Dodatak:Popis kritosjemenjača, Ae

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Aec[uredi VE | uredi]

Aechmandra Arn.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:

Angiospermae → Magnoliopsida → Cucurbitales → Cucurbitaceae

Aechmea Ruiz & Pav.[uredi VE | uredi]

  1. Aechmea abbreviata L.B.Sm.
  2. Aechmea aciculosa Mez & Sodiro
  3. Aechmea aculeatosepala (Rauh & Barthlott) Leme
  4. Aechmea aenigmatica López-Ferr., Espejo, Ceja & A.Mend.
  5. Aechmea aguadocensis Leme & L.Kollmann
  6. Aechmea aiuruocensis Leme
  7. Aechmea alba Mez
  8. Aechmea alegrensis W.Weber
  9. Aechmea allenii L.B.Sm.
  10. Aechmea alopecurus Mez
  11. Aechmea altocaririensis Leme & L.Kollmann
  12. Aechmea amicorum B.R.Silva & H.Luther
  13. Aechmea amorimii Leme
  14. Aechmea ampla L.B.Sm.
  15. Aechmea andersoniana Leme & H.E.Luther
  16. Aechmea andersonii H.E.Luther & Leme
  17. Aechmea angustifolia Poepp. & Endl.
  18. Aechmea anomala L.B.Sm.
  19. Aechmea apocalyptica Reitz
  20. Aechmea aquilega (Salisb.) Griseb.
  21. Aechmea aquilega var. chrysocoma (Baker) L.B.Sm.
  22. Aechmea araneosa L.B.Sm.
  23. Aechmea arenaria (Ule) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  24. Aechmea aripoensis (N.E.Br.) Pittendr.
  25. Aechmea atrovittata Leme & J.A.Siqueira
  26. Aechmea azurea L.B.Sm.
  27. Aechmea bahiana L.B.Sm.
  28. Aechmea bambusoides L.B.Sm. & Reitz
  29. Aechmea baudoensis Aguirre-Santoro & Betancur
  30. Aechmea bauxilumii Áng.Fernández
  31. Aechmea bicolor L.B.Sm.
  32. Aechmea biflora (L.B.Sm.) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  33. Aechmea blanchetiana (Baker) L.B.Sm.
  34. Aechmea blumenavii Reitz
  35. Aechmea bocainensis E.Pereira & Leme
  36. Aechmea brachyclada Baker
  37. Aechmea brachystachys (Harms) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  38. Aechmea bracteata (Sw.) Griseb.
  39. Aechmea brassicoides Baker
  40. Aechmea brevicollis L.B.Sm.
  41. Aechmea bromeliifolia (Rudge) Baker
  42. Aechmea bruggeri Leme
  43. Aechmea burle-marxii E.Pereira
  44. Aechmea caesia E.Morren ex Baker
  45. Aechmea callichroma Read & Baensch
  46. Aechmea calyculata (E.Morren) Baker
  47. Aechmea campanulata L.B.Sm.
  48. Aechmea canaliculata Leme & H.E.Luther
  49. Aechmea candida E.Morren ex Baker
  50. Aechmea cariocae L.B.Sm.
  51. Aechmea carvalhoi E.Pereira & Leme
  52. Aechmea castanea L.B.Sm.
  53. Aechmea castelnavii Baker
  54. Aechmea catendensis J.A.Siqueira & Leme
  55. Aechmea cathcartii C.F.Reed & Read
  56. Aechmea caudata Lindm.
  57. Aechmea cephaloides J.A.Siqueira & Leme
  58. Aechmea chantinii (Carrière) Baker
  59. Aechmea coelestis (K.Koch) E.Morren
  60. Aechmea coelestis var. acutifolia E.Pereira
  61. Aechmea colombiana (L.B.Sm.) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  62. Aechmea comata (Gaudich.) Baker
  63. Aechmea conferta L.B.Sm.
  64. Aechmea confertiflora Aguirre-Santoro & Betancur
  65. Aechmea confusa H.E.Luther
  66. Aechmea conifera L.B.Sm.
  67. Aechmea contracta (Mart. ex Schult. & Schult.f.) Baker
  68. Aechmea correia-araujoi E.Pereira & Moutinho
  69. Aechmea corymbosa (Mart. ex Schult. & Schult.f.) Mez
  70. Aechmea costantinii (Mez) L.B.Sm.
  71. Aechmea cucullata H.Luther
