Razgovor sa suradnikom:August Dominus/Pismohrana 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Pismohrana


1 2 3 4 5 6

Ostavite mi novu poruku OVDJE

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobrodošao natrag care!

Molim te nemoj više lozinku postavljati na wikipediju, nisu svi ljudi dobronamjerni kao što misliš. Vidio si kakve je probleme prouzročilo tvoje objavljivanje lozinke. Opet te molim nemoj care ostavljati lozinku na Wikipediji. I nedaj se smesti rad i uživaj!

--Andrej Šalov 20:19, 18. listopada 2006. (CEST)[odgovori]


Zašto se nisam ja sjetio maknut predožak {{{{bris}}}} s Navarre? Možda zato što je tamo stajao s razlogom. Molim te nemoj radit gluposti na svoju ruku, bez konzultacijama s drugim suradnicima --Suradnik13 18:26, 24. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Brisanje[uredi kôd]

Dobro pogledaj šta piše na {{bris}}. --Ante Perkovic 19:16, 24. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Poveznice[uredi kôd]

Bok,

"Nedostaju wikipoveznice" ne znači samo da ih nema dovoljni broj, nego da nisu povezane bitne stvari. Ima članaka u kojima je netko manijakalno linkao godine, čak i po više puta istu godinu, a sve ostalo ignorirao. Na takvim člancima treba ostaviti predložak. Inače, većinom postupaš ispravno, što se tiče uklanjnaja predložaka. --Ante Perkovic 22:10, 24. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Ne kupusaj![uredi kôd]

Daj, molim te, ne kupusaj!!!

Vidi ovo. Dijakritici i dalje nedostaju.

Primjera ima još, pogledaj samo koliko sam tvojih promjena morao poništiti.

--Ante Perkovic 23:16, 24. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Evo i ovo me posebno raspi**uje. Pa jesi li ti slijep kad ne vidiš što piše u komentaru, pa radiš ovo? --Ante Perkovic 23:36, 24. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

hehej stani[uredi kôd]

pazi sumer i sumerani su različit pojam. isto ko hrvatska i hrvati. nemoj radit sve na svoju ruku jer nekad ne ispadne najbolje. --West Brom 4ever ®

Premještanje[uredi kôd]

Jal imaš ti pametnijeg posla od premještanja? Radiš na svoju ruku, a neka premještanja su kriva. Imam osječaj da je tebi malo dosadno? --Ante Perkovic 13:49, 28. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Jesi ti pročitao ove komentare uz stare izmjene prije nego si premjesti? Jesi vraga! Jolo, ne radi površno, radiš više štete nego koristi. Ovo nije mjesto za ubijanje dosade. --Ante Perkovic 13:54, 28. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Nemam na Wikipediji pametnijeg posla od premještanja i REDIRECTA. Nešto sam zeznuo na računalu, ne mogu postavljati wikipoveznice, te samim time ne mogu pisati članke. -- Jolo

Jolo,[uredi kôd]

u situaciji kad nam fali hrpa pravih članaka, ti gubiš svoje ali i moje vrijeme na tekstove kao što je ligar. Moje, jer nisi dovršio, što nije korektno. Dovoljno dugo si suradnik, da bi trebao znati, da nije red ostavljati za sobom nedovršeni posao, osim ako baš moraš. Svoje, jer si ga uopće počinjao, trošeći vrijeme na to, mjesto da dovršiš nešto ranije započeto:-(( Pozdrav Branka France 13:55, 29. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Poveznice[uredi kôd]

Ne znam što si zeznuo na svom računalu ali wikipoveznice možeš postavljati. Kad uređuješ neki članak u vrhu iznad okvira za uređivanje imaš neke slikice. Peta slikica s lijeve strane koja je označena sa Ab ti daje poveznice. Klikneš na nju i ona ti da ovo

[[Tekst poveznice]]

zamijeniš ovo Tekst poveznice sa tekstom koji ti treba i to je to.

--Andrej Šalov 21:49, 29. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Jolo, moja je pretpostavka da si se prebacio na englesku tipkovnicu, to se da lako popraviti. Ako dolje desno na ekranu imaš jedan malo okvirić di ti piše "EN", klikni tamo i promijeni u hrvatsku. Ili obratno. Svakako, mislim da je to problem. Provaj, pa javi kako je prošlo. --Tycho Brahe 08:12, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Preusmjeravanja[uredi kôd]

Preusmjeravanja se rade samo kad to ima smisla.

NEĆEMO otvarat stranicu tipa glavni grad Hrvatske i to preusmjeravat na Zagreb.

Jolo, molim te okani se ćorava posla. Ako ti je dosadno, ne dosađuj se ovdje.

Ako zaista želiš bit koristan, imaš kategoriju Održavanje Wikipedije i 25 potkategorija stranica koje treba sredit.

--Ante Perkovic 20:48, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Galerija slika[uredi kôd]

Slike se mogu složiti i u galeriju. --Andrej Šalov 22:28, 31. listopada 2006. (CET)[odgovori]

<gallery> Slika:Panthera tigris sumatran subspecies.jpg|Tigar Slika:ETA.jpg|ETA Slika:Usce119zo.jpg|Bombardiranje SRJ 1999. Slika:Tigon2.jpg|Tigon Slika:Dubrovnik-pont.png|Rijeka dubrovačka </gallery>

Jolo, prelaziš granice...[uredi kôd]

Ono sa Petrom Brzicom ti je bilo na rubu pameti.

Jolo, ne petljaj se u ono što ne razumiješ jer bi mogao zaraditi malo duži blok. Recimo, doživotni.

Petar Przica je osoba na rubu urbane legende. Nitko o njemu nema pouzdanih podataka i lako je moguće da je lik čak i izmišljen od strane onih koji su palili po Hrvatskoj početkom 1990-ih. Koliko kužim, nigdje nema pouzdaih podataka o njegovom "rekordu", a najvjerojatnije se radi ili o nečijem crom humoru ili o "lovačkim pričama" nekih ustaša ili o srpskoj propagandi. Tema je pokrenuta i na engleskoj wikipediji i pratio sam je, ali, koliko je meni poznato, nisam vidio nikakve reference osim nekih srpskih stranica koje propagiraju i druge bajke iz njihove mitologije.

