Razgovor sa suradnikom:Argo Navis/Arhiva20

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva

Razgovor sa suradnikom


0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
31 32 33 34 35 36 37 38

Kavkaz[uredi kôd]

Pozdrav,

U njemačkim i engleskim W. je to na kraju vezano uz pojam Kavkaz. Možda bi kategorija Kavkaz trebala obuhvaćati i planinu, i okolinu, i stanovništvo,... Nigdje ne piše (u kategoriji) za što je ona točno zamišljena. Meni je logično da netko koga zanima nešto o Kavkazu, ode na tu kategoriju i sve ima unutra.

Međutim, neću inzistirati na ovome, stvari se lako prekategoriziraju. Štoviše, mogao bih napraviti kategoriju "Jezici Kavkaza" koju onda možemo strpati u Kavkaz ili gdje već. Bolje je jezici Kavkaza nego kavkaski jezici, jer je iz toga jasno da je riječ o čisto prostornom grupiranju jezika, bez ikakvih aluzija na srodnost tih jezika (koja je daleko od dokazane, osporena je jakim argumentima, i sam smatram da nije točna).

Kategoriju ću otvoriti sam. Iako sam vidio da se neki administratori bune zbog nekontroliranog otvaranja kategorija, mislim da svaki suradnik može sam otvarati kategorije. Jesam li u pravu? Zbog male nejasnoće oko toga do sada (2 godine + na HR Wiki) se nisam usudio otvarati kategoriju.

--dnik 08:47, 23. studeni 2007. (CET)

Opet sam u Blatu[uredi kôd]

Možda sam dosadan, ali moram te podsjetiti na Blato. Molim te ako ti se da da pogledaš Blato i ako je sada OK ukloni znak. Hvala --ARMchoir 10:55, 23. studeni 2007. (CET)

Krajinski arhipelag nema smisla[uredi kôd]

Čemu nešto nazivati isključivo prema kriteriju učestalosti nazivanja. Ako se ta skupina otočića, grebana i hridi uopće može nazivati arhipelagom u Skadarskom su jezeru i mi ih trebamo nazivati kako se u Hrvatskoj nazivaju, a ne kao u CG. Siguran sam da ih u Albaniji nazivaju Skadarskim otočićima. -- Goran 01:13, 24. studeni 2007. (CET)

Zašto onda prihvaćaš ulogu branitelja naziva Banija, ukoliko se već vodiš prema tome kako se nešto naziva. Čini mi se da Neoneo13 također prihvaća Banovina (Banija) kao kompromis. -- Goran 00:16, 25. studeni 2007. (CET)

Srednja mašinska škola Novi Sad[uredi kôd]

Izvini možeš li mi reći zašto je obrisan ovaj članak??? Hvala.Milens2

Nisam bas siguran da li je bio na srpskom, pošto mi ga je napisao osoba koja nije srbin. A i da jeste, onda treba staviti obaveštenje da je potreban prevod i gramatičke promene a ne da se obriše. A i nije bio doliko dug, mogo si ga i ti prepraviti. Ova škola je veoma bitna i ne znam da li si znao, ali sarađujee sa nekoliko škola iz Zagreba. Molio bih ta da nebrišeš članak neko da mi pomogneš da ga sredim. Neznam najbolje hr. jezik. Pored maternjeg rumunskog znam dobro samo srpski.Mile

Zahvala[uredi kôd]

Hvala, Ante što si mi lijepo uredio stranicu. I trebala mi je pomoć.:-))--Vatrena ptica 14:45, 25. studeni 2007. (CET)

bar ne budi licemjeran...[uredi kôd]

U smislu da te ne smeta što se piše o zločinima u NDH, a das lijepo idi i obriši stranicu...Heil !

web Matice hrvatske[uredi kôd]

Druže Perkoviću¨!

Nije mi jasno zašto si skinuo web adresu Matice hrvatske Valpovo na glavnoj stranici Valpovo!??

Jasno je zašto je skinuta ista za hotel i sl, ali za Maticu....???? Matica nije profitna udruga,,niti što reklamira proizvode radi prodaje i stoga NIJE U REDU ŠTO SI TO UČINIO.


