Gordana Buljan Flander

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander (Dubrovnik, 20. kolovoza 1957.) hrvatska psihologinja i psihoterepeutkinja, osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i udruge za pomoć zlostavljanoj i zanemarivanoj djeci Hrabri telefon.

Životopis[uredi VE | uredi]

Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba trideset se godina svoje karijere bavi djecom. Kao dječji psiholog u Klinici za dječje bolesti Zagreb često se susretala sa zlostavljanom i zanemarivanom djecom koja nisu imala potrebnu zaštitu odraslih. Stoga je bila među prvima koji su početkom ’90.tih godina u Hrvatskoj prepoznali ovu problematiku te joj je posvetila svoj daljnji rad. Osnivačica je savjetodavne linije za zlostavljanu i zanemarenu djecu “Hrabri telefon” te inicijator osnivanja Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, koja je od strane Vijeće Europe prepoznata kao model dobre prakse i tako predstavljena u UN-u. Posebno je posvećena prenošenju svojih znanja i iskustava budućim stručjacima kao profesorica na Filozofskom fakultetu u Osijeku i Hrvatskim studijima u Zagrebu. Stalni je sudski vještak za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Nagrade i priznanja[uredi VE | uredi]

Prof. dr. sc. Gordana Buljana Flander dobitnica je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima se ističe nagrada multidisciplinarnom timu Poliklinike koju joj je dodijelilo Međunarodno udruženje za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN) 2008. godine.

Knjige[uredi VE | uredi]

  • Moji se roditelji razvode, suautor Predrag Zarevski, Zagreb, 2010.
  • Odgajam li dobro svoje dijete, suautorica Ana Karlović, Zagreb, 2004.
  • Zlostavljanje i zanemarivanje djece, suautorica Dubravka Kocijan Hercigonja, Zagreb, 2003.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]