National Geographic (televizijska postaja)

Izvor: Wikipedija
National Geographic
National Geographic (televizijska postaja)
Vrsta odašiljanja Televizija
Vlasnik National Geographic Television & Film (25%) / News Corporation (75%)
Početak prikazivanja 1997.
Slogan Live curious
Službena stranica natgeotv.com

National Geographic, (skraćeno Nat Geo) je program koji prikazuje dokumentarne filmove o prirodi, znanosti, kulturi i povijesti.

Početak emitiranja bio je u rujnu 1997. za područje Europe i Australije. U srpnju 1998. počinje emitiranje za područje Azije. Za područje Amerike emitiranje počinje u siječnju 2001.

Danas je dostupan u 168 zemalja, 378 milijuna domova, i na 34 jezika.[1] U Hrvatskoj se emitira putem najvećih televizijskih platformi: MAXtv-a, Iskon.TV-a, B.net-a, Total TV-a i Evo TV-a, preveden podnaslovima na hrvatski jezik.

Ostali National Geographic kanali[uredi | uredi kôd]

Nat Geo Music je počeo emitirati od 15. listopada 2007. s namjerom širenja diljem svijeta. S emitiranjem je prestao 31. kolovoza 2011.

Nat Geo Junior se emitira u Nizozemskoj, Belgiji i Indiji. Namijenjen je djeci.

National Geographic HD emitira sadržaj osnovnog programa, ali u HDTV tehnici.

National Geographic Adventure namijenjen je mlađoj populaciji, a emitira emisije o avanturama, putovanjima i istraživanjima prirode i svijeta. Emitira se u Italiji i arapskim zemljama.

Nat Geo Wild emitira sadržaj o divljini i životinjama u divljini.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 9. listopada 2011. Pristupljeno 3. svibnja 2010.CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Nedovršeni članak National Geographic (televizijska postaja) koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.