VRAČAJ JE O D M A H!

Valpovčanin (srditi!)

žikino kolo[uredi kôd]

poštovani g. Perkoviću, za potrebe diplomskog rada pretraživao sam kategoriju "Umjetnost" i otkrio "Kolo, ansambl narodnih igara i pesama Srbije" koji je polupreveden na neki "srpskohrvatski"... vjerujem da bi to više pristajalo na sh.wikipedia.org ili sr.wikipedia.org i u kategoriju etnologija jer se ni "Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana" ne spominje u kategoriji umjetnost a članak o ansamblu LADO nije ni napisan. možda bi ga trebali potražiti na sr.wikipediji i malo prevest...

igregurec

Europska nogometna prvenstva[uredi kôd]

Ajde mi objasni logiku ove promjene. Po čemu se razlikuju od Afričkih nogometnih prvenstava? Imaju kategoriju pa više nisu međunarodno bitni ili ???

Divna Jakšić 19:35, 29. studeni 2007. (CET)

Urania Božić[uredi kôd]

Urania je Božić ove godine! Kubura 10:04, 4. prosinac 2007. (CET)

Nepotpisano[uredi kôd]

O ponašanju se ti prvo nauči, kad je netko u pravu najlakše je blokirat zar ne? kupi si bonton pa mi se javi — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Emy (razgovordoprinosi) 23:02, 4. prosinac 2007.

Članak (Matija Jakšeković)[uredi kôd]

Poštovanje:

Korektirao sam članak pod nazivom: "Matija Jakšeković, Zagreb 15 rujan 1982., hrvatski glumac" Molim da se isti i odobri. Nadam se da je sve u redu. Unaprijed zahvaljujem.

snalaženje na wikipediji[uredi kôd]

gdje se postavljaju članci?

Proba (JavaScript)[uredi kôd]

Nažalost ne! Ali mislim da Suradnik:Dalibor Bosits i Suradnik:Roberta F. imaju puno bolja iskustva :)) Inače imam nekakvih problema s navigacijskim predlošcima (ne vidi se ono Sakrij/Otkrij, uvijek su otvoreni) pa to možda ima neke veze. Jučer sam po tome prčkao do sitnih sati i nisam postao puno pametniji.

Lijep pozdrav,

--dnik 14:26, 9. prosinac 2007. (CET)


Herceg Bosna[uredi kôd]

sto se tice hrvatske vecine u mostaru, taj ti je podatak od katoličke crkve, koja svake godine prebrojava vjernike u svojim župama. prema posljednjim podatcima u općini mostar živi 65-70 000 Hrvata (Katolika), općina mostar ima negdje oko 125 000 stanovnika. sad pogledaj malo te brojke, osim muslimana u općini živi 5 000 - 10 000 srba, kad to sve oduzmes dolazis do toga DA SMO MI VEĆINA!!! a sto se tice neutralnosti, onaj moj tekst je čista petica. pogledaj tekst HERCEG BOSNA na bosanskoj wikipedii, pa vidi kako su nas (Hrvate iz BiH) predstavili. mislim da je tekst uredu i želio bi da ostane ovakav. eto toliko, lijep pozdrav iz Hrvatskog Mostara!

mislis da se stanje promijenilo za deset godina. e nije. onakvo stanje je bilo 1995. godine, a onakvo stanje je sada! zato te molim da mi vratis sliku, i skines one reference! pls!

članak HERCEG-BOSNA[uredi kôd]

mislis da se stanje promijenilo za deset godina. e nije. onakvo stanje je bilo 1995. godine, a onakvo stanje je sada! zato te molim da mi vratis sliku, i skines one reference! pls!

jos jednom apelujem, vrati onu sliku gdje je i bila tj. kao kartu herceg bosne. aj pls!!!


