Dodatak:Popis poznatih čileanskih Hrvata

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis poznatih čileanskih Hrvata:

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


A[uredi VE | uredi]

B[uredi VE | uredi]

C[uredi VE | uredi]

Č[uredi VE | uredi]

Ć[uredi VE | uredi]

D[uredi VE | uredi]

[uredi VE | uredi]

Đ[uredi VE | uredi]

E[uredi VE | uredi]

F[uredi VE | uredi]

G[uredi VE | uredi]

H[uredi VE | uredi]

I[uredi VE | uredi]

J[uredi VE | uredi]

K[uredi VE | uredi]

L[uredi VE | uredi]

Lj[uredi VE | uredi]

M[uredi VE | uredi]

N[uredi VE | uredi]

Nj[uredi VE | uredi]

O[uredi VE | uredi]

P[uredi VE | uredi]

Q[uredi VE | uredi]

R[uredi VE | uredi]

S[uredi VE | uredi]

Š[uredi VE | uredi]

T[uredi VE | uredi]

U[uredi VE | uredi]

V[uredi VE | uredi]

W[uredi VE | uredi]

X[uredi VE | uredi]

Y[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Ž[uredi VE | uredi]

U Čileu je oko 150 pisaca hrvatskog podrijetla koji su objavili jednu ili više knjiga.[109]

Nenavedeni[uredi VE | uredi]

  • 117 književnika[110]
  • 79 sveučilišnih profesora (1991.)[111]
  • crkveni dostojanstvenici, diplomati, intelektualci

