Dodatak:Popis kritosjemenjača, Ad

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ada[uredi VE | uredi]

Ada Lindl.[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

Adamantinia Van den Berg & C.N.Gonç.[uredi VE | uredi]

  1. Adamantinia miltonioides Van den Berg & C.N.Gonç.

Angiospermae → Liliopsida → Asparagales → Orchidaceae

Adamea Jacq.-Fél.[uredi VE | uredi]

  1. Adamea stenocarpa (Jacq.-Fél.) Jacq.-Fél.

Angiospermae → Magnoliopsida → Myrtales → Melastomataceae

Adamia Wall.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Adamia chinensis Gardner & Champ.
  2. Adamia cyanea Wall.
  3. Adamia sumatrana Gand.
  4. Adamia sylvatica Meisn.
  5. Adamia versicolor Fortune

Angiospermae → Magnoliopsida → Cornales → Hydrangeaceae

Adansonia L.[uredi VE | uredi]

  1. Adansonia digitata L.
  2. Adansonia fony Baill.
  3. Adansonia fony var. rubrostipa (Jum. & H.Perrier) H.Perrier
  4. Adansonia grandidieri Baill.
  5. Adansonia gregorii F.Muell.
  6. Adansonia madagascariensis Baill.
  7. Adansonia perrieri Capuron
  8. Adansonia suarezensis H.Perrier
  9. Adansonia za Baill.

Angiospermae → Magnoliopsida → Malvales → Malvaceae

Add[uredi VE | uredi]

Addisonia Rusby[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Addisonia fiebrigii Hieron.
  2. Addisonia tacaquirensis Hieron.

Angiospermae → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae

Ade[uredi VE | uredi]

, Adelanthus , Adelbertia , Adelia , Adelia , Adelobotrys , Adelocaryum , Adeloda , Adelostemma , Adelostigma , Adelphia , Adenacanthus , Adenachaena , Adenandra , Adenanthe , Adenanthellum , Adenanthera , Adenanthos , Adenarake , Adenaria , Adenarium , Adenema

Adenia Forssk.[uredi VE | uredi]