Factovi ili reference[uredi kôd]

sto se tice one reference na podnaslovu sadasnje stanje u članku herceg bosna, mozes je ukloniti posto sam taj podnaslov samo preveo sa engleske wikipedije (nijedna riječ nije promjenjena, ako nevjerujes provjeri!), zatim ova referenca (većina hrvata zapadne hercegovine smatra da je herceg bosna bila...) - ovaj odlomak je vec odprije stajao u ovom članku, pa ga nisam ni brisao! pa te i za to molim da i tu maknes referencu jer je tvrdnja točna! jos ova referenca (ova o općinama u kojim su hrvati u vecini...) ta tvrdnja je ovamo sa jednog bh internet portala - pincom.info i ona je točna jer sam vec nesto takvo slicno vidjao na wikipediji, ne znam sad hrvatskoj ili nekoj drugoj, pa bi te molio da i to uklonis!jos na kraju jedan zahtjev imam, da vrais onu kartu, posto je tocna! 100%! lijep pozdrav!

Proba (JavaScript) #2[uredi kôd]

Proba proradila! Kopirao sam monobook.js od Edgara Allana Poea. Ali su nove tipkice jako ružne.

Lijep pozdrav,

--dnik 13:00, 10. prosinac 2007. (CET)

imam dvije zamolbe za tebe, postavio sam sliku grb KN Ultras-Zrinjski Mostar i sad bi je ubacio u tekst kao grb KN Ultras-Zrinjski 3. , ali neznam. pa bih te zamolio da mi je ti stavis. drugi zahtjev je da u tekst o zrinjskom ubacis jer ja ne znam, grb zrinjskog koji sam ja postavio, ovaj grb je orginalni. 4., svi ostali grbovi koji se nalaze na svim wikipediama su promašaj i samo nam unistavaju nas sveti grb. evo ti malo procitaj o tome, to ti je referenca :D  : [1]

eto toliko, nadam se da ces se pozabaviti mojim problemom i udovoljiti mojem zahtjevu. hvala i lijep pozdrav!

Skupni predlošci[uredi kôd]

Bog Ante!

OK, sredit ću to. I hvala ti na pomoći jer ovako je puno lakše, a mene je bunilo to što sam mislio da moram maknuti poveznicu sa imena albuma.

Havla još jednom i uživaj! --frka 11:56, 11. prosinac 2007. (CET)

nagrada[uredi kôd]

Bogec! Htio sam ti dodijeliti opću nagradu za kategorizaciju (za korisne naputke), međutim na baru tvoje suradničke stranice nema kartice uredi. Kako da ti dodijelim nagradu? --Pavo 19:23, 11. prosinac 2007. (CET)

slusaj malo sam preuredio ovaj clanak o pokolju u uzdolu, sada ti pogledaj moze li proci odnosno mozes li ga postaviti.

Pokolj u Uzdolu.

Također sam počeo pisati članak o sukobu HVO-a i ARBiH, nisam još sve završio, no ti pogledaj je li ovo dosad sve uredu.

Bošnjačko-hrvatski sukob

Eto toliko. Lijep pozdrav!

ANTE![uredi kôd]

slusaj sto se tice clanka bosnjacko-hrvatski sukob, dobro je sto si ono napravio. a sto se tice referenci za onaj clanak imam ih sve! to su uglavnom reference sa stranica (samo cu ih navest) herceg bosna.org-kronologija hr-bos sukoba, slobodna dalmacija - izdanje za tadasnju herceg bosnu - podlistak ratni zlocini nad hrvatima u bih hic.hr - ratni zlocini nad hrvatima u bih (za svako mjesto vec, tu ima) i brojne druge.

eto toliko, pozdrav!

bok!zovem se andrija i idem u osnovnu školu. znam da možda zvuči čudno ali ja se nudim za izradu stranica o star warsu i njegovim detaljima. veliki sam fan star wars filmova. htio bih nadopuniti wikipediju kao najbolju stranicu za pretraživanje!već vidim da vam nedostaje likova iz filma kao npr. darth maul shimi skywalker i drugi. pa eto ako me želite primiti bit će mi zadovoljstvo! hvala!!

moja e-mail adresa: sith_andro@hotmail.com

Lijep pozdrav Ante!

Slučajno sam naletio na ovo kopiran čitavi članak, mislim nije nikakav problem samo da vidiš je li to uredu.

