Dodatak:Popis nogometaša 1. HŠK Građanskog Zagreb

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

1945. | 1943./44. | 1942./43. | 1942. | 1941. | 1940./41. | 1939./40. | 1938./39. | 1937./38. | 1936./37. | 1935./36. | 1934./35. | 1933./34. | 1932./33. | 1931./32. | 1930./31. | 1929./30. | 1928./29. | 1927./28. | 1926./27. | 1925./26. | 1924./25. | 1923./24. | 1923. | 1921./22. | 1920./21. | 1919./20. | 1918./19. | 1918. | Ratne godine 1915. - 1918. | 1914. | 1913. | 1912. | 1911. |

Sezona 1945.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
NDH Milan Antolković napadač Građanski 0 0
NDH Stjepan Bobek napadač Građanski 1 0
NDH Miroslav Brozović branič Građanski 1 0
NDH Zvonko Canjuga napadač Građanski 0 0
NDH Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 1 0
NDH Ernest Dubac branič Građanski 1 0
NDH Miljenko Đukić branič Građanski 0 0
NDH Franjo Glaser vratar Građanski 0 0
NDH Ivan Jazbinšek vezni Građanski 0 0
NDH Stjepan Kalšan napadač Građanski 1 1
NDH Mirko Kokotović vezni Građanski 1 1
NDH August Lešnik napadač Građanski 1 2
NDH Florijan Matekalo napadač Građanski 0 0
NDH Ivica Ožegović branič ? 0 0
NDH Branko Pleše vezni Građanski 0 0
NDH Ivica Reiss vezni Građanski 1 0
NDH Franjo Šoštarić vratar Građanski 1 0
NDH Franjo Wölfl napadač Građanski 1 2


Sezona 1943./44.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
NDH Milan Antolković napadač Građanski 5 3
NDH Stjepan Bobek napadač Ličanin 3 0
NDH Miroslav Brozović branič Građanski 19 1
NDH Zvonko Canjuga napadač Građanski 4 0
NDH Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 20 4
NDH Ernest Dubac branič Građanski 13 1
NDH Miljenko Đukić branič Građanski 9 0
NDH Franjo Glaser vratar Građanski 18 0
NDH Ivan Jazbinšek vezni Građanski 15 0
NDH Stjepan Kalšan napadač ? 1 0
NDH Mirko Kokotović vezni Građanski 17 3
NDH Gustav Lechner vezni Građanski 17 0
NDH August Lešnik napadač Građanski 14 17
NDH Anton Lokošek napadač ? 9 6
NDH Florijan Matekalo napadač Građanski 6 1
NDH Branko Pleše napadač Građanski 19 5
NDH Ivica Reiss vezni Građanski 9 3
NDH Franjo Šoštarić vratar Građanski 2 0
NDH Ivan Šuprina branič Građanski 0 0
NDH Zagorščak vezni ? 1 0
NDH Vlado Zajec vezni Građanski 1 0
NDH Franjo Wölfl napadač Građanski 18 19


Sezona 1942./43.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
NDH Milan Antolković napadač Građanski 18 9
NDH Miroslav Brozović branič Građanski 22 1
NDH Zvonko Canjuga napadač ? 2 0
NDH Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 22 18
NDH Ernest Dubac branič Građanski 22 2
NDH Miljenko Đukić branič Građanski 0 0
NDH Franjo Glaser vratar Građanski 20 0
NDH Ivan Jazbinšek vezni Građanski 21 1
NDH Mirko Kokotović vezni Građanski 21 6
NDH Gustav Lechner vezni Građanski 20 0
NDH August Lešnik napadač Građanski 20 28
NDH Florijan Matekalo napadač Građanski 3 1
NDH Branko Pleše vezni Građanski 13 1
NDH Ivica Reiss napadač Građanski 12 6
NDH Franjo Šoštarić vratar Građanski 2 0
NDH Ivan Šuprina branič Građanski 0 0
NDH Emil Urch vratar Građanski 0 0
NDH Vidović napadač ? 2 0
NDH Vlado Zajec vezni Građanski 5 0
NDH Franjo Wölfl napadač Građanski 17 31