Vidi[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Ljerka Galić: Srijedom u Matici: Katarina Elisa Abović Oyarzun, Hrvatska matica iseljenika, 25. listopada 2012.
  2. Diario 21 Murió el destacado arquitecto Patricio Advis Vitaglich
  3. Arte y arquitectura Adiós a los arquitectos Patricio Advis y Ricardo Legorreta.
  4. Worldcat
  5. 5,0 5,1 Dom i svijet broj 222 Razgovor s Ozrenom Agnicem Krstulovicem
  6. [1]
  7. Hrvatski znanstvenici u inozemstvu
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 8,8 Muzeologija Branka Bezić Filipović: Da se ne zaborave... o piscima s jadranske obale u prekomorskim zemljama
  9. SENAPI
  10. El poder croata en Chile
  11. Memoria Nortina
  12. Profesionales croatas
  13. [2]
  14. Buscador
  15. Buscador El Mercurio: La televisión entra en la cotidianidad de los artistas visuales, 10. srpnja 2011.
  16. Buscador El Mercurio: Natalia Babarovic: "La pintura no ha perdido su poder como lenguaje", 7. kolovoza 2011.
  17. 17,00 17,01 17,02 17,03 17,04 17,05 17,06 17,07 17,08 17,09 17,10 17,11 17,12 17,13 17,14 17,15 17,16 17,17 17,18 Album desierto Dane Mataic Pavicic: Por las huellas de los salitreros croatas, 2 parte. Eco Pampino N°17, octubre 2003.
  18. Isabel Torres-Dujšin: La vida de un croata - Pascual Baburizza Soletić, Universidad de Playa Ancha de Ciencias de la Educacidn, Memoria chilena
  19. Bibliografija Hrvatske revije Fertilio, Luka. Umro Božo Baburizza / F.. // Hrvatska revija. 3 (1953) 1. Nekrolozi
  20. Dane Mataic Pavicic: Hrvati u Čileu - Croatas en Chile, Memoria chilena
  21. 21,0 21,1 21,2 21,3 21,4 21,5 Studia croatica Mateo Martinic: Instituciones y vida cultural croata en Magallanes - Periodismo y actividad literario
  22. (špa.) Nace "Leonor" , la hija de Paz Bascuñán, La Segunda, 28. ožujka 2012.
  23. 23,00 23,01 23,02 23,03 23,04 23,05 23,06 23,07 23,08 23,09 23,10 23,11 23,12 23,13 23,14 23,15 23,16 23,17 Ulica u Punta Arenasu nosi ime po njemu.
  24. 24,00 24,01 24,02 24,03 24,04 24,05 24,06 24,07 24,08 24,09 24,10 24,11 24,12 24,13 24,14 24,15 24,16 24,17 24,18 24,19 24,20 24,21 24,22 24,23 24,24 24,25 24,26 24,27 24,28 24,29 24,30 24,31 24,32 24,33 Studia croatica Mateo Martinic: Los croato-chilenos y su aporta a la región y al pais
  25. Historia, procedimiento y efectos jurídicos de la manifestación minera por Bonilla Bradanovic, Guillermo, Biblioteca digital de la Universidad de Chile
  26. Criss Salazar: El Clan Bonilla, Stranice Tomasa Bradanovića
    "Esta imagen debe ser de mediados de 1974 o 75, aparecen los hermanos Tomás, Oscar y Guillermo Bonilla Bradanovic con sus esposas, probablemente en la ciudad de Iquique y es una de las fotos de la familia Bonilla que me mandó Laurita Croqueville, viuda de Tomás Bonilla."
  27. Un monolito, una calle y un recuerdo para don Tomás Bonilla Bradanovic, Urbatorivm, 11. prosinca 2011.
    "don Tomás Bonilla Bradanovic, abogado, juez y escritor con destacadísima trayectoria y notable interés en el servicio a la comunidad. ...Hijo de Guillermo Bonilla y Delia Bradanovic, don Tomás nació en 1921 en esta misma ciudad, haciendo sus estudios en el Liceo de Iquique. Fue hermano de Delia, Roberto y Óscar Bonilla, este ultimo el conocido militar fallecido en un accidente de helicóptero en 1975,..."
  28. Spomenik
  29. Natpis na spomeniku
  30. 30,0 30,1 30,2 30,3 30,4 30,5 Ive Livljanic Hrvatska - Cile Hrvatska - Čile
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 Hrvatski iseljenički zbornik 2010. A. Domić-Bezić: Hrvatski korijeni čileanskoga poduzetnika
  32. El poder croata en Chile
  33. 33,00 33,01 33,02 33,03 33,04 33,05 33,06 33,07 33,08 33,09 33,10 Historia (Santiago) - FICHERO BIBLIOGRÁFICO 2002
  34. 34,0 34,1 34,2 INDICE DE BOLETINES DE LA ACADEMIA DE HISTORIA NAVAL (br. 5, str. 187)
  35. Memoria Nortina
  36. [http://mickeytorres.blogspot.com/2012/04/campeon-de-chile-lidera-campana-una.html Ricardo Torres Peña - Periodista e investigador
    Lo anterior lo corrobora Marcelo Dekovic Zúñiga, seleccionado de natación de Iquique, integrante de la Selección de Chile y siete veces campeón nacional, quien cuenta la situación en que vive esta disciplina afectada por problemas que se arrastran por largo tiempo
  37. Buscador Los nuevos ministros y sus sociedades , 2. veljače 2006.
  38. [3]
  39. 39,0 39,1 39,2 Studia croatica Mateo Martinic: Instituciones y vida cultural croata en Magallanes - Periodismo y actividad literario
  40. Memoria Nortina Natacion
  41. Cooperativa Carolina Goic