Jolo, ti si za mene totalni misterij. Ja ne znam koje je tvoje zdravstven stanje (bez uvrede, sve je to za ljude), ali reći ću samo da nema puno takvih ko što si ti.

No, bez obzira na to, budeš li i dalje radio majmunarije, bojim se da će netko od admina brzo izgubiti živce.

Ak želiš biti koristan, dodaji wikipoveznice, interwiki, dijakritike... što god, samo ne idi ko prstom u go*no kod svakog drugog uređivanja.

--Ante Perkovic 10:25, 2. studenog 2006. (CET)

Ne stavlja slike na dno![uredi kôd]

http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Promet_Bugarske&diff=419566&oldid=418148 !!! --Ante Perkovic 12:55, 2. studenog 2006. (CET)

Zašto toliko spaceova???[uredi kôd]

Nije mi jasno zašto ubacuješ nepotrebne razmake u dio članka gdje su interwiki poveznice i kategorije. Mislim da sam te ovo već pita, ali mi nisi odgovoria.

--Tycho Brahe 18:38, 4. studenog 2006. (CET)

To slučajno radim. Dobro, ne ću više, prije nisam znao što su spaceovi. --Jolo Buki Original 18:41, 4. studenog 2006. (CET)
Slučajno udreš po 30 - 40 spaceova :))? Jel tebi mačka spava na tipkovnici ;)? --Tycho Brahe 20:47, 4. studenog 2006. (CET)

Ti meni stvarno nisi jasan. Idi na staru verziju članka Zoološki vrt i selektiraj sa mišem cijelo poglavlje vanjskih poveznice, pa mi napiši vidiš li ti koliko je tu razmaka. Ajde, da bar vidim kužiš li uopće o čemu ja pričam. --Tycho Brahe 13:53, 5. studenog 2006. (CET)

Ajde pliz odgovori mi ovo. --Tycho Brahe 12:42, 6. studenog 2006. (CET)

Nemam pojma kakvi su to razmaci spaceovi. Pokušao sam shvatiti, no vidio sam da to nije ono što sam ja mislio. Zadovoljan? --Jolo Buki Original 12:49, 6. studenog 2006. (CET)
Naravno da nisma zadovoljan. Idi na bijeli lav, klikni na uredi i klikni brzo 3 puta u prostor za uređivanje (ili selektiraj mišam tekst od početka do kraja).
Kad to napraviš, obrati pažnju na predzadnji red.
Pa mi napiši šta vidiš... --Tycho Brahe 12:58, 6. studenog 2006. (CET)
Još čekam odgovor... --Tycho Brahe 13:03, 6. studenog 2006. (CET)
Mozda tako prelazi u novi red (umjesto entera)? Druga je mogucnost da radi cut/paste iz nekog editora. 89.172.31.85 13:09, 6. studenog 2006. (CET)

Žuti karton


Jolo, još jednom te molim da obratiš pažnju na nepotrebne razmake. I odgovori na ovo pitanje gore, dosta mi je već da ga ignoriraš. --Tycho Brahe 10:02, 7. studenog 2006. (CET)

Što si dosadan. Ja stavljam razmake iza točke i zareza, te dvotočja i znaka ;- pa gdje onda nepotrebno stavljam? --Jolo Buki Original 10:08, 7. studenog 2006. (CET)
JA DOSADAN??? Ma, daj, jolo, nemoj me za**bavat. Jesi napravio šta sam od tebe tražio? Jesi bio na bijeli lav i pogledao u čemu je problem? Jesi vraga! Po koji qrc se onda žališ da ti dosađujem! Jel tebi malo čudno šta te svaki čas netko vuče za rukav??? Šta misliš, je li cijeli svijet odlučio tebi dosađivat ili je možda problem u tebi?
Idi na bijeli lav, napravi kako sam te zamolio i odgovori mi na gore postavljeno pitanje!!! --Tycho Brahe 11:45, 7. studenog 2006. (CET)
Eto, učinjeno, no ti i dalje nezadovoljan. Otišao na bijeli lav, kliknuo na uredi i tri puta kliknuo na prostor za uređivanje. I što se dogodi kad to učiniš? Ništa čudno. Samo cijeli tekst poplavi i može ga se cijelog obrisati u tren oka. --Jolo Buki Original 12:13, 7. studenog 2006. (CET)
Majko mila, pa ti bi bio izazov i za budista sa stoljetnim iskustvom u meditaciji!!!
Tebi se nešto može utuvit u glavu jedino da ti se stavi ispred nosa, ali ni to očito ne pomaže!!! Pa daj mi reci jesi li ti zaista mislio da sam ja tebi htio pokazati da se sa 3 klika može "poplaviti" cijeli tekst???? O, zaboga...
Jesi pogledao predzadnj redak??? Jesi vidio da je to "plavetnilo" obuhvaća dobar dio retka na kojem uopće nema teksta??? E TO JE PROBLEM!!! TO SU TI FAMOZNI RAZMACI!!!
SAD, JADE TAMO I POBRIŠI IH DA BUDEM SIGURAN DA SI SHVATIO...
Ne mogu vjerovat... 8-/. --Tycho Brahe 13:15, 7. studenog 2006. (CET)

Koji je tebi vrag? Imaš crve u guzici? Ostavi se skidanja {{prijevod}}. Nekome to služi ako oznaka da ima još neprevedenog teksta u komentaru. --83.131.202.30 22:27, 4. studenog 2006. (CET)

Lijangulep[uredi kôd]

ili kako već... molim te, pogledaj wikipedija:što ne spada u Wikipediju za detaljne informacije o veličini članka. malo proširi jer će ovako vjerojatno bit predloženo za bris. --West Brom 4ever ® 20:59, 6. studenog 2006. (CET)

Upute[uredi kôd]

Ovo me šokira. Zapravo, ne šokira me, s obzirom da je od tebe, od tebe više ništa ne šokira ;).

Čuj, postoji vrlo jednostavan način da svijet za tebe postane mnogo jednostavniji - počni čitat upute!!! --Tycho Brahe 22:31, 6. studenog 2006. (CET)

Prvo, ako se slika ne vidi nakon što klikneš na "prikaži kako će izgledati", neće se vidit ni kasnije, kad snimiš. Dakle, nema potrebe da snimaš stranicu da bi poslije skužio da ne radi.
Drugo, slika mora biti ili kod nas ili na commonsima da bi bila vidljiva na jednom od članaka kod nas.