  72. Aechmea curranii (L.B.Sm.) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  73. Aechmea cylindrata Lindm.
  74. Aechmea cymosopaniculata Baker
  75. Aechmea dactylina Baker
  76. Aechmea dealbata E.Morren ex Baker
  77. Aechmea decurva Proctor
  78. Aechmea depressa L.B.Sm.
  79. Aechmea dichlamydea Baker
  80. Aechmea dichlamydea var. pariaensis Pittendr.
  81. Aechmea dichlamydea var. trinitensis L.B.Sm.
  82. Aechmea digitata L.B.Sm. & Read
  83. Aechmea discordiae Leme
  84. Aechmea disjuncta (L.B.Sm.) Leme & J.A.Siqueira
  85. Aechmea distichantha Lem.
  86. Aechmea distichantha var. glaziovii (Baker) L.B.Sm.
  87. Aechmea distichantha var. schlumbergeri E.Morren ex Mez
  88. Aechmea distichantha var. vernicosa E.Pereira
  89. Aechmea downsiana Pittendr.
  90. Aechmea drakeana André
  91. Aechmea echinata (Leme) Leme
  92. Aechmea egleriana L.B.Sm.
  93. Aechmea egleriana var. major L.B.Sm.
  94. Aechmea emmerichiae Leme
  95. Aechmea entringeri Leme
  96. Aechmea esseri Gross & Rauh
  97. Aechmea eurycorymbus Harms
  98. Aechmea farinosa (Regel) L.B.Sm.
  99. Aechmea fasciata (Lindl.) Baker
  100. Aechmea fendleri André ex Mez
  101. Aechmea fernandae (E.Morren) Baker
  102. Aechmea ferruginea L.B.Sm.
  103. Aechmea filicaulis (Griseb.) Mez
  104. Aechmea flavorosea E.Pereira
  105. Aechmea flemingii H.E.Luther
  106. Aechmea floribunda Mart. ex Schult. & Schult.f.
  107. Aechmea fosteriana L.B.Sm.
  108. Aechmea fraseri Baker
  109. Aechmea frassyi Leme & J.A.Siqueira
  110. Aechmea fraudulosa Mez
  111. Aechmea froesii (L.B.Sm.) Leme & J.A.Siqueira
  112. Aechmea fuerstenbergii E.Morren & Wittm.
  113. Aechmea fulgens Brongn.
  114. Aechmea gamosepala Wittm.
  115. Aechmea gamosepala var. nivea Reitz
  116. Aechmea geminiflora (Harms) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  117. Aechmea gentryi H.Luther & K.F.Norton
  118. Aechmea germinyana (Carrière) Baker
  119. Aechmea gigantea Baker
  120. Aechmea glandulosa Leme
  121. Aechmea gracilis Lindm.
  122. Aechmea guainumbiorum J.A.Siqueira & Leme
  123. Aechmea guaratingensis Leme & L.Kollmann
  124. Aechmea guaratubensis E.Pereira
  125. Aechmea gurkeniana E.Pereira & Moutinho
  126. Aechmea gustavoi J.A.Siqueira & Leme
  127. Aechmea haltonii H.E.Luther
  128. Aechmea hellae W.Weber
  129. Aechmea heterosepala Leme
  130. Aechmea hoppii (Harms) L.B.Sm.
  131. Aechmea huebneri Harms
  132. Aechmea iguana Wittm.
  133. Aechmea incompta Leme & H.E.Luther
  134. Aechmea involucrata André
  135. Aechmea itapoana W.Till & Morowetz
  136. Aechmea joannis Strehl
  137. Aechmea jungurudoensis H.Luther & K.F.Norton
  138. Aechmea kautskyana E.Pereira & L.B.Sm.
  139. Aechmea kentii (H.E.Luther) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  140. Aechmea kertesziae Reitz
  141. Aechmea kleinii Reitz
  142. Aechmea koesteri Manzan.
  143. Aechmea kuntzeana Mez
  144. Aechmea lactifera Leme & J.A.Siqueira
  145. Aechmea laevigata Leme
  146. Aechmea lamarchei Mez
  147. Aechmea lanata (L.B.Sm.) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  148. Aechmea lanjouwii (L.B.Sm.) L.B.Sm.
  149. Aechmea lasseri L.B.Sm.
  150. Aechmea leonard-kentiana H.E.Luther & Leme
  151. Aechmea leppardii Philcox
  152. Aechmea leptantha (Harms) Leme & J.A.Siqueira
  153. Aechmea leucolepis L.B.Sm.
