove oznake:

Registracijske oznake gradova[uredi VE | uredi]

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


0-9[uredi VE | uredi]

Kratica Pripada instituciji
0-1 Vozilo njemačkog predsjednika
0-2 Vozilo njemačkog kancelara
0-3 Vozilo vanjskog ministra
0-4 Vozilo prvog sekretara Ministarstva vanjskih poslova
0-xx-x(xx) ili 0-xxx-x(xx) Diplomatska vozila
1-1 Vozilo predsjednika njemačkog Sabora


A[uredi VE | uredi]

Kratica Pripada gradu
A
Augsburg
AA
Aalen
AB
Aschaffenburg
ABG
Altenburger Land
ABI
Anhalt-Bitterfeld
AC
Aachen
AIC
Aichach-Friedberg
AK
Altenkirchen
AM
Amberg
AN
Ansbach
Altötting
AP
Apolda
AS
Amberg-Sulzbach
AUR
Aurich
AW
Ahrweiler
AZ
Alzey

B[uredi VE | uredi]

Kratica Pripada gradu
B
Berlin
BA
Bamberg
BAD
Baden-Baden
BAR
Barnim
BB
Böblingen
BBL
Brandenburgischer Landtag
BC
Biberach
BD
Vozila njemačkog Sabora (Bundestag)
BGL
Berchtesgadener Land
BI
Bielefeld
BIR
Birkenfeld
BIT
Bitburg
BK
Börde
BL
Balingen
BLK
Burgenlandkreis
BM
Bergheim
BN
Bonn
BO
Bochum
BOR
Borken
BOT
Bottrop
BP
Savezna policija (Bundespolizei) – od 30. travnja 2006.- Prije: Njemačka pošta (Bundespost)
BRA
Brake
BRB
Brandenburg
BS
Braunschweig
BT
Bayreuth
BÜS
Büsingen
BZ
Bautzen

C[uredi VE | uredi]

Kratica Pripada gradu
C
Chemnitz
CB
Cottbus
CE
Celle
CHA
Cham
CLP
Cloppenburg
CO
Coburg
COC
Cochem
COE
Coesfeld
CUX
Cuxhaven
CW
Calw

D[uredi VE | uredi]

Kratica Pripada gradu
D
Düsseldorf
DA
Darmstadt
DAH
Dachau
DAN
Dannenberg
DAU
Daun
DBR
Bad Doberan
DD
Dresden
DE
Dessau-Roßlau
DEG
Deggendorf
DEL
Delmenhorst
DGF
Dingolfing
DH
Diepholz
DLG
Dillingen
DM
Demmin
DN
Düren
DO
Dortmund
DON
Donauwörth
DU
Duisburg
DÜW
Bad Dürkheim Weinstraße

E[uredi VE | uredi]

E
Essen
EA
Eisenach
EBE
Ebersberg
ED
Erding
EE
Elbe-Elster
EF
Erfurt
EI
Eichstätt
EIC
Eichsfeld
EL
Emsland
EM
Emmendingen
EMD
Emden
EMS
Bad Ems
EN
Ennepe-Ruhr-Kreis
ER
Erlangen
ERB
Erbach
ERH
Erlangen-Höchstadt
ERZ
Erzgebirgskreis
ES
Esslingen
ESW
Eschwege
EU
Euskirchen

F[uredi VE | uredi]

F
Frankfurt na Majni
FB
Friedberg
FD
Fulda
FDS
Freudenstadt
FF
Frankfurt (an der Oder)
FFB
Fürstenfeldbruck
FG
Freiberg
FL
Flensburg
FN
Friedrichshafen
FO
Forchheim
FR
Freiburg (im Breisgau)
FRG
Freyung-Grafenau
FRI
Friesland
FS
Freising
FT
Frankenthal
Fürth

G[uredi VE | uredi]

G
Gera
GAP
Garmisch-Partenkirchen
GE
Gelsenkirchen
GER
Germersheim
GF
Gifhorn
GG
Groß-Gerau
GI
Gießen
GL
Bergisch Gladbach
GM
Gummersbach
Göttingen
GP
Göppingen
GR
Görlitz
GRZ
Greiz
GS
Goslar
GT
Gütersloh
GTH
Gotha
Güstrow
GZ
Günzburg

