Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Cy

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži


Rod Cyanerpes[uredi VE | uredi]

Cyanerpes caeruleus
Cyanerpes cyaneus
Cyanerpes lucidus
Cyanerpes nitidus

4 vrste, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Cyanicterus[uredi VE | uredi]

Cyanicterus cyanicterus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Cyanochen[uredi VE | uredi]

Cyanochen cyanoptera

1 vrsta: podporodica Tadorninae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Cyanocitta[uredi VE | uredi]

Cyanocitta cristata
Cyanocitta stelleri

2 vrste, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Cyanocompsa[uredi VE | uredi]

Cyanocompsa brissonii
Cyanocompsa cyanoides
Cyanocompsa parellina

3 vrste, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Rod Cyanocorax[uredi VE | uredi]

Cyanocorax affinis
Cyanocorax beecheii
Cyanocorax caeruleus
Cyanocorax cayanus
Cyanocorax chrysops
Cyanocorax cristatellus
Cyanocorax cyanomelas
Cyanocorax cyanopogon
Cyanocorax dickeyi
Cyanocorax heilprini
Cyanocorax melanocyanea
Cyanocorax morio
Cyanocorax mystacalis
Cyanocorax sanblasiana
Cyanocorax violaceus
Cyanocorax yncas
Cyanocorax yucatanica

17 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Cyanolanius[uredi VE | uredi]

Cyanolanius madagascarinus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Rod Cyanolimnas[uredi VE | uredi]

Cyanolimnas cerverai

1 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Cyanoliseus[uredi VE | uredi]

Cyanoliseus patagonus

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Cyanoloxia[uredi VE | uredi]

Cyanoloxia glaucocaerulea

1 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Rod Cyanolyca[uredi VE | uredi]

Cyanolyca argentigula
Cyanolyca armillata
Cyanolyca cucullata
Cyanolyca mirabilis
Cyanolyca nana
Cyanolyca pulchra
Cyanolyca pumilo
Cyanolyca turcosa
Cyanolyca viridicyanus

9 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Cyanomitra[uredi VE | uredi]

Cyanomitra alinae
Cyanomitra bannermani
Cyanomitra cyanolaema
Cyanomitra olivacea
Cyanomitra oritis
Cyanomitra veroxii
Cyanomitra verticalis

7 vrsta, Passeroidea, porodica Nectariniidae, red Passeriformes.

Rod Cyanophaia Reichenbach, 1854[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Cyanopica[uredi VE | uredi]

Cyanopica cyanus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Cyanopsitta[uredi VE | uredi]

Cyanopsitta spixii

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Cyanoptila[uredi VE | uredi]

Cyanoptila cyanomelaena

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Cyanoramphus[uredi VE | uredi]

Cyanoramphus auriceps
Cyanoramphus cookii
Cyanoramphus forbesi
Cyanoramphus malherbi
Cyanoramphus novaezelandiae
Cyanoramphus saisseti
Cyanoramphus ulietanus
Cyanoramphus unicolor
Cyanoramphus zealandicus

9 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Cyclarhis[uredi VE | uredi]

Cyclarhis gujanensis
Cyclarhis nigrirostris

2 vrste, Corvoidea, porodica Vireonidae, red Passeriformes.

Rod Cyclopsitta[uredi VE | uredi]

Cyclopsitta diophthalma
Cyclopsitta gulielmitertii

2 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Cygnus[uredi VE | uredi]

Cygnus atratus
Cygnus buccinator
Cygnus columbianus
Cygnus cygnus
Cygnus melancoryphus
Cygnus olor

6 vrsta: podporodica Anserinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Cymbilaimus[uredi VE | uredi]

Cymbilaimus lineatus
Cymbilaimus sanctaemariae

2 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Cymbirhynchus[uredi VE | uredi]

Cymbirhynchus macrorhynchos

1 vrsta, Eurylaimi, porodica Eurylaimidae, red Passeriformes.

Rod Cynanthus Swainson, 1827[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Cyornis[uredi VE | uredi]

Cyornis banyumas
Cyornis caerulatus
Cyornis concretus
Cyornis hainanus
Cyornis herioti
Cyornis hoevelli
Cyornis hyacinthinus
Cyornis pallipes
Cyornis poliogenys
Cyornis rubeculoides
Cyornis ruecki
Cyornis rufigastra
Cyornis sanfordi
Cyornis superbus
Cyornis tickelliae
Cyornis turcosus
Cyornis unicolor

17 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Cyphorhinus[uredi VE | uredi]

Cyphorhinus arada
Cyphorhinus phaeocephalus
Cyphorhinus thoracicus

3 vrste, Muscicapoidea, porodica Troglodytidae, red Passeriformes.

Rod Cypseloides[uredi VE | uredi]

Cypseloides cherriei
Cypseloides cryptus
Cypseloides fumigatus
Cypseloides lemosi
Cypseloides niger
Cypseloides rothschildi
Cypseloides senex
Cypseloides storeri

8 vrsta: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Cypsiurus[uredi VE | uredi]

Cypsiurus balasiensis
Cypsiurus parvus

2 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Cypsnagra[uredi VE | uredi]

Cypsnagra hirundinacea

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Cyrtonyx[uredi VE | uredi]

Cyrtonyx montezumae
Cyrtonyx ocellatus

2 vrste: porodica Odontophoridae, red Galliformes.

Izvori[uredi VE | uredi]