Molim te potvrdi da si ovo razumio. --Tycho Brahe 09:25, 8. studenog 2006. (CET)

Opet petljaš[uredi kôd]

Nemoj bit površan, molim te. Pa više vremena treba za provjerit tvoje dorinoce nego bi trebalo da ih se napravi!

Smilodon nije Sabljozubi tigar. Latinsko ime za njega je Smilodon fatalis. Ovo što si napravio je kao da si sisavac preusmjerio na pas. --Tycho Brahe 09:59, 8. studenog 2006. (CET)

I ne spada u velike mačke!!! Jolo, ne radi po osobnom mišljenju, radi na temelju provjerenih činjenica. Wikipedija nije skup vjerojatnih nego provjerenih činjenica!!! --Tycho Brahe 10:04, 8. studenog 2006. (CET)

sisavački gmazovi[uredi kôd]

Evo još jednog od tvojih bisera: sisavački gmazovi. Vidi što google kaže o njima.

NIŠTA.

Molim te, otkrij mi tvoj izvor podataka o ovim izumrlim vrstama jer postoji ozbiljna sumnja da pišeš bajke, iz glave.

Oprosti ako te optužujem bez razloga, ali ovo mi zaista miriše na tvoje osobno istraživanje.

Jolo, bolje se počni ponašat po pravilima, imamo mi ovdje drugog posla nego pazit na svaki tvoj korak. --Tycho Brahe 11:19, 8. studenog 2006. (CET)

Raj i ostalo[uredi kôd]

Raj je u prvom redu Eden, to jest Raj zemaljski. Tamo gdje se spominju Adam i Eva. Potom, to je i mjesto, prostor, ili kako već hoćeš to nazvati, kamo se vjernici nadaju doći. Raj je pojam koji se odnosi na više religija. U njega vjeruju i Židovi i kršćani i muslimani, svaki na svoj način. Kraljevstvo nebesko ili Kraljevstvo Božje je pojam koji se koristi samo u kršćanstvu i različit je od Raja. Ono gdje su bili Adam i Eva nikad se ne naziva Kraljevstvo nebesko (ili Božje). Kraljevstvo je, u kršćanstvu, uspostavljeno Kristovim dolaskom (on je taj kralj) i, prema kršćanima, to kraljevstvo već na neki način traje i prisutno je u Crkvi, a svoju će puninu imati kad Krist drugi put dođe u slavi. Na kraju toga Kraljevstva govori se i o Raju, kao konačnom vječnom životu s Bogom. Dakle, pojmovi su različiti. Djelomično im se značenje poklapa, ali ne toliko da bismo mogli preusmjeravati s jednog na drugo.--Donatus 20:11, 8. studenog 2006. (CET)


možeš još i vjera u kojoj se vjeruje u mnogo bogova!! pa ne trebaš radit toliko redirecta, svatko zna ukucat politeizam u tražilicu :D --West Brom 4ever ® 21:25, 8. studenog 2006. (CET)


isuse kako ne znaš..!!! pa daj se ostavi članaka od po retka jer ona tvoja teorija po kojoj su članci od sva retka dobri za malu wikipediju poput naše jednostavno nisu točni!! vidi i ovo!! WP:NOT --West Brom 4ever ® 19:48, 9. studenog 2006. (CET)


hehe, ajde neka ti bude, malo ću ti sredit muškarca i ženu, ali pod jednim uvjetom: molim te da ne pišeš ovakve članke više :D --West Brom 4ever ® 20:06, 9. studenog 2006. (CET)

Upozorenje pred blokiranje[uredi kôd]

Žuti karton


Imas 24h da središ članak Bijeli lav na način na koji ti je već objašnjeno.

U protivnom, slijedi blokiranje na 3 dana.

Ne znam koliki ti je IQ ni imaš li kakvih zdravstvenih problema, ali ako možeš pronaći tipke na tipkovnici, možeš i ovo šta se traži od tebe. --Ante Perkovic 00:17, 10. studenog 2006. (CET)

Ne valja[uredi kôd]

Ne valja?

A zašto bi valjalo? Kad slika nema. Jolo, pročitaj praivla, radiš budalu od sebe. --Ante Perkovic 08:48, 14. studenog 2006. (CET)

Trinilski tigar - imaš popravni[uredi kôd]

Jolo, bezobrazno je kad ignoriraš svoju stranicu za razgovor i ne prihvaćaš sugestije i upute. Mogu te blokirati zbog upornog ometanja rada wikipedije, što ti zapravo i radiš jer ljudi gube vrijeme na tebe umjesto na članke.

Opet sam ti progledao kroz prste i sam sam popravio bijeli lav, ali imaš popravni - idi na Trinilski tigar i makni nepotrebne razmake u dijelu članka koji obuhvaća kategoriju i interwiki poveznice. Rok za ovo je 1 sat od trenutka kada se slijedeći put prijaviš i pročitaš ovaj tekst. U protivnom, blokiram te na 3 dana zbog upornog ignoriranja tvoje stranice za razgovor i ne odgovaranja na bezbrojne molbe drugih suradnika. Molim te da ovo shvatiš ozbiljno. --Ante Perkovic 07:21, 15. studenog 2006. (CET)

Nemam što odgovarati na molbe, jednostavno ih pročitam i prihvatim, što bih mogao napisati na njih? Ja iskreno ne znam o kakvim razmacima pričaš, stavljam razmak iza znakova . , ; : - _ i kad to nisam radio govorio si da to stavljam. Stavim razmak od retka za kategoriju i interwikije, pa što tu ne valja, među svim tim nisi najvažnije rekao: KAKVE RZMAKE? --Jolo Buki Original 12:17, 15. studenog 2006. (CET)
Tvoj talent da krivo shvatiš što ti se kaže je beskrajan. Da ja idem nekog za**bavat i pravit se da ne razumijem, ne bi se sjetio ni 10% od ovoga što ti izvodiš s lakoćom i prirodno.
Lijepo da si maknuo razmake, no nije ih trebalo maknuti sve. Stisnuti enter za novi red je OK, no ti si umjesto enter redovito stiskao po 50 razmaka sve dok ti tekst ne bi došao do kraja reda i pao u drugi. --Ante P..

