Razgovor sa suradnikom:Kingstone93/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 17:51, 24. prosinac 2006. (CET)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 17:51, 24. prosinac 2006. (CET)

Obavijest za kršenje općih uvjeta za nove slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.


Slika/e će biti obrisana najkasnije 10. siječnja 2007. ako se ne označi/e u skladu sa gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

-- Andrej Šalov 20:04, 3. siječanj 2007. (CET)

Hvala na podršci. Članak je dobro pisan, sve su poveznice točne, ima malo pravopisnih greškica (tipa č i ć, tipfelera i sl.), ali sve se to da srediti :) Napravila sam manju izmjenu na članku, [1]. Ako ti se skupi još toga o bitci kod Saratoge, bilo bi zgodno napraviti novi članak samo o tome, a u ovom članku (Američki rat za neovisnost) napisati najvažnije o bitci.

Vidim da malo eksperimentiraš s potpisom, inače se potpisuje s četiri tilde ~ (taj znak dobiješ tako da istovremeno pritisneš alt gr i brojku 1). Ako imaš još pitanja ili ti negdje zaškripi, samo javi :) Pozdrav --MayaSimFan 17:18, 5. siječanj 2007. (CET)

Hvala na pohvalama! :)--Treecko 17:24, 5. siječanj 2007. (CET)

Suradnička[uredi kôd]

Možda bi mogao i napisati nešto na svojoj suradničkoj stranici. Možeš napisati što god želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se najviše sviđaju ili koji te najbolje opisuju. I naravno, ako trebaš pomoć samo javi, netko će sigurno pomoći :) --MayaSimFan 19:04, 5. siječanj 2007. (CET)

Članci[uredi kôd]

Bok! Dobro je da si se uhvatio Američkog rat za neovisnost. Ipak, novi članci koje si započeo nisu baš u skladu sa standardima Wikipedije. Wikipoveznice su ponekad krive, neke nedostaju, a čini se i da radiš prilično na brzinu, pa ti se potkradu mnoge greške. Bilo bi bolje raditi malo sporije, a točnije. Osim toga, bilo bi dobro da razmisliš u koju kategoriju smjestiti te članke, te da potražiš međuwiki poveznice.--Donatus 15:26, 6. siječanj 2007. (CET)

Članci i razgovor[uredi kôd]

Pozdrav! Ovih sam dana malo u gužvi, pa ne znam kad ću stići pročitati tvoje članke. Drugo, molio bih te da se suzdržiš od slanja istih komentara na više različitih razgovora. Dovoljno je napisati jednom i na jednom mjestu. Ovo što si učinio u razgovorima uz članke Josip Broz Tito, Nezavisna Država Hrvatska i Ante Pavelić može se okarakterizirati samo kao SPAM. Onaj dodatni tekst u razgovoru uz članak o Josipu Brozu, također nije potrebno pisati velikim slovima. Tko želi pročitati, pročitat će ga i bez da vičeš. Općenito je dobro izbjegavati svadljiv jezik, jer se njime ništa ne postiže.--Donatus 08:47, 8. siječanj 2007. (CET)

Ma možeš komentirati što god hoćeš. To uopće nije problem, nego samo ovo gore je bilo malo previše.--Donatus 14:16, 8. siječanj 2007. (CET)

Izbori za administratore[uredi kôd]

Traje još tri dana (ako se ne varam)...--Treecko 19:20, 8. siječanj 2007. (CET)

Imena[uredi kôd]

Pozdrav! Želim te samo upozoriti da se imena raznih nacionalnosti (Englezi, Španjolci, Francuzi, Britanci itd.) pišu velikim slovom. Sale 20:03, 8. siječanj 2007. (CET)

Potkategorija[uredi kôd]

Otvoriš Kategorija:Američki rat za neovisnost i klikneš na karticu uredi, upišeš Kategorija:Povijest SAD-a, sačuvaš stranicu, i kasnije stavljaš tu kategoriju u svoje članke. I to bi bilo to.--Treecko 19:50, 9. siječanj 2007. (CET)

Pa to i jest potkategorija... :)))--Treecko 20:03, 9. siječanj 2007. (CET)

Biografije[uredi kôd]

Bok! U svim biografijama stavljamo slike s desne strane. Tako je tekst u prvom planu, a to je ono što Wikipediju zanima. Slike su samo dodatak. Za biografiju je važno da počinje zaglavljem s imenom, prezimenom, datumom i mjestom rođenja i smrti, te najosnovnijim podacima o osobi. Slika, koja se nalazi zdesna, možda će jednom biti uključena i u eventulanu infokutiju, ako bude napravljena za tu vrstu biografija. Dakle, glavni razlog je ujednačenost svih biografija. Osim toga, i svi ostali članci prvu sliku imaju s desne strane.--Donatus 20:06, 9. siječanj 2007. (CET)

Evo, baci oko u Kategorija:Pokemon. Ako misliš na potkategorije koje se nalaze u ovoj kategoriji, radiš ih na način koji sam ti prethodno objasnio. Eto, to bi bilo to. Lijep pozdrav :))--Treecko 20:13, 9. siječanj 2007. (CET)
Odlično, vidim da si skužio. :) Keep up the good work! :)--Treecko 20:41, 9. siječanj 2007. (CET)

Dokle god ima novih članaka koji će puniti kategoriju (u ovom slučaju; potkategoriju :)), nema potrebe za ljutnjom s ničije strane. Ako trebaš bilo kakvu pomoć, samo javi! :)--Treecko 20:50, 9. siječanj 2007. (CET)

Ako imaš viška vremena, i ako si raspoložen, mogao bi svratiti na IRC. Ovdje su ti upute kako nam se možeš pridružiti (najviše je suradnika u popodnevnim i večernjim satima), jer je IRC najbrži način dobivanja pomoći, a i najbolji način upoznavanja drugih suradnika. Eto, to je to, da te ne gnjavim više. Uživaj! :)--Treecko 21:01, 9. siječanj 2007. (CET)

Kako misliš da se slika gasi? Misliš, ne pojavljuje se nekad? Ako je to, onda je riječ u problemima što ih danas ima Wikipedija općenito. Padaju neki serveri pa je sve sporije, a onda i slike ne budu na vrijeme učitane. Bit će uredu čim se malo poprave serveri. Zato se i skupljaju one donacije gore ;-)--Donatus 21:09, 9. siječanj 2007. (CET)

Radiš greške u tekstovima, od onih gramatičkih do onih običnih u tekstu, što nije nikakav problem, jer se greške događaju apsolutno svima; samo ti skrećem pažnju na njih da malo pripaziš, a ako imaš pitanja, dođi nam do IRC-a ili pitaj našu abycu na Wikipedija:Pravopisna pitanja. Inače, pohvala na trudu i izvrsnom članku o američkom ratu za neovisnost. --West Brom 4ever ® 10:23, 10. siječanj 2007. (CET)

Žurba[uredi kôd]

Bok. Nisam ni znao da smo obojica iz Osijeka. Baš mi je drago. Što se tiče Rata za nezavisnost nije problem. Stavit ćeš ga za tri mjeseca ponovno (mislim da su takva pravila). Malo si požurio. Ideja i činjenice su ti OK, samo si trebao to raditi polako i bez žurbe ga zgotoviti. Članak si piši u Wordu točno takvoga kakav će ti biti ovdje. I fotke stavi u wordu. Tek kad je sasvim gotov onda ga iskopiraj tu. Ja tako radim. Čak i onda ima puno toga za napraviti. Još je jedan problem kod Rata i glasovanja. Ovaj puta imaš prejakog protivnika. Nema veze, bit će prilike. Pozdrav.--Wenders 21:09, 10. siječanj 2007. (CET)

AJ skokni do IRC-a --89.172.119.230 00:01, 11. siječanj 2007. (CET)

Potpis[uredi kôd]

v. 1.[uredi kôd]

Kingstone93

v. 2.[uredi kôd]

Kingstone93

v. 3.[uredi kôd]

Kingstone93

v. 4.[uredi kôd]

Kingstone93

v. 5.[uredi kôd]

Kingstone93

v. 6.[uredi kôd]

Kingstone93

--MayaSimFan 02:33, 12. siječanj 2007. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Kingstone, ne zaboravi si potpisat svoje doprinose na stranicama za razgovor sa četiri tilde ~~~~.
Tako svatko tko čita raspravu, zna tko je što reka i kada, bez da mora kopat po starim izmjenama za vidit tko je što napisa.
A to ti je pogotovo bitno kada pišeš komentare na stranicama koje se tiču administratorskog statusa. Pozdrav, Kubura 09:07, 12. siječanj 2007. (CET)

Edgar[uredi kôd]

Ma znam, samo sam se šalio. Naime, taj Edgar je negdje oko pet puta stvorio "novog" suradnika na svojem kompjuteru pa je onda sam sebi hvalio članke i slične stvari, ali su ga admini uvijek ulovili pa sam nakon nekog vremena već počeo vidjeti Edgara u svakom novom suradniku. Znam da ti (vjerojatno) nisi njegov čarapko. I ja sam mu dao glas potpore jer sam se bar zabavio sa njegovim silnim čarapcima.--Seiya 15:39, 16. siječanj 2007. (CET)

Sretan rođendan![uredi kôd]

Sretaaan rođendaaaaan tiiiii, sretan rođeeeendaaaan tiiiii ;-)))) --Roberta F. 15:39, 19. siječanj 2007. (CET)

Sretan rođendan i od mene!--Donatus 15:40, 19. siječanj 2007. (CET)

Hvala ljudi!!!! Kingstone 93 15:43, 19. siječanj 2007. (CET)

Pridružujem se rođendanskim čestitkama! Do sljedeće godine Kingstone... :) Mirko Leško

Sretan rođendan! :)--Treecko 19:19, 19. siječanj 2007. (CET)

Sretan rođendan!!!!! :) --MayaSimFan 20:32, 19. siječanj 2007. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Hvala na nagradi! Iako, moram priznati, nije mi jasan razlog koji si upisao... Plavi auto? :-/--Treecko 15:03, 21. siječanj 2007. (CET)

Čuj, ja sam i na bs wikipediji prijavljen, pa mi je ista stvar. :-) --Donatus 20:51, 22. siječanj 2007. (CET)

uklanjanje zašto? --West Brom 4ever ® 16:40, 24. siječanj 2007. (CET)

wikipedija' Naravno, a zašto ne ?pa u "starohrvatskom " još nije moglo biti niti slično,kad smo sadau 21 stolječu !!!!Ostavite prošlost neka počiva u "miru božjem"

nemam posebni komentar na gluposti koje neki suradnici smatrajuda su prepametni.....

a možda bi se i mogo potpisat da ti znam odgovorit šta kažes??? Kingstone 93 15:21, 26. siječanj 2007. (CET)

Kingstone, obriši ovaj odlomak slobodno. Najobičnije je spamiranje sa bedastoćama, odnosno, vid je vandalizma. Kubura 15:25, 26. siječanj 2007. (CET)

Kartoni[uredi kôd]

A kome bi ti dijelio kartone?

Inače, možeš ti nekom dodijelit i crveni karton al đaba ti to kad nisi sudac ;). --Tycho Brahe 17:50, 26. siječanj 2007. (CET)

Doigravanje[uredi kôd]

Objasni mi točno di ti triba pomoć u svezi doigravanja ("play-offa")? Kubura 22:45, 28. siječanj 2007. (CET)

Voditelj proizvoda ???[uredi kôd]

Prekopirao ??? Da bar. Volio bih vidjeti više štiva na hrvatskom jeziku na tu temu. Tekst je originalno djelo mog kolege i mene, svojevremeno voditelja proizvoda u hrvatskoj autoindustriji. Želja nam je bila pojasniti svojim kolegama i drugima odgovornosti funkcije unutar firme (poprilično nepoznat i neprimjereno definiran pojam na ovim prostorima).— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Maroje (razgovordoprinosi)

Voditelj proizvoda ???[uredi kôd]

E moj Kingstone ma jesu li tebe u školi zvali nevjerni Toma ? (Ako) jesu onda su bili u pravu. Maroje 22:39, 29. siječanj 2007. (CET)

Kingstone ajde na IRC hitno, Edgar je tj. Krleza. Hitno je --89.172.115.96 23:29, 5. ožujak 2007. (CET)

Sugrađani[uredi kôd]

Pozdrav čovjeće, i ja sam iz Osijeka. --Jack Sparrow 15:57, 15. ožujak 2007. (CET)Jack Sparrow

Ako ti treba neka pomoć u pisanju članaka oko prije navedenih tema, samo pitaj. Sport baš i ne pratim, jedino što sam sinoć pogledao Filipovića kako je dobio batine. Da li si zainteresiran da ideš besplatno ove godine na komemoraciju u Bleiburg?--Jack Sparrow 12:56, 22. travanj 2007. (CEST)Jack Sparrow

Bio sam 31.03. u Stuttgartu na HollyHell-u, Rhapsodyju i Manowaru. Dobri su Rhapsody. Čuj, što se tiče odlaska na komemoraciju, put je besplatan a sve organizira hrvatsko društvo političkih zatvorenika u suradnji sa isusovcima. A zašto te roditellji ne bi pustili? Nisi punoljetan? --Jack Sparrow 13:09, 22. travanj 2007. (CEST)Jack Sparrow


Pa čovjeće, ja imam dvadeset. Koliko ti imaš? Trebaš stariju osobu da pazi na tebe. Evo me.--Jack Sparrow 13:17, 22. travanj 2007. (CEST)Jack Sparrow

Ja sam ti sa Bosutskog. I neću ići sam na Bleiburg. Bit će nas barem dvojica a možda i četvorica. (ne računajući tebe) --Jack Sparrow 13:24, 22. travanj 2007. (CEST)Jack Sparrow

Daj oa gde si ti nesto ? --Edgar Allan Poe 18:51, 24. travanj 2007. (CEST)


Pa ljudino, nadam se da si ovaj put od riječi. Hvala za Franca, imalo je posla. Čuj, čim uzmogneš skokni do IRC-a. I javi se kad budeš dolazio na IRC tako da znam. --Edgar Allan Poe 11:18, 30. travanj 2007. (CEST)


Pa de skokni malo do IRC-a ! --Edgar Allan Poe 17:52, 30. travanj 2007. (CEST)

Uputa[uredi kôd]

Članak (Mirovni ugovori i stvaranje versajskog poretka) je ok, ali molim nemoj zaboravljati stavljati međuwiki poveznice. Hvala! SpeedyGonsales 22:47, 3. svibanj 2007. (CEST)

No problem. Pretpostavljam da se slažeš s onom koju sam ja stavio? SpeedyGonsales 22:37, 4. svibanj 2007. (CEST)
I suradnici wikipedije su ljudi, nisu roboti. A ljdi griješe... ;-) SpeedyGonsales 22:50, 4. svibanj 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Hvala na Marshallu, ali istovremeno smo istu stvar htjeli napraviti. --Edgar Allan Poe 23:20, 4. svibanj 2007. (CEST)


Aj skokni do MSN-a ili do IRC-a (poželjniji je MSN ) --Edgar Allan Poe 22:23, 5. svibanj 2007. (CEST)

Mogo bi do IRC-a --Edgar Allan Poe 22:30, 6. svibanj 2007. (CEST)

To kralju ! Ajde ako stigneš do IRC-a --Edgar Allan Poe 22:50, 10. svibanj 2007. (CEST)

Rukometno prvenstvo RH[uredi kôd]

Ali si zaboravia ažurirat ovogodišnju sezonu? Vidi članak prva hrvatska rukometna liga 2006/2007.. Kubura 15:25, 8. svibanj 2007. (CEST)

Kinsgstone primjetio samd da dosta tvijih članaka nema uvod, nego odmah ide sadržajna tablica i tekst. Poželjno je a svaki članak ima uvod tako bih zamolio da ga vratiš u članku Europa i za pona 4-5 povijesna da ga napišeš. --Edgar Allan Poe 10:15, 12. svibanj 2007. (CEST)

Moji članci?! uvrjeđen sam[uredi kôd]

nisu to moji članci, već stariji koji su manji.

ja sada kategoriju uređujem, Kategorija:Računalne i video igre. --H0zz3R 23:08, 14. svibanj 2007. (CEST)

Makedonci[uredi kôd]

Zdravo! Primetio sam da ste uklanio moju molbu o reference na clanku Makedonci. Ja nisam sam razumeo zbog čeza, možda ja nisam dobro video, kad sam promenjao? Pozdrav, --Anton Keckarov 12:02, 18. svibanj 2007. (CEST)

E-mail[uredi kôd]

Molim, pošalji mi e-mail (nismo u isto vrijeme na ircu, a trebamo se dogovoriti oko... ;-) SpeedyGonsales 10:52, 24. svibanj 2007. (CEST)

kuburini klubovi[uredi kôd]

ciao! zanima me tvoj komentar u kafiću (kakva je njegova svrha). meni se osobno ne sviđaju takvi članci, ali takav je otprilike prosjek svake wiki. nadalje, napadima (izravnim ili neizravnim) ruši se zajednica wikipedije. reply soon ;) --West Brom 4ever ® 21:42, 24. svibanj 2007. (CEST)

Bez brige, nisi nikog uvrijedio, i nema potrebe za ispričavanjem.

Inače, komentar ti je sasvim u redu. I ja sam svojedobno pokrenuo pitanje stubova u kafiću. Ne daj se smesti. Pozdrav --Suradnik13 15:17, 25. svibanj 2007. (CEST)

Portal Zemljopis[uredi kôd]

Vjerujem da si pročitao Wikipedija:Portali i zamolila bih te da se dodaš na popis ako si odlučio održavati portal. Baš mi je drago da ga vraćaš u život. Pozdrav --MayaSimFan 17:10, 26. svibanj 2007. (CEST)

Pozdrav Kingstone,

drago mi je da si se prihvatio ovog neodržavanog portala. Samo par savjeta glede ovoga što si napomenuo u kafiću. Najzgodnije riješenje za arhiviranje i ažuriranje izabranih članaka jest da postaviš automatsko ažuriranje. Pogledaj kako je sređeno na biografijama. Na taj način možeš ažurirati par tjedana ili mjeseci unaprijed, možda čak cijelu godinu, bez da se brineš kada ćeš ažurirati jer se automatski ažurira. Ako trebaš pomoć oko koječega, pitaj. Pozdrav! LukaKrstulović 17:24, 27. svibanj 2007. (CEST)

odgovori[uredi kôd]

evo odgovora od jedan do šest :-)

1) Glasa se o članku koji si predložio, ali se i suradnik predlagatelj uzima u obzir u velikoj većini slučajeva.

2) Predložio si vrlo mali broj članaka (2), radi se o tvojim člancima (Američki rat za neovisnost, Benedict Arnold), dakle sve što si predložio je tvoje.

3) Djelomice griješiš - opet predlažeš svoj članak, ima puno drugih lijepih članaka (tuđih).

4) Imam par pravopisnih zamjerki.

5) U krivu si. Ne tražim zamjerke u 90% slučajeva, nego 100%. Krivo misliš ako smatraš da cjepidlačin, već, ako se vataš toliko za englesku wikipediju, i tamo je uobičajeno da predloženi članci idu na peer rewiew. Ja shvaćam da smo svi ljudi i da falivamo svi, ali težnja da izabrani članak za taj tjedan bude bolji od ostalih predloženih, čini mi se normalnom.

6) Ne, nemam ništa protiv tebe. Dođi do IRC-a na kviz nekad ;)

ciao. --West Brom 4ever ® 22:43, 29. svibanj 2007. (CEST)

P.S.: točno pretpostavljaš da ne volim samonominiranje. Ako si uvjeren da članak zavrjeđuje biti najboljim u određenom tjednu, ne brini, netko će ga vidjeti i predložiti. Ciao ;) --West Brom 4ever ® 22:44, 29. svibanj 2007. (CEST)

Ajd svtari ak signeš --Edgar Allan Poe 15:39, 5. lipanj 2007. (CEST)

Aj ako imaš vremena. --Edgar Allan Poe 19:57, 6. lipanj 2007. (CEST)

Prijedlozi za izabrane članke[uredi kôd]

Kingstone, molim te da ukloniš svoj glas kod Transfuzije krvi zato što glasovanje počinje u ponedjeljak (Članke je potrebno predložiti do nedjelje 10. lipnja 2007. do 23,59, a u ponedjeljak 11. lipnja 2007. počinje glasovanje i traje 14 dana, do nedjelje 24. lipnja 2007. u 23,59.) , sad smo u fazi predlaganja članaka. Nakon male digresije u zadnjih mjesec dana ponovno se vraćamo utvrđenom načinu glasovanja s jednim tjednom predlaganja i dva tjedna glasovanja. Hvala --Treecko 18:48, 6. lipanj 2007. (CEST)

Istovremeno uređivanje[uredi kôd]

Hehe, izgleda da smo istovremeno odgovarali novom suradniku :-) Lijepo od tebe da se angažiraš za nove suradnike, no dovoljno ih je uputiti na tečaj, jer inače svi žele da im se zasebno objašnjava a nikome se ne da čitati tečaj :-) Lijep pozdrav! LukaKrstulović 21:11, 8. lipanj 2007. (CEST)