  1. Adenia aculeata (Oliv.) Engl.
  2. Adenia acuta W.J.de Wilde
  3. Adenia adenifera W.J.de Wilde
  4. Adenia antongilliana (Tul.) Schinz
  5. Adenia ballyi Verdc.
  6. Adenia banaensis C.Cusset
  7. Adenia bequaertii Robyns & Lawalrée
  8. Adenia boivinii W.J.de Wilde
  9. Adenia cardiophylla (Mast.) Engl.
  10. Adenia cissampeloides (Planch. ex Hook.) Harms
  11. Adenia cladosepala (Baker) Harms
  12. Adenia cordifolia (Blume) Engl.
  13. Adenia crassa Merr.
  14. Adenia cynanchifolia (Benth.) Harms
  15. Adenia densiflora (Baker) Harms
  16. Adenia digitata (Harv.) Engl.
  17. Adenia dinklagei Hutch. & Dalziel
  18. Adenia dolichosiphon Harms
  19. Adenia ecirrosa W.J.de Wilde
  20. Adenia elegans H.Perrier
  21. Adenia ellenbeckii Harms
  22. Adenia epigea H.Perrier
  23. Adenia erecta W.J.de Wilde
  24. Adenia fasciculata W.J.de Wilde
  25. Adenia fernandesiana A.Robyns
  26. Adenia firingalavensis (Drake ex Jum.) Harms
  27. Adenia fruticosa Burtt Davy
  28. Adenia gedoensis W.J.de Wilde
  29. Adenia glauca Schinz
  30. Adenia globosa Engl.
  31. Adenia gracilis Harms
  32. Adenia guineensis W.J.de Wilde
  33. Adenia gummifera (Harv.) Harms
  34. Adenia hastata (Harv.) Schinz
  35. Adenia heterophylla (Blume) Koord.
  36. Adenia hondala (Gaertn.) W.J.de Wilde
  37. Adenia huillensis (Welw.) A.Fernald & R.Fernald
  38. Adenia isaloensis (Perr.) W.J.de Wilde
  39. Adenia karibaensis W.J.de Wilde
  40. Adenia keramanthus Harms
  41. Adenia kigogoensis Hearn
  42. Adenia kinabaluensis W.J.de Wilde
  43. Adenia kirkii (Mast.) Engl.
  44. Adenia lanceolata Engl.
  45. Adenia lapiazicola Bard.-Vauc.
  46. Adenia latipetala W.J.de Wilde
  47. Adenia letouzeyi W.J.de Wilde
  48. Adenia lewallei A.Robyns
  49. Adenia lindiensis Harms
  50. Adenia litoralis Hearn
  51. Adenia lobata (Jacq.) Engl.
  52. Adenia longestipitata W.J. de Wilde
  53. Adenia longistipulata W.J.de Wilde
  54. Adenia macrophylla (Blume) Koord.
  55. Adenia malangeana Harms
  56. Adenia mannii (Mast.) Engl.
  57. Adenia mcdadiana Hearn
  58. Adenia metamorpha Hearn
  59. Adenia metriosiphon W.J.de Wilde
  60. Adenia monadelpha H.Perrier
  61. Adenia mossambicensis W.J.de Wilde
  62. Adenia natalensis W.J.de Wilde
  63. Adenia olaboensis Claverie
  64. Adenia ovata W.J.de Wilde
  65. Adenia pachyphylla W.J.de Wilde
  66. Adenia panduriformis Engl.
  67. Adenia pechuelii (Engl.) Harms
  68. Adenia penangiana (Wall. ex G.Don) W.J.de Wilde
  69. Adenia perrieri Clavaud
  70. Adenia pierrei Gagnep.
  71. Adenia pinnatisecta (Craib) Craib
  72. Adenia poggei (Engl.) Engl.
  73. Adenia poilanei C.Cusset
  74. Adenia pulchra M.G.Gilbert & W.J.de Wilde
  75. Adenia pyromorpha (Perr.) W.J.de Wilde
  76. Adenia racemosa W.J.de Wilde
  77. Adenia refracta (Tul.) Schinz
  78. Adenia repanda (Burch.) Engl.
  79. Adenia reticulata (De Wild. & T.Durand) Engl.
  80. Adenia rumicifolia Engl. & Harms
  81. Adenia saxicola Craib
  82. Adenia schliebenii Harms
  83. Adenia schweinfurthii Engl.
  84. Adenia sphaerocarpa Clavaud
  85. Adenia spinosa Burtt Davy
  86. Adenia staudtii Harms
  87. Adenia stenodactyla Harms
  88. Adenia stolzii Harms
  89. Adenia stricta (Mast.) Engl.
  90. Adenia stylosa (Perr.) Hearn
  91. Adenia subsessilifolia H.Perrier
  92. Adenia tisserantii A.Fernald & R.Fernald
  93. Adenia tricostata W.J.de Wilde
  94. Adenia trilobata (Roxb.) Engl.
  95. Adenia trisecta (Mast.) Engl.
  96. Adenia tuberifera R.E.Fr.
  97. Adenia venenata Forssk.
  98. Adenia viridiflora Craib
  99. Adenia volkensii Harms
  100. Adenia welwitschii (Mast.) Engl.
  101. Adenia wightiana (Wall. ex Wight & Arn.) Engl.
  102. Adenia wilmsii Harms
  103. Adenia zambesiensis R.Fernald & A.Fernald
status nije riješen:
  1. Adenia apiculata (Mast.) Chakrav.
  2. Adenia apiculata (De Wild. & T.Durand) Engl.
  3. Adenia craibii Chatterjee
  4. Adenia goetzei Harms
  5. Adenia hederifolia (Baker) Schinz
  6. Adenia peltata Schinz
  7. Adenia pumila Torr.
  8. Adenia sumbawana Hallier f.

Angiospermae → Magnoliopsida → Malpighiales → Passifloraceae , Adenium , Adenoa , Adenobasium , Adenocalymma , Adenocalyx , Adenocarpus , Adenocaulon , Adenochilus , Adenochlaena , Adenocline , Adenocritonia , Adenodaphne , Adenodolichos , Adenoglossa , Adenogramma , Adenola , Adenolinum , Adenolisianthus , Adenolobus , Adenoncos , Adenonema , Adenoon , Adenopappus , Adenopeltis , Adenophaedra , Adenophora , Adenophyllum , Adenoplea , Adenoplusia , Adenopodia , Adenopogon , Adenoporces , Adenopus , Adenorachis , Adenorandia , Adenosacme , Adenosciadium , Adenosma , Adenosolen , Adenostachya , Adenostegia , Adenostemma , Adenostephanus , Adenostoma , Adenostyles , Adenostylium

Adenothamnus D.D.Keck[uredi VE | uredi]

Angiospermae → Magnoliopsida → Asterales → Asteraceae , Adesmia

Adh[uredi VE | uredi]

, Adhatoda

Adi[uredi VE | uredi]

, Adicea , Adike

Adina Salisb.[uredi VE | uredi]

  1. Adina cordifolia (Roxb.) Brandis
  2. Adina dissimilis Craib
  3. Adina eurhyncha (Miq.) Å.Krüger & Löfstrand
  4. Adina fagifolia (Teijsm. & Binn. ex Havil.) Valeton ex Merr.
  5. Adina malaccensis (Ridsdale) Å.Krüger & Löfstrand
  6. Adina metcalfii Merr. ex H.L.Li
  7. Adina multifolia Havil.
  8. Adina pilulifera (Lam.) Franch. ex Drake
  9. Adina pubicostata Merr.
  10. Adina rubella Hance
  11. Adina trichotoma (Zoll. & Moritzi) Benth. & Hook.f. ex B.D.Jacks.