Stubovi[uredi kôd]

Molim te da ne stavljaš kategorije tipa "U izradi, Jezici". Sve kategorije tipa "u izradi, ..." se postavljaju sa odgovarajućim predloškom. Koji je to točno predložak, možeš saznati na stranici od kategorije. Za primjer, idi na Kategorija:U izradi, Jezici i pogledaj što tamo piše (želite li ovdje dodati novi članak,...). --Tycho Brahe 08:55, 15. studenog 2006. (CET)

Evo mojeg popravka. Molim te, potrudi se da ovo shvatiš, nije lijepo kad ti ljudi objašnjavaju, a tebi se ne da to znanje usvojiti. --Tycho Brahe 08:57, 15. studenog 2006. (CET)

Više ne ću, ako već treba odgovarati na molbe. --Jolo Buki Original 12:17, 15. studenog 2006. (CET)

Otkrivena misterija Ante Perkovic[uredi kôd]

Poštovani razgovornici sa Jolom Bukijem Originalom zvanim Jolo, otkrivena je misterija slavnog zranstvenika i istraživača na području zamišljene znanosti jolologije. Taj se suradnik wikipedijskim imenom zove Ante Perkovic, no Jolo mu je davno zaključio pravo ime. Zove se Ante Perković, čudno da je zamijenio samo zadnje slovo. Moje stanje otkrio sam svim razgovornicima- potpuno zdrav i normalan čovjek. --Jolo Buki Original 15:41, 15. studenog 2006. (CET)
Ma jolologija je tek u začecima. Nitko ne može dokučiti kako predmet ove znanosti uspijeva raditi to što radi. --195.29.86.33 22:21, 15. studenog 2006. (CET)
Vidi, izgleda da još ljudi ima halucinacije, da vidi razmake: Donatusova promjena. Ili si ti malo lud, ili svi ostali. --83.131.205.78 09:18, 17. studenog 2006. (CET)

Nepotrebni razmaci - upute[uredi kôd]

Vidim da si na Deve opet napravio istu stvar.

Pa evo uputa:

Ovako tvoj tekst izgleda na početku
Onda za "zaplaviš" cijelog i nađeš dugu plavu traku


Onda zaplaviš samo taj dio teksta
Stisneš enter i razlomiš red


Još jednom selektiraš sve i sad nema dugog plavog reda. Sad možeš kliknuti na "Sačuvaj"


Ovako trebaš srediti sve svoje buduće doprinose. Ako ti što nije jasno, pitaj. --Tycho Brahe 12:29, 17. studenog 2006. (CET)

referenca[uredi kôd]

Razgovor sa suradnikom:Tycho Brahe je krivo mjesto za referencu. --83.131.205.78 13:43, 17. studenog 2006. (CET)

Nego koje mjesto? On je postavio to. --Jolo Buki Original 13:44, 17. studenog 2006. (CET)
Pravo mjesto je sam članak gdje se referenca traži. --83.131.205.78 14:07, 17. studenog 2006. (CET)

Krivo naslovljeni članak[uredi kôd]

Kad se zabuniš prilikom stavljanja naslova, kao kod članka »Kodijak medvjed«, stavi na tu stranicu predložak {{bris}}, tako da znamo da ga treba obrisati.--Donatus 16:01, 17. studenog 2006. (CET)

Zagrade i to[uredi kôd]

Donatus, možeš usput odgocvoriti kako se postavljaju zagrade za predloške i vrsta znakova potrebna za nowik. Obične nisu. Ispadne <nowik> i (Suradnik hr). --Jolo Buki Original 16:07, 17. studenog 2006. (CET)

Ovisi koju vrstu kompjutera koristiš, ako slučajno imaš Macintosh (Apple), onda je potrebno istovremeno pritisnuti tipku "alt" + tipku za velika slova + "š" ili "đ". Ako imaš neku drugu vrstu kompjutera, to će ti morati objasniti netko drugi. No, u svkom slučaju, kad pišeš neki članak, ispod okvira u koji upisuješ tekst, i ispod tipki "sačuvaj stranicu" i "Prikaži kako će izgledati", nalazi se popis različitih specijalnih slova i znakova, a među njima i dvostruke vitičaste zagrade za predloške. Dovoljno je kliknuti na te zagrade i pojavit će se u tvom tekstu, tamo gdje se trenutno nalaziš. To funkcionira na svim vrstama kompjutera.--Donatus 16:23, 17. studenog 2006. (CET)


Filmovi[uredi kôd]

Jolo, ne premještaj naslove filmova, jer je ovaj način obilježavanja filmova, znači "ime filma" i godina u zagradi i to bez točke, dogovoren prije ljeta ove godine. Pozdrav --Roberta F. 18:56, 19. studenog 2006. (CET)

Dvogrba deva[uredi kôd]

... je hrvatski naziv. Imaš nešto protiv? --Ante Perkovic 09:37, 20. studenog 2006. (CET)

Neodgovarajući sadržaj[uredi kôd]

Ako malo bolje pogledaš, postoji i neka razlika između rečenice: ».au je internetski nastavak za web stranice koje se nalaze na australskim serverima«, i rečenice: ».hr je internetski nastavak za Hrvatsku.« Naime, .hr nije nastavak za hrvatsku nego to treba malo bolje objasniti. Ako misliš da i ono australsko nije odgovarajuće, možeš i ti napraviti ono isto što sam ja napravio s .hr.--Donatus 20:12, 20. studeni 2006. (CET)

Život i živa bića[uredi kôd]

I nastavit ću brisati taj redirect, jer pojam »život« mnogo je širi od pojma »živa bića«. Ako želiš napraviti članak o »životu«, onda moraš prikazati i značenje koje taj pojam ima u filozofiji i u religiji (barem to). Život je nešto apstraktno, dok su živa bića nešto konkretno. Tu ne može postojati samo redirect. Potrebna su dva odvojena članka.--Donatus 16:09, 22. studeni 2006. (CET)

Onda mogu ja iz ovih stopa napisati članak o živim bićima. Ovo će biti sadržaj:

Živa bića su biljke i životinje.Pogledaj život- te dvije slike kao i na članku život. --Jolo Buki Original 18:08, 22. studeni 2006. (CET)

