Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ch

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Chaetocercus G. R. Gray, 1855[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Chaetops[uredi VE | uredi]

Chaetops frenatus
Chaetops pycnopygius

2 vrste, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Chaetoptila[uredi VE | uredi]

Chaetoptila angustipluma

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Chaetorhynchus[uredi VE | uredi]

Chaetorhynchus papuensis

1 vrsta, Corvoidea, porodica Dicruridae, red Passeriformes.

Rod Chaetornis[uredi VE | uredi]

Chaetornis striata

1 vrsta, Sylvoidea, pod-porodica Megalurinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Chaetura[uredi VE | uredi]

Chaetura brachyura
Chaetura chapmani
Chaetura cinereiventris
Chaetura egregia
Chaetura fumosa
Chaetura martinica
Chaetura meridionalis
Chaetura pelagica
Chaetura spinicaudus
Chaetura vauxi
Chaetura viridipennis

11 vrsta: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Chaimarrornis[uredi VE | uredi]

Chaimarrornis leucocephalus

1 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Chalcomitra[uredi VE | uredi]

Chalcomitra adelberti
Chalcomitra amethystina
Chalcomitra balfouri
Chalcomitra fuliginosa
Chalcomitra hunteri
Chalcomitra rubescens
Chalcomitra senegalensis

7 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Chalcoparia[uredi VE | uredi]

Chalcoparia singalensis

1 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Chalcophaps[uredi VE | uredi]

Chalcophaps indica
Chalcophaps stephani

2 vrste: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Chalcopsitta[uredi VE | uredi]

Chalcopsitta atra
Chalcopsitta cardinalis
Chalcopsitta duivenbodei
Chalcopsitta sintillata

4 vrste, pod-porodica Loriinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Chalcostigma Reichenbach, 1854[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Chalybura Reichenbach, 1854[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Chamaea[uredi VE | uredi]

Chamaea fasciata

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Chamaepetes[uredi VE | uredi]

Chamaepetes goudotii
Chamaepetes unicolor

2 vrste: podporodica Penelopinae, porodica Cracidae, red Galliformes.

Rod Chamaeza[uredi VE | uredi]

Chamaeza campanisona
Chamaeza meruloides
Chamaeza mollissima
Chamaeza nobilis
Chamaeza ruficauda
Chamaeza turdina

6 vrsta, Furnari, porodica Formicariidae, red Passeriformes.

Rod Charadrius[uredi VE | uredi]

30 vrsta: porodica Charadriidae, red Charadriiformes.

Rod Charitospiza[uredi VE | uredi]

Charitospiza eucosma

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Charmosyna[uredi VE | uredi]

Charmosyna amabilis
Charmosyna diadema
Charmosyna josefinae
Charmosyna margarethae
Charmosyna meeki
Charmosyna multistriata
Charmosyna palmarum
Charmosyna papou
Charmosyna placentis
Charmosyna pulchella
Charmosyna rubrigularis
Charmosyna rubronotata
Charmosyna toxopei
Charmosyna wilhelminae

14 vrsta, pod-porodica Loriinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Chasiempis[uredi VE | uredi]

Chasiempis sandwichensis

1 vrsta, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Chauna Illiger, 1811[uredi VE | uredi]

Aves → Anseriformes → Anhimidae

Chaunoides Alvarenga, 1999[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Anseriformes → Anhimidae

Rod Chaunoproctus[uredi VE | uredi]

Chaunoproctus ferreorostris

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Chelictinia[uredi VE | uredi]

Chelictinia riocourii

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Chelidoptera[uredi VE | uredi]

Chelidoptera tenebrosa

1 vrsta, porodica Bucconidae, red Galbuliformes.

Rod Chenonetta[uredi VE | uredi]

Chenonetta jubata

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Cheramoeca[uredi VE | uredi]

Cheramoeca leucosterna

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Chersomanes[uredi VE | uredi]

Chersomanes albofasciata

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Chersophilus[uredi VE | uredi]

Chersophilus duponti

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Chilia[uredi VE | uredi]

Chilia melanura

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Chionis[uredi VE | uredi]

Chionis albus
Chionis minor

2 vrste: porodica Chionidae, red Charadriiformes.

Rod Chiroxiphia[uredi VE | uredi]

Chiroxiphia boliviana
Chiroxiphia caudata
Chiroxiphia lanceolata
Chiroxiphia linearis
Chiroxiphia pareola

5 vrsta, Tyranni, porodica Pipridae, red Passeriformes.

Rod Chlamydera[uredi VE | uredi]

Chlamydera cerviniventris
Chlamydera guttata
Chlamydera lauterbachi
Chlamydera maculata
Chlamydera nuchalis

5 vrsta, porodica Ptilonorhynchidae, red Passeriformes.