  154. Aechmea lilacinantha Leme
  155. Aechmea limae Leme
  156. Aechmea lingulata (L.) Baker
  157. Aechmea lingulata var. patentissima (Mart. ex Schult. & Schult.f.) L.B.Sm.
  158. Aechmea lingulatoides Leme & H.E.Luther
  159. Aechmea linharesii Leme
  160. Aechmea linharesiorum Leme
  161. Aechmea longicuspis Baker
  162. Aechmea longifolia (Rudge) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  163. Aechmea longipedunculata Betancur & Aguirre-Santoro
  164. Aechmea longiramosa Betancur & Aguirre-Santoro
  165. Aechmea lueddemanniana (K.Koch) Mez
  166. Aechmea lugoi (Gilmartin & H.E.Luther) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  167. Aechmea lymanii W.Weber
  168. Aechmea maasii Gouda & W.Till
  169. Aechmea macrochlamys L.B.Sm.
  170. Aechmea maculata L.B.Sm.
  171. Aechmea magdalenae (André) André ex Baker
  172. Aechmea manzanaresiana H.E.Luther
  173. Aechmea maranguapensis Leme & Scharf
  174. Aechmea marauensis Leme
  175. Aechmea marginalis Leme & J.A.Siqueira
  176. Aechmea mariae-reginae H.Wendl.
  177. Aechmea matudae L.B.Sm.
  178. Aechmea mcvaughii L.B.Sm.
  179. Aechmea melinonii Hook.
  180. Aechmea mertensii (G.Mey.) Schult. & Schult.f.
  181. Aechmea mexicana Baker
  182. Aechmea milsteiniana L.B.Sm. & Read
  183. Aechmea miniata (Beer) Baker
  184. Aechmea mira Leme & H.Luther
  185. Aechmea mollis L.B.Sm.
  186. Aechmea moonenii Gouda
  187. Aechmea moorei H.E.Luther
  188. Aechmea mulfordii L.B.Sm.
  189. Aechmea multiflora L.B.Sm.
  190. Aechmea murcae (L.B.Sm.) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  191. Aechmea muricata (Arruda) L.B.Sm.
  192. Aechmea mutica L.B.Sm.
  193. Aechmea nallyi L.B.Sm.
  194. Aechmea napoensis L.B.Sm. & M.A.Spencer
  195. Aechmea nidularioides L.B.Sm.
  196. Aechmea nivea L.B.Sm.
  197. Aechmea nudicaulis (L.) Griseb.
  198. Aechmea nudicaulis var. aequalis L.B.Sm. & Reitz
  199. Aechmea nudicaulis var. cuspidata Baker
  200. Aechmea organensis Wawra
  201. Aechmea orlandiana L.B.Sm.
  202. Aechmea ornata (Gaudich.) Baker
  203. Aechmea pabstii E.Pereira & Moutinho
  204. Aechmea pallida L.B.Sm.
  205. Aechmea paniculata Ruiz & Pav.
  206. Aechmea paniculigera (Sw.) Griseb.
  207. Aechmea paradoxa (Leme) Leme
  208. Aechmea paratiensis Leme & Fraga
  209. Aechmea patriciae H.E.Luther
  210. Aechmea pectinata Baker
  211. Aechmea pedicellata Leme & H.E.Luther
  212. Aechmea penduliflora André
  213. Aechmea perforata L.B.Sm.
  214. Aechmea pernambucentris J.A.Siqueira & Leme
  215. Aechmea phanerophlebia Baker
  216. Aechmea pimenti-velosoi Reitz
  217. Aechmea pineliana (Brongn. ex Planch.) Baker
  218. Aechmea pittieri Mez
  219. Aechmea podantha L.B.Sm.
  220. Aechmea poitaei (Baker) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  221. Aechmea politii L.B.Sm.
  222. Aechmea polyantha E.Pereira & Reitz
  223. Aechmea prancei L.B.Sm.
  224. Aechmea prava E.Pereira
  225. Aechmea pseudonudicaulis Leme
  226. Aechmea pubescens Baker
  227. Aechmea purpureorosea (Hook.) Wawra
  228. Aechmea pyramidalis Benth.
  229. Aechmea racinae L.B.Sm.
  230. Aechmea racinae var. erecta L.B.Sm.
  231. Aechmea racinae var. tubiformis E.Pereira
  232. Aechmea ramosa Mart. ex Schult. & Schult.f.
  233. Aechmea ramusculosa Leme