Ti, Jolo, možeš iz ovih stopa napisati stotinu članaka, to svi jako dobro znamo, samo što ih se nekad baš i ne može nazivati člancima. Ja sam ti odgovorio i upozorio te u razgovoru uz članak Život. I više na to ne mislim trošiti riječi. Ili popravi članak život, ili će biti proglašen neprimjerenim sadržajem, a ako hoćeš pisati članak o živim bićima, samo naprijed, ali neka bude članak, a ne dvije rečenice.--Donatus 18:13, 22. studeni 2006. (CET)
Donatus, imaš potpuno pravo! Jolo može iz ovih stopa napraviti stotine nečega što se ne može zvati člancima:-( Iza njega stalno mora ići netko drugi i dopunjavati, da bi se to njegovo nešto moglo bar dijelom nazvati člankom:-( A kad je dovršeno, samozadovoljno to proglasi svojim člankom:-) Branka France 18:26, 22. studeni 2006. (CET)

Referenca?[uredi kôd]

"Nedostaje referenca".

Koji dio ti nije jasan? --Tycho Brahe 14:05, 23. studeni 2006. (CET)

Tko može dokazati da je život nastao prije tri milijarde godina kad nitko tada nije živio? --Jolo Buki Original 18:47, 23. studeni 2006. (CET)
Dakle, nije ti jasan drugi dio (značenje riječi "referenca"). Pa da, teško je složiti ovako dugu rečenicu, a da je Jolo cijelu shvati. Ako ne znaš razliku u značenju između "referenca" i "dokaz" ili "svjedok", možda wikipedija jednostavno nije za tebe. Živci mnogih suradnika su ionako pri kraju. --Tycho Brahe 13:46, 24. studeni 2006. (CET)

Despotizam i robovlasništvo[uredi kôd]

Daj mi neku referencu po kojoj su robovlasništvo i despotizam sinonimi. --Ante Perkovic 21:54, 26. studeni 2006. (CET)

Ja sam mislio naslovit članak s Robovlasništvo, ali na članku društveni poredak sam vidio da piše da su despotizam i robovlasništvo isti. --Jolo Buki Original 14:14, 27. studeni 2006. (CET)

Jolo,[uredi kôd]

znam da nikada ne odgovaraš na upite, primjedbe ili kritike, to je s tobom općepoznato (nažalost). No ne mogu si pomoći da te ne upitam, da li je zbilja moguće, da ne razlikuješ nagradu od odlikovanja? Branka France 14:02, 28. studeni 2006. (CET)

Pa, nema neke velike razlike. Nagrada je ono što se dobije zauzvrat, a odlikovanje priznanje zajednice za neku zaslugu. Na primjer, Nobelova nagrada (Nobel Prize) ujedno je i odlikovanje. --Jolo Buki Original 14:16, 28. studeni 2006. (CET)
Razlike IMA, bila ona mala ili ne. Jolo, molim te da pišeš stvari samo ako si 100% siguran u njihovu točnost, a ne ako ti se čini da bi mogle biti točne. Wikipedija je skladište provjerwenih podataka, a ne skladište podataka koji se na prvi pogled čine točnima. Ako nisi siguran, odaberi drugu temu.
Svojim pisanjem napamet konstantno ometaš rad wikipedije. Bojim se da bi te netko mogao blokirati na duže ako nastaviš ovim putem.
Za početak ti preporučam da potpuno prestaneš stavljati preusmjerenja jer tu konstantno doživljavaš kritike. Pametnome je dovoljno 3 puta reći, nadam se da ćeš i ti uvidjeti da ti tvoja preusmjerenja prečesto dižu živce ostalim suradnicima.
Shvati ovo kao dobronamjeran savjet. Nemoj reći da nisi bio upozoren. --Tycho Brahe 21:38, 28. studeni 2006. (CET)

Prepisivanje i izvori?[uredi kôd]

Bok,

Vidim da je suradnik:Treecko primjetio da si u članku izumiranje dinosaura prepisao tekst iz neke knjige.

S obzirom da je tvoj stil pisanja dosta dobar, a treba ti neke stvari u vezi pravila wikipedije nacrtat da bi ti doprle do pameti, postoji opravdana sumnja da tekstovi koje ovdje postavljaš nisu baš plodovi tvojeg uma i tvoje velike pismenosti.

Pa bi te stoga zamolio da nam otkriješ odakle izvlačiš sve te tekstove. Ajd, e otkrij nam tajnu... --Tycho Brahe 21:47, 30. studeni 2006. (CET)

Izbriši izumiranje dinosaura i riješen problem. --Jolo Buki Original 13:05, 1. prosinac 2006. (CET)
Ili me nisi skužio ili se praviš blesav. Nije problem u jednom članku! Molim da se izjasniš o izvorima svojih tekstova! --Tycho Brahe 20:15, 1. prosinac 2006. (CET)

Molim koristiti[uredi kôd]

Molim koristi ovo dugme koje je zaokruženo. -- Andrej Šalov 19:34, 1. prosinac 2006. (CET)

society[uredi kôd]

Pametnome je jednom dovoljno! --Tycho Brahe 20:25, 5. prosinac 2006. (CET)

Uklonjena promjena suradnika Jolo Buki Original[uredi kôd]

Wikicitati »:Zar National Geographic Society nije stručni i zranstveni časopis? Počinjem osjećati da si počeo uklanjati sve moje doprinose osim novih članaka. --Jolo Buki Original 10:55, 6. prosinac 2006. (CET)«
Ni u kom slučaju on nije stručni i zranstveni časopis. A vidjeti moju izmjenu pa onda vikati na mene, isto tako vidjeti svoj doprinos koji sam ti uklonio pa TEK onda vikati i tražiti zadovoljštinu. A da to dokažem evo dokaza. Hvala! Andrej

Brisanje sadržaja stranice[uredi kôd]

Jolo, to se ne radi ovako. Ukoliko želiš obrisati neku stranicu, staviš predložak {{bris}} i to tako da ne brišeš prethodni sadržaj.--Donatus 07:04, 7. prosinac 2006. (CET)

