Dodatak:Popis klubova sudionika LEN Lige prvaka

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Euroliga (vaterpolo)

Popis klubova sudionika glavnog dijela vaterpolske Lige prvaka, nakon kvalifikacijskog dijela. Liga prvaka je u sezoni 1996./97. zamijenila dotadašnji Kup prvaka, a u glavnom dijelu se natjecalo osam momčadi. U sezoni 2003./04. natjecanje se u glavnom dijelu širi na 16 momčadi i mijenja naziv u Euroliga. Od sezone 2011./12. se vraća naziv Liga prvaka. Završnica natjecanja se dop sezone 2012./13. igrala kao Final Four turnir, a od sezone 2013./14. kao Final Six turnir,

Objašnjenje za kratice u pregledu[uredi VE | uredi]

1. pobjednik Lige prvaka / Eurolige, osvajač završnog turnira
2. finalist natjecanja, drugoplasirana momčad završnog turnira
3. trećeplasirana momčad na završnom turniru
4. četvrtoplasirana momčad na završnom turniru
5. petoplasirana momčad na završnom turniru
6. šestoplasirana momčad na završnom turniru
4F momčad eliminirana u četvrtzavršnici
8F momčad eliminirana u osmini završnice
GF momčad eliminirana u grupnoj fazi
2GF momčad eliminirana u drugoj grupnoj fazi
1GF momčad eliminirana u prvoj grupnoj fazi

Pregled plasmana klubova[uredi VE | uredi]

klub (sjedište) sezona 1996/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
Flag of Italy.svg Posillipo (Napulj) 9 1. 1. 4. 3. 3. 1. 3. 4F 4F
Flag of Croatia.svg Mladost (Zagreb) 13 2. 3. 2. 3. 4F GF GF GF 4. 4. GF 3. 3.
Flag of Spain.svg CN Barcelona (Barcelona) 3 3. GF GF GF 1GF
Flag of Serbia.svgFlag of FR Yugoslavia.svg Bečej (Bečej) 6 4. GF 2. 1. 4. GF
Flag of Greece.svg Olympiakos (Pirej) 18 GF GF 2. 1. GF GF GF GF 4. 4F 4F GF 1GF GF 8F GF GF 2.
Flag of Hungary.svg Budapesti Vasutas SC (Budimpešta) 5 GF GF GF 3. GF
Flag of Germany.svg Spandau 04 (Berlin) 13 GF GF GF GF 4. GF GF GF GF GF GF GF GF
Flag of Slovakia.svg NCHZ (Nováky) 1 GF
Flag of Italy.svg Water Polis (Pescara) 1 2.
Zastava Ruske Federacije.svg Spartak (Volgograd) 9 4. GF GF 4F GF GF 1GF GF 4F
Flag of France.svg Olympic (Nica) 8 GF GF GF GF GF GF GF GF
Flag of Greece.svg Vouliagmeni (Vouliagmeni) 4 GF GF GF 4F
Flag of Croatia.svg POŠK (Split) 2 1. 4.
Zastava Ruske Federacije.svg Dinamo (Moskva) 3 3. GF GF
Flag of Spain.svg Catalunya (Barcelona) 1 GF
Flag of Croatia.svg Jug (Dubrovnik) 15 1. 4. GF 4. 1. 2. 2. 3. 4. 2GF 4F 2. GF 4. 1.
Flag of Hungary.svg Ferencvárosi TC (Budimpešta) 1 GF
Flag of Hungary.svg Honvéd (Budimpešta) 8 2. 2. 1. 2. 4F 4F GF GF
Flag of Italy.svg Pro Recco (Recco) 12 1. 3. 2. 1. 1. 2. 1. 2. 1. 6. 1. 4.
Flag of Serbia.svgFlag of Serbia and Montenegro.svg Partizan (Beograd) 13 GF GF 4F 3. 4F 4F 3. 1. GF 4. 4. GF GF
1996/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
Flag of Montenegro.svgFlag of Serbia and Montenegro.svg Jadran (Herceg Novi) 9 2. 4F 4F GF 4F 4F 2GF 4F GF
Flag of Croatia.svg Primorje (Rijeka) 7 3. GF 2GF 2. 3. 2. GF
Zastava Ruske Federacije.svg Sturm (Čehov) 6 4. GF GF GF GF GF
Flag of Montenegro.svgFlag of Serbia and Montenegro.svg Primorac (Kotor) 5 4F 4F 1. 2. 1GF
Flag of Hungary.svg Vasas (Budimpešta) 9 4F 4F 4F 4F 3. 4F GF 2GF 4.
Flag of Spain.svg Atlétic Barceloneta (Barcelona) 12 4F GF GF GF GF GF 4F 1GF 3. 1. 3. 6.
Flag of Spain.svg CN Sabadell (Sabadell) 1 GF
Flag of Italy.svg Associazione Nuotatori (Brescia) 7 4F 4F 4F GF 8F 5. GF
Flag of Serbia.svgFlag of Serbia and Montenegro.svg Niš (Niš) 1 GF
Flag of Italy.svg Rari Nantes (Savona) 1 4.
Flag of France.svg Cercle de naguers (Marseille) 6 GF GF GF GF GF 6F
Flag of Greece.svg Ethnikos (Pirej) 3 GF GF GF
Flag of Greece.svg Panionios (Atena) 2 GF GF
Flag of Hungary.svg Egri VK (Eger) 9 GF GF 4F 1GF GF 8F GF 5. 5.
Zastava Ruske Federacije.svg Sintez (Kazanj) 3 GF GF 8F
Flag of Montenegro.svg Budva (Budva) 4 GF 4F 4. 4F
Flag of Croatia.svg Šibenik (Šibenik) 1 GF
Flag of Serbia.svg Vojvodina (Novi Sad) 4 GF 1GF GF GF
Flag of Hungary.svg Szeged VE (Segedin) 3 1GF 4F 4F
1996/97 97/98 98/99 99/00 00/01 01/02 02/03 03/04 04/05 05/06 06/07 07/08 08/09 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 14/15 15/16
Flag of Serbia.svg Crvena zvezda (Beograd) 1 1.
Flag of Turkey.svg Galatasaray (Istanbul) 4 4F GF GF GF
Flag of France.svg Montpellier WPC (Montpellier) 1 8F
Flag of the Netherlands.svg Schuurman BZC (Berkelland) 1 EF
Flag of Romania.svg CSM (Oradea) 2 8F GF
Flag of Georgia.svg Ligamus (Tbilisi) 1 GF
Flag of Germany.svg Wasserfreunde 98 (Hannover) 1 GF
Flag of Switzerland.svg SC Kreuzlingen (Kreuzlingen) 1 GF
Flag of Serbia.svg Radnički (Kragujevac) 2 2. GF
Flag of Hungary.svg Szolnoki VSC (Szolnok) 2 6. 3.
Flag of Hungary.svg Orvosegyetem SC (Budimpešta) 1 GF

Imena klubova su napisana uglavnom prema tradicionalnim i uobičajenim nazivima.

Poveznice i izvori[uredi VE | uredi]


Water polo pictogram.svg Nedovršeni članak Popis klubova sudionika LEN Lige prvaka koji govori o vaterpolu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.