  234. Aechmea reclinata Sastre & Brithmer
  235. Aechmea recurvata (Klotzsch) L.B.Sm.
  236. Aechmea recurvata var. benrathii (Mez) Reitz
  237. Aechmea recurvata var. ortgiesii (Baker) Reitz
  238. Aechmea recurvipetala Leme & L.Kollmann
  239. Aechmea retusa L.B.Sm.
  240. Aechmea roberto-anselmoi E.Pereira & Leme
  241. Aechmea roberto-seidelii E.Pereira
  242. Aechmea rodriguesiana (L.B.Sm.) L.B.Sm.
  243. Aechmea roeseliae H.E.Luther
  244. Aechmea romeroi L.B.Sm.
  245. Aechmea rubens (L.B.Sm.) L.B.Sm.
  246. Aechmea rubiginosa Mez
  247. Aechmea rubroaristata Leme & Fraga
  248. Aechmea rubrolilacina Leme
  249. Aechmea saxicola L.B.Sm.
  250. Aechmea seideliana W.Weber
  251. Aechmea seidelii (Leme) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  252. Aechmea sergipana E.Pereira & Leme
  253. Aechmea serragrandensis Leme & J.A.Siqueira
  254. Aechmea serrata (L.) Mez
  255. Aechmea servitensis André
  256. Aechmea setigera Mart. ex Schult. & Schult.f.
  257. Aechmea smithiorum Mez
  258. Aechmea spectabilis (K.Koch) Brongn. ex Houllet
  259. Aechmea sphaerocephala (Gaudich.) Baker
  260. Aechmea squarrosa Baker
  261. Aechmea stelligera L.B.Sm.
  262. Aechmea stenosepala L.B.Sm.
  263. Aechmea streptocalycoides Philcox
  264. Aechmea strobilacea L.B.Sm.
  265. Aechmea strobilina (Beurl.) L.B.Sm. & Read
  266. Aechmea subintegerrima (Philcox) Leme
  267. Aechmea subpetiolata L.B.Sm.
  268. Aechmea sucreana Martinelli & C.M.Vieira
  269. Aechmea sulbahianensis Leme, Amorim & J.A.Siqueira
  270. Aechmea tayoensis Gilmartin
  271. Aechmea tentaculifera Leme, Amorim & J.A.Siqueira
  272. Aechmea tessmannii Harms
  273. Aechmea tillandsioides (Mart. ex Schult. & Schult.f.) Baker
  274. Aechmea tocantina Baker
  275. Aechmea tomentosa Mez
  276. Aechmea tonduzii Mez & Pittier
  277. Aechmea triangularis L.B.Sm.
  278. Aechmea triticina Mez
  279. Aechmea tuitensis Magaña & E.J.Lott
  280. Aechmea turbinocalyx Mez
  281. Aechmea vallerandii (Carrière) Erhardt, Götz & Seybold
  282. Aechmea van-houtteana (Van Houtte) Mez
  283. Aechmea vasquezii H.E.Luther
  284. Aechmea veitchii Baker
  285. Aechmea victoriana L.B.Sm.
  286. Aechmea viridispica Aguirre-Santoro & Betancur
  287. Aechmea viridostigma Leme & H.E.Luther
  288. Aechmea warasii E.Pereira
  289. Aechmea weberbaueri Harms
  290. Aechmea weberi (E.Pereira & Leme) Leme
  291. Aechmea weilbachii Didr.
  292. Aechmea werdermannii Harms
  293. Aechmea williamsii (L.B.Sm.) L.B.Sm. & M.A.Spencer
  294. Aechmea winkleri Reitz
  295. Aechmea wittmackiana (Regel) Mez
  296. Aechmea woronowii Harms
  297. Aechmea wuelfinghoffii E.Gross
  298. Aechmea zebrina L.B.Sm.
status nije riješen:
  1. Aechmea × compacta Walter Richt.
  2. Aechmea compacta Mez
  3. Aechmea × exotica Walter Richt.
  4. Aechmea × fulgo-chantii hort. ex Lecoufle
  5. Aechmea × fulgochantinii auct.
  6. Aechmea × fulgofascicata Lecoufle
  7. Aechmea × fulgolamarchei Lecoufle
  8. Aechmea × fulgoramosa auct.
  9. Aechmea lindeni E. Morr. ex C. Koch
  10. Aechmea × maginallii Nally
  11. Aechmea × ortgiesioides hort. ex Lecoufle
  12. Aechmea paraensis Mez
  13. Aechmea × polyantha Walter Richt.
  14. Aechmea purpurea B.S.Williams
  15. Aechmea racemosa Mart.
  16. Aechmea sodiroi Mez
  17. Aechmea tricolor Silveira