I još nešto. Ako već staviš predložak za brisanje, onda nemoj stavljati druge predloške, kao što si to napravio u članku Kameralizam. Ili je članak za obrisati, ili je za doraditi. Ne može biti i jedno i drugo.--Donatus 07:10, 7. prosinac 2006. (CET)

I, odakle tebi pravo da na članke stavljaš predložak »Prekratko«??? Pa pogledaj malo svoje članke! Gotovo svi su kandidati za taj predložak! Počni od sebe i uredi članke koje si ti započeo!--Donatus 07:12, 7. prosinac 2006. (CET)

I, čovjeka obično ne nazivamo životinjom, štogod ti o tome mislio. Zato nemoj više unositi takve promjene (kao »ostale životinje« nakon što se govorilo o čovjeku).--Donatus 07:15, 7. prosinac 2006. (CET)
Pogledaj taksovir kod čovjeka. Glasno i jasno piše Carstvo:Animalia!!! Animalia znači životinje, ako ne znaš latinski i nemaš pojma o biologiji. A postoji li seksualnost kod ostalih životinja, u njih nastane novorođenče tako što sami sebe oplode?! Prirodnozranstveno čovjek je životinja i to će ostati zauvijek, koliko kod vi neki ljude budu umišljeni da su najbolji na svijetu, nainteligentniji i najljepši. Takvi su ljudi najveći tiranini koji ikad hodaše po Zemlji, gori od tiranosaura. Čovjek je životinja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!--Jolo Buki Original 09:29, 7. prosinac 2006. (CET)

Ne govorim o latinskom nazivlju (latinski vjerojatno znam bolje od tebe, kao i nekoliko drugih starih jezika), nego o hrvatskom jeziku. U hrvatskom jeziku čovjeka ne nazivamo životinjom. Oplodnja nije isto što i seksualnost. Molim te da ne vršiš preusmjeravanja i preimenovanja prema tvojim razmišljanjima, nego prema općeprihvaćenoj uporabi u hrvatskom jeziku (vidi: WP:NOT). Hvala!--Donatus 09:38, 7. prosinac 2006. (CET)

Da, ali hoćeš li ti radije pisati kako govori službena biologija ili kako govore umišljeni tiranini? Koja je razlika između ljudi i životinja? Nikakva, ljudi su umišljeni, a životinje nisu. To je ta razlika, je li? Čovjek je primat, sisavac i kralježnjak. I zato: on je životinja od životinje, majmun od majmuna. I kad ti netko kaže "Majmune jedan", dobro ti kaže- svi su ljudi majmuni. I kad netko kaže "On je zvijer, nije čovjek". To je nemoguće. Većina ljudi su mesožderi (znači zvijeri, u tom nema ništa loše) i uništavači prirode (ima puno lošega). Znači, biraj:
  • a) mišljenje biologa koji se s time bave
  • b) mišljenje najvećih tiranina koji su ikad hodali po Zemlji

--Jolo Buki Original 09:49, 7. prosinac 2006. (CET)

U ovoj raspravi ponovno te upućujem na članak WP:NOT. Tvoje originalno razmišljanje ne zanima Wikipediju. Ovdje se koristo općeprihvaćeni govor.--Donatus 17:50, 7. prosinac 2006. (CET)

Međuwiki[uredi kôd]

Čini mi se da nisi shvatio kako se prenose međuwiki poveznice. Dakle, ukoliko postoji članak na engleskoj Wikipediji, otvoriš taj članak, pritisneš na vrhu opciju »edit« i s dna teksta kopiraš sve međuwiki poveznice. Nakon toga ih snimiš u članak na hrvatskom jeziku. Na taj način prenosiš sve moguće poveznice, pa i one pisane ćirilicom i čudnijim pismima od nje. Nakon toga, trebaš još samo ručno upisati međuwiki poveznicu za engleski jezik, jer se ona ne nalazi u engleskom popisu poveznica. Zadnji korak je taj da u engleski popis poveznica upišeš poveznicu za hrvatsku Wikipediju i onda snimiš. Ovaj zadnji korak je ujedno i najvažniji radi normalnog funkcioniranja nekih Wikipedijinih progama. Nadam se da je ovo bilo dovoljno jasno. Čitav taj postupak ne traje duže od 2 minute, pa makar bilo 50 međuwiki poveznica.--Donatus 17:48, 7. prosinac 2006. (CET)

Ragbi klub[uredi kôd]

Opet praviš nered! Klub se službeno zove »Ragbi klub Sisak.» To jako dobro znam, jer sam iz Siska i navijao sam na njihovim utakmicama i najbolji prijatelj mi je igrao u tom klubu. Molim te da ne preusmjeravaš ništa u što nisi SASVIM siguran.--Donatus 13:06, 8. prosinac 2006. (CET)

Zapravo, molim te da više ništa ne preusmjeravaš, jer i ono s kunom i lipom isto tako nema smisla. Tko je uredio te članke, zna zašto ih je tako nazvao. Hvala!--Donatus 13:07, 8. prosinac 2006. (CET)

razmaci[uredi kôd]

Molim te da stavljaš svaki pojedini interwiki, kategorije i slično u novi red jer je ovako nečitljivo.

Pogledaj što je popravljeno iza tebe. --Tycho Brahe 22:35, 8. prosinac 2006. (CET)

Vanjska poveznica[uredi kôd]

Uklonio sam je ponovno. Jesi li ti uopće pogledao što ima na toj stranici? I kakve to informacije ona pruža? Molim te da je više ne vraćaš u tekst. Hvala!--Donatus 20:40, 9. prosinac 2006. (CET)

Objasni što joj fali, što je u njoj loše. Zašto je uklanjaš? --Jolo Buki Original 20:43, 9. prosinac 2006. (CET)

Ovo joj fali. -- Andrej Šalov 20:49, 9. prosinac 2006. (CET)

The page cannot be found The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please try the following:

   * Make sure that the Web site address displayed in the address bar of your browser is spelled and formatted correctly.
   * If you reached this page by clicking a link, contact the Web site administrator to alert them that the link is incorrectly formatted.
   * Click the Back button to try another link.

HTTP Error 404 - File or directory not found. Internet Information Services (IIS)

Technical Information (for support personnel)

   * Go to Microsoft Product Support Services and perform a title search for the words HTTP and 404.
   * Open IIS Help, which is accessible in IIS Manager (inetmgr), and search for topics titled Web Site Setup, Common Administrative Tasks, and About Custom Error Messages.