  42. Nombra subsecretario de planificación y cooperación a don Pedro Danilo Goic Karmelic
  43. [4]
  44. El poder croata en Chile
  45. [5]
  46. [6]
  47. [7]
  48. [8]
  49. Slobodna Dalmacija Jerko Ljubetić: Lenka, Nerudin "val od kristala"
  50. 50,0 50,1 50,2 50,3 Hrvatska matica iseljenika Branka Bezić Filipović: Splićani obišli čileanske Hrvate, 26. travnja 2010.
  51. Hrvatski leksikon A-K, Naklada Leksikon d.o.o., Zagreb, 1996., str. 666
  52. [9]
  53. Ima ulicu u Punta Arenasu koja se zove po njemu.
  54. Universidad de los Andes Académicos 
  55. Glas Hrvata Marina Peric: Identitet hrvatskih iseljenika u Čileu od iseljavanja do danas
  56. Domovina - Inmigrantes croatas en Chile
  57. El poder croata en Chile
  58. [10]
  59. El poder croata en Chile
  60. El poder croata en Chile
  61. [11]
  62. Página de la Asociación Nacional de Funcionarios Penitenciarios de Gendarmería de Chile Fundada el año 1960 por el líder sindical demócrata cristiano Sr. Milenko Mihovilovic Eterovic
  63. [12]
  64. [13]
  65. [14]
  66. Rođen u Antofagasti. Bio dekan PMF-a. Član suradnik HAZU.
  67. Studia croatica Mateo Martinic La inmigración croata en Magallanes - Los adelantados
  68. Historia Naval Sergio Paravic Valdivia: Viaje del escampavia toroal Canal Beagle en 1888. Comentarios al diario de viaje de don Simón Juan Paravic Tadejevic
  69. Historia Naval
  70. Historia Naval Viaje del escampavia toroal Canal Beagle en 1888
  71. [15]
  72. [16]
  73. Llevarán a la pantalla grande la vida de Antonio Radonich, uno de los precursores del cine nacional, pristupljeno 26. srpnja 2014. (šp.)
  74. Radio Polar
  75. MinSegPres Claudio Radonich asume como nuevo jefe de la División de Relaciones Políticas e Institucionales
  76. El Nortero_cl, Noticias de Antofagasta y Calama Grandes Antofagastinos del Año Último Día Nadie se Enoja - nominados
  77. (špa.) Memoria Nortina, članak don Pampe iz Revista Estadio, 29. lipnja 1946.
  78. BoxRec
  79. Muzeologija Branka Bezić Filipović: Da se ne zaborave... o piscima s jadranske obale u prekomorskim zemljama
  80. El poder croata en Chile
  81. Todos los Domingos Adiós don Roberto Sola
  82. Memoria Nortina
  83. Memoria Nortina
  84. Hrvatska matica iseljenika Dan Čilea u Splitu
  85. [17]
  86. [18]
  87. OAS COMISIÓN SOBRE GESTIÓN DE CUMBRES INTERAMERICANAS Y PARTICIPACIÓN DE LA SOCIEDAD CIVIL EN LAS ACTIVIDADES DE LA OEA
  88. Cooperativa Esteban Tomic
  89. Universidad de Chile - Facultad de Filosofía y Humanidades, Departamento de Ciencias Históricas Isabel Torres Dujisin
  90. [19] Andrés Morales Milohnic book promo (engleski)
  91. Memoria Nortina
  92. Reseña Biográfica Parlamentaria, pristupljeno 26. srpnja 2014. (španjolski)
  93. [20]
  94. [21]
  95. Editorial Planeta Aravco 4/5, grafička novela
  96. Hrvatska matica iseljenika Dan Čilea u Splitu
  97. [22]
  98. Buscador Los nuevos ministros y sus sociedades , 2. veljače 2006.
  99. Buscador Medalla en el adiós de Domingo Yurac, El Mercurio i drugi naslovi
  100. Studia croatica Mateo Martinic La inmigración croata en Magallanes - Los adelantados
  101. [www.memoriachilenaparaciegos.cl/archivos2/pdfs/MC0014665.pdf ]
  102. CENTRO DE INVESTIGACIÓN DE LA REALIDAD DEL NORTE“El Boletín Aymara: un intento de sistematización”Cuaderno de Investigación Social N°19Iquique, Chile; 1986
  103. El Nortero_cl, Noticias de Antofagasta y Calama Grandes Antofagastinos del Año Último Día Nadie se Enoja - nominados
  104. Dióscoro Rojas: Gina Zuanic: Un homenaje a una Dama de la buena televisión , LogosCL, 13. prosinca 2012.
    "En esta columna (la penúltima mía de este 2012) me referiré a una leyenda de nuestra televisión, que es Gina Zuanic, quien, hace casi 20 años (para ser más exacto el 3 de enero de 1993) deja el medio televisivo."
    "María Virginia Zuanic Rocha, su verdadero nombre, nace en Santiago el 17 de noviembre de 1932, hija de padre croata y madre chilena."
  105. Memoria Nortina El Tarapacá, 20. siječnja 1940.
  106. Memoria Nortina
  107. Memoria Nortina El Tarapacá, 20. siječnja 1940.
  108. [http://cocolog-yoshi.cocolog-nifty.com/blog/files/Mercurio060202gabinete.doc ELMERCURIO.COM Historial: Los nuevos ministros y sus sociedades, 2. veljače 2006.
  109. Slobodna Dalmacija Jerko Ljubetić: Lenka, Nerudin "val od kristala"
  110. [23]
  111. [24]
  • Dane Mataić Pavičić: Hrvati u Čileu - Croatas en Chile, Dane Mataić Pavičić, Zagreb, 1998.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]