Rod Chlamydochaera[uredi VE | uredi]

Chlamydochaera jefferyi

1 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Chlamydotis Lesson, 1839[uredi VE | uredi]

  1. Chlamydotis macqueenii (J. E. Gray, 1832)
  2. Chlamydotis undulata (Jacquin, 1784)
  3. Chlamydotis undulata fuertaventurae (Rothschild & Hartert, 1894)
  4. Chlamydotis undulata undulata (Jacquin, 1784)

Aves → Gruiformes → Otididae

Rod Chlidonias[uredi VE | uredi]

Chlidonias hybrida
Chlidonias leucopterus
Chlidonias niger

3 vrste: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Chloephaga[uredi VE | uredi]

Chloephaga hybrida
Chloephaga melanoptera
Chloephaga picta
Chloephaga poliocephala
Chloephaga rubidiceps

5 vrsta: podporodica Tadorninae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Chloridops[uredi VE | uredi]

Chloridops kona

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Chloroceryle[uredi VE | uredi]

Chloroceryle aenea
Chloroceryle amazona
Chloroceryle americana
Chloroceryle inda

4 vrste: porodica Alcedinidae, red Coraciiformes

Rod Chlorocharis[uredi VE | uredi]

Chlorocharis emiliae

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Zosteropidae, red Passeriformes.

Rod Chlorochrysa[uredi VE | uredi]

Chlorochrysa calliparaea
Chlorochrysa nitidissima
Chlorochrysa phoenicotis

3 vrste, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Chlorocichla[uredi VE | uredi]

Chlorocichla falkensteini
Chlorocichla flavicollis
Chlorocichla flaviventris
Chlorocichla laetissima
Chlorocichla prigoginei
Chlorocichla simplex

6 vrsta, Sylvoidea, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Chloropeta[uredi VE | uredi]

Chloropeta gracilirostris
Chloropeta natalensis
Chloropeta similis

3 vrste, Sylvoidea, pod-porodica Acrocephalinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Chlorophanes[uredi VE | uredi]

Chlorophanes spiza

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Chlorophoneus[uredi VE | uredi]

Chlorophoneus bocagei (Malaconotus bocagei)
Chlorophoneus dohertyi (Malaconotus dohertyi)
Chlorophoneus kupeensis (Malaconotus kupeensis)
Chlorophoneus multicolor
Chlorophoneus nigrifrons
Chlorophoneus olivaceus (Malaconotus olivaceus)
Chlorophoneus sulfureopectus (Malaconotus sulfureopectus)
Chlorophoneus viridis

8 vrsta, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes. Ponekad u Telophorus

Rod Chlorophonia[uredi VE | uredi]

Chlorophonia callophrys
Chlorophonia cyanea
Chlorophonia flavirostris
Chlorophonia occipitalis
Chlorophonia pyrrhophrys

5 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Chloropsis[uredi VE | uredi]

Chloropsis aurifrons
Chloropsis cochinchinensis
Chloropsis cyanopogon
Chloropsis flavipennis
Chloropsis hardwickii
Chloropsis palawanensis
Chloropsis sonnerati
Chloropsis venusta

8 vrsta, Passeroidea, porodica Chloropseidae, red Passeriformes.

Rod Chlorornis[uredi VE | uredi]

Chlorornis riefferii

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Chlorospingus[uredi VE | uredi]

Chlorospingus canigularis
Chlorospingus flavigularis
Chlorospingus flavovirens
Chlorospingus inornatus
Chlorospingus ophthalmicus
Chlorospingus parvirostris
Chlorospingus pileatus
Chlorospingus semifuscus
Chlorospingus tacarcunae

9 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Chlorostilbon Gould, 1853[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Chlorothraupis[uredi VE | uredi]

Chlorothraupis carmioli
Chlorothraupis olivacea
Chlorothraupis stolzmanni

3 vrste, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Chondestes[uredi VE | uredi]

Chondestes grammacus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Chondrohierax[uredi VE | uredi]

Chondrohierax uncinatus
Chondrohierax wilsonii

2 vrste, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Chordeiles[uredi VE | uredi]

Chordeiles acutipennis
Chordeiles gundlachii
Chordeiles minor
Chordeiles pusillus
Chordeiles rupestris
Chordeiles vielliardi

6 vrsta: porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Chrysococcyx[uredi VE | uredi]

Chrysococcyx basalis
Chrysococcyx caprius
Chrysococcyx crassirostris
Chrysococcyx cupreus
Chrysococcyx flavigularis
Chrysococcyx klaas
Chrysococcyx lucidus
Chrysococcyx maculatus
Chrysococcyx meyeri
Chrysococcyx minutillus
Chrysococcyx osculans
Chrysococcyx ruficollis
Chrysococcyx xanthorhynchus

13 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Chrysocolaptes[uredi VE | uredi]

Chrysocolaptes festivus
Chrysocolaptes lucidus

2 vrste, porodica Picidae, red Piciformes.

Rod Chrysolampis Boie, 1831[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Chrysolophus[uredi VE | uredi]

Chrysolophus amherstiae
Chrysolophus pictus

2 vrste: podporodica Phasianinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Chrysomma[uredi VE | uredi]

Chrysomma sinense

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Chrysomus[uredi VE | uredi]

Chrysomus cyanopus
Chrysomus icterocephalus
Chrysomus ruficapillus slika
Chrysomus thilius slika
Chrysomus xanthophthalmus

5 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Chrysothlypis[uredi VE | uredi]

Chrysothlypis chrysomelas slika
Chrysothlypis salmoni slika

2 vrste, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Chrysuronia Bonaparte, 1850[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Chunga[uredi VE | uredi]

Chunga burmeisteri

1 vrsta, porodica Cariamidae, red Gruiformes.

Izvori[uredi VE | uredi]