Razgovor Wikipedija:Izabrane godišnjice/4. lipnja

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Wikipedija:Izabrane godišnjice/4. lipnja.
Rad na člancima
Pismohrane:

Treba popraviti poveznicu. Umjesto Trianonska pogodba, treba staviti Trianonski sporazum, jer se tako zove i članak. Stranica je zaključana, pa molim nekoga tko može da to i učini. Hvala!--Donatus (razgovor) 14:57, 3. lipanj 2009. (CEST)

Izabrano za današnji dan[uredi kôd]

Zašto se Trianonski sporazum ne nalazi u izabranim crticama iz povijesti za današnji dan? Po čemu je to višak [1], a smrt Stanka Banića nije? Iako bi događaji trebali imati prednost pred godišnjicama smrti. objavljeno razgovor (utorak, 4. lipnja '13. u 18:28 prema SEV)

U godišnjicama imamo četiri godišnjice, vidi npr. 5. lipnja ili 6. lipnja. Ako suradnik pogleda kojih je 5 (pet) godišnjica bilo kad sam ja obrisao ovu, vidjet će da su to bile:
Casanova je ostavljen ne zbog svojih zavodničkih sposobnosti, nego zbog vremenskog odmaka i književnosti.
Na sličan način je ostao izumitelj Henry Ford.
Ostala su tri čisto politička događaja, od kojih su rušenje komunizma 1989. u Poljskoj i pokolj na Trgu nebeskog mira (Tien-an-menu) poznatiji ili značajniji za kraj 20. stoljeća i početak 21. od Trianonskog ugovora iz 1920. Vrlo vjerojatno isto vrijedi (ili će vrijediti) i iz vizure 22. ili 23. stoljeća.
Stanko Banić je zamijenio Casanovu (što nije moje uređivanje), pretpostavljam da zadovoljava humanističke kriterije jednako dobro kao Casanova a istovremeno je bliži ovome projektu po habitusu od Casanove. Siguran sam ako bi išli dublje kopati da bi našli još bitnih političkih događaja na 4. lipnja, ali naše su godišnjice ograničene na 4 stavke od kojih politički događaji ne bi trebali zauzimati više od dvije ako je to ikako moguće. Svijet se ne vrti samo oko politike, na wikipediji mora biti mjesta i za kulturu i znanost! SpeedyGonsales 22:10, 4. lipnja 2013. (CEST)[odgovori]
A malo dedukcije otkriva zašto je "Trianonska pogodba" nestala 02:49, 4. lipnja 2009., vidi uređivanje 24 sata ranije. Logičan zaključak - zašto ispravljati kad je ionako višak - bolje obrisati i problem riješen. SpeedyGonsales 22:15, 4. lipnja 2013. (CEST)[odgovori]