A kad je i uspiješ naći, ima više stvari zbog kojih je ne treba ovdje:

Za početak, to nije nikakva službena stranica, nego nečije privatno piskaranje. U tom piskaranju, slovenski i hrvatski rat za neovisnost nazivaju se građanskim ratovima, što je termin na kojem je jašila srpska propaganda. Potom, Slovenija i Hrvatska nazvane su samo jugoslavenskim regijama (što smrdi na »administrativne granice republika« iz srpske propagande devedesetih). Za Oluju kaže da je završila »etničkim čišćenjem.« I još ponešto. Takvu srpsku ratnu propagandu ovdje ne trebamo.--Donatus 20:52, 9. prosinac 2006. (CET)

Već ti je objašnjeno[uredi kôd]

Već ti je objašnjeno sve o uklanjanju sadržaja stranica pa neću ponavljati drugi put.

Žuti karton



-- Andrej Šalov 19:33, 10. prosinac 2006. (CET)

A ja dodajem još jedan žuti za preusmjeravanja. Još jedno besmisleno preusmjeravanje i blokiram. Na Križevcima sam izgubio 15 min kod popravljanja onog što si napravio, a isto i na Crnoj Gori.

Žuti karton



--Donatus 20:49, 10. prosinac 2006. (CET)

Novi red[uredi kôd]

Zar ti stvarno ne vidiš razliku između ove dvije inačice [1]?--Donatus 14:47, 11. prosinac 2006. (CET)

neljudski mišići[uredi kôd]

neljudski mišići??? Još jedna ovako imbecilna promjena i ideš na poduži odmor od wikipedije.

--Tycho Brahe 22:48, 11. prosinac 2006. (CET)

Da Jolo, u pravi si, tako barem piše na srpskoj . --Zeljko 13:38, 12. prosinac 2006. (CET)

Bravjo Zeljko, ajmo mji ijekavizirat svja imjena. Nije Ražnatović nego Ražnjatović, nije Jolo Jjelo, nije Ante nego Antje, nije Perković nego Pjerković, nije Luka nego Ljuka, nije Tuđman nego Tjeđmanj, nije Milošević nego Mjelošević, nije Ivan nego Ijvan, nije Josip nego Josjepj, nije Brahe nego Brahje. Štja čjekaš? Premjesti svje rjedom. --Jolo Buki Original 14:06, 12. prosinac 2006. (CET)

Jolo, pa ti ne praviš razliku između ijekaviziranja i jotovanja, odnosno umekšavanja... Kubura 14:37, 12. prosinac 2006. (CET)

Jel vidiš Jolo JJelo ovo, što piše. Čjitaj. Njisam gja jja prjekrstjio. Imja njejštjo, Jjoljo Bjuki. --Zeljko 17:24, 12. prosinac 2006. (CET)

"mali doprinos mom članku"[uredi kôd]

Gore navedeni tekst je suprotan ideji wikipedije. Nije protiv pravila wikipedije (iako se u to ne bi baš kladio!), ali tvoje busanje u prsa sa "moje, moje, mojeeeeee!" je već svima dopi**ilo. Preporučam ti da se prestaneš prese**vat u komentarima promjena. --Tycho Brahe 22:47, 12. prosinac 2006. (CET)

Evo ti moje kronologije sažetka. Kad se piše mali doprinos mom članku, to znači da sam ga ja napisao za vrijeme dok nisam bio prijavljen. Ako piše mali doprinos ili još jedan lijep dodatak znači da sam uredio neku stranicu. Hvala. --Jolo Buki Original 13:18, 13. prosinac 2006. (CET)
Jasno mi je da "mali doprinos mom članku" znači da je to doprinos, da je mali, i da je to tvoj članak. Dovoljno sam pismen da to razumijem. A sad ti pokušaj razumjeti što sam ja gore napisao. --Tycho Brahe 23:28, 15. prosinac 2006. (CET)

Slažem se sa tobom. Potrebna je jedna takva kategorija. danas sam napravio i predložak Stub-naselje. Pozdrav. --Wenders 20:58, 16. prosinac 2006. (CET)

dacko[uredi kôd]

Zašto ne koristišˇ"Prikaži kako će izgledati?" Pozdrav.--Wenders 09:50, 17. prosinac 2006. (CET)

To koristim samo kad postavljam slike, jer se često dogodi da one ne rade, a na drugim wikipedijama rade. --Jolo Buki Original 09:53, 17. prosinac 2006. (CET)
Jolo, ako se slike vide na "Prikaži kako će izgledati", radit će i kad snimiš stranicu. Pročitaj ovo: "Prikaži kako će izgledati" i pokušaj shvatiti značenje tih 4 riječi. Ako piše "Prikaži kako će izgledati", onda to znači da će nakon snimanja izgledati onako kako će ti prikazati kad klikneš na taj botun. Ja sam mislio da je to jasno :-/
Drugo, slike se vide ili ako su kod nas ili na commonsima. Ako je slika na bugarskoj, engleskoj ili klingonskoj wikipediji, to je kao da je i nema, sto se nas tice. Nadam se da ti je sad jasnije. --Tycho Brahe 10:14, 17. prosinac 2006. (CET)

Naravno, isto vrijedi i za englesku wikipediju - oni vide slike koje su na engleskoj wiki i na commonsima. Dakle, ako vidiš sliku u engleskom članku, ona može biti ili baš na engleskoj wiki il ina commonsima. Ako je to zapravo slika s commonsa, može se vidjeti i kod nas, a ako je zapravo na eng., onda se neće vidjeti kod nas
Usput, "Common" na engleskom znači "zajednički", tj. "zajednički server" ili "zajednički poslužitelj".
Ako ti šta nije jasno, pitaj, objasnit ću ti. --Tycho Brahe 10:25, 17. prosinac 2006. (CET)

Premještanje i brisanje[uredi kôd]

Pozdrav! Kad neki članak predlažeš za brisanje, onda ga nemoj nikamo preusmjeravati, jer tako administratorima samo praviš dvostruki posao, budući da onda umjesto jedne, moramo brisati dvije stranice. Hvala!--Donatus 12:34, 18. prosinac 2006. (CET)