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Poales → Bromeliaceae

Aechmophora Spreng. ex Steud.[uredi VE | uredi]

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Poales → Poaceae

Aed[uredi VE | uredi]

, Aedesia

Aeg[uredi VE | uredi]

, Aegialina , Aegialitis , Aegialophila , Aegiceras , Aegilops , Aegilotrichum , Aegilotriticum , Aeginetia , Aegiphila , Aegle , Aeglopsis , Aegochloa , Aegokeras , Aegonychon , Aegopodium , Aegopogon

Ael[uredi VE | uredi]

, Aelbroeckia , Aellenia , Aeluropus

Aen[uredi VE | uredi]

, Aenhenrya , Aenictophyton , Aenigmatanthera

Aeo[uredi VE | uredi]

, Aeolanthus , Aeollanthus , Aeonia , Aeoniopsis

Aeonium Webb & Berthel.[uredi VE | uredi]

  1. Aeonium × aguajilvense Bañares
  2. Aeonium aizoon (Bolle) T.H.M.Mes
  3. Aeonium × anagensis Bramwell & G.D.Rowley
  4. Aeonium appendiculatum Bañares
  5. Aeonium arboreum Webb & Berthel.
  6. Aeonium arboreum var. holochrysum H.Y.Liu
  7. Aeonium arboreum var. rubrolineatum (Svent.) H.Y.Liu
  8. Aeonium aureum (C.Sm. ex Hornem.) T.H.M.Mes
  9. Aeonium balsamiferum Webb & Berthel.
  10. Aeonium × beltranii Bañares
  11. Aeonium × bollei G.Kunkel
  12. Aeonium × bornmuelleri Bañares
  13. Aeonium × bramwellii G.D.Rowley
  14. Aeonium × bravoanum Bramwell & G.D.Rowley
  15. Aeonium × cabrerae Bañares
  16. Aeonium canariense (L.) Webb & Berthel.
  17. Aeonium canariense var. palmense (Webb ex Christ) H.Y.Liu
  18. Aeonium canariense var. subplanum (Praeger) H.Y.Liu
  19. Aeonium canariense var. virgineum (Webb ex Christ) H.Y.Liu
  20. Aeonium × casanovense Bañares
  21. Aeonium castello-paivae Bolle
  22. Aeonium × castellodecorum Bañares
  23. Aeonium × castelloplanum Bramwell & G.D.Rowley
  24. Aeonium ciliatum (Willd.) Webb & Berthel.
  25. Aeonium × cilifolium Bañares
  26. Aeonium cuneatum Webb & Berthel.
  27. Aeonium davidbramwellii H.Y.Liu
  28. Aeonium decorum Webb ex Bolle
  29. Aeonium diplocyclum (Webb ex Bolle) T.H.M.Mes
  30. Aeonium dodrantale (Willd.) T.H.M.Mes
  31. Aeonium glandulosum (Aiton) Webb & Berthel.
  32. Aeonium glutinosum (Aiton) Webb & Berthel.
  33. Aeonium gomerense (Praeger) Praeger
  34. Aeonium goochiae Webb & Berthel.
  35. Aeonium gorgoneum J.A.Schmidt
  36. Aeonium × hawbicum Bramwell & G.D.Rowley
  37. Aeonium haworthii Webb & Berthel.
  38. Aeonium × hernandezii Bañares
  39. Aeonium hierrense (R.P.Murray) Pit. & Proust.
  40. Aeonium × holospathulatum Bañares
  41. Aeonium × isorense Bañares
  42. Aeonium × jacobsenii Bramwell & G.D.Rowley
  43. Aeonium × junionae Bramwell & G.D.Rowley
  44. Aeonium korneliuslemsii H.Y.Liu
  45. Aeonium × kunkelii Bramwell & G.D.Rowley
  46. Aeonium × lambii Voggenr. ex Bañares
  47. Aeonium lancerottense (Praeger) Praeger
  48. Aeonium × laxiflorum (Macarrón & Bañares) Bañares
  49. Aeonium × lemsii G.Kunkel
  50. Aeonium leucoblepharum Webb ex A.Rich.
  51. Aeonium × lidii Sunding & Kunkel
