Barbara Kolar

Izvor: Wikipedija
Barbara Kolar 2012.

Barbara Kolar (Čakovec, 18. travnja 1970.) hrvatska je televizijska voditeljica na HRT-u i bivša radijska DJ-ica na Anteni Zagreb.

Poznata je kao voditeljica televizijskih emisija "Ples sa zvijezdama" i "Zvijezde pjevaju". Na Anteni Zagreb vodila je emisiju "Jutarnji Show", a 6. studenoga 2020. napustila je Antenu i najavila da će se uskoro ipak vratiti radiju kao mediju.[1] Ostvarila je gostujuće uloge u serijama "Bitange i princeze", "Stipe u gostima" i "Naša mala klinika", no prije svih tih uloga bila je jedna od voditeljica kviza Upitnik.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Osnovnu školu završila je u Bjelovaru u koji se njezina obitelj doselila iz Čakovca. Kako je njezin otac radio na televiziji, iz Bjelovara su se potom preselili u Zagreb gdje je nastavila školovanje. Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je po struci doktorica veterinarske medicine. Nakon kraćega rada u struci otisnula se u medije počevši s vođenjem radijskih kontaktnih emisija, a potom i navedenih televizijskih emisija. Uz to je vodila i brojne priredbe, manifestacije, dodjele nagrada te uključenja zagrebačkoga studija za glasovanje za Eurosong.

Živi u Zagrebu.

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Voditeljske uloge[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacije[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Večernji.hr – Barbara Kolar javila se nakon otkaza i otkrila zbog čega odlazi (objavljeno 6. studenoga 2020.), pristupljeno 7. studenoga 2020.
Nedovršeni članak Barbara Kolar koji govori o životopisu osobe iz Hrvatske treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.