H[uredi VE | uredi]

H
Hannover
HA
Hagen
HAL
Halle
HAM
Hamm
HAS
Haßfurt
HB
Bremen, Bremerhaven
HBN
Hildburghausen
HD
Heidelberg
HDH
Heidenheim
HE
Helmstedt
HEF
Bad Hersfeld
HEI
Heide
HEL
Sabor Hessena (Hessischer Landtag)
HER
Herne
HF
Herford
HG
Bad Homburg
HGW
Hansestadt Greifswald
HH
Hansestadt Hamburg
HI
Hildesheim
HL
Hansestadt Lübeck
HM
Hameln
HN
Heilbronn
HO
Hof
HOL
Holzminden
HOM
Homburg
HP
Heppenheim
HR
Homberg
HRO
Hansestadt Rostock
HS
Heinsberg
HSK
Hochsauerlandkreis
HST
Hansestadt Stralsund
HU
Hanau
HVL
Havelland
HWI
Hansestadt Wismar
HX
Höxter
HZ
Harz

I[uredi VE | uredi]

IGB
St. Ingbert
IK
Ilm-Kreis
IN
Ingolstadt
IZ
Itzehoe

J[uredi VE | uredi]

J
Jena
JL
Jerichower Land

K[uredi VE | uredi]

K
Köln
KA
Karlsruhe
KB
Korbach
KC
Kronach
KE
Kempten
KEH
Kelheim
KF
Kaufbeuren
KG
Bad Kissingen
KH
Bad Kreuznach
KI
Kiel
KIB
Kirchheimbolanden
KL
Kaiserslautern
KLE
Kleve
KN
Konstanz
KO
Koblenz
KR
Krefeld
KS
Kassel
KT
Kitzingen
KU
Kulmbach
KÜN
Künzelsau
KUS
Kusel
KYF
Kyffhäuserkreis

L[uredi VE | uredi]

L
Leipzig (do 31. listopada 1990. za 'Lahn-Dill-Kreis, sada LDK')
LA
Landshut
LAU
Lauf
LB
Ludwigsburg
LD
Landau
LDK
Lahn-Dill-Kreis
LDS
Landkreis Dahme-Spreewald
LER
Leer
LEV
Leverkusen
LG
Lüneburg
LI
Lindau
LIF
Lichtenfels
LIP
Lippe
LL
Landsberg am Lech
LM
Limburg
Lörrach
LOS
Landkreis Oder-Spree
LSA
Sabor Saske-Anhalta
LSN
Sabor Saske
LU
Ludwigshafen
LWL
Ludwigslust

M[uredi VE | uredi]

M
München
MA
Mannheim
MB
Miesbach
MD
Magdeburg
ME
Mettmann
MEI
Meißen
MG
Mönchengladbach
MH
Mülheim an der Ruhr
MI
Minden
MIL
Miltenberg
MK
Märkischer Kreis
MKK
Main-Kinzig-Kreis
MM
Memmingen
MN
Mindelheim
MOL
Märkisch-Oderland
MOS
Mosbach
MR
Marburg
MS
Münster
MSH
Mansfeld-Südharz
MSP
Main-Spessart
MST
Mecklenburg-Strelitz
MTK
Main-Taunus-Kreis
Mühldorf am Inn
MÜR
Müritz
MVL
Sabor Mecklenburg-Zapadno Pomorje
MYK
Mayen-Koblenz
MZ
Mainz
MZG
Merzig

N[uredi VE | uredi]

N
Nürnberg
NB
Neubrandenburg
ND
Neuburg an der Donau
NDH
Nordhausen
NE
Neuss
NEA
Neustadt an der Aisch
NES
Bad Neustadt an der Saale
NEW
Neustadt an der Waldnaab
NF
Nordfriesland
NI
Nienburg/Weser
NK
Neunkirchen
NL
Sabor Donje Saske
NM
Neumarkt in der Oberpfalz
NMS
Neumünster
NOH
Nordhorn
NOM
Northeim
NR
Neuwied am Rhein
NRW
Sabor Sjeverno-rajne i Vestfalije
NU
Neu-Ulm
NVP
Nordvorpommern
NW
Neustadt an der Weinstraße
NWM
Nordwestmecklenburg