Sezona 1942.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
NDH Milan Antolković napadač Građanski 7 1
NDH Miroslav Brozović branič Građanski 8 0
NDH Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 8 3
NDH Ernest Dubac branič Građanski 8 0
NDH Miljenko Đukić branič Građanski 0 0
NDH Franjo Glaser vratar Građanski 1 0
NDH Ivan Jazbinšek vezni Građanski 8 0
NDH Mirko Kokotović vezni Građanski 8 0
NDH Gustav Lechner vezni Građanski 6 0
NDH August Lešnik napadač Građanski 8 5
NDH Florijan Matekalo napadač Građanski 0 0
NDH Branko Pleše napadač Građanski 8 2
NDH Ivica Reiss napadač Građanski 2 1
NDH Franjo Šoštarić vratar HAŠK 0 0
NDH Ivan Šuprina branič ? 0 0
NDH Emil Urch vratar Građanski 7 0
NDH Vlado Zajec vezni Građanski 1 0
NDH Franjo Wölfl napadač Građanski 8 16


Sezona 1941.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
NDH Milan Antolković napadač Građanski 6 6
NDH Miroslav Brozović branič Građanski 7 0
NDH Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 7 9
NDH Cingula vratar ? 1 0
NDH Ernest Dubac branič BSK 7 0
NDH Miljenko Đukić branič Građanski 0 0
NDH Franjo Glaser vratar Građanski 0 0
NDH Ivan Jazbinšek vezni Građanski 7 0
August Jutt vezni Građanski 0 0
NDH Mirko Kokotović vezni Građanski 7 0
NDH Gustav Lechner vezni BSK 6 0
NDH August Lešnik napadač Građanski 7 9
NDH Florijan Matekalo napadač Građanski 2 1
NDH Marjan Peštaj napadač Građanski 0 0
NDH Branko Pleše vezni Građanski 7 6
NDH Ivica Reiss napadač ? 0 0
NDH Emil Urch vratar Građanski 6 0
NDH Vlado Zajec vezni Građanski 0 0
NDH Drago Žalant napadač Građanski 2 0
NDH Franjo Wölfl napadač Građanski 6 10


Sezona 1940./41.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Banovina Hrvatska Milan Antolković napadač Građanski 6 3
Banovina Hrvatska Ivica Belošević branič Građanski 13 0
Banovina Hrvatska Miroslav Brozović branič Građanski 17 0
Banovina Hrvatska Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 10 10
Dreiseitel vezni ? 3 0
Banovina Hrvatska Krešo Drvodelić napadač ? 7 3
Banovina Hrvatska Svetozar Đanić vezni Građanski 17 2
Banovina Hrvatska Miljenko Đukić branič ? 8 0
SAD Gino Gardassanich vratar Građanski (omladinska momčad) 0 0
Banovina Hrvatska Franjo Glaser vratar Građanski 14 0
Banovina Hrvatska Ivan Jazbinšek vezni Građanski 10 1
August Jutt vezni Građanski 13 0
Banovina Hrvatska Mirko Kokotović vezni Građanski 6 0
Banovina Hrvatska August Lešnik napadač Građanski 16 27
Banovina Hrvatska Florijan Matekalo napadač Građanski 16 7
Mazalo vezni ? 1 0
Banovina Hrvatska Marjan Peštaj napadač Građanski 2 0
Banovina Hrvatska Branko Pleše napadač Građanski 16 6
Banovina Hrvatska Emil Urch vratar Građanski 5 0
Banovina Hrvatska Vlado Zajec napadač ? 1 0
Banovina Hrvatska Drago Žalant napadač Građanski 7 0
Žerjav vezni ? 3 0
Banovina Hrvatska Aleksandar Živković napadač Francuska Sochaux 5 3
Banovina Hrvatska Franjo Wölfl napadač Građanski 12 12