Uživaj!! --frka 23:16, 12. prosinac 2007. (CET)

Tema - Visoka politehnička škola u Zagrebu[uredi kôd]

Molim vas da mi objasnite kako postaviti tu temu da bude trajna. Zašto ističe 19. prosinca i da li možete vi to sredit da ne ističe. Unaprijed se zahvaljujemo! Molim Vas odgovor na kreso@kroata.hr

Ne činiti ovo[uredi kôd]

Ne čini ovo.
[2].
Ima više športskih društava imenom "Hrvatski sokol", "Sokol croata"... Možemo imat priklapanja, a sad problem može činit ono gori. Kubura 11:42, 14. prosinac 2007. (CET)

Pozdrav kolega!

Evo pitao bih te nešto, jer ne znam kak se to radi. Vidim da si ti sudjelovao u nekim promjenama predloška F1 ovira Predložak:F1 utrka zato sam odabrao tebe da pitam. Na onom srednjem dijelu gdje piše Godina posljednje utrke htio sam ubaciti nekako da ta godina linkom okreće na sezonu F1, (popis sezona F1 po godinama) a ne na godinu opčenito. Nadam se da si me skužio, POZDRAV!

ovako imam jedno pitanje... gledao sam na wikipediji o bobanovoj dragi selu u sovicim donjim i nema nista a vidio sam da ima i blazevici i sve ostalo a to ne, pa mislim da bi trebali mislim bilo bi ljepo da stavite i informacije o tom selu. Hvala!

NAUČI ME![uredi kôd]

Možeš li mi napisati u koracima (prvi korak:...., drugi korak: ....) kako ću postaviti slike u tekst, jer za neke članke su mi potrebne. Molim te pošalji mi to. Lijep pozdrav!

Dzaba[uredi kôd]

Ako napisem da su ustase zlocinci jer je to propaganda? Osim mozda ako mislis da ustase nisu fasisti?! A i ako je uredu da moj narod prozivaju na raznoraznim stranama za razgovor, a ja kada im odgovorim budem kaznjen onda stvarno nemam reci. Nema frke, ulogovacu se sa drugim accountom. Sto se IP-a tice, i to se da promeniti, a hvala bogu u svakom trenutku imam pristup kabinetu gde imamo 30 racunara. Pa ako ti se isplati da se zezas samnom... Ali znaj da ja nikog ne z..ebavam i ne zelim, ali nemojte da se tako selektivno odnosite kod prozivanja na rasnoj i verskoj osnovi. --Vule91 18:36, 21. prosinac 2007. (CET)

clanak na Engleskom netocni navodi[uredi kôd]

Poštovani,

Citajuci Wikipediju na Engleskom naletio sam na clanak o srusenom avionu Jata 1972 godine iznad Češke. Autor clanka navodi kako je bombu postavila Ustaska tj hrvatska organizacija Otpor. Kako nikada nije objavljen razlog tj uzrok pada zrakoplova mislim da je krajnje neodgovorno da se u Clanku spominju Croatian extremist terror group i da je clanak stavljen pod teroristicke napade. Prema nekim verzijama moguce je da su Nacionalisti ili ekstremisti stavili bombu u zrakoplov isto kao sto postoje price da je ušao u koridor kojim je letio tadašnji sovjetski svemoćnik Leonid Brežnjev pa da je zato srušen sa zemlje te jos nekoliko verzija ovoga dogadaja.Kako Wikipediju smatram ozbiljnom enciklopedijom isto kao i milijuni ljudi diljem svijeta. Obracama se Vama kao administratoru da uklonite ovo nepravdu u kojem nas Autor clanka stavlja na stranu terorista i otimaca zrakoplova navodeci rijec Hrvatski ekstremisti.


Lijep pozdrav,

Marin

marin1@globalnet.hr

Predložak za komete[uredi kôd]

Pozdrav

Sve najbolje za Božićne blagdane!