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Gentianales → Rubiaceae

Adinandra Jack[uredi VE | uredi]

  1. Adinandra acuminata
  2. Adinandra acuta
  3. Adinandra angulata
  4. Adinandra angustata
  5. Adinandra anisobasis
  6. Adinandra annamensis
  7. Adinandra apoensis
  8. Adinandra auriformis
  9. Adinandra bicuspidata
  10. Adinandra bockiana
  11. Adinandra borneensis
  12. Adinandra brassii
  13. Adinandra brefeldii
  14. Adinandra caudata
  15. Adinandra celebica
  16. Adinandra clemensiae
  17. Adinandra collettiana
  18. Adinandra collina
  19. Adinandra colombonensis
  20. Adinandra cordifolia
  21. Adinandra corneriana
  22. Adinandra dasyantha
  23. Adinandra donnaiensis
  24. Adinandra dubia
  25. Adinandra dumosa
  26. Adinandra elegans
  27. Adinandra elliptica
  28. Adinandra endertii
  29. Adinandra epunctata
  30. Adinandra excelsa
  31. Adinandra eymae
  32. Adinandra filipes
  33. Adinandra forbesii
  34. Adinandra formosana
  35. Adinandra gallatlyi
  36. Adinandra glischroloma
  37. Adinandra grandifolia
  38. Adinandra grandis
  39. Adinandra griffithii
  40. Adinandra hainanensis
  41. Adinandra hirta
  42. Adinandra hongiaoensis
  43. Adinandra howii
  44. Adinandra impressa
  45. Adinandra integerrima
  46. Adinandra javanica
  47. Adinandra kamalae
  48. Adinandra kjellbergii
  49. Adinandra lancipetala
  50. Adinandra laotica
  51. Adinandra laronensis
  52. Adinandra lasiopetala
  53. Adinandra lasiostyla
  54. Adinandra latifolia
  55. Adinandra leytensis
  56. Adinandra lienii
  57. Adinandra loerzingiana
  58. Adinandra loheri
  59. Adinandra luzonica
  60. Adinandra macgregorii
  61. Adinandra maculosa
  62. Adinandra magniflora
  63. Adinandra maquilingensis
  64. Adinandra masambensis
  65. Adinandra megaphylla
  66. Adinandra microcarpa
  67. Adinandra millettii
  68. Adinandra myrioneura
  69. Adinandra nigroglandulosa
  70. Adinandra nigropunctata
  71. Adinandra nitida
  72. Adinandra nunkokensis
  73. Adinandra oblonga
  74. Adinandra obtusata
  75. Adinandra parvifolia
  76. Adinandra pingbianensis
  77. Adinandra plagiobasis
  78. Adinandra poilanei
  79. Adinandra polyneura
  80. Adinandra quinquepartita
  81. Adinandra rantepaoensis
  82. Adinandra retusa
  83. Adinandra rubiginosa
  84. Adinandra ryukyuensis
  85. Adinandra sarosanthera
  86. Adinandra steenisii
  87. Adinandra subauriculata
  88. Adinandra subsessilis
  89. Adinandra subunguiculata
  90. Adinandra sylvestris
  91. Adinandra verrucosa
  92. Adinandra villosa
  93. Adinandra yaeyamensis

Plantae → Tracheophyta → Magnoliopsida → Ericales → Pentaphylacaceae , Adinandrella , Adinauclea , Adipera , Adiscanthus

Adl[uredi VE | uredi]

, Adlumia

Adn[uredi VE | uredi]

, Adnaria

Ado[uredi VE | uredi]

, Adoketon

Adolia Lam.[uredi VE | uredi]

status nije riješen:
  1. Adolia arenicola (Reissek) Kuntze
  2. Adolia buxifolia (Reissek) Kuntze
  3. Adolia obcordata (Biv.) Kuntze

Angiospermae → Magnoliopsida → Rosales → Rhamnaceae

Adolphia Meisn.[uredi VE | uredi]

  1. Adolphia californica S.Watson
  2. Adolphia infesta (Kunth) Meisn.

Angiospermae → Magnoliopsida → Rosales → Rhamnaceae , Adonanthe , Adonidia , Adonis , Adopogon , Adorium , Adoxa , Adoxaceae

Adr[uredi VE | uredi]

, Adrastaea , Adriana , Adromischus , Adrorhizon

Ady[uredi VE | uredi]

, Adyseton

Izvori[uredi VE | uredi]