Sezona 1939./40.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Banovina Hrvatska Milan Antolković napadač Građanski 22 8
Banovina Hrvatska Ivica Belošević branič Građanski 21 0
Banovina Hrvatska Miroslav Brozović branič Građanski 20 1
Banovina Hrvatska Zvonimir Cimermančić napadač Građanski 22 11
Cingula vratar ? 1 0
Banovina Hrvatska Svetozar Đanić vezni Vojvodina 15 8
Banovina Hrvatska Franjo Glaser vratar Građanski 22 1
Banovina Hrvatska Bernard Hügl branič Građanski 6 0
Banovina Hrvatska Ivan Jazbinšek vezni Građanski 26 0
August Jutt vezni Građanski 19 0
Banovina Hrvatska Mirko Kokotović vezni Građanski 20 2
Banovina Hrvatska August Lešnik napadač Građanski 28 40
Banovina Hrvatska Florijan Matekalo napadač Slavija (Sarajevo) 23 10
Banovina Hrvatska Marjan Peštaj vezni ? 1 0
Banovina Hrvatska Branko Pleše napadač Građanski 3 2
Banovina Hrvatska Ivan Šuprina branič Građanski 15 0
Banovina Hrvatska Emil Urch vratar Građanski 5 0
Banovina Hrvatska Drago Žalant napadač Građanski 15 5
Banovina Hrvatska Franjo Wölfl napadač Građanski 24 25


Sezona 1938./39.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Kraljevina Jugoslavija Milan Antolković napadač Građanski 20 8
Kraljevina Jugoslavija Ivica Belošević branič Građanski 8 0
Kraljevina Jugoslavija Miroslav Brozović branič Građanski 9 0
Kraljevina Jugoslavija Franjo Cesarec branič Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Zvonimir Cimermančić vezni Građanski 21 0
Kraljevina Jugoslavija Franjo Glaser vratar Građanski 22 0
Kraljevina Jugoslavija Bernard Hügl branič Građanski 21 0
Kraljevina Jugoslavija Ivan Jazbinšek vezni Građanski 21 0
August Jutt vezni Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Kokotović vezni Građanski 21 2
Kraljevina Jugoslavija Josip Kovačević vezni Građanski 8 0
Kraljevina Jugoslavija August Lešnik napadač Građanski 19 22
Kraljevina Jugoslavija Branko Pleše napadač Građanski 8 1
Kraljevina Jugoslavija Antun Pogačnik vezni Građanski 9 0
Mađarska Vilim Šipoš napadač Francuska Sète 20 5
Kraljevina Jugoslavija Ivan Šuprina branič ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Emil Urch vratar Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija Drago Žalant napadač Građanski 9 3
Kraljevina Jugoslavija Franjo Wölfl napadač Građanski 21 9


Sezona 1937./38.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Kraljevina Jugoslavija Milan Antolković napadač Građanski 17 10
Kraljevina Jugoslavija Ivica Belošević branič Concordia 5 0
Kraljevina Jugoslavija August Bivec branič Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Dragutin Bratulić vratar Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija Miroslav Brozović napadač Građanski 11 5
Kraljevina Jugoslavija Franjo Cesarec branič Građanski 13 0
Kraljevina Jugoslavija Zvonimir Cimermančić napadač Slavija (Varaždin) 5 4
Kraljevina Jugoslavija Svetozar Đanić vezni Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Franjo Glaser vratar Građanski 15 0
Kraljevina Jugoslavija Bernard Hügl branič Građanski 16 1
Kraljevina Jugoslavija Ivan Jazbinšek vezni Građanski 17 0
August Jutt vezni Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Kokotović vezni Građanski 17 4
Kraljevina Jugoslavija Josip Kovačević vezni Građanski 13 0
Kraljevina Jugoslavija August Lešnik napadač Građanski 16 17
Kraljevina Jugoslavija Ivica Medarić napadač Građanski 1 1
Kraljevina Jugoslavija Branko Pleše napadač Građanski 16 5
Kraljevina Jugoslavija Antun Pogačnik vezni Građanski 4 1
Šmeliček napadač ? 13 2
Kraljevina Jugoslavija Emil Urch vratar Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Drago Žalant napadač ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Boris Župančić napadač Građanski 4 1
Kraljevina Jugoslavija Franjo Wölfl napadač Čehoslovačka SC Victoria (Plzeň) 7 3