  52. Aeonium lindleyi Webb & Berthel.
  53. Aeonium lindleyi var. viscatum (Bolle) H.Y.Liu
  54. Aeonium × loartei Tavorm.
  55. Aeonium × lowei Bramwell & G.D.Rowley
  56. Aeonium × mascaense Bramwell
  57. Aeonium × meridionale Bañares
  58. Aeonium nobile (Praeger) Praeger
  59. Aeonium × nogalesii Bañares
  60. Aeonium × occidentale Bañares
  61. Aeonium × ombriosum Bramwell & G.D.Rowley
  62. Aeonium × orbelindense Bañares
  63. Aeonium percarneum (R.P.Murray) Pit. & Proust.
  64. Aeonium × perezii Bañares
  65. Aeonium × praegeri G.Kunkel
  66. Aeonium × proliferum Bañares
  67. Aeonium × pseudohawbicum Bañares
  68. Aeonium × riosjordanae (Bañares) Bañares
  69. Aeonium × robustum Bañares
  70. Aeonium × rowleyi Bramwell
  71. Aeonium × sanchezii Bañares
  72. Aeonium × sanctisebastianii Bramwell & G.D.Rowley
  73. Aeonium × santosianum Bramwell & G.D.Rowley
  74. Aeonium saundersii Bolle
  75. Aeonium sedifolium (Webb ex Bolle) Pit. & Proust.
  76. Aeonium × septentrionale Bañares & C.Ríos
  77. Aeonium simsii (Sweet) Stearn
  78. Aeonium smithii (Sims) Webb & Berthel.
  79. Aeonium spathulatum (Hornem.) Praeger
  80. Aeonium × splendens Bramwell & G.D.Rowley
  81. Aeonium stuessyi H.Y.Liu
  82. Aeonium × sventenii G.Kunkel
  83. Aeonium × tabulicum Bramwell & G.D.Rowley
  84. Aeonium tabuliforme (Haw.) Webb & Berthel.
  85. Aeonium × tenensis Bramwell & G.D.Rowley
  86. Aeonium × teneriffae Bramwell & G.D.Rowley
  87. Aeonium × tijarafense A.Santos ex Bañares
  88. Aeonium × timense Bañares & Macarrón
  89. Aeonium undulatum Webb & Berthel.
  90. Aeonium urbicum (C.Sm. ex Hornem.) Webb & Berthel.
  91. Aeonium valverdense (Praeger) Praeger
  92. Aeonium × vegamorai Bramwell & G.D.Rowley
  93. Aeonium × velutinum (N.E.Br.) Praeger
  94. Aeonium volkeri E.Hern. & Bañares
  95. Aeonium × wildpretii Bañares
status nije riješen:
  1. Aeonium × anagense P.V.Heath
  2. Aeonium anagensis Bramwell & G.D. Rowley
  3. Aeonium × banaresii Tavorm. & S.Tavorm.
  4. Aeonium bollei G. Kunkel
  5. Aeonium bramwellii G.D. Rowley
  6. Aeonium bravoanum Bramwell & G.D. Rowley
  7. Aeonium × burchardii (Praeger) Praeger
  8. Aeonium × candelariense Bañares
  9. Aeonium castelloplanum Bramwell & G.D. Rowley
  10. Aeonium × davidii Bañares
  11. Aeonium × edgari P.V.Heath
  12. Aeonium giganteum Webb ex Christ
  13. Aeonium × gordonii Bañares
  14. Aeonium hawbicum Bramwell & G.D. Rowley
  15. Aeonium × hybridum (Haw.) G.D.Rowley
  16. Aeonium lemsii G. Kunkel
  17. Aeonium longithyrsum Svent.
  18. Aeonium × meridionalis Bañares
  19. Aeonium × mixtum P.V.Heath
  20. Aeonium × occidentalis Bañares
  21. Aeonium praegeri G. Kunkel
  22. Aeonium sventenii G. Kunkel
  23. Aeonium tabuliforme D.A. Webb & Berthold
  24. Aeonium × tahodiense Bañares
  25. Aeonium × timensis Bañares & Macarron
  26. Aeonium × uhlii Tavorm. & S.Tavorm.
  27. Aeonium × zoae Tavorm. & S.Tavorm.