Dali bi se mogao napraviti predložak za komete kao na engleskoj wikipediji? Naš trenutni predložak za komete je ovakak kakav je i ne izgleda lijepo zbog nedostatka podataka. Za primjer evo kometa 73P/Schwassmann-Wachmann i kako njegov predložak ružno izgleda.

Hvala, Vedran

Okučani[uredi kôd]

Poštovani,

zovem se Dejan Vlajsavljević i rodom sam iz Okučana. Osjetio sam se slobodnim umetnuti web adresu našeg još jednog sajta o Okučanima na oficijelnoj OK stranici na Wikipediji. Nadam se da nisam ništa pogrešno učinio. Ako vam treba još nekih informacija o tom našem malom mjestu, slobodno mi se obratite.

S poštovanjem,

Dejan

Molim vas premještaj stranice William Branham iz kategorije "Razgovor"[uredi kôd]

Molim vas premještaj stranice William Branham iz kategorije "Razgovor"

Unaprijed zahvaljujem

zasto nemogu otvarat stranice meni interesantne unaprijed poz.i bog Sami

Kako da se prijavim, nemam kvadratic u gornjem desnom uglu????????????????????????????????? Molim odgovor sto pre.................

== rejhan postovani

molim lepo ukoliko mozete mi doprinjeti informacije o porijeklu prezimena kurbaŠević,hvala lijepo ako je moguce informacije na ovom emilu riki_247@hotmail.com

hvala unapred sve najbolje

Greska u ovlastenjima[uredi kôd]

Postovani gospodine Perkovic,

prezivam se Ivan Poklecki,rodom sam iz Karlovca. Zivim i radim 35 godina u Njemackoj, zaposlen sam u firmi BMW AG kao Network Operation Manager. Danas sam na poslu malo pregledavao Hrvatsku wikipediju i blago receno skoro dozivio srcani udar. Kako sam po struci Netzwerkadministrator trazio sam teme o routerima, switch-evima i tome slicno jer su mi hrvatski izrazi u informatici malo strani (nazalost na HR wikipediji ih ima jako malo). U jednom momentu dobio sam ispis: "Greska u ovlastenjima" Citajuci dalje saznao sam razlog zbog cega. "cetnik iz minhena, stalna adresa" - Vasa stalna adresa je 192.109.190.88 Ne ja nisam cetnik,ja sam HRVAT mada to nije tema ovog pisma niti ovim pismom to zelim naglasavati. Zelja mi je na nesto ukazati. Mi u BMW-u koristimo u internoj komunikaciji privatne adresse koje na van nisu "geroutet?". IP Netz 192.109.190.0/24 je konfiguriran u DMZ-u tako kada netko ide van na Internet dobiva automatski prvu slobodnu adresu. Tako sam i ja danas slucajno dobio prvu slobodnu adesu i to 192.109.190.88 koja je od nekog "cetnika" koristena u vanjskoj komunikaciji. Jako mi je zao da netko u nasoj firmi tako nesto radi. Pisem vam od kuce, jer upotreba PC-a u privatne svrhe nije bas dozvoljena. Ja bih to prijavio nasoj sigurnosnoj sluzbi pa bi oni mozda pomocu podataka pronasli tu crnu ovcu.

Puno pozdrava i zelim vam puno uspjeha u daljnjem radu.

I.Poklecki

Stvaranje Kraljevine SHS[uredi kôd]

     Poštovani, 
   Zovem se Csizmár M. Zoltán, iz Bečeja, Vojvodina, Srbija. Imam 66 god, po narodnosti sam mađar.
   Toliko o meni.
   Treba mi pomoć u vezi istorijskih podataka stvaranja kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Naročito me interesuju LJUDI, poimenično, koji su iz Vojvodine (Dunavska Banovina), Koji su bili dužnosnici u Banovini, koji su imenovani za neke dužnosti i svi viđeniji političari, intelektualci iz doba 1918-1929. Molim Vas ako imate izvore iz tog doba, uputite me u to. 
   Ostajem zahvalan
   Zoltán

Ovčji Otoci[uredi kôd]