Sezona 1936./37.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Kraljevina Jugoslavija Milan Antolković napadač Građanski 12 7
Kraljevina Jugoslavija August Bivec branič Građanski 11 0
Kraljevina Jugoslavija Dragutin Bratulić vratar Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija Miroslav Brozović napadač Građanski 10 2
Kraljevina Jugoslavija Franjo Cesarec branič ? 7 0
Kraljevina Jugoslavija Svetozar Đanić napadač Vojvodina 13 4
Kraljevina Jugoslavija Franjo Glaser vratar BSK 0 0
Kraljevina Jugoslavija Bernard Hügl branič Građanski 15 0
Kraljevina Jugoslavija Ivan Jazbinšek vezni Građanski 17 0
August Jutt vezni Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Kokotović vezni Građanski 17 2
Kraljevina Jugoslavija Dragutin Košutić napadač ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Josip Kovačević vezni Građanski 16 0
Kraljevina Jugoslavija Idriz Lađarević branič Građanski 2 0
Kraljevina Jugoslavija August Lešnik napadač Šparta 15 16
Kraljevina Jugoslavija Ivica Medarić napadač Građanski 14 7
Kraljevina Jugoslavija Branko Pleše napadač Građanski 17 11
Kraljevina Jugoslavija Antun Pogačnik vezni Građanski 5 0
Kraljevina Jugoslavija Marko Rajković branič Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Emil Urch vratar Građanski 18 0
Kraljevina Jugoslavija Boris Župančić napadač Građanski 2 0


Sezona 1935./36.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Kraljevina Jugoslavija Milan Antolković napadač Građanski 11 7
Kraljevina Jugoslavija Vladimir Babić vezni Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija August Bivec branič Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Bogdanović vratar ? 0 0
Kraljevina Jugoslavija Stjepan Bokor napadač Građanski 8 4
Kraljevina Jugoslavija Dragutin Bratulić vratar Građanski 7 0
Kraljevina Jugoslavija Miroslav Brozović napadač Zrinjski (Mostar) 7 7
Kraljevina Jugoslavija Feliks Ćurlin branič Građanski 2 0
Kraljevina Jugoslavija Bernard Hügl branič Građanski 9 5
Kraljevina Jugoslavija Ivan Jazbinšek vezni Policijski 1 0
August Jutt vezni Građanski 5 0
Kaplar branič ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Kokotović napadač Građanski 9 8
Kraljevina Jugoslavija Josip Kovačević vezni ? 8 0
Kraljevina Jugoslavija Andrija Kranjc vezni Građanski 1 2
Kraljevina Jugoslavija Idriz Lađarević vezni ? 12 0
Kraljevina Jugoslavija Marinčić napadač ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Ivica Medarić napadač HAŠK 7 2
Kraljevina Jugoslavija Franjo Novosel napadač Građanski 5 1
Kraljevina Jugoslavija Matija Perlić napadač Građanski 5 4
Kraljevina Jugoslavija Branko Pleše napadač Concordia 7 4
Kraljevina Jugoslavija Antun Pogačnik vezni Građanski 6 5
Kraljevina Jugoslavija Danijel Premerl vezni Građanski 13 0
Kraljevina Jugoslavija Marko Rajković branič Građanski 16 0
Kraljevina Jugoslavija Petar Sinković vezni Građanski 10 0
Kraljevina Jugoslavija Emil Urch vratar Građanski 9 0
Kraljevina Jugoslavija Drago Žalant napadač Građanski 8 1
Kraljevina Jugoslavija Boris Župančić napadač Građanski 2 0
Kraljevina Jugoslavija Josip Weber napadač Građanski 2 1