Angiospermae → Magnoliopsida → Saxifragales → Crassulaceae

Aeq[uredi VE | uredi]

, Aequatorium

Aer[uredi VE | uredi]

, Aerangis , Aeranthes , Aeranthus

Aerides Lour.[uredi VE | uredi]

  1. Aerides augustiana Rolfe
  2. Aerides crassifolia C.S.P.Parish ex Burb.
  3. Aerides crassifolium Parish & Rchb. f.
  4. Aerides crispa Lindl.
  5. Aerides crispum Lindl.
  6. Aerides emericii Rchb.f.
  7. Aerides falcata Lindl. & Paxton
  8. Aerides houlletiana Rchb.f.
  9. Aerides huttonii (Hook.f.) J.H.Veitch
  10. Aerides inflexa Teijsm. & Binn.
  11. Aerides × jansonii Rolfe
  12. Aerides krabiensis Seidenf.
  13. Aerides lawrenceae Rchb.f.
  14. Aerides leeana Rchb.f.
  15. Aerides macmorlandii B.S.Williams
  16. Aerides maculosa Lindl.
  17. Aerides multiflora Roxb.
  18. Aerides multiflorum Roxb.
  19. Aerides odorata Lour.
  20. Aerides odoratum Reinw. ex Blume
  21. Aerides orthocentra Hand.-Mazz.
  22. Aerides quinquevulnera Lindl.
  23. Aerides ringens (Lindl.) C.E.C.Fisch.
  24. Aerides roebelenii Rchb.f.
  25. Aerides rosea Lodd. ex Lindl. & Paxton
  26. Aerides roseum Lodd. ex J. Paxton
  27. Aerides savageana A.H.Kent
  28. Aerides shibatiana Boxall ex Náves
  29. Aerides sukauensis Shim
  30. Aerides thibautiana Rchb.f.
  31. Aerides timorana Miq.
Status nije riješen:
  1. Aerides affine Wall. ex Lindl.
  2. Aerides amplexicaule Lindl.
  3. Aerides augustianum Rolfe
  4. Aerides × burbidgei Rchb.f. ex Burb.
  5. Aerides carnosum Griff.
  6. Aerides cornutum Roxb.
  7. Aerides costatum 'Westk.' ex Steud.
  8. Aerides dayanum hort. ex Guillaumin
  9. Aerides × dominiana Veitch ex B.S.Williams
  10. Aerides illustre Rchb. f.
  11. Aerides lepidium Rchb.f.
  12. Aerides lindleyanum Wight
  13. Aerides lineare Hook. f.
  14. Aerides maculatum Buch.-Ham. ex Sm.
  15. Aerides margaritacea B.S.Williams
  16. Aerides margaritaceum B.S. Williams
  17. Aerides minimum Lindl.
  18. Aerides nobile Warner
  19. Aerides obtusum Lindl.
  20. Aerides pallidum Lindl.
  21. Aerides picotianum R.H. Torr. ex Rchb. f.
  22. Aerides pusillum Lindl.
  23. Aerides retrofractum Wall. ex Hook.
  24. Aerides ruckeri Lubbers
  25. Aerides savageanum Sander ex Veitch
  26. Aerides shibatianum Boxall ex Náves
  27. Aerides spurium Lindl.
  28. Aerides tessellatum Wight
  29. Aerides undulatum Sm.
  30. Aerides wightianum Lindl.
  31. Aerides wilsonianum R.H. Torr.

Plantae → Tracheophyta → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae , Aeridovanda , Aerva

Aes[uredi VE | uredi]

Aeschrion Vell.; nema priznatih vrsta[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Sapindales → Simaroubaceae , Aeschynanthus , Aeschynomene

Aesculus L.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Sapindales → Sapindaceae

Aet[uredi VE | uredi]

, Aetanthus , Aetheilema , Aetheolaena , Aetheolirion , Aetheopappus , Aetheorhiza , Aetheorhyncha , Aethephyllum , Aetheria , Aethionema , Aethusa , Aetoxylon

Aex[uredi VE | uredi]

Porodica Aextoxicaceae Engl. & Gilg[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Berberidopsidales

Aextoxicon Ruiz & Pav.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Berberidopsidales → Aextoxicaceae

Izvori[uredi VE | uredi]