Čini se da opet imamo zabranjene riči.
Pogledaj teletekst koji put.
Možeš i njega blokirat isto. I ondi ćeš isto naić na Ovčje Otoke.
A ovo [3] je znak prijetnje.
Zbilja ti funkcija udara u glavu. Nađi vandale pa se sili na njima.
Ma zamisli ti. Zbog čega bi on suradnika na dulje blokira. Ka' da sam ja vandal, trol, uređivački ratnik, zavlačilo i maltretiralo suradnika i admina.
Dogovor nije kada drugi "pristane" pod prisilom. Ti misliš da je dogovor kada je druga strana morala pristat kada je u tebe bia argument mogućnost blokiranja.
Ostavi se adminskog posla. Nije to za tebe. Nisi ti za administratora.
Zbilja si počea gubit mjeru. Od tolikog prebiranja si počea vidit probleme ondi di ih nema. I onda se još prijetit dugim blokiranjem urednim suradnicima. Ne ide to tako. Kubura 16:29, 10. siječanj 2008. (CET)

Politikin Zabavnik[uredi kôd]

Pa, malo sam zbunjen što je članak koji sam napisao izbrisan. Jer i jeste bio pisan na hrvatskom jeziku. Dobro, možda je ostala poneka srpska reč jer je preveden sa Vikipedije na srpskom, ali ništa što se ne bi moglo lako ispraviti ukoliko je potrebno. Mogao si staviti šablon da se treba malo doraditi, a ne odmah ga izbrisati. Tako da ću još jednom proveriti, pa ga ponovo postaviti ukoliko nemaš ništa protiv. --Lošmi 18:50, 10. siječanj 2008. (CET)

Kanton[uredi kôd]

Ono je ustav na HRVATSKOM JEZIKU.Citiram: Federacija BiH ima 10 županija (bošnjački: kantoni), ma dajte molim Vas kakav bošnjački naziv kantoni.U Bosni I Hercegovini riječ županija proglašena je nevažećom, satoga to nije hrvatska riječ zažupaniju. Dragi moj zna se što je županija ,a što kanton. I još nešto, kako su Švicarski kantoni, takvi su u BiH tj. F BiH.

Pozdrav!!! Man Usk 20:08, 10. siječanj 2008. (CET)


Ante kako onda objašnjavaš Švicarske kantone, onda ajmo i tu promjenit na Švicarske županije. Man Usk 15:57, 11. siječanj 2008. (CET)

Sam kažeš da je županija hrvatska riječ,to stoji, ali zašto su onda u članku o Švicarskoj kantoni, to je bošnjačka riječ , zar nije ovo HRVATSKA wikipedija?! Kad baš hočeš... Man Usk 18:05, 11. siječanj 2008. (CET)

marsonia+legija[uredi kôd]

postovani! kako bi mogli doci u kontakt da se dogovorimo oko postavljanja legijine stranice i slika na net?

zvjezdica[uredi kôd]

Bogec!

Što misliš, ima li šanse da vrapcu pripetamo zvjezdicu?

--Dario Zornija 11:00, 14. siječanj 2008. (CET)

Ante, ima jako puno crvenih poveznica na losos, vidi, trebalo bi poplaviti tolike crvene poveznice. Znači preusmjeriti pa vratiti na lososi --Zeljko 15:11, 15. siječanj 2008. (CET)

ma nisi skužio... sve se odnosi se na ribu losos, samo su poveznice u pisane u jednini, ima ih barem 100. --Zeljko 15:24, 15. siječanj 2008. (CET)

citati[uredi kôd]

Bogec!

Svaka čast i tvojoj ženi i tebi na tablici (uistinu je pregledna).Usput, ako imaš vremena skokni do običnog vrapca i ukloni ono s wikicitatom. Naime, biblijske sam maksime već prebacio među citate.U prethodnoj poruci nisam mislio na glasovanje, već na tvoje mišljenje o članku...Što ćeš, imamo mnogo narječja pa se katkad ne razumijemo!

--Dario Zornija 15:47, 15. siječanj 2008. (CET)

Dobro lipi moj Ante... ja više volim šampjera i oradu. --Zeljko 18:26, 15. siječanj 2008. (CET)