O[uredi VE | uredi]

OA
Oberallgäu
OAL
Ostallgäu
OB
Oberhausen
OD
Bad Oldesloe
OE
Olpe
OF
Offenbach
OG
Offenburg
OH
Ostholstein
OHA
Osterode am Harz
OHV
Oberhavel
OHZ
Osterholz
OL
Oldenburg
OPR
Ostprignitz-Ruppin
OS
Osnabrück
OSL
Oberspreewald-Lausitz
OVP
Ostvorpommern

P[uredi VE | uredi]

P
Potsdam
PA
Passau
PAF
Pfaffenhofen
PAN
Pfarrkirchen
PB
Paderborn
PCH
Parchim
PE
Peine
PF
Pforzheim
PI
Pinneberg
PIR
Pirna
PLÖ
Plön
PM
Potsdam-Mittelmark
PR
Prignitz
PS
Pirmasens


R[uredi VE | uredi]

R
Regensburg
RA
Rastatt
RD
Rendsburg
RE
Recklinghausen
REG
Regen
RH
Roth
RO
Rosenheim
ROW
Rotenburg an der Wümme
RP
Rhein-Pfalz-Kreis
RPL
Sabor Porajnje-Falačka
RS
Remscheid
RT
Reutlingen
RÜD
Rüdesheim
RÜG
Rügen
RV
Ravensburg
RW
Rottweil
RZ
Ratzeburg

S[uredi VE | uredi]

S
Stuttgart
SAD
Schwandorf
SAL
Sabor Saralanda
SAW
Salzwedel
SB
Saarbrücken
SC
Schwabach
SDL
Stendal
SE
Bad Segeberg
SFA
Soltau-Fallingbostel
SG
Solingen
SH
Sabor Schleswig-Holsteina
SHA
Schwäbisch Hall
SHG
Schaumburg, Stadthagen
SHK
Saale-Holzland-Kreis
SHL
Suhl
SI
Siegen
SIG
Sigmaringen
SIM
Simmern
SK
Saalekreis
SL
Schleswig
SLF
Saalfeld
SLS
Saarlouis
SM
Schmalkalden-Meiningen
SN
Schwerin
SO
Soest
SÖM
Sömmerda
SOK
Saale-Orla-Kreis
SON
Sonneberg
SP
Speyer
SPN
Spree-Neiße
SR
Straubing
ST
Steinfurt
STA
Starnberg
STD
Stade
SU
Siegburg
SÜW
Südliche Weinstraße
SW
Schweinfurt
SZ
Salzgitter

T[uredi VE | uredi]

TBB
Tauberbischofsheim
TDO
Torgau, Delitzsch, Oschatz
TF
Teltow-Fläming
THL
Sabor Tirinške
THW
Ustanova za pomoć u katastrofama (Technisches Hilfswerk)
TIR
Tirschenreuth
TÖL
Bad Tölz
TR
Trier
TS
Traunstein
Tübingen
TUT
Tuttlingen

U[uredi VE | uredi]

UE
Uelzen
UER
Uecker-Randow
UH
Unstrut-Hainich-Kreis
UL
Ulm
UM
Uckermark
UN
Unna

V[uredi VE | uredi]

V
Vogtlandkreis
VB
Vogelsbergkreis
VEC
Vechta
VER
Verden
VIE
Viersen
VK
Völklingen
VS
Villingen-Schwenningen

W[uredi VE | uredi]

W
Wuppertal
WAF
Warendorf
WAK
Wartburgkreis
WB
Wittenberg
WE
Weimar
WEN
Weiden
WES
Wesel
WF
Wolfenbüttel
WHV
Wilhelmshaven
WI
Wiesbaden
WIL
Wittlich
WL
Winsen an der Luhe
WM
Weilheim
WN
Waiblingen
WND
St. Wendel
WO
Worms
WOB
Wolfsburg
WST
Westerstede
WT
Waldshut
WTM
Wittmund
Würzburg
WUG
Weißenburg
WUN
Wunsiedel
WW
Westerwaldkreis

X[uredi VE | uredi]

X
Vozila NATO-a

Y[uredi VE | uredi]

Y
Njemačka vojska (Bundeswehr)

Z[uredi VE | uredi]

Z
Zwickau
ZW
Zweibrücken