Sezona 1934./35.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Kraljevina Jugoslavija Milan Antolković napadač Građanski 18 7
Kraljevina Jugoslavija Vladimir Babić vezni ? 3 2
Kraljevina Jugoslavija Stjepan Bokor napadač Građanski 8 2
Kraljevina Jugoslavija Dragutin Bratulić vratar Građanski 23 0
Kraljevina Jugoslavija Feliks Ćurlin branič ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Bernard Hügl branič Građanski 25 1
August Jutt vezni ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Kokotović napadač Građanski 16 3
Nace Košak napadač Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Andrija Kranjc vezni Građanski ? ?
Kraljevina Jugoslavija Lehner napadač Građanski 2 0
Kraljevina Jugoslavija Viktor Mihaljević Pikić vezni Građanski 23 0
Kraljevina Jugoslavija Mirković napadač ? 3 0
Kraljevina Jugoslavija Franjo Novosel napadač ? 1 2
Kraljevina Jugoslavija Matija Perlić napadač ? ? ?
Kraljevina Jugoslavija Antun Pogačnik vezni SAŠK 12 4
Kraljevina Jugoslavija Pospišil napadač Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Danijel Premerl vezni Građanski 26 0
Kraljevina Jugoslavija Marko Rajković branič Građanski 25 0
Kraljevina Jugoslavija Stjepan Ribić napadač Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Josip Rudić napadač Građanski 7 2
Kraljevina Jugoslavija Petar Sinković vezni Građanski 25 0
Mađarska Vilim Šipoš napadač Građanski 20 7
Kraljevina Jugoslavija Šušković vratar ? 3 0
Timer napadač ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Emil Urch vratar Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija Drago Žalant napadač ? 8 0
Kraljevina Jugoslavija Aleksandar Živković napadač Građanski 19 17
Kraljevina Jugoslavija Josip Weber napadač Građanski 2 0
Kraljevina Jugoslavija Oskar Widrich branič Građanski 0 0


Sezona 1933./34.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Kraljevina Jugoslavija Milan Antolković napadač Građanski 2 1
Kraljevina Jugoslavija Vladimir Babić vezni Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija August Bivec branič Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija Stjepan Bokor napadač Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Dragutin Bratulić vratar Građanski 2 0
Kraljevina Jugoslavija Bernard Hügl branič Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Mirko Kokotović napadač Građanski 4 7
Nace Košak napadač ? (Varaždin) 3 2
Kraljevina Jugoslavija Andrija Kranjc vezni ? 1 0
Kraljevina Jugoslavija Josip Metz ? ? 2 3
Kraljevina Jugoslavija Viktor Mihaljević Pikić vezni Građanski 3 0
Kraljevina Jugoslavija Danijel Premerl vezni Concordia 4 0
Kraljevina Jugoslavija Marko Rajković branič Građanski 4 0
Kraljevina Jugoslavija Stjepan Ribić napadač Građanski 1 1
Kraljevina Jugoslavija Petar Sinković vezni Građanski 4 1
Mađarska Vilim Šipoš napadač Građanski 2 2
Kraljevina Jugoslavija Emil Urch vratar Viktorija 2 0
Kraljevina Jugoslavija Branko Vidović vezni Građanski 0 0
Kraljevina Jugoslavija Karlo Vuković napadač ? 4 3
Kraljevina Jugoslavija Aleksandar Živković napadač Građanski 1 0
Kraljevina Jugoslavija Oskar Widrich branič Građanski 1 0


Sezona 1911.[uredi VE | uredi]

Drž. Nogometaš Pozicija u igri Klub u prethodnoj sezoni Ut. Pog.
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Augustinčić ? - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Mirko Benić branič - - -
Furst napadač - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Ivo Granitz napadač Ilirija - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Grčević vezni - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Stjepan Horvat vezni - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Viktor Jurčec ? - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Kravarić vratar - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Stjepan Leško branič - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Matković ? - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Ljudevit Offak ? Ilirija - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Pogačić ? - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Reš napadač - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Rožić napadač - - -
Siebenschein ? - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Stjepan Stary napadač - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Josip Šafranek napadač - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Jaroslav Šifer branič - - -
Vizner ? - - -
Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija Dragutin Vrbanić branič - - -


(ostale sezone u izradi)

Napomene[uredi VE | uredi]

Broj odigranih utakmica (Ut.) i broj postignutih pogodaka (Pog.) odnosi se na službene natjecateljske utakmice.

Izvori[uredi VE | uredi]