Malo preciznije[uredi kôd]

Gdje, kada, u kojem članku? Što sam obrisao?--Donatus 21:38, 18. prosinac 2006. (CET)

Ne pravi se blesav. Evo ti odgovora na izvlačenje.--Jolo Buki Original 21:43, 18. prosinac 2006. (CET)

Prvo pogledaj koliko promjena napravim svaki dan, pa onda razmisli mogu li se sjećati baš svake. Drugo, u ovom sam slučaju vratio na prethodnu inačicu zato što je u tom članku riječ o člancima koji govore o pokrajinama, a ne o dijelovima članaka. Članak zapravo i počinje riječima: »Ovo je popis članaka o pokrajinama (podjedinicama) svih država.« Tvoja izmjena upućivala je na dijelove članaka. To je jedini razlog zašto sam vratio. Ukoliko želiš uputiti posebno na pokrajine Srbije i posebno na pokrajine Crne Gore, to možeš i učiniti, ali ne na podnaslove u člancima.--Donatus 21:51, 18. prosinac 2006. (CET)

Učitelji i nastavnici[uredi kôd]

Možeš li obasnit čemu ovakve promjene iz učitelje u nastavike? --Tycho Brahe 20:11, 25. prosinac 2006. (CET)

Učitelj je bilo tko koji podučava, a nastavnik je onaj koji rade po nastavnom planu i programu. Svatko može podučavati.

Druga stvar, molim te obriši članke Milutin Milanković i Razgovor:Milutin Milanković kako bi se našlo mjesta za premještanje. --Jolo Buki Original 20:28, 25. prosinac 2006. (CET)

Ako nisi znao, SDS-a ima i van BiH. --Tycho Brahe 19:53, 27. prosinac 2006. (CET)

Jolo jesi li vidio ovo, tvoj doprinos --Zeljko 20:04, 29. prosinac 2006. (CET)

i ovo --Zeljko 20:06, 29. prosinac 2006. (CET)

Redirektavanja[uredi kôd]

samo da ti kažem da ćeš osim ferojca, norvežanina morat kasnije redirektavat i ferojku, norvežanku... razumiš? --West Brom 4ever ® 10:58, 2. siječanj 2007. (CET)

Počeo sam muški, pa ću prvo završit muški rod. --Jolo Buki Original 10:59, 2. siječanj 2007. (CET)

Eto što su današnji mužjaci ljudskog roda! Majstori u preusmjeravanju! Nije ni čudo što ih je svakim danom sve manje :-)) Duh Svemira 14:20, 2. siječanj 2007. (CET)

Sr.wiki[uredi kôd]

ne znam kako kod tebe, ali kada ja iden na srpsku wikipediju, u gornjim prozorima iman i mogućnost za automatsku verziju latinice. kažen ti da se više ne ubijaš privođenjen. sritna 007. --West Brom 4ever ® 01:51, 3. siječanj 2007. (CET)

I ja imam mogućnost za automatsku verziju latinice, ali ne znam članak automatski prebaciti ovdje.

Sve članke pišem na papir, pa tu napišem (prevedeno, naravno). --Jolo Buki Original 09:48, 3. siječanj 2007. (CET)

napraviš copy|paste. dakle, ante ti je već objasnio kako zaplaviti tekst, a onda bilo gdje na tom tekstu klikneš desnim clickom i preneseš ovdje na hr.wiki. tu posao nije gotov, jer hr i sr nisu isti jezici, pa im se i gramatika razlikuje, pa onda ispraviš transliteracije, č i ć, dž i đ i slične stvari. slobodno me pitaj još ponešto, rado ću odgovoriti. --West Brom 4ever ® 23:20, 5. siječanj 2007. (CET)
i još nešto, kada se nešto cijelo podijeli na dva dijela, ne gubiš neki dio, nego dobivaš dva nova. tako od 194 nemamo 193, već 195 država. uživaj mi :-) --West Brom 4ever ® 23:22, 5. siječanj 2007. (CET)

Brisanje međuwikija???[uredi kôd]

Koji ti je sad vrag, kad radiš ovo? --Tycho Brahe 22:43, 7. siječanj 2007. (CET)

Preusmjeravanja[uredi kôd]

Molim te da ne stvaraš preusmjeravanja na nepostojeće članke, kao što je »Erupcije vulkana« na »Vulkanske erupcije«. Sva ću takva preusmjeravanja obrisati.--Donatus 22:32, 14. siječanj 2007. (CET)

Zastave[uredi kôd]

ako te pukao hir da radiš članke od dva retka o svim zastavama i grbovima, preusmjeravam te i molim da pišeš malo opširnije članke, jer ovakvi zaslužuju {{Sadržaj}}. --West Brom 4ever ® 18:13, 3. veljača 2007. (CET)

Svi su članci veliki (opširniji) osim albanskog grba i njegovog srpskog kolege. --Jolo Buki Original 18:15, 3. veljača 2007. (CET)

Abecedni red članaka u kategoriji[uredi kôd]

Bok,

Pogledaj ovdje kako napraviti da npr. grb Belgije bude u kategoriji Državni grbovi poredan pod slovo "B". Molim te, sjeti se ovoga kad budeš drugi put radio nešto slično. Unaprijed hvala. --Tycho Brahe 20:00, 8. veljača 2007. (CET)

NE brisati kategorije kod postavljanja stuba[uredi kôd]

Molim NE brisati kategorije kod prstavljanja stuba, kao ovdje, iza čega sam ja morao popraviti.

Pozdrav, Tycho Brahe 20:16, 9. veljača 2007. (CET)

Stolac i stolica[uredi kôd]

Stolica je možda raširenija u govornom jeziku, ali u hrvatskom književnom standardu ona nikad ne znači dio namještaja. Sveta Stolica je izuzetak. Hrvatski enciklopedijski rječnik donosi riječ „stolica“ samo kao regionalizam. Dakle, ostaje „stolac“.--Donatus 12:50, 3. ožujak 2007. (CET)

Imena otoka[uredi kôd]

Ovdje možeš vidjeti kako se pišu imena otoka [[:Kategorija:U izradi, Otoci], npr. Sveta Fumija (otok). Pozdrav :-) --Roberta F. 16:39, 7. ožujak 2007. (CET)