Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Mi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Micrastur[uredi VE | uredi]

Micrastur buckleyi
Micrastur gilvicollis
Micrastur mintoni
Micrastur mirandollei
Micrastur plumbeus
Micrastur ruficollis
Micrastur semitorquatus

7 vrsta, pod-porodica Polyborinae, porodica Falconidae, red Falconiformes.

Rod Micrathene[uredi VE | uredi]

Micrathene whitneyi

1 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Microbates[uredi VE | uredi]

Microbates cinereiventris
Microbates collaris

3 vrste, Muscicapoidea, porodica Polioptilidae, red Passeriformes.

Rod Microcerculus[uredi VE | uredi]

Microcerculus bambla
Microcerculus marginatus
Microcerculus philomela
Microcerculus ustulatus

4 vrste, Muscicapoidea, porodica Troglodytidae, red Passeriformes.

Rod Microchera Gould, 1858[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Microdynamis[uredi VE | uredi]

Microdynamis parva

1 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Rod Microeca[uredi VE | uredi]

Microeca fascinans
Microeca flavigaster
Microeca flavovirescens
Microeca griseoceps
Microeca hemixantha
Microeca papuana

6 vrsta, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Microgoura[uredi VE | uredi]

Microgoura meeki

1 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Microhierax[uredi VE | uredi]

Microhierax caerulescens
Microhierax erythrogenys
Microhierax fringillarius
Microhierax latifrons
Microhierax melanoleucos

5 vrsta, pod-porodica Falconinae, porodica Falconidae, red Falconiformes.

Rod Microligea[uredi VE | uredi]

Microligea palustris

1 vrsta, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Rod Micromacronus[uredi VE | uredi]

Micromacronus leytensis

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Micromonacha[uredi VE | uredi]

Micromonacha lanceolata

1 vrsta, porodica Bucconidae, red Galbuliformes.

Rod Micronisus[uredi VE | uredi]

Micronisus gabar

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Microparra[uredi VE | uredi]

Microparra capensis

1 vrsta: porodica Jacanidae, red Charadriiformes.

Rod Micropsitta[uredi VE | uredi]

Micropsitta bruijnii
Micropsitta finschii
Micropsitta geelvinkiana
Micropsitta keiensis
Micropsitta meeki
Micropsitta pusio

6 vrsta, pod-porodica Micropsittinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Micropygia[uredi VE | uredi]

Micropygia schomburgkii

1 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Microrhopias[uredi VE | uredi]

Microrhopias quixensis

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Microscelis[uredi VE | uredi]

Microscelis amaurotis

1 vrsta, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Microstilbon Todd, 1913[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Milvago[uredi VE | uredi]

Milvago chimachima
Milvago chimango

2 vrste, pod-porodica Polyborinae, porodica Falconidae, red Falconiformes.

Rod Milvus[uredi VE | uredi]

Milvus migrans (Crna lunja)
Milvus milvus (Crvena lunja)

2 vrste, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Mimizuku[uredi VE | uredi]

Mimizuku gurneyi

1 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Mimodes[uredi VE | uredi]

Mimodes graysoni

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Mimidae, red Passeriformes.

Rod Mimus[uredi VE | uredi]

Mimus dorsalis
Mimus gilvus
Mimus gundlachii
Mimus longicaudatus
Mimus patagonicus
Mimus polyglottos
Mimus saturninus
Mimus thenca
Mimus triurus

9 vrsta, Muscicapoidea, porodica Mimidae, red Passeriformes.

Rod Minla[uredi VE | uredi]

Minla cyanouroptera
Minla ignotincta
Minla strigula

3 vrste, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Mino[uredi VE | uredi]

Mino anais
Mino dumontii
Mino kreffti

3 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Mionectes[uredi VE | uredi]

Mionectes macconnelli
Mionectes oleagineus
Mionectes olivaceus
Mionectes rufiventris
Mionectes striaticollis

5 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Mirafra[uredi VE | uredi]

28 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Mitrephanes[uredi VE | uredi]

Mitrephanes olivaceus
Mitrephanes phaeocercus

2 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Mitrospingus[uredi VE | uredi]

Mitrospingus cassinii
Mitrospingus oleagineus

2 vrste, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Mitu[uredi VE | uredi]

Mitu mitu
Mitu salvini
Mitu tomentosum
Mitu tuberosum

4 vrste: podporodica Cracinae, porodica Cracidae, red Galliformes.

Izvori[uredi VE | uredi]