Razgovor sa suradnikom:MzP

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

MzP, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! -- Bugoslav (razgovor) dne 13. veljače 2012., 20:46 (CET)

Kategorizacija[uredi kôd]

Evo, ako te zanima, ovdje imaš nešto više o mom viđenju kategorija. -- Bugoslav (razgovor) dne 13. veljače 2012., 20:46 (CET)

Temelji uređivanja[uredi kôd]

Kad čovjek dođe u neku kuću, zna se jako dobro o čemu ne bi trebalo početi raspravu. Ja sam na sr.wiki primijetio svakakvih nedostataka, pa ne idem okolo i otvaram "raspravu" za koju nemam izvore i za koju nemam veliku većinu pripremljenih načina kako riješiti neki problem. Baš se pripremam malo urediti jedan odlomak u članku o Demokratskoj stranci, a taj članak uzgred nema niti jedan izvor za taj odlomak. -- Bugoslav (razgovor) dne 13. veljače 2012., 20:46 (CET)

Zanimljivo[uredi kôd]

Zanimljivo je kako Narodna biblioteka Srbije navodi o jeziku kojim su pisana Preradovićeva djela tiskana u Zagrebu. Primjer: (COBISS.SR) Također je prilično zanimljivo kako je prošao bivši ravnatelj te Biblioteke Sreten Ugričić. -- Bugoslav (razgovor) dne 13. veljače 2012., 20:46 (CET)

Glede tvog pitanja.
Ovdje ti je sve (više ili manje) objašnjeno.

Nadalje, bilo bi dobro da ubuduće ne odgovaraš na pitanja pitanjem. Nije baš uputno tako se postavljati. Nisi ni pokušao ispraviti članak Škabrnja. Također, imenima pojedinačnih nižerangiranih zločinaca nije mjesto u članku, i to nije nikakvo generaliziranje. U tom odlomku se jasno navodi koji su to projekt uzeli za svoj — Veliku Srbiju. Bilo bi jako dobro, da ne upotrebljavaš čudne konstrukcije, o nekakvom demoniziraju. Imali su svoj projekt, a čini mi se da je itekako živ. -- Bugoslav (razgovor) dne 13. veljače 2012., 23:36 (CET)

Ma do Kolubare, daj molim te, u člancima gdje su hrvatski velikonacionalisti nešto počinili, u tim člancima je to i spomenuto.

Wikicitati »Evo citata iz članka Nedićeva Srbija:
Nakon ovog posjeta, Nedić je s Kronholzom, primljen kod generala Dankelmana, koji mu je još jasnije iznio situaciju. General Dankelman pokazao je generalu Nediću kartu Srbije, ispresijecanu crvenim linijama. Na karti je bilo označeno što koji od okupatora treba dobiti. Radilo se o Albancima, Bugarima, Mađarima i Hrvatima. Hrvati su trebali okupirati Mačvu, Podrinje i srbijansku Posavinu do rijeke Kolubare. Beograd je jedini bio izuzet i zatvoren u jedan crveni krug.«

Naravno, sve je to označeno predloškom {{Predložak:Nedostaje izvor}}.

Ako ti misliš da je Velika Srbija zločinački projekt, koji je itekako poticao monarhofašistički karađorđevićevski režim, onda si u pravu. To ti ne poričem, stoga, jasno je da su velikosrpski zločinci upravo ta grupa kriminalaca koju spominješ. -- Bugoslav (razgovor) dne 13. veljače 2012., 23:55 (CET)

Karagjeorgjevitsch[uredi kôd]

Tko je rekao da se cijela familija Karagjeorgjevitsch trpa u isti koš s bilo kime? Lijepo sam ti napisao monarhofašistički karađorđevićevski režim, dakle onih koji su uzeli i velikosrpsku ideologiju te se stavili pod patronat familiji dok je vladala. Taj pridjev, pisan malim slovom, označava one koji su politički bili na liniji režima, praktično politički pokret, reklo bi se (preciznost pojma upitna) cincarski pokret, dok su Karađorđevići kao trenutačne živuće osobe zaštićeni, a posvojni pridjev od prezimena Karađorđević bio bi primjerice Karađorđevićevi sinovi (ili nešto tomu slično, pisano velikim početnim slovom). Primjeri su »titovski misliti i boriti se«, titovski komunistički sistem i sl. Nemoj misliti da se ovdje ne zna što se događa u Marseilleu na i oko 9. listopada, i kakve se sve poruke šalju s tog mjesta. Ne vidim svrsishodnost tvog obraćanja meni, u kome samo daješ neke svoje ocjene, a o člancima i izvorima ništor (ili skoro pa ništor). Kad se navodi Jasenovac misli se na Općinu Jasenovac u Sisačko-moslavačkoj županiji i na općinsko sjedište koje je 2001. brojalo 780 žitelja. Čuj, tvoju rečenicu koja završava s odgovaraćeš različiti ljudi mogu pročitati na različite načine. Ja ću je pročitati s predmetkom ni- u slučaju drugog spominjanja riječi je. Eh, da su ostali Obrenovići bili bi dobri odnosi između Austro-Ugarske i Srbije, ništor više od toga, a i ti dobri odnosi ne bi dugo potrajali. Nu tako nije bilo. Projekt je Karađorđevića bio vlast u Srbiji, prije svega tamo. Jugoslavija je izvorno projekt većeg dijela iliraca, dakle hrvatski projekt, koji su poslije propagirali članovi Jugoslavenskoga odbora u Londonu. Znaš li da u hrvatskom jezičnom standardu opstoji razlika između riječi Nehrvat i riječi nehrvat? Razlika je u velikom odnosno malom početnom slovu! Što se mene tiče, rasprava o tvojim pitanjima je završena. -- Bugoslav (razgovor) dne 14. veljače 